3 τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5 (PS5).

Η εκτέλεση της πιο πρόσφατης έκδοσης λογισμικού συστήματος στο PlayStation 5 είναι ζωτικής σημασίας για μια ομαλή και χωρίς προβλήματα εμπειρία παιχνιδιού. Εξαιτίας αυτού, η κονσόλα ελέγχει αυτόματα για νέες ενημερώσεις, σας ενημερώνει για νέες εκδόσεις και τις εγκαθιστά ακόμη και όταν δεν παίζετε.

Ωστόσο, εάν οι αυτόματες ενημερώσεις δεν είναι ενεργοποιημένες στο PS5 σας ή εάν η κονσόλα δεν σας ειδοποιήσει για νέες εκδόσεις λογισμικού συστήματος (ναι, αυτό συμβαίνει), πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Ευτυχώς, η ενημέρωση μιας κονσόλας PlayStation 5 είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Σε αυτήν την περιγραφή, θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους ενημέρωσης του PS5 σας, από την ενημέρωση της κονσόλας μέσω Διαδικτύου και την εγκατάσταση του πιο πρόσφατου υλικολογισμικού με μη αυτόματο τρόπο μέσω USB, έως την εφαρμογή ενημερώσεων συστήματος μέσω της Ασφαλούς λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet; 14 τρόποι για να διορθώσετε

Μέθοδος 1: Ενημερώστε το PS5 μέσω Διαδικτύου

Η απευθείας λήψη λογισμικού συστήματος PS5 μέσω Διαδικτύου είναι ο πιο βολικός τρόπος για να ενημερώσετε την κονσόλα. Είναι γρήγορο και εύκολο εάν έχετε πρόσβαση σε μια μέτρια γρήγορη σύνδεση Wi-Fi ή Ethernet. Απλώς κλείστε οποιοδήποτε παιχνίδι PS5 και, στη συνέχεια:

 1. Επιλέγω Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.
 2. Εισάγετε το Σύστημα κατηγορία.
 3. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και Ρυθμίσεις.
 4. Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
 5. Επιλέγω Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου. Αυτό θα πρέπει να ζητήσει από το PS5 σας να συνδεθεί με τους διακομιστές της Sony και να ελέγξει για νέες ενημερώσεις.
 6. Εάν εκκρεμεί ενημέρωση, επιλέξτε το Εκσυγχρονίζω κουμπί για λήψη και εγκατάσταση. Επιλέξτε την Προβολή Λεπτομέριες κουμπί εάν θέλετε να προβάλετε τις σημειώσεις ενημέρωσης κώδικα.
 7. Το PS5 θα πρέπει να επανεκκινήσει αυτόματα και να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την ενημέρωση.

Προειδοποίηση: Μην απενεργοποιείτε το PS5 κατά την εγκατάσταση. Η κονσόλα μπορεί να δημιουργήσει εκ νέου τη βάση δεδομένων της ως μέρος της διαδικασίας ενημέρωσης, επομένως να είστε υπομονετικοί.

Η κονσόλα θα επανεκκινήσει ξανά. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια ειδοποίηση “Η ενημέρωση λογισμικού συστήματος ολοκληρώθηκε” στην Αρχική οθόνη ως επιβεβαίωση ότι η κονσόλα είναι ενημερωμένη.

Μερικές φορές, η ενημέρωση λογισμικού συστήματος στο PS5 σας μπορεί να αποτύχει κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήψη. Για επανεκκίνηση της λήψης ή εγκατάστασης λογισμικού συστήματος:

 1. Πάτα το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense και επιλέξτε Λήψεις/Μεταφορτώσεις.
 2. Επιλέξτε την ενημέρωση λογισμικού συστήματος και επιλέξτε Προβολή πληροφοριών σφάλματος.
 3. Επιλέγω Προσπάθησε ξανά.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο PS5 σας (ή να ελέγξετε αν η δυνατότητα είναι ενεργή), μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και Ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε τους διακόπτες δίπλα Αυτόματη λήψη των αρχείων ενημέρωσης και Εγκατάσταση αρχείων ενημέρωσης αυτόματα.

Μέθοδος 2: Ενημερώστε το PS5 μέσω μονάδας USB

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση του PS5 στο διαδίκτυο, μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημέρωσης σε μια μονάδα flash USB με μορφή FAT32/exFAT και να την εγκαταστήσετε στην κονσόλα σας με αυτόν τον τρόπο.

Διαμορφώστε τη μονάδα USB σε FAT32/exFAT

Πρέπει να ξεκινήσετε μορφοποιώντας τη μονάδα flash USB στο σύστημα αρχείων FAT32 ή exFAT. Εάν είναι ήδη, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.

Προειδοποίηση: Θα χάσετε όλα τα δεδομένα στη μονάδα flash USB, επομένως δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για οτιδήποτε σημαντικό πριν το μορφοποιήσετε.

Σε υπολογιστή με Windows:

 1. Συνδέστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή σας και ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
 2. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα USB και επιλέξτε Μορφή.
 3. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Σύστημα αρχείων και επιλέξτε FAT32 ή exFAT.
 4. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Γρήγορη διαμόρφωση.
 5. Επιλέγω Αρχή.

Σε Mac:

 1. Συνδέστε τη μονάδα USB.
 2. Ανοίξτε το Launchpad και επιλέξτε Αλλα > Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.
 3. Επιλέξτε τη μονάδα USB στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Εξάλειψη.
 4. Ρυθμίστε το Μορφή προς την exFAT ή MS-DOS (FAT).
 5. Επιλέγω Εξάλειψη.Κατεβάστε το αρχείο ενημέρωσης PS σε USB

Αφού μορφοποιήσετε τη μονάδα flash, πρέπει να κάνετε λήψη και να αντιγράψετε το αρχείο λογισμικού συστήματος του PS5 σε αυτήν.

 1. Ανοίξτε τη μονάδα USB μέσω του File Explorer ή του Finder.
 2. Δημιουργήστε ένα φάκελο με ετικέτα PS5.
 3. Ανοιξε το PS5 φάκελο και δημιουργήστε έναν υποφάκελο με ετικέτα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ.
 4. Κατεβάστε το πιο πρόσφατο αρχείο ενημέρωσης λογισμικού συστήματος PS5 από την επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation. Θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 1-1,5 gigabyte.
 5. Αντιγράψτε το ληφθέν PS5UPDATE.PUP αρχείο στο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ υποφάκελο στη διαμορφωμένη μονάδα flash.
 6. Εξάγετε τη μονάδα flash από τον υπολογιστή ή το Mac σας.

Εκτελέστε την ενημέρωση συστήματος PS5 μέσω USB

Τώρα μπορείτε να ενημερώσετε το PS5 σας μέσω της μονάδας USB. Να κάνω αυτό:

 1. Συνδέστε τη μονάδα USB σε μια θύρα USB στο μπροστινό ή πίσω μέρος του PS5.
 2. Επισκεφτείτε την οθόνη Ρυθμίσεις του PS5 και μεταβείτε στο Σύστημα > Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και Ρυθμίσεις > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
 3. Επιλέγω Ενημέρωση από τη μονάδα USB.

Το PS5 σας θα πρέπει να εντοπίσει αυτόματα το αρχείο ενημέρωσης της κονσόλας PS5, να το αντιγράψει στον εσωτερικό SSD και να το χρησιμοποιήσει για να ενημερώσει το λογισμικό συστήματος στην πιο πρόσφατη έκδοσή του. Μην απενεργοποιείτε την κονσόλα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε το PS5 σε ασφαλή λειτουργία

Η ενημέρωση του PS5 σας σε ασφαλή λειτουργία είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις παραπάνω τυπικές μεθόδους ενημέρωσης, όπως επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες ενημερώσεις και διαλείπουσες διακοπές λειτουργίας του συστήματος.

Όπως η ενημέρωση του PS5 σε κανονική λειτουργία, η Ασφαλής λειτουργία σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ της ενημέρωσης της κονσόλας μέσω Διαδικτύου ή μέσω USB. Εάν επιλέξετε το δεύτερο, ρυθμίστε μια μονάδα flash USB χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες.

 1. Πατήστε το χειριστήριο DualSense ή DualSense Edge Κουμπί PSμετά επιλέξτε Εξουσία > Απενεργοποιήστε το PS5.
 2. Συνδέστε το χειριστήριο DualSense στο PS5 μέσω USB.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί έως ότου η κονσόλα ακουστεί δύο φορές. Θα δείτε σύντομα την εκκίνηση της κονσόλας σε ασφαλή λειτουργία.
 4. Πάτα το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense.
 5. Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος χρησιμοποιώντας την Πάνω και Κάτω Κουμπιά D-pad—τα μπαστούνια δεν λειτουργούν σε ασφαλή λειτουργία.
 6. Επιλέγω Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου. Εάν αυτό αποτύχει, συνδέστε μια μονάδα flash USB με το αρχείο ενημέρωσης λογισμικού συστήματος PS5 και δοκιμάστε το Ενημέρωση από μονάδα USB επιλογή.

Το PS5 σας είναι πλέον ενημερωμένο

Είτε είστε απλός παίκτης είτε έμπειρος επαγγελματίας, η ενημέρωση της κονσόλας PS5 σας δίνει πρόσβαση σε νέες δυνατότητες, βελτιωμένη απόδοση συστήματος και βελτιωμένο παιχνίδι. Θυμηθείτε να εκτελείτε επίσης νέες ενημερώσεις υλικολογισμικού στον ασύρματο ελεγκτή DualSense.

Διαβάστε επίσης:Πώς να βάλετε το Playstation 5 (PS5) σε ασφαλή λειτουργία

Το PS5 σας κολλάει; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *