Amazon Fire Stick

Apple TV εναντίον Amazon Fire Stick

Η μάχη των υπηρεσιών ροής συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει αν το Apple TV 4K ή το Amazon Fire TV Stick 4K είναι η καλύτερη επιλογή. Και οι δύο μπορούν να μετατρέψουν μια κανονική τηλεόραση σε έξυπνη τηλεόραση και οι δύο παρέχουν κάποιο μέτρο ελέγχου στο έξυπνο σπίτι. Τούτου λεχθέντος, η καλύτερη συσκευή ροής βασίζεται σε περισσότερες από μερικές δυνατότητες.

Τόσο το Apple TV 4K όσο και το Amazon Fire Stick μπορούν να μεταδώσουν κάποιο από τα αγαπημένα σας περιεχόμενα, αλλά η σωστή επιλογή για εσάς εξαρτάται από το οικοσύστημα στο οποίο εμπλέκεστε περισσότερο και τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. 

Fire Stick Lite vs Fire TV Stick: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Τιμή και Προσιτότητα

Το Apple TV 4K ξεκινά από 179 $ για το μοντέλο 32 GB ή 199 $ για το μοντέλο 64 GB. Αν θέλετε την επιλογή Apple TV HD 32 GB, αναζητάτε 150 $. Μια πιο προσιτή επιλογή είναι να αναζητήσετε μια Apple TV προηγούμενης γενιάς προς πώληση από μεταχειρισμένο κατάστημα λιανικής.

Το Amazon Fire Stick είναι 50 $ για την έκδοση 4K ή 40 $ για την έκδοση HD.

Αμέσως μετά, το Amazon Fire Stick είναι η πολύ πιο προσιτή επιλογή, αλλά δεν διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά και δυνατότητες που δεν διαθέτει το Apple TV 4K. Αν ψάχνετε για ένα πιο ισοδύναμο, το Amazon Fire TV Cube είναι μια πιο ισχυρή συσκευή ροής με πολλές περισσότερες επιλογές, αλλά κοστίζει 120 $ – ακόμα πιο προσιτό από το Apple TV 4K. 

Τιμή νικητή : Amazon Fire Stick

Χαρακτηριστικά

Το πραγματικό σημείο σύγκρισης μεταξύ αυτών των δύο συσκευών βρίσκεται στα χαρακτηριστικά. Αν και το Apple TV είναι η πιο ακριβή επιλογή, υπάρχει λόγος για αυτό πέρα ​​από το να φέρει το λογότυπο της Apple. 

Apple TV

Το Apple TV υποστηρίζει HDR 10 και Dolby Vision . Στο μέτωπο ήχου, υποστηρίζει Dolby 5.1, 7.1, Dolby Atmos και Spatial Audio. Το Apple TV 4K είναι ένα κουτί που βρίσκεται δίπλα στην οθόνη σας. αν και μικρό σε σχήμα, θα χρειαστείτε ένα μέρος για να το τοποθετήσετε. Δεν κολλάει σε θύρα HDMI όπως άλλες συσκευές ροής.

Το Apple TV 4K διαθέτει τηλεχειριστήριο Siri με δυνατότητα αφής που σας δίνει ακριβή έλεγχο του δρομέα στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον φωνητικό έλεγχο για να ζητήσετε αποκλειστικό περιεχόμενο που βρίσκεται μόνο στο Apple TV, όπως το Apple Fitness+ ή το Apple Arcade.

Εάν έχετε επενδύσει πολλά στο οικοσύστημα της Apple, το Apple TV είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως τηλεχειριστήριο για το Apple TV. Υπάρχει μια εφαρμογή για τηλέφωνα Android, αλλά είναι από τρίτη εταιρεία και δεν έχει αξιολογηθεί καλά – η μόνη επίσημη υποστήριξη προέρχεται από την Apple. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει το Apple TV είναι μια θύρα Ethernet για πιο σταθερή ποιότητα. 

Amazon Fire Stick

Το Amazon Fire Stick 4K υποστηρίζει HDR10, HDR10+ και Dolby Vision. Υποστηρίζει επίσης Dolby Atmos, Dolby 7.1 surround, HDMI audio pass-through και 2-channel stereo. Το Fire Stick 4K ταιριάζει σε μια υποδοχή HDMI της τηλεόρασής σας, αλλά συνοδεύεται από επέκταση καλωδίου HDMI που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του σήματος. Μπορεί επίσης να λαμβάνει ρεύμα μέσω της τηλεόρασης ή να συνδεθεί προαιρετικά σε πρίζα για καλύτερη απόδοση. 

Το τηλεχειριστήριο φωνής με δυνατότητα Alexa σάς επιτρέπει να αναζητάτε περιεχόμενο μόνο με τη φωνή σας και περιέχει επίσης τέσσερα κουμπιά συντόμευσης: Amazon Prime Video, Netflix, Hulu και Disney+. Ενώ το Fire Stick 4K έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το Prime Video, υπερέχει στη ροή άλλων τύπων περιεχομένου. 

Εάν έχετε άλλες συσκευές Alexa στο σπίτι σας, το Fire Stick είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Μπορείτε να το ελέγξετε μέσω της εφαρμογής Alexa στο τηλέφωνό σας ή μπορείτε να το ελέγξετε μέσω οποιασδήποτε συσκευής Echo. Το λεπτό προφίλ του Fire Stick το καθιστά ιδανικό για άτομα που δεν έχουν πολύ χώρο κοντά στην τηλεόρασή τους – όπως αν είναι τοποθετημένο ψηλά σε τοίχο. 

Χαρακτηριστικά νικητή : Apple TV

Υπηρεσίες ροής

Τόσο το Amazon Fire Stick όσο και το Apple TV προσφέρουν την πλειονότητα των υπηρεσιών ροής που θα μπορούσατε να ζητήσετε. Και οι δύο πλατφόρμες μπορούν να κάνουν ροή Spotify, Netflix, Hulu και άλλες εφαρμογές ροής. 

Το Fire Stick δεν υποστήριζε το HBO Max για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το υποστηρίζει τώρα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Apple TV υποστηρίζει τόσο το AirPlay όσο και τη ροή από το iTunes, κάτι που δεν υποστηρίζει το Fire Stick. 

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας εφαρμογών 42matters, υπάρχουν συνολικά 17.122 εφαρμογές στο Apple TV App Store, έναντι μόνο 14.798 εφαρμογών στο Fire TV.

Εκτός από τη ροή βίντεο, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ροής μουσικής και στις δύο πλατφόρμες, όπως η Apple Music. 

Winner Streaming : Apple TV

Παιχνίδι

Σίγουρα, και οι δύο αυτές συσκευές στοχεύουν περισσότερο σε ρυθμίσεις οικιακού κινηματογράφου και ροή τηλεοπτικών εκπομπών παρά σε παιχνίδια, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού που μεταδίδει παιχνίδια στις συσκευές του.

Το Apple TV έχει πρόσβαση στο Apple Arcade, μια επιμελημένη λίστα με μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο iOS. Αυτά τα παιχνίδια ξεπερνούν πολύ τα τυπικά παιχνίδια για κινητά και περιλαμβάνουν αυθεντικά, πολύωρα RPG και άλλες εμπειρίες.

Μπορείτε να κάνετε streaming Amazon Luna μέσω του Fire TV. Η υπηρεσία ροής είναι παρόμοια με το Google Stadia , με μια εναλλασσόμενη λίστα παιχνιδιών που είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Amazon Prime κάθε μήνα. Η απόδοση μπορεί να μην είναι τέλεια ανάλογα με το Wi-Fi σας, αλλά το Luna είναι γεμάτο από παιχνίδια κονσόλας που μπορείτε να παίξετε χωρίς να χρειάζεστε υπολογιστή ή κονσόλα.

Winner Gaming : Ισοπαλία

Απόδοση Smart Home

Τα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και των δύο πλατφορμών προσφέρουν κάτι που δεν προσφέρουν ούτε το Chromecast , το Stick ροής Roku ή οποιοσδήποτε από τους άλλους ανταγωνιστές τους: έλεγχο σε έξυπνες συσκευές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HomePods για να ελέγξετε το Apple TV και άλλες συσκευές Apple. Το HomeKit έχει περιορισμένο αριθμό συμβατών συσκευών έναντι της Alexa, αλλά το πλεονέκτημα του οικοσυστήματος της Apple είναι ότι έχετε τηλεχειριστήριο μέσω του iPad και άλλων συσκευών, καθώς το Apple TV λειτουργεί ως διανομέας HomeKit. 

Η Alexa είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες έξυπνου σπιτιού στον Ιστό και όλες οι συσκευές Fire TV σάς δίνουν τον πλήρη έλεγχο του έξυπνου σπιτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να δώσετε φωνητικές εντολές στην Alexa και να ανάψετε ή να απενεργοποιήσετε τα φώτα σας, να αλλάξετε την ένταση του ήχου στο Fire TV και πολλά άλλα. 

Νικητής : Fire TV

Γενικός νικητής: Apple TV

Τελικά, το Apple TV είναι ο καλύτερος streamer για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν και είναι πιο ακριβό, η Apple TV είναι γεμάτη λειτουργίες στις οποίες το Fire TV απλά δεν μπορεί να αντέξει. Για παράδειγμα, μπορείτε ακόμη και να συνδέσετε ακουστικά στο Apple TV σας μέσω Bluetooth. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το Fire TV. 

Διαβάστε επίσης :Πώς να επανεκκινήσετε το Fire TV Stick σας

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Amazon Fire TV Stick

Fire TV Stick 4K Max :Η αγαπημένη σας συσκευή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *