Πώς να βάλετε το Playstation 5 (PS5) σε ασφαλή λειτουργία

Εάν το Sony PlayStation 5 συνεχίζει να λειτουργεί ή δεν ξεκινά σωστά, πρέπει να το βάλετε σε ασφαλή λειτουργία. Είναι μια ειδική λειτουργία εκκίνησης που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε διάφορες προηγμένες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων και ανάκτησης.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να εκκινήσετε την κονσόλα παιχνιδιών PS5 σε ασφαλή λειτουργία και θα σας μάθουμε πώς να τη χρησιμοποιείτε.

Τι είναι η ασφαλής λειτουργία στο PS5;

Το Safe Mode είναι ένα ειδικό περιβάλλον με δυνατότητα εκκίνησης στο PlayStation 5 που σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε και να επιδιορθώνετε πολλά προβλήματα που προκύπτουν στην κονσόλα. Είναι παρόμοιο με το Safe Mode στο PS4.

Όταν το PS5 ξεκινά σε ασφαλή λειτουργία, εκτελείται με ένα ελάχιστο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης, ρυθμίσεων και λειτουργιών, διευκολύνοντας την επίλυση διενέξεων υλικού και λογισμικού που εμποδίζουν την εκκίνηση ή τη σωστή λειτουργία της κονσόλας.

Τα οφέλη της Safe Mode στο PS5 περιλαμβάνουν την ενημέρωση της κονσόλας, την ανακατασκευή της βάσης δεδομένων και την προετοιμασία του λογισμικού συστήματος, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως π.χ. σφάλματα κονσόλας, παγώματα και άλλα σφάλματα.

Διαβάστε επίσης:3 τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5 (PS5)

Πώς να μπείτε στο PS5 Safe Mode

Η ασφαλής λειτουργία στο PlayStation 5 λειτουργεί εκτός της κανονικής λειτουργίας εκκίνησης στην κονσόλα σας, επομένως πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά βημάτων για να εισέλθετε σε αυτήν.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να εκκινήσετε το PS5 σας σε ασφαλή λειτουργία:

  1. Πάτα το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense, επιλέξτε το Εξουσία εικονίδιο και επιλέξτε Απενεργοποιήστε το PS5. Εάν η κονσόλα είναι παγωμένη ή η οθόνη είναι κενή, πατήστε παρατεταμένα το Εξουσία κουμπί για την έναρξη ενός αναγκαστικού τερματισμού λειτουργίας.
  2. Περιμένετε μέχρι να σβήσει η ένδειξη τροφοδοσίας του περιβλήματος. Στη συνέχεια, πιέστε προς τα κάτω το PS5 Εξουσία κουμπί. Μετά τον πρώτο ήχο, κρατήστε πατημένο για επτά δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσετε ένα δεύτερο μπιπ.
  3. Συνδέστε το χειριστήριο DualSense μέσω καλωδίου σε μια θύρα USB στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος της κονσόλας.
  4. Πάτα το Κουμπί PS στον ασύρματο ελεγκτή DualSense.
  5. Η ασφαλής λειτουργία θα πρέπει να φορτώσει στιγμιαία.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την είσοδο σε ασφαλή λειτουργία, δοκιμάστε να κάνετε κυκλική λειτουργία του PS5 σας. Για να το κάνετε αυτό, κλείστε την κονσόλα, αποσυνδέστε τα καλώδια τροφοδοσίας και HDMI και περιμένετε έως και ένα λεπτό. Στη συνέχεια, επανασυνδέστε τα καλώδια και επαναλάβετε τα βήματα 36.

Το PS5 σας κολλάει; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία PS5

Η ασφαλής λειτουργία για την κονσόλα PlayStation 5 εμφανίζεται ως ένα απλό μενού επιλογών. Χρησιμοποιήστε το Πάνω και Κάτω κουμπιά στο D-pad του ελεγκτή DualSense για πλοήγηση. Για να επιλέξετε μια επιλογή και να προβάλετε πρόσθετες υποεπιλογές, πατήστε το Χ κουμπί; για να βγείτε πίσω από ένα υπομενού, πατήστε το Ο κουμπί.

-Το χειριστήριο DualSense δεν μπορεί να λειτουργήσει ασύρματα με το PS5 σας σε ασφαλή λειτουργία. Μην αποσυνδέετε το καλώδιο USB.

Οι παρακάτω ενότητες θα σας καθοδηγήσουν στο τι κάνουν οι επιλογές στην Ασφαλή λειτουργία του PS5 και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων μιας κονσόλας που δυσλειτουργεί.

Κάντε επανεκκίνηση του PS5

Επανεκκινεί το PS5 σε κανονική λειτουργία. Επιλέξτε το αφού ολοκληρώσετε την αλληλεπίδραση με την Ασφαλή λειτουργία για την αντιμετώπιση προβλημάτων της κονσόλας.

Αλλαγή εξόδου βίντεο

Παρέχει μια δευτερεύουσα επιλογή με ετικέτα Αλλαγή ανάλυσης που σας επιτρέπει να μεταβείτε σε μια εναλλακτική ανάλυση εξόδου, βοηθώντας σας να αντιμετωπίσετε προβλήματα μαύρης οθόνης και άλλες γραφικές ανωμαλίες.

Επιπλέον, εάν συναντήσετε κενές οθόνες, ξεπλυμένα χρώματα βιντεοπαιχνιδιών ή προβλήματα με τον ρυθμό καρέ, επιλέξτε το Αλλάξτε τη λειτουργία HDCP υποεπιλογή και επιλέξτε HDCP 1.4.

Ενημέρωση λογισμικού συστήματος

Σας επιτρέπει να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος του PS5 για να διορθώσετε προβλήματα απόδοσης και γνωστά σφάλματα. Χρησιμοποιήστε το Ενημέρωση από το Διαδίκτυο υποεπιλογή για την εκτέλεση ενημέρωσης λογισμικού συστήματος μέσω Διαδικτύου. Η Ασφαλής λειτουργία εντοπίζει αυτόματα και συνδέεται με δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχετε συνδεθεί προηγουμένως ή χρησιμοποιεί Ethernet.

Εάν αυτό αποτύχει, χρησιμοποιήστε υπολογιστή ή Mac για να δημιουργήσετε έναν φάκελο με ετικέτα PS5 και ένα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ υποφάκελο μέσα σε μονάδα USB με μορφοποίηση FAT32/exFAT. Επειτα, κατεβάστε το αρχείο λογισμικού συστήματος PS5 μέσω του PlayStation.com και αντιγράψτε το στο φάκελο UPDATE. Μετά από αυτό, συνδέστε τη μονάδα USB στο PS5 και επιλέξτε Ενημέρωση από Μονάδα USB.

Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων

Επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις συστήματος στο PS5 στις εργοστασιακές προεπιλογές και σε προβλήματα PS5 που προκύπτουν λόγω κατεστραμμένων ή αντικρουόμενων διαμορφώσεων. Είναι γρήγορο και ασφαλές. δεν θα χάσετε δεδομένα από τον χώρο αποθήκευσης της κονσόλας.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και ανανέωση της βάσης δεδομένων

Σας επιτρέπει να επιλύσετε προβλήματα PS5 που προκύπτουν από μια παρωχημένη προσωρινή μνήμη συστήματος και μια κατεστραμμένη βάση δεδομένων αποθήκευσης.

Επίλεξε το Προσωρινή μνήμη λογισμικού συστήματος υποεπιλογή για να ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη συστήματος της κονσόλας και Ανακατασκευή βάσης δεδομένων για να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων όλου του περιεχομένου στην εσωτερική μονάδα στερεάς κατάστασης (SSD).

Επαναφέρετε το PS5

Επαναφέρει την κονσόλα PS5 στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Θα χάσετε όλα τα δεδομένα χρήστη στο SSD, όπως παιχνίδια, εφαρμογές και αποθηκευμένα δεδομένα. Κάντε το μόνο εάν σκοπεύετε να πουλήσετε την κονσόλα ή εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων δεν διορθώσει το PS5 σας.

Σημείωση: Εάν είστε συνδρομητής του PlayStation Plus, το παιχνίδι σας αποθηκεύει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στους διακομιστές της Sony. Θα πρέπει να μπορείτε να τα ανακτήσετε εάν αποφασίσετε να συνδεθείτε ξανά στην κονσόλα.

Επαναφορά PS5 (Επανεγκατάσταση λογισμικού συστήματος)

Ξεπερνά την τυπική επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και επανεγκαθιστά το λογισμικό συστήματος και το υλικολογισμικό του PS5. Είναι η τελική λύση που βασίζεται σε λογισμικό για σοβαρά ζητήματα που σας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσετε κανονικά την κονσόλα.

Ωστόσο, πριν κάνετε την επιλογή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια επιτραπέζια συσκευή για να κατεβάστε το αρχείο επανεγκατάστασης της κονσόλας PS5. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα PS5 φάκελο και ένα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ υποφάκελο σε μια μονάδα flash USB, αντιγράψτε το αρχείο μέσα και συνδέστε το στην κονσόλα.

Παίξτε Ασφαλές

Η τοποθέτηση του PlayStation 5 σε ασφαλή λειτουργία είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να διορθώσετε σφάλματα, παγώματα και άλλες ανωμαλίες που εμφανίζονται σε ένα ή άλλο σημείο. Ωστόσο, δεν είναι η ασημένια σφαίρα για όλα τα προβλήματα στην κονσόλα. Εάν ένα πρόβλημα παραμένει ακόμα και μετά την επανεγκατάσταση του λογισμικού συστήματος, η καλύτερη επιλογή είναι να το κάνετε επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του PlayStation για συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων από ειδικούς.

Διαβάστε επίσης:PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet; 14 τρόποι για να διορθώσετε

Πώς να επαναφέρετε το PS5 στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *