Πως να ελευθερώσετε χώρο στο PS5

Πως να ελευθερώσετε χώρο στο PS5 σας

Σημαντικά σημεία

 • Η διαγραφή ανεπιθύμητων παιχνιδιών και εφαρμογών ή η μεταφορά τους σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου μπορεί να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε γρήγορα χώρο αποθήκευσης.
 • Η αφαίρεση παλαιών στιγμιότυπων οθόνης, εγγραφών παιχνιδιού και καταγραφής τροπαίων είναι ένας καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας χωρίς να διαγράψετε τα παιχνίδια σας.
 • Εάν έχετε συνδρομή στο PS Plus, σκεφτείτε να μεταφέρετε αρχεία αποθήκευσης παιχνιδιών στο cloud για να ανακτήσετε χώρο αποθήκευσης.

Με λιγότερο από 1 TB χρησιμοποιήσιμου αποθηκευτικού χώρου για τη συλλογή παιχνιδιών σας, η εσωτερική μονάδα δίσκου του PS5 μπορεί να γεμίσει αρκετά γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με μερικούς εύκολους τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5 σας;

Πώς να προσθέσετε φίλους στο PlayStation 5 (PS5)

Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα στιγμιότυπα οθόνης, το παιχνίδι και τις εγγραφές τροπαίων

Από προεπιλογή, το PS5 σας καταγράφει αυτόματα στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο όταν κερδίζετε ένα τρόπαιο στα παιχνίδια σας. Επιπλέον, μπορεί να έχετε καταγράψει μόνοι σας κάποιο παιχνίδι για να το μοιραστείτε με φίλους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης και τα βίντεο μπορούν να καταλάβουν σημαντικό χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας. Η διαγραφή τους μπορεί να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε εύκολα μερικά gigabyte αποθηκευτικού χώρου.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητα μέσα:

 1. Στην αρχική οθόνη του PS5, κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία.
 2. Κατευθύνομαι προς Αποθήκευση > Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Συλλογή πολυμέσων.
 3. Σύμφωνα με το Ολα καρτέλα, κάντε κλικ στο Επιλέξτε το εικονίδιο πολλαπλών στα αριστερά σου.
 4. Επιλέξτε τα στιγμιότυπα οθόνης και τα βίντεο που θέλετε να καταργήσετε. Χρησιμοποιήστε το Επιλογή όλων κουμπί στα δεξιά σας για να επιλέξετε τα πάντα.
 5. Επίλεξε το Διαγράφω και μετά πατήστε Διαγράφω και πάλι για επιβεβαίωση.

Εάν δεν θέλετε να επαναλαμβάνετε τα παραπάνω βήματα με μη αυτόματο τρόπο συνεχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες εγγραφές τροπαίων στο PS5 σας. Μόλις απενεργοποιηθεί, το PS5 σας δεν θα καταγράψει τίποτα όταν κερδίζετε ένα τρόπαιο, εξοικονομώντας έτσι χώρο αποθήκευσης.

Καταργήστε παιχνίδια και εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πια

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο προφανές, αλλά η διαγραφή παιχνιδιών που δεν παίζετε πλέον ή ανεπιθύμητων εφαρμογών μπορεί να ελευθερώσει σημαντικά χώρο αποθήκευσης. Η απλή κατάργηση ενός προεγκατεστημένου παιχνιδιού όπως το Astro’s Playroom μπορεί να επανακτήσει περίπου 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Συνδυάστε το με τη διαγραφή άλλων παιχνιδιών που δεν θα παίζετε σύντομα και μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα έναν καλό αποθηκευτικό χώρο στην κονσόλα σας.

Για να διαγράψετε παιχνίδια και εφαρμογές από το PS5, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης.
 2. Πλοηγηθείτε στο Χώρος αποθήκευσης > Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Παιχνίδια και εφαρμογές.
 3. Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε παιχνίδια και εφαρμογές που θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγράφω στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
 4. Κτύπημα Εντάξει για να επιβεβαιώσετε.
  Διαγραφή παιχνιδιών και εφαρμογών από το PS5

Μεταφέρετε παιχνίδια σε εξωτερικό SSD

Η διαγραφή και η εκ νέου λήψη παιχνιδιών μπορεί να μην είναι πάντα ιδανική, ειδικά για μεγάλα παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι να μεταφέρετε αυτά τα παιχνίδια σε έναν εξωτερικό SSD. Ξεκινήστε μετακινώντας παιχνίδια PS4, καθώς μπορούν να παιχτούν απευθείας από την εξωτερική μονάδα δίσκου. Για παιχνίδια PS5, θα πρέπει να τα μεταφέρετε πίσω στην εσωτερική αποθήκευση πριν τα παίξετε.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί πρώτα να συνδέσετε μια συμβατή εξωτερική μονάδα δίσκου και να την διαμορφώσετε μεταβαίνοντας σε Ρυθμίσεις > Αποθήκευση > Επιλέξτε Εκτεταμένη αποθήκευση USB > Μορφοποίηση ως εκτεταμένη αποθήκευση USB.

Μόλις τελειώσετε, επιστρέψτε στο Αποθήκευση μενού και επιλέξτε Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Παιχνίδια και εφαρμογές. Παω σε Μετακίνηση περιεχομένου PS4 ή Μετακινήστε τα παιχνίδια PS5επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε να μεταφέρετε και, στη συνέχεια, πατήστε Κίνηση.

Μετακίνηση αποθήκευσης ps5 παιχνίδια ps5

Επιπλέον, μπορείτε να πάτε στο Ρυθμίσεις > Αποθήκευση > Τοποθεσία εγκατάστασης για να ρυθμίσετε το PS5 σας ώστε να αποθηκεύει νέες εφαρμογές και παιχνίδια στον εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο από προεπιλογή.

Αποθήκευση παιχνιδιού Αποθήκευση στο Cloud

Μια άλλη απλή μέθοδος για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο PS5 σας είναι να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο cloud που περιλαμβάνεται στη συνδρομή σας στο PS Plus. Μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 100 GB αποθηκευμένων δεδομένων PS5 και 100 GB αποθηκευμένων δεδομένων PS4. Αφού ανεβάσετε αυτές τις αποθηκευμένες αποθήκες παιχνιδιών, μπορείτε να τις διαγράψετε με ασφάλεια από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του PS5 σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ανεβάσετε τις αποθηκευμένες σας στο cloud:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις μενού στο PS5 σας και κατευθυνθείτε προς Αποθηκευμένα δεδομένα και Ρυθμίσεις παιχνιδιού/εφαρμογής.
 2. Επιλέγω Αποθηκευμένα δεδομένα (PS5) ή Αποθηκευμένα δεδομένα (PS4).
 3. Επιλέγω Μεταφόρτωση ή διαγραφή από τον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας.
 4. Στο Μεταφόρτωση στο Cloud Storage ενότητα, εντοπίστε και επιλέξτε τα δεδομένα παιχνιδιού που θέλετε να ανεβάσετε.
 5. Κάντε κλικ στο Μεταφόρτωση κουμπί στα δεξιά σας.
 6. Εναλλαγή στο Διαγράφω καρτέλα, επιλέξτε τα δεδομένα παιχνιδιού που θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε Διαγράφω.
  Μεταφορτώστε το παιχνίδι PS5 Saves στο Cloud

Και αυτό είναι περίπου. Η χρήση των παραπάνω συμβουλών θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε ένα καλό κομμάτι αποθηκευτικού χώρου στο PS5 σας, επιτρέποντάς σας να αφήσετε χώρο για νέα παιχνίδια και εφαρμογές. Ωστόσο, εάν αναζητάτε μια πιο μόνιμη λύση, σκεφτείτε να αγοράσετε έναν εσωτερικό ή εξωτερικό SSD για το PS5 σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *