Αναβαθμίστε την ασφάλειά σας: Γιατί χρειάζεστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης παιχνιδιού για κάθε λογαριασμό

Εάν είστε παίκτης και χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλες τις πλατφόρμες στις οποίες παίζετε, τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Στην πραγματικότητα, αυξήθηκαν οι απειλές για λογαριασμούς gaming κατά 167% μόνο το 2022, ενώ η Riot Games έχει προειδοποίησε για κυβερνοεπιθέσεις που έκλεψε τις πηγές του κώδικα τους.

Ας διερευνήσουμε γιατί είναι ζωτικής σημασίας να αναβαθμίσετε το παιχνίδι ασφαλείας σας, γιατί είναι απαραίτητοι οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης και πώς λειτουργούν οι χάκερ και άλλοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου όταν προσπαθούν να υποκλέψουν πληροφορίες.

Ισχυροί και αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης: Ποια είναι η διαφορά;

Λοιπόν, τι κάνει έναν κωδικό πρόσβασης ισχυρό; Τι το κάνει αδύναμο; Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

  • Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης μπορεί να είναι κάπως έτσι: “password123”; “12345678”; ή “λογαριασμός παιχνιδιών”. Το όνομα, ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνσή σας είναι επίσης αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης.
  • Οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης, από την άλλη πλευρά, μοιάζουν με αυτό: “F1r3&Ic3!W0rld”; “[email protected]”? “[email protected].»

Το πρόβλημα με τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης είναι ότι είναι σχετικά εύκολο να μαντέψουν. Δεν είναι αρκετά περίπλοκα για να αποτρέψουν τους χάκερ. Αυτές περιλαμβάνουν ακολουθίες αριθμών που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως το 123, και λέξεις όπως “κωδικός πρόσβασης”. Είναι ευαίσθητα τόσο σε επιθέσεις που βασίζονται σε λεξικό όσο και σε επιθέσεις ωμής βίας.

Ωστόσο, οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης περιλαμβάνουν ειδικούς χαρακτήρες, τυχαίους αριθμούς και έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσουν! Με αυτά, μειώνετε σημαντικά τον κίνδυνο χακαρίσματος και απώλειας σημαντικών πληροφοριών από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πώς μαντεύουν οι χάκερ διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης;

Οι χάκερ μαντεύουν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι όσον αφορά τη μόλυνση φορητών υπολογιστών και συσκευών άλλων ανθρώπων και οι χάκερ τις γνωρίζουν όλες. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

Φανταστείτε έναν παίκτη που είναι φανατικός θαυμαστής ορισμένων franchise παιχνιδιών. Ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούν μπορεί να είναι “Son1cFan1” και μοιάζει με ισχυρό, έτσι δεν είναι; Αναμιγνύει χαρακτήρες με αριθμούς και γράμματα.

Οι χάκερ, ωστόσο, γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα για το ότι είναι θαυμαστές κάποιου πράγματος και μπορεί να προσπαθήσουν να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης με λέξεις που σχετίζονται με το fandom και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δοκιμάσουν παραλλαγές όπως “[email protected]» ή «MarioFanatic1» στις απόπειρες hacking.

Εάν χρησιμοποιείτε λέξεις που μπορούν να μαντέψουν εύκολα, ο λογαριασμός σας κινδυνεύει.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να το καταπολεμήσετε: μην χρησιμοποιείτε κάτι εύκολο να μαντέψετε ή που σας αρέσει προσωπικά και δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην χρησιμοποιείτε γνωστούς όρους στο fandom του gaming.

Προσπαθήστε να αποσυνδέσετε τον κωδικό πρόσβασής σας από τα ενδιαφέροντά σας και τις προσωπικές σας πληροφορίες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης;

Μια επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση προκαλεί πάντα έναν βαθμό ζημιάς, ακόμα κι αν την προλάβετε έγκαιρα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορεί να συμβούν:

Παραβιασμένος λογαριασμός

Οι χάκερ μπορούν να κλέψουν την ταυτότητά σας ή να εμπλακούν σε κακόβουλη συμπεριφορά, όπως να πάρουν τα οικονομικά σας στοιχεία από την πλατφόρμα και να τα χρησιμοποιήσουν για κάτι άλλο.

Κλοπή εντός του παιχνιδιού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να κλέψουν περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού, όπως νόμισμα ή αντικείμενα που δεν είναι εύκολο να αποκτήσετε παίζοντας για λίγες μόνο ώρες. Αυτά τα πράγματα μπορούν να πουληθούν ή να κλαπούν από εσάς, αφήνοντάς σας χειρότερα για φθορά.

Επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής

Όταν οι χάκερ αποκτούν τον έλεγχο του λογαριασμού σας, μπορούν να παρουσιαστούν ως εσάς και να εξαπατήσουν άλλους. Αυτό μπορεί να βλάψει τη φήμη της κοινότητάς σας και να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τους συναδέλφους σας στο παιχνίδι.

Κλοπή ταυτότητας

Αξίζει να εμβαθύνουμε σε αυτό ιδιαίτερα. Εάν έχετε προσωπικές και, κυρίως, οικονομικές πληροφορίες στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών σας, οι χάκερ μπορούν να τις πουλήσουν στον σκοτεινό ιστό, να παγώσουν τους λογαριασμούς σας, να ζητήσουν λύτρα και ακόμη και να σας εκθέσουν σε απάτη.

Διακυβευμένη ασφάλεια σε άλλες πλατφόρμες

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς μπορεί να είναι επικίνδυνη. Εάν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου το μαντέψουν για ένα, μπορούν να προσπαθήσουν με ένα άλλο. Οι πιθανές απώλειες μπορεί να είναι σημαντικές.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης παιχνιδιού

Έχουμε μερικές συμβουλές για την προστασία του λογαριασμού και τους κωδικούς πρόσβασης παιχνιδιών που μπορεί να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στον κόσμο με ασφάλεια στο διαδίκτυο:

  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης δύο φορές: ναι, θα ήταν πιο εύκολο να το κάνετε, αλλά να θυμάστε ότι οι χάκερ βασίζονται σε αυτό. Εάν ένας λογαριασμός έχει παραβιαστεί, δεν χρειάζεται να τον αφήσετε να φτάσει στους άλλους.
  • Δημιουργήστε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης: ακολουθήστε όλες τις συμβουλές, όπως πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Όσο περισσότερη πολυπλοκότητα βάζετε σε έναν κωδικό πρόσβασης, τόσο περισσότερο γίνεται πρόκληση για τους εγκληματίες.
  • Κάντε το μακροσκελή: ναι, το ελάχιστο είναι 8 χαρακτήρες, αλλά σκεφτείτε να φτάσετε στους 12 τουλάχιστον. Οι μεγαλύτεροι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι τόσο εύκολο να μαντευτούν όσο οι σύντομοι, καθώς οι συνδυασμοί τείνουν να είναι ατελείωτοι.
  • Αποκτήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης: αυτό το λογισμικό δημιουργεί μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για εσάς και σας εξοικονομεί χρόνο προστατεύοντάς το από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κανονικά, αυτού του είδους το πρόγραμμα συμπληρώνει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης όταν είναι απαραίτητο.
  • Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων: Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας που όλοι πρέπει να υιοθετήσουν. Το 2FA προστατεύει τον λογαριασμό και καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους χάκερ να εισέλθουν σε αυτόν, καθώς ο κωδικός για την είσοδο του λογαριασμού αποστέλλεται απευθείας στο τηλέφωνό σας.
  • Λάβετε επιπλέον μέτρα ασφαλείας: ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN για συντομία, μπορεί να κρυπτογραφήσει τη σύνδεσή σας και να αποπροσανατολίσει τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Χρειάζονται δευτερόλεπτα για να εγκατασταθούν και ίσως μπορείτε να βρείτε κάποιες προσφορές με έκπτωση, όπως π.χ Προσφορά Black Friday VPN.

Εν κατακλείδι

Η διασφάλιση των λογαριασμών πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες όσον αφορά την απόλαυση του κόσμου του παιχνιδιού.

Εάν χρησιμοποιείτε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και τους κάνετε ισχυρούς, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς και να πουλήσουν ή να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ λέξεις που μπορούν εύκολα να μαντέψουν, να προσθέσετε πολυπλοκότητα, να τις κάνετε μεγαλύτερες από ό,τι θα κάνατε συνήθως και να ενεργοποιήσετε το 2FA για όλους τους λογαριασμούς παιχνιδιών σας που επιτρέπουν αυτήν τη δυνατότητα.

Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε όλες τις περιπέτειες παιχνιδιού που θέλετε χωρίς να θυσιάσετε την ηρεμία σας στο μεταξύ.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *