15 Χρήσεις του καλωδίου OTG που πρέπει να γνωρίζετε

Το USB On-the-Go, γνωστό και ως καλώδιο USB OTG ή απλά καλώδιο OTG , επιτρέπει στις συσκευές USB να λειτουργούν ως κεντρικοί υπολογιστές, επιτρέποντας τη σύνδεση άλλων συσκευών USB σε αυτές.

Χρησιμοποιείται κυρίως για την επέκταση της λειτουργικότητας της συσκευής σας. Μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα δεδομένα από το smartphone στο Pendrive και αντίστροφα.

Οι καλύτερες χρήσεις του καλωδίου OTG που κάθε χρήστης πρέπει να γνωρίζει

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι το OTG Cable μπορεί να κάνει περισσότερα από την απλή μεταφορά δεδομένων; Ως εκ τούτου, έχουμε συγκεντρώσει ένα άρθρο που περιγράφει τις καλύτερες χρήσεις του καλωδίου OTG , τις οποίες πιθανώς δεν γνωρίζετε.

7 υποτιμημένες χρήσεις ενός VPN που δεν γνωρίζατε

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

1. Μπορείτε να φορτίσετε το Android με ένα άλλο

Παρόλο που οι σύγχρονες υποστηρίξεις υποστηρίζουν πλέον αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια ειδική συσκευή. Πολλοί δεν θα το γνωρίζουν, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο OTG για να αντιστρέψετε τη φόρτιση του smartphone Android σας.

Για να αντιστρέψετε τη φόρτιση του smartphone Android σας, πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο OTG στο τηλέφωνο που θα λειτουργεί ως πηγή ενέργειας. Μόλις τελειώσετε, πρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνο που θέλετε να φορτίσετε στη θύρα OTG μέσω καλωδίου USB.

Με αυτόν τον τρόπο, η πηγή τροφοδοσίας (τηλέφωνό σας) θα μεταφέρει χυμό μπαταρίας στο άλλο smartphone Android σας. Η ταχύτητα φόρτισης θα είναι αργή, αλλά θα σβήσει το υγρό της μπαταρίας.

2. Συνδέστε έναν φορητό σκληρό δίσκο

Μπορείτε να συνδέσετε τον φορητό σκληρό δίσκο ή την εξωτερική αποθήκευση με τη βοήθεια ενός καλωδίου OTG. Πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο OTG στο smartphone και στην εξωτερική αποθήκευση.

Μετά τη σύνδεση, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στην εξωτερική συσκευή αποθήκευσης και ακόμη και να μεταφέρετε αρχεία από το τηλέφωνό σας σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης με τη βοήθεια ενός καλωδίου OTG. Ωστόσο, για αυτό, χρειάζεστε ένα συμβατό smartphone.

3. Συνδέστε έναν ελεγκτή παιχνιδιών

Το να παίζετε παιχνίδια σκοποβολής πρώτου προσώπου στο Android είναι βαρετό, σωστά; Γιατί δεν συνδέετε ένα χειριστήριο παιχνιδιών; Στο Android, μπορείτε να συνδέσετε το χειριστήριο του παιχνιδιού σας μέσω καλωδίου OTG.

Σήμερα, πολλά παιχνίδια Android υποστηρίζουν ένα εξωτερικό gamepad και μπορείτε εύκολα να συνδέσετε ένα στη συσκευή σας Android μέσω καλωδίου OTG.

4. Συνδέστε το USB Light

Έχετε φανταστεί ποτέ ότι το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να ανάψει μια λάμπα LED; Φυσικά και θα πεις όχι! Ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε ένα φως LED που βασίζεται σε USB στο τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο OTG.

Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε έναν φακό LED για τη λήψη εικόνων τη νύχτα, εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει λειτουργία μπροστινού φλας.

5. Σύνδεση καλωδίου LAN

Θέλετε να συνδέσετε το LAN ή το Ethernet στο τηλέφωνό σας για το Διαδίκτυο; Μπορείτε, με ένα καλώδιο OTG. Το καλώδιο OTG μπορεί να συνδέσει Android με Ethernet ή LAN για το διαδίκτυο.

Πρέπει να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε μια υποδοχή LAN σε USB για να το κάνετε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τηλέφωνο εντοπίζει αυτόματα τη σύνδεση Ethernet και το Διαδίκτυο θα αρχίσει να λειτουργεί.

6. Κοινή χρήση επαφών, μηνυμάτων μεταξύ δύο τηλεφώνων

Με τη βοήθεια της εφαρμογής SmartSwitch της Samsung , μπορείτε να μεταφέρετε μηνύματα, αρχεία καταγραφής κλήσεων, επαφές και πολλά άλλα μεταξύ συσκευών Android χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο OTG.

Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο και επίσης καταναλώνει λιγότερη μπαταρία. Επίσης, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να εξαλείψετε την ανάγκη εγκατάστασης εφαρμογών από τρίτους.

7. Συνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για ανταλλαγή μηνυμάτων, ίσως θέλετε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο. Όχι μόνο το πληκτρολόγιο, αλλά μπορείτε επίσης να συνδέσετε το ποντίκι σας στο τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο OTG.

Συνήθως, οι παίκτες φορητών συσκευών προτιμούν να συνδέσουν ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο στον υπολογιστή τους χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο OTG για να παίξουν παιχνίδια καθώς το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο εύκολο με αυτό.

8. Συνδέστε μια κάμερα

Αν αγαπάτε τη φωτογραφία, ίσως προτιμήσετε να συνδέσετε το Android σας με μια κάμερα. Αν Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε το φορητό υπολογιστή σας παντού για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας.

Η σύνδεση της κάμερας στο τηλέφωνο μέσω καλωδίου OTG είναι βολική επειδή και οι δύο είναι φορητές συσκευές.

9. Εκτυπώστε αποθηκευμένα έγγραφα σε τηλέφωνο Android

Όπως τα πληκτρολόγια και το ποντίκι, μπορείτε να συνδέσετε τον εκτυπωτή σας στο τηλέφωνό σας με ένα καλώδιο OTG. Μετά τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android για να εκτυπώσετε απευθείας από έναν εκτυπωτή.

Ωστόσο, η εκτύπωση είναι δυνατή μόνο εάν ο εκτυπωτής υποστηρίζει USB plug-and-play. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή PrintShare για να εκτυπώσετε έγγραφα καθώς η εφαρμογή κατεβάζει αυτόματα προγράμματα οδήγησης για εκτυπωτές USB στη συσκευή σας.

10. Συνδέστε έναν ανεμιστήρα USB

Ίσως έχετε δει πολλά μαξιλάρια ψύξης για φορητούς υπολογιστές που λειτουργούν με τη βοήθεια USB. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φορητό ανεμιστήρα με καλώδιο USB.

Για αυτό, πρέπει να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα USB στο τηλέφωνό σας Android με τη βοήθεια ενός καλωδίου OTG.

11. Δημιουργία μουσικής στο Android

Μπορείτε να συνδέσετε πολλά μουσικά όργανα συμβατά με MIDI στο smartphone Android μέσω ενός καλωδίου USB OTG. Μπορείτε να συνδέσετε μουσικά πληκτρολόγια και άλλες συσκευές.

Η σύνδεση μουσικών οργάνων συμβατών με MIDI στο Android είναι αρκετά εύκολη, καθώς δεν απαιτούν επιπλέον προγράμματα οδήγησης για να λειτουργήσουν. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή συνθέτη μουσικής τρίτου μέρους για να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τα μουσικά όργανα.

Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να δημιουργήσετε μουσική στο Android σας, ένα καλώδιο USB OTG είναι απαραίτητο.

12. Εγγραφή ήχου με εξωτερικό μικρόφωνο

Λοιπόν, οι χρήστες του Youtube μπορεί να το βρουν αυτό πολύ χρήσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο για να ηχογραφήσετε τη φωνή σας στο Android.

Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν το εξωτερικό μικρόφωνο στο Android χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο OTG και μπορούν να το εγγράψουν.

13. Συσκευή ανάγνωσης καρτών

Εάν έχετε smartphone Android που δεν υποστηρίζει κάρτα microSD, μην ανησυχείτε! Με τη βοήθεια του καλωδίου OTG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ανάγνωσης καρτών για να συνδέσετε την κάρτα SD στο τηλέφωνό σας.

Χρειάζεστε ένα καλώδιο OTG + μια συσκευή ανάγνωσης καρτών USB για να συνδέσετε την κάρτα MicroSD σε οποιοδήποτε Android.

14. Chromecast ή HDMI

Με τη βοήθεια του καλωδίου OTG, μπορείτε να αντικατοπτρίσετε την οθόνη Android στην τηλεόραση του σπιτιού σας. Οι χρήστες χρειάζονται ένα καλώδιο HDMI ή Chromecast και ένα καλώδιο OTG για να συνδέσουν το τηλέφωνό τους σε τηλεόραση ή LED στη θύρα USB. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες και να αναπαράγετε ήχο που είναι αποθηκευμένο στο Android σας στην τηλεόρασή σας.

15. Συνδέστε τον προσαρμογέα WiFi

Λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει νόημα να συνδέσετε έναν προσαρμογέα WiFi σε ένα τηλέφωνο μέσω καλωδίου OTG, καθώς το Android έχει ενσωματωμένη δυνατότητα WiFi. Ωστόσο, τι γίνεται αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WiFi;

Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένη ROM και το τηλέφωνό σας δεν εντοπίζει εσωτερικό WiFi, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε μια φορητή στο Android σας μέσω καλωδίου USB OTG. Ωστόσο, η ρύθμιση μιας εξωτερικής κάρτας WiFi στο Android θα μπορούσε να είναι μια περίπλοκη εργασία, αλλά είναι δυνατή.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες χρήσεις των καλωδίων USB OTG . Εάν θέλετε να προτείνετε άλλους τρόπους χρήσης του καλωδίου OTG, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν σας βοήθησε η ανάρτηση, μοιραστείτε τη με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *