Αξίζουν τα παιχνίδια Early Access

Αξίζουν τα παιχνίδια Early Access; Εξηγούνται τα υπέρ και τα κατά

Βασικά Takeaways

  • Η πρώιμη πρόσβαση επιτρέπει τη συμμετοχή των παικτών στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, παρέχοντας σχόλια, δοκιμές και ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος.
  • Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης μπορεί αρχικά να είναι φθηνότερα και να προσφέρουν μοναδική εικόνα για την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, αλλά μπορεί να παραμείνουν ελλιπή ή με λάθη.
  • Παρά τους κινδύνους εγκατάλειψης ή αλλαγών κατά την ανάπτυξη, η συμμετοχή στην πρώιμη πρόσβαση μπορεί να προσφέρει μια ανταποδοτική εμπειρία για αφοσιωμένους παίκτες.

Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης είναι άφθονα στον κλάδο. Αν και πολλά είναι διασκεδαστικά και αξίζουν απολύτως τα χρήματά σας, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να απολαύσετε πλήρως τον χρόνο σας.

Τι είναι η πρώιμη πρόσβαση;

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να προεγγραφείτε για παιχνίδια στο Google Play Store

Πώς να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου στο PS5

Ενότητα Early Access στο παιχνίδι Steam

Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης είναι παιχνίδια που κυκλοφορούν πριν οι εκδότες ή οι προγραμματιστές πιστέψουν ότι είναι έτοιμα για την επίσημη κυκλοφορία τους.

Ο λόγος για αυτό είναι κυρίως η απόκτηση πρόσθετης χρηματοδότησης από τους ενδιαφερόμενους παίκτες, ώστε το παιχνίδι να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους παίκτες να δώσουν σχόλια, να δοκιμάσουν το παιχνίδι για σφάλματα και προβλήματα και να συμβάλουν στη μεταμόρφωση του παιχνιδιού καθώς πλησιάζει η επίσημη κυκλοφορία του.

Κάθε παιχνίδι περνάει από μια διαδικασία ανάπτυξης, μέσα από πολλές εκδόσεις που θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικές από την τελική έκδοση του παιχνιδιού. Ορισμένα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την πρώιμη πρόσβαση κοντά σε μια κατάσταση ολοκλήρωσης, ενώ ορισμένα μπορείτε να παίξετε σε πολύ πρώιμα στάδια με πολλή δουλειά ακόμα.

Το Steam είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση σε πολλά παιχνίδια, αλλά μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρώιμη πρόσβαση για παιχνίδια Xbox ή ακόμα και για το Google Play.

Συμβολή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού

Dinkum gameplay

Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης συνήθως επιτρέπουν στους παίκτες να έχουν ενεργό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνεται το παιχνίδι. Οι παίκτες μπορούν συχνά να συμμετέχουν σε διακομιστές Discord όπου οι προγραμματιστές είναι εύκολα προσβάσιμοι και οι ανησυχίες, τα σχόλια, οι αναφορές σφαλμάτων και οι προτάσεις τους μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Το αγαπημένο μου παράδειγμα είναι ο Ντίνκουμ. Είναι ένας κατασκευαστής φάρμας παρόμοιος με το Animal Crossing ή το Stardew Valley, αλλά με πολλή αυστραλιανή προσωπικότητα. Αναπτύχθηκε από ένα άτομο και διαθέτει έναν απασχολημένο και ενεργό διακομιστή Discord, όπου ο προγραμματιστής μπορεί να δει απευθείας τις ανησυχίες σας.

Το Dinkum έχει εξελιχθεί σε ένα φοβερό παιχνίδι και εν μέρει χάρη στην έγκαιρη πρόσβαση. Όχι μόνο κέρδισε χρηματοδότηση, αλλά και πραγματικές δοκιμές παικτών και σχόλια.

Μειονεκτήματα: Το παιχνίδι μπορεί να βρίσκεται σε Early Access Limbo

Ορισμένα παιχνίδια χρειάζονται για πάντα για να φτάσουν στο επίσημο στάδιο κυκλοφορίας τους. Το BeamNG.drive είναι ένα παράδειγμα που είναι σε πρώιμη πρόσβαση από το 2015. Φυσικά, το παιχνίδι έχει μεταμορφωθεί τόσο πολύ από τις πρώτες μέρες του που αρχίζει να αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους προσομοιωτές ράλι, αλλά το ίδιο το παιχνίδι εξακολουθεί να βασίζεται σε mods, χάρτες, αυτοκίνητα και πρόσθετα που δημιουργούνται από την κοινότητα.

Μοιάζει περισσότερο με sandbox προσομοιωτή αγώνων παρά με αυτόνομο παιχνίδι που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να κατεβάσετε οτιδήποτε άλλο.

Μειονεκτήματα: Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης είναι συνήθως λάθη

Φυσικά, η κυκλοφορία ενός παιχνιδιού που δεν είναι έτοιμο για επίσημη κυκλοφορία θα έχει προβλήματα. Ανάλογα με το πόσο μακριά είναι το παιχνίδι, μπορεί να αντιμετωπίσετε σφάλματα που προκαλούν το παιχνίδι, προβλήματα απόδοσης και ενοχλήσεις.

Σελίδα καταστήματος valheim στο steam

Ο Valheim αφέθηκε ελεύθερος σε πολύ πρώιμη κατάσταση. Ενώ μπορέσατε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι, υπήρχαν πολλές δυνατότητες που οι προγραμματιστές εξακολουθούσαν να θέλουν να εφαρμόσουν. Οι μηχανικοί του κτιρίου ήταν απογοητευτικοί και περιοριστικοί, και το βίωμα της αράχνης ήταν ακόμα εντελώς άδειο. Οι φίλοι μου και εγώ αντιμετωπίσαμε επίσης συχνά σφάλματα και προβλήματα σύνδεσης, παρόλο που δεν είχαμε προβλήματα σύνδεσης σε κανέναν από τους υπολογιστές μας.

Παρά αυτά τα προβλήματα, ήταν ακόμα ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι για το οποίο αφιερώσαμε 90 ώρες μέσα σε μόλις μια εβδομάδα και περιμέναμε μόνο πώς θα βελτιωνόταν το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου.

Υπέρ: Τα παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης είναι συνήθως φθηνότερα

Αν και δεν συμβαίνει πάντα, υπήρξαν πολλές φορές όπου οι τιμές πρώιμης πρόσβασης είναι χαμηλότερες από την τιμή κυκλοφορίας.

Οι προγραμματιστές συχνά δεν δικαιολογούν το υψηλό τίμημα για ένα παιχνίδι που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, επομένως σε αντάλλαγμα για την πρώιμη επένδυσή σας στο έργο τους, θα πληρώσετε χαμηλότερη τιμή. Οι παίκτες πρώιμης πρόσβασης μερικές φορές λαμβάνουν ακόμη και ειδικά αντικείμενα ή καλλυντικά για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο παιχνίδι πριν από την κυκλοφορία του.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που η τιμή πέφτει μετά την κυκλοφορία. Αυτό θα μπορούσε να είναι για να κερδίσετε περισσότερες πωλήσεις ή επειδή οι παίκτες πρώιμης πρόσβασης έχουν δώσει σχόλια σχετικά με την τιμή. Όπως και να έχει η τιμή, θα πρέπει να το αγοράσετε μόνο αν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο.

Ευτυχώς, οι επιστροφές χρημάτων Steam είναι αρκετά εύκολο να γίνουν. Εφόσον ο χρόνος παιχνιδιού σας είναι μικρότερος από 2 ώρες ή εάν έχετε το παιχνίδι για λιγότερο από 14 ημέρες, μπορείτε να επιστρέψετε τα χρήματα.

Μειονεκτήματα: Ημιτελής ιστορία/Κόσμος/Μηχανική

Ευρεία άποψη του κόσμου Palworld

Εάν το παιχνίδι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει, δεν θα ήταν σε πρώιμη πρόσβαση τώρα, έτσι; Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πολλά χαρακτηριστικά που λείπουν, από οικόπεδα, μέρη ή ακόμα και ολόκληρους μηχανικούς.

Το Palworld είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Κυκλοφόρησε και έγινε τεράστια επιτυχία, αλλά είχε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Υπήρχαν μόνο μερικά μικρά νησιά για να περιπλανηθούν, επαναλαμβανόμενα στοιχεία, αφεντικά που έλειπαν και πολλά χαρακτηριστικά σε εξέλιξη.

Συχνά μένεις να περιμένεις μέχρι να κυκλοφορήσουν οι ενημερώσεις για να λάβεις περισσότερα από αυτά που σου υποσχέθηκαν. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος που παιχνίδια όπως το Palworld έχουν πολύ μεγάλη πτώση στον αριθμό των παικτών μετά από μερικές εβδομάδες. Χωρίς πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα κρατούσαν τους παίκτες απασχολημένους και να διασκεδάζουν, είναι εύκολο να νιώθεις ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο παιχνίδι εκτός από την αναμονή για μελλοντικές ενημερώσεις.

Βιώνοντας τη Μεταμόρφωση του Παιχνιδιού

Αν και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πληρώνετε για κάτι που είναι ημιτελές, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο αν το απολαμβάνετε.

Είναι πάντα πολύ συναρπαστικό να ακούς για μια τεράστια ενημέρωση που έρχεται στα παιχνίδια που απολαμβάνεις, προσθέτοντας εντελώς νέους τρόπους για να παίξεις το παιχνίδι, την εξέλιξη της ιστορίας ή ακόμα και νέους κόσμους. Είναι σχεδόν σαν να παίρνετε ένα νέο παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε πια. Επίσης, εν μέρει χάρη στην αγορά και τη συνεισφορά σας, το παιχνίδι μπορεί να προχωρήσει.

Τα Rust, Valheim, BeamNG.drive, Baldur’s Gate 3 και άλλα παιχνίδια έχουν αλλάξει τόσο πολύ από την πρώτη τους κυκλοφορία πρώιμης πρόσβασης. Φυσικά, τα παιχνίδια μπορούν να αλλάξουν δραστικά με την πάροδο του χρόνου ακόμα και μετά την επίσημη κυκλοφορία, αλλά όταν πρόκειται για πρώιμη πρόσβαση, μπορείτε να το δείτε σε ταχύτερη χρονική κλίμακα.

Μειονεκτήματα: Το παιχνίδι μπορεί να γίνει αγνώριστο

Η μεταμόρφωση ενός παιχνιδιού μπορεί να είναι μια ευλογία ή μια κατάρα ανάλογα με το τι ψάχνετε και τι αποφασίζουν τελικά να κάνουν οι εκδότες και οι προγραμματιστές. Ορισμένα παιχνίδια μπορεί να καταλήξουν πιο άπληστα από ό,τι ξεκίνησαν, με πολύ περισσότερες μικροσυναλλαγές να προστίθενται στο παιχνίδι ή ακόμα και απλώς μια αλλαγή κατεύθυνσης.

Το παιχνίδι που απολαμβάνατε να παίζετε μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από κακή άποψη και όχι αυτό για το οποίο πληρώσατε.

Μειονεκτήματα: Κίνδυνος εγκατάλειψης

Ενώ τα επίσημα κυκλοφορούντα παιχνίδια εγκαταλείπονται, ο κίνδυνος εγκατάλειψης για παιχνίδια πρώιμης πρόσβασης είναι λίγο υψηλότερος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά υπάρχουν μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε.

Εάν ένα παιχνίδι κυκλοφορήσει σε πρώιμη πρόσβαση ως μια τελευταία προσπάθεια για χρηματοδότηση, υπάρχει ήδη πολύ υψηλός κίνδυνος εγκατάλειψης, ειδικά αν δεν αγοράζουν πολλοί το παιχνίδι. Οι ανεξάρτητες εκδόσεις με σόλο προγραμματιστές επίσης εγκαταλείπονται αρκετά συχνά επειδή είναι δύσκολο να ζεις από ένα παιχνίδι εκτός και αν έχει τεράστια επιτυχία.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πράσινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να μάθετε εάν ο κίνδυνος είναι χαμηλός: πολυάσχολες κοινότητες, προγραμματιστές που μιλούν και παρέχουν συνεχώς ενημερώσεις, σαφείς χάρτες πορείας ανάπτυξης και φυσικά δημοτικότητα με πολλούς παίκτες που αγοράζουν το παιχνίδι.

Καθώς όλο και περισσότερα παιχνίδια επιλέγουν να έχουν πρώιμη πρόσβαση, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου αν αξίζει την τιμή του ή όχι. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν θα πληρώνατε το ποσό που ζητούν παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση, αν αξίζει να περιμένετε για αυτές τις ενημερώσεις ή αν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε όσα ξοδέψατε. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να απολαμβάνεις αυτό που πλήρωσες.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *