ενημέρωση του PS5

Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5 σας; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Το PlayStation 5 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ενημερώσεις λογισμικού συστήματος και υλικολογισμικού για να προσθέσει νέες δυνατότητες, να διατηρήσει τη συμβατότητα με νέα βιντεοπαιχνίδια και αξεσουάρ και να βελτιώσει τη γενική απόδοση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, εάν οι αυτόματες και οι μη αυτόματες ενημερώσεις PS5 δεν πραγματοποιηθούν λήψη ή εγκατάσταση, έχετε ένα σημαντικό πρόβλημα που απαιτεί άμεση προσοχή.

Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας καθοδηγήσει σε 10 επιδιορθώσεις για να αντιμετωπίσετε κοινά εμπόδια στην ενημέρωση του λογισμικού συστήματος του PS5 σας. Από προβλήματα συνδεσιμότητας έως προβλήματα αποθήκευσης, θα παρέχουμε λύσεις για να ενημερώσετε και να λειτουργεί το Sony PS5 σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

3 τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5 (PS5)

1. Δοκιμάστε ξανά τη λήψη λογισμικού συστήματος

Τα προσωρινά προβλήματα δικτύου και οι τυχαίες δυσλειτουργίες διακομιστή είναι συνήθεις λόγοι για τις ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος PS5 που αποτυγχάνουν. Δοκιμάστε ξανά την ενημέρωση και θα πρέπει —ελπίζουμε— να αρχίσει να κινείται ξανά. Να κάνω αυτό:

 1. Πατήστε το κουμπί PS στο ασύρματο χειριστήριο DualSense.
 2. Επιλέξτε το εικονίδιο Λήψεις/Μεταφορτώσεις .
 3. Επισημάνετε την αποτυχημένη ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
 1. Πατήστε το κουμπί Επιλογές .
 2. Επιλέξτε Προβολή πληροφοριών σφάλματος και επιλέξτε Προσπαθήστε ξανά .

2. Ελέγξτε τον Κωδικό Σφάλματος

Εάν το πρόβλημα ενημέρωσης λογισμικού συστήματος του PS5 παραμένει, σημειώστε τον κωδικό σφάλματος μέσω της ουράς Λήψεις/Μεταφορτώσεις (επαναλάβετε τα βήματα στην παραπάνω ενότητα) και ελέγξτε τον με τη λίστα κωδικών σφαλμάτων της Sony .

Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη φύση της αποτυχίας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε διορθώσεις που ισχύουν για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Για παράδειγμα, ο κωδικός σφάλματος WS-116420-4 υποδεικνύει ότι η κονσόλα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους διακομιστές PSN.

3. Επανεκκινήστε το PS5 σας

Μια άλλη γρήγορη λύση είναι η επανεκκίνηση του PS5. Η διαδικασία ξεπλένει τη μνήμη της κονσόλας και εκκαθαρίζει τεχνικές ανωμαλίες που προκαλούν προβλήματα ενημέρωσης λογισμικού. Να κάνω αυτό:

 1. Πατήστε το κουμπί PS .
 2. Κάντε κύλιση προς τα δεξιά και επιλέξτε το εικονίδιο Power .
 3. Επιλέξτε Επανεκκίνηση PS5 .

4. Ελέγξτε την κατάσταση συστήματος PSN

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον έλεγχο για νεότερες εκδόσεις του λογισμικού συστήματος ή εάν η λήψη των ενημερώσεων καθυστερεί πολύ ή αποτυγχάνει συνεχώς, το πρόβλημα μπορεί να μην οφείλεται στην κονσόλα σας αλλά στο PlayStation Network.

Ελέγξτε τη σελίδα Κατάσταση υπηρεσίας PSN για να δείτε εάν υπάρχουν γνωστές διακοπές λειτουργίας ή δραστηριότητες συντήρησης. Εάν οι υπηρεσίες PSN αντιμετωπίζουν προβλήματα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιλυθούν πριν ενημερώσετε το PS5 σας.

Προαιρετικά, ελέγξτε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter ή το Reddit για να δείτε εάν άλλοι παίκτες του PS5 αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

5. Δοκιμάστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη ενημερώσεων συστήματος PS5. Για να εκτελέσετε μια δοκιμή σύνδεσης στην κονσόλα, πρέπει:

 1. Επιλέξτε το κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.
 1. Επιλέξτε Δίκτυο .
 1. Επιλέξτε Δοκιμή σύνδεσης στο Διαδίκτυο .

Εάν η δοκιμή σύνδεσης στο Διαδίκτυο αποτύχει, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα:

 • Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, μεταβείτε σε ενσύρματη σύνδεση για μεγαλύτερη σταθερότητα, αν είναι δυνατόν.
 • Κάντε επανεκκίνηση ή επαναφορά του δρομολογητή σας για να επιλύσετε πιθανά προβλήματα δικτύου και να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου.
 • Συνδεθείτε σε διαφορετικό ασύρματο ή ενσύρματο δίκτυο.

Για περισσότερες τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου, ανατρέξτε στους οδηγούς μας σχετικά με την επιδιόρθωση αργού Wi-Fi και Ethernet .

6. Αλλάξτε τους διακομιστές DNS

Εάν δεν υπάρχει τίποτα κακό με το Διαδίκτυό σας, αλλά οι ενημερώσεις του PS5 συνεχίζουν να αποτυγχάνουν, είναι καλή ιδέα να αλλάξετε τους διακομιστές DNS (Domain Name System) σε μια δημοφιλή δημόσια υπηρεσία DNS. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες της κονσόλας να εντοπίσει με επιτυχία τους καλύτερους διακομιστές PSN για σύνδεση.

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Public DNS για σύνδεση δικτύου PS5:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 σας.
 2. Μεταβείτε στο Δίκτυο > Κατάσταση σύνδεσης > Ρύθμιση σύνδεσης στο Internet .
 1. Επισημάνετε μια σύνδεση στο διαδίκτυο και πατήστε το κουμπί Επιλογές .
 2. Επιλέξτε Προηγμένες ρυθμίσεις .
 1. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS από Αυτόματες σε Μη αυτόματες .
 2. Ορίστε το Primary DNS σε 8.8.8.8 και το Secondary DNS σε 8.8.4.4 .
 1. Επιλέξτε ΟΚ .

7. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο

Αν και είναι αδύνατο να ξεκινήσετε ενημερώσεις λογισμικού συστήματος εάν δεν υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος στο PS5 σας, υπάρχουν πάντα προβλήματα εάν η κονσόλα έχει μόνο το ελάχιστο για να εργαστεί. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 10 GB ελεύθερου χώρου για μια ενημέρωση λογισμικού συστήματος.

Για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης PS5, πρέπει:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 σας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Αποθήκευση .
 1. Ελέγξτε τη λίστα με τα παιχνίδια, τις εφαρμογές, τα αποθηκευμένα δεδομένα και τη συλλογή πολυμέσων και διαγράψτε τα ανεπιθύμητα στοιχεία.

Μάθετε άλλους τρόπους για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στον SSD του PS5 σας.

8. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος μέσω USB

Εάν οι λήψεις λογισμικού του συστήματος του PS5 αποτύχουν επανειλημμένα, εκτελέστε την ενημέρωση μέσω USB. Χρειάζεστε έναν υπολογιστή Windows ή Mac και μια μονάδα USB με φορμά FAT32 ή exFAT για την εργασία. Δείτε πώς:

 1. Συνδέστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή ή το Mac σας.
 2. Ανοίξτε τη μονάδα USB μέσω του File Explorer ή του Finder και δημιουργήστε έναν φάκελο με την ετικέτα PS5 και έναν υποφάκελο με την ένδειξη UPDATE .
 1. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχείου ενημέρωσης της κονσόλας PS5 από την Υποστήριξη του PlayStation.
 1. Αντιγράψτε το αρχείο PS5UPDATE.PUP μέσα στον υποφάκελο UPDATE στη μονάδα flash.
 1. Συνδέστε τη μονάδα USB στο PS5.
 2. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Σύστημα .
 1. Επιλέξτε Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις .
 1. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος .
 1. Επιλέξτε Ενημέρωση μέσω αποθήκευσης USB .
 1. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η ενημέρωση του PS5 μέσω της μονάδας USB.

9. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος μέσω της ασφαλούς λειτουργίας

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5, ήρθε η ώρα για την Ασφαλή λειτουργία. Σκεφτείτε την Ασφαλή λειτουργία ως μια ειδική βοηθητική λειτουργία στο PS5 που φορτώνει μόνο ό,τι είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της κονσόλας. Το καλό είναι ότι σας επιτρέπει να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος σε αυτήν την απλοποιημένη κατάσταση και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να λάβετε μια προβληματική ενημέρωση για να συνεχίσετε.

Για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία και να ενημερώσετε ένα PS5:

 1. Απενεργοποιήστε το PS5 σας.
 2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε ξανά την κονσόλα και να την αφήσετε μετά το δεύτερο μπιπ.
 3. Περιμένετε έως ότου το PS5 εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.
 4. Συνδέστε το χειριστήριό σας μέσω USB και πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο DualSense.
 5. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος .

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το PS5 σας σε ασφαλή λειτουργία μέσω USB.

 1. Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης ενημέρωσης από τον ιστότοπο του PlayStation σε μονάδα USB (οδηγίες στην παραπάνω ενότητα).
 2. Μπείτε στο Safe Mode στο PS5 σας.
 3. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και επιλέξτε Ενημέρωση από συσκευή αποθήκευσης USB .

10. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του PS5

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του PS5 στις εργοστασιακές προεπιλογές. Αυτό δίνει στο PS5 σας μια νέα αρχή—χωρίς διαγραφή δεδομένων—και διορθώνει προβλήματα που προκαλούνται από κατεστραμμένες ρυθμίσεις. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 σας.
 2. Επιλέξτε Σύστημα .
 1. Μεταβείτε στο Λογισμικό συστήματος > Επιλογές επαναφοράς .
 1. Επιλέξτε Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων .

Εάν οι ενημερώσεις λογισμικού συστήματος εξακολουθούν να αποτυγχάνουν, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να διαγράψετε όλα τα δεδομένα και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του PS5.

Ενημερώσατε με επιτυχία το λογισμικό συστήματος του PS5 σας

Το να διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό συστήματος και το υλικολογισμικό του Sony PS5 είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας σας στο παιχνίδι. Προκύπτουν ζητήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση κάποια στιγμή, αλλά με την τυπική αντιμετώπιση προβλημάτων, θα πρέπει να μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πράγματα (στις περισσότερες περιπτώσεις, σχετικά γρήγορα). Από την επανάληψη της λήψης μέχρι τον έλεγχο της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, τη χρήση της Ασφαλούς λειτουργίας ή ακόμα και την ενημέρωση μέσω υπολογιστή ή Mac, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια.

Πώς να αποκτήσετε το YouTube TV στο PS5

PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet

Το PS5 σας κολλάει

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *