χρήση του Reddit

Οι πιο βασικές λειτουργίες που χρησιμοποιώ κατά την περιήγηση στο Reddit.

Σημαντικά σημεία

  • Δημιουργήστε προσαρμοσμένες ροές για συγκεκριμένα ενδιαφέροντα προσθέτοντας σχετικές subreddits.
  • Ψηφίστε υπέρ και σχολιάστε περιεχόμενο με το οποίο θέλετε να αλληλεπιδράσετε και ανακαλύψτε νέες κοινότητες.
  • Χρησιμοποιήστε επιλογές ταξινόμησης, σίγαση και θολωμένη λειτουργία NSFW για μια προσαρμοσμένη εμπειρία Reddit.

Το Reddit είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε κοινότητες με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Ωστόσο, το Reddit μπορεί να είναι τρομακτικό επειδή φαίνεται πολύ διαφορετικό από άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το Facebook. Αυτές είναι οι λειτουργίες που χρησιμοποιώ περισσότερο ως χρήστης του Reddit που βελτιώνουν την εμπειρία μου στην εφαρμογή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :

Δημιουργία προσαρμοσμένων ροών

Καθώς συνδέεστε σε διαφορετικές κοινότητες στο Reddit, γνωστές ως subreddits, η αρχική σελίδα θα συγκεντρώνει όλες τις αναρτήσεις από τα subreddits στα οποία έχετε εγγραφεί. Μου αρέσει να δημιουργώ ροές για συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, γι’ αυτό χρησιμοποιώ την επιλογή του Reddit για να δημιουργώ συχνά προσαρμοσμένες ροές. Αυτό είναι χρήσιμο για να ελέγξετε το Reddit για συγκεκριμένες αναρτήσεις, όπως ενημερώσεις για αθλήματα, για να αποφύγετε την κύλιση σε όλα τα subreddit μου.

Για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ροή, κάντε κλικ στο τρεις οριζόντιες ράβδους επάνω αριστερά στην αρχική σελίδα ή σύρετε προς τα δεξιά για να εμφανίσετε το Οι Κοινότητές σας μπαρ > Προσαρμοσμένες ροές > Δημιουργία προσαρμοσμένης ροής και προσθέστε ένα όνομα για τη ροή σας. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στην προσαρμοσμένη ροή σας και Προσθήκη Κοινοτήτων που θα θέλατε να δείτε στην προσαρμοσμένη ροή. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παραμένετε ενημερωμένοι για τα νέα του NFL, μπορείτε να προσθέσετε r/NFL και r/NFLDraft στην προσαρμοσμένη ροή σας.

Κατατάξαμε το Reddit ως έναν από τους κορυφαίους ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης για χρήση το 2023, επομένως οι δυνατότητες και η προσαρμογή σε όλη την εφαρμογή ενθαρρύνουν τη μοναδική συζήτηση που δεν μπορείτε να βρείτε σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Υπάρχουν επίσης πολλές συμβουλές για τους νέους χρήστες του Reddit κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού.

Υπερψηφίζοντας το περιεχόμενο που σας αρέσει

Όπως και άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, το Reddit προτείνει διαφορετικά subreddits για συμμετοχή με βάση τη δραστηριότητά σας στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή. Για να κάνει “μου αρέσει” σε περιεχόμενο, το Reddit χρησιμοποιεί ένα σύστημα θετικής ψήφου που είναι ένα βέλος κάτω από μια ανάρτηση κειμένου, φωτογραφία ή βίντεο. Ουσιαστικά, μια ψήφος υπέρ ισούται με ένα like.

Μου αρέσει να υπερψηφίζω περιεχόμενο που θεωρώ πληροφοριακό ή που με κάνει να γελάω. Υπάρχει επίσης η επιλογή αρνητικής ψήφου, η οποία χρησιμεύει ως η επιλογή “δεν μου αρέσει”. Επιπλέον, μου αρέσει να σχολιάζω διαφορετικές αναρτήσεις για περαιτέρω συμμετοχή κάνοντας ένα αστείο, απαντώντας σε μια ερώτηση ή δίνοντας τα δικά μου δύο σεντς για ένα θέμα. Με βάση το ιστορικό θετικών ψηφοφοριών και σχολίων σας, το Reddit θα προτείνει άλλες κοινότητες για συμμετοχή ενώ κάνετε κύλιση στην αρχική σας σελίδα.

Το Reddit έχει subreddits που καλύπτουν παιχνίδια, μιμίδια, συμβουλές για αναζήτηση εργασίας και σχεδόν κάθε άλλη κατηγορία που μπορείτε να φανταστείτε. Αυτός ο οδηγός έχει μια λίστα με μερικά από τα πιο αστεία subreddit που θα σας κάνουν να γελάσετε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χιούμορ στην κύλισή σας στο Reddit.

Ταξινόμηση ροών σε μεμονωμένες υποεπιλογές

Υπάρχει ένας τρόπος να κοιτάξετε αποκλειστικά το προηγούμενο κορυφαίο περιεχόμενο σε ένα συγκεκριμένο subreddit. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτήν τη δυνατότητα όταν βρίσκω ένα νέο subreddit για συμμετοχή. Για να το κάνετε αυτό, εισαγάγετε το subreddit που θέλετε να δείτε και κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε εάν θέλετε να ταξινομήσετε τις αναρτήσεις σε αυτό το subreddit κατά Καυτό, Νέο, Κορυφαίο, Αμφιλεγόμενο, ή Αυξανόμενες.

Η επιλογή “Top” θα σας εμφανίσει τις δημοσιεύσεις με τις περισσότερες ψήφους όλων των εποχών στο subreddit και το “Rising” θα εμφανίσει αναρτήσεις που έχουν μεγάλη πρόσφατη αφοσίωση. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την επιλογή ταξινόμησης κατά Νέο στο r/NFL όταν βγαίνουν μεγάλες ειδήσεις για να δω τι λένε οι άλλοι στην κοινότητα.

Αποχώρηση από Subreddits που δεν σας ενδιαφέρουν

Μερικές φορές συμμετέχω σε ένα subreddit που είναι σχετικό με εμένα εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορεί να περάσουν μερικοί μήνες και να μην με ενδιαφέρει πια αυτό το θέμα. Για να αφήσετε ένα subreddit, μπορείτε να μεταβείτε στο subreddit, κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Αδεια.

Σίγαση Subreddits

Ακόμη και αφού φύγω από ένα subreddit, οι αναρτήσεις από την κοινότητα μπορεί να εξακολουθήσουν να εμφανίζονται όπως συνιστάται για εμένα στην αρχική μου σελίδα. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιώ τη δυνατότητα σίγασης. Για να κάνετε σίγαση ενός subreddit, μεταβείτε στο subreddit που θέλετε να κάνετε σίγαση, κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βουβόςπου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Αδεια επιλογή από την προηγούμενη συμβουλή.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το subreddit, αλλά το subreddit που θέσατε σε σίγαση δεν θα εμφανίζεται πλέον ενώ κάνετε κύλιση στην αρχική σελίδα.

Συνδρομή Premium του Reddit

Η δωρεάν έκδοση του Reddit έχει διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στην αρχική σελίδα καθώς κάνετε κύλιση και οι διαφημίσεις εμφανίζονται επίσης στις ενότητες σχολίων των αναρτήσεων. Εάν θέλετε να περιηγηθείτε στο Reddit χωρίς διαφημίσεις, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο Reddit Premium. Το Premium κοστίζει 6,99 $ ανά μήνα ή 59,99 $ ανά έτος και διαθέτει άλλες δυνατότητες, όπως subreddit μόνο για μέλη και εικονίδια προσαρμοσμένων εφαρμογών.

Για να εγγραφείτε στο Reddit Premium, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας > Ρυθμίσεις > Αποκτήστε Premium.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια εικόνα προφίλ ή να αλλάξετε την τρέχουσα εικόνα προφίλ σας στο Reddit ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Ενεργοποίηση της λειτουργίας Μη Ασφαλές για Εργασία (NSFW).

Το Reddit έχει κάποιο περιεχόμενο που οι θεατές μπορεί να θέλουν να είναι θολό κατά την κύλιση. Μου αρέσει να θολώνω συγκεκριμένο ακατάλληλο ή βίαιο περιεχόμενο, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ το Reddit χωρίς ανησυχία στο κοινό, ενεργοποιώντας τη λειτουργία Not Safe For Work. Εάν χρησιμοποιείτε iOS, μεταβείτε στο τηλέφωνό σας Ρυθμίσεις εφαρμογή > Reddit > Θάμπωμα εικόνων NSFW.

Στο Android, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή στην εφαρμογή Reddit. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Θάμπωμα εικόνων NSFW και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.

Κάνοντας κλικ στο Δεν με ενδιαφέρει σε Προτεινόμενες αναρτήσεις από άλλα Subreddits

Μερικές φορές το Reddit θα συνεχίσει να προτείνει δημοσιεύσεις από subreddits που δεν ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά μου στην αρχική μου σελίδα. Για να σταματήσετε να το κάνει το Reddit, κάντε κλικ στο τρεις οριζόντιες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της μεμονωμένης ανάρτησης και επιλέξτε Εμφάνιση λιγότερων αναρτήσεων σαν αυτές.

Αναζήτηση εντός συγκεκριμένων Subreddits

Αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο θέμα που εμπίπτει στην ομπρέλα μιας κατηγορίας subreddit, το Reddit διαθέτει επίσης μια δυνατότητα αναζήτησης στα subreddits. Για παράδειγμα, έψαξα πρόσφατα στο r/NFL για πληροφορίες σχετικά με το πιο πρόσφατο draft NFL.

Για να κάνετε μια συγκεκριμένη αναζήτηση, μπορείτε απλά να μεταβείτε στο subreddit και να κάνετε κλικ στο μεγεθυντικός φακός στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας subreddit και πληκτρολογήστε τον όρο αναζήτησής σας. Αυτό θα τραβήξει όλες τις αναρτήσεις από το subreddit που περιέχουν τον όρο αναζήτησής σας, επιτρέποντας μεμονωμένη αναζήτηση βάσει subreddit.

Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να αναζητάτε εικόνες και βίντεο στο Reddit αποκλειστικά μέσω της καρτέλας πολυμέσων. Υπάρχουν ακόμη πιο χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την αναζήτησή σας πιο αποτελεσματική και στο Reddit.

Το Reddit προσφέρει αναρτήσεις συζήτησης για κάθε ενδιαφέρον, δίνοντας χώρο σε όλους να συμμετάσχουν σε θετικές ψηφοφορίες και να επικοινωνήσουν με άτομα με ομοϊδεάτες. Είτε περιηγείστε στο Reddit για να δείτε μιμίδια, να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε μια νέα συνταγή μαγειρικής ή να λάβετε συμβουλές εργασίας, το Reddit μπορεί να παρέχει πληροφορίες και ψυχαγωγία για οποιοδήποτε θέμα.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *