Το PS5 σας κολλάει;

Το PS5 κολλάει; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Εάν είστε ένας από τους τυχερούς παίκτες που διαθέτουν PlayStation 5, πιθανότατα θα ενθουσιαστείτε με τις επιδόσεις και τις δυνατότητές του. Ωστόσο, όπως κάθε κομμάτι της τεχνολογίας, δεν είναι απρόσβλητο σε προβλήματα.

Ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι τα σφάλματα, τα οποία μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους, όπως σφάλματα λογισμικού, αντικρουόμενες ρυθμίσεις ή υπερθέρμανση.

Μην ανησυχείς όμως. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε πιθανές επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το PS5 σας σε καλό δρόμο σε περίπτωση που χαλάσει.

Δείτε και αυτό:3 τρόποι για να κάνετε μια ενημέρωση κονσόλας PlayStation 5

1. Επανεκκινήστε το PS5 σας

Η επανεκκίνηση της κονσόλας PS5 μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε σφάλματα και παγώματα βιντεοπαιχνιδιών, καθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του συστήματος από παρωχημένα δεδομένα. Είναι ένα απλό πρώτο βήμα που μπορεί συχνά να λύσει το πρόβλημα.

Για επανεκκίνηση του PS5:

 1. Πάτα το Κουμπί PS στον ελεγκτή DualSense.
 2. Επίλεξε το Εξουσία εικόνισμα.
 3. Επιλέγω Κάντε επανεκκίνηση του PS5.

Εάν το PS5 σας παγώσει μετά από συντριβή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί έως ότου η κονσόλα ακουστεί δύο φορές για να κλείσει η κονσόλα αναγκαστικά. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά.

2. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος

Η ενημέρωση της κονσόλας PS5 σας διασφαλίζει ότι εκτελεί την πιο πρόσφατη και πιο σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος, μειώνοντας την πιθανότητα σφαλμάτων και άλλων προβλημάτων απόδοσης. Για να ενημερώσετε το λογισμικό συστήματος της κονσόλας:

 1. Επιλέγω Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.
 2. Επιλέγω Σύστημα.
 3. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και Ρυθμίσεις.
 4. Επιλέγω Εκσυγχρονίζω Λογισμικό συστήματος.
 5. Επιλέγω Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου.

Σημείωση: Εάν το PS5 σας δεν έχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο, κατεβάστε το αρχείο ενημέρωσης μέσω υπολογιστή ή Macαντιγράψτε και επικολλήστε το σε μια μονάδα USB κάτω από φακέλους (PS5 > ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ), και μετά επιλέξτε το Ενημέρωση με χρήση USB επιλογή σε βήμα 5.

3. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις βιντεοπαιχνιδιών

Οι προγραμματιστές κυκλοφορούν τακτικά ενημερώσεις κώδικα για την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης, όπως το τραυλισμό του FPS κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, που οδηγούν σε σφάλματα και άλλα προβλήματα. Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο με ένα συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι, δοκιμάστε να το ενημερώσετε. Να κάνω αυτό:

 1. Επιλέξτε το παιχνίδι στην αρχική οθόνη του PS5.
 2. Πάτα το Επιλογές κουμπί και επιλέξτε Ελεγξε για Ενημερώσεις.
 3. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση σε εκκρεμότητα, το PS5 σας θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα τη λήψη και την εγκατάστασή του. Δεν θα μπορείτε να παίξετε τον τίτλο μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Η ενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων βιντεοπαιχνιδιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποφύγετε παρόμοια προβλήματα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Αποθηκευμένα Δεδομένα και Ρυθμίσεις παιχνιδιού/εφαρμογής στο μενού Ρυθμίσεις του PS5, επιλέξτε Αυτόματες ενημερώσεις στην πλαϊνή γραμμή και ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Αυτόματη λήψη.

4. Μετάβαση σε χαμηλότερη προεπιλογή γραφικών

Τα νεότερα βιντεοπαιχνίδια για το PS5 σάς επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ οπτικής ποιότητας (π.χ. ανίχνευση ακτίνων) και απόδοσης. Εάν προκύψουν σφάλματα στην υψηλότερη προεπιλογή γραφικών, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στον αυξημένο φόρτο εργασίας στη CPU και την GPU.

Δοκιμάστε να μειώσετε την ποιότητα των γραφικών για να μειώσετε την πίεση στο υλικό της κονσόλας—θα πρέπει να βρείτε την επιλογή στο μενού ρυθμίσεων γραφικών του παιχνιδιού.

5. Διαγράψτε και εγκαταστήστε ξανά το παιχνίδι

Εάν το σφάλμα συνεχιστεί για έναν συγκεκριμένο τίτλο βιντεοπαιχνιδιού, σκεφτείτε να το διαγράψετε και να το εγκαταστήσετε ξανά για να αποκλείσετε προβλήματα διαφθοράς. Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση ψηφιακού βιντεοπαιχνιδιού, η εκ νέου λήψη του μπορεί να διαρκέσει σημαντικό χρόνο, ανάλογα με το μέγεθός του.

Αν θέλετε να προχωρήσετε:

 1. Επιλέξτε τον τίτλο του βιντεοπαιχνιδιού στην αρχική οθόνη του PS5 και πατήστε το Επιλογές κουμπί και επιλέξτε Διαγράφω.
 2. Επιλέγω Εντάξει για να διαγράψετε τα αρχεία του παιχνιδιού.
 3. Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά το δίσκο για να εγκαταστήσετε ξανά το παιχνίδι. Εάν πρόκειται για ψηφιακή έκδοση, επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών για να κατεβάσετε ξανά το παιχνίδι.

6. Παρέχετε επαρκή αερισμό

Η παροχή επαρκούς αερισμού σε ένα PS5 μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων αποτρέποντας την υπερθέρμανση. Για παράδειγμα, εάν η κονσόλα βρίσκεται μέσα σε ντουλάπι, μετακινήστε την σε ανοιχτό χώρο και αποφύγετε να τοποθετείτε κοντά αντικείμενα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους αεραγωγούς.

7. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ανάπαυσης

Η λειτουργία ξεκούρασης στο PS5 συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά έχει ιστορικό πρόκλησης δυσλειτουργιών λογισμικού συστήματος. Εάν τείνουν να συμβαίνουν σφάλματα μετά την αφύπνιση της κονσόλας, καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση της δυνατότητας, τουλάχιστον έως ότου η Sony διορθώσει το πρόβλημα.

Για να σταματήσετε την αυτόματη είσοδο της κονσόλας στη λειτουργία ανάπαυσης:

 1. Επιλέγω Σύστημα στην οθόνη ρυθμίσεων του PS5.
 2. Παω σε Εξοικονόμηση ενέργειας > Ρυθμίστε το χρόνο μέχρι το PS5 να εισέλθει σε κατάσταση ανάπαυσης.
 3. Επίλεξε το Κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων και Ενώ Παίζοντας παιχνίδια επιλογές και επιλέξτε Μην Βάζετε σε λειτουργία επαναφοράς.

8. Επαναφέρετε το PS5 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις

Η επαναφορά ενός PS5 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του αφαιρεί συγκρίσεις που βρίσκονται σε διένεξη ή είναι κατεστραμμένες που μπορεί να προκαλούν σφάλματα. Να κάνω αυτό:

 1. Επιλέγω Σύστημα στην οθόνη ρυθμίσεων του PS5.
 2. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Επαναφορά επιλογών.
 3. Επιλέγω Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων.
 4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης περιορισμού της κονσόλας. Εάν δεν έχετε ένα στη θέση του, πληκτρολογήστε 0000.
 5. Περιμένετε μέχρι το PS5 να επιστρέψει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του.

9. Δημιουργήστε ξανά τη βάση δεδομένων PS5

Τα προβλήματα κατακερματισμού SSD συχνά οδηγούν σε σφάλματα και άλλα προβλήματα απόδοσης στο PS5. Ευτυχώς, μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων της κονσόλας μέσω της ασφαλούς λειτουργίας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό σκληρό δίσκο με το PS5, συνδέστε τον πριν ξεκινήσετε.

 1. Συνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense στο PS5 μέσω καλωδίου USB.
 2. Κλείστε την κονσόλα.
 3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το PS5 Εξουσία κουμπί έως ότου ηχήσει δύο φορές για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.
 4. Επιλέγω ο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και Ανακατασκευή βάσης δεδομένων επιλογή.
 5. Επιλέγω Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης λογισμικού συστήματος για να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη της κονσόλας, στη συνέχεια Ανακατασκευή βάσης δεδομένων για την αναδημιουργία της βάσης δεδομένων περιεχομένου.

10. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5 σας

Η εργοστασιακή επαναφορά του PS5 διαγράφει τον λογαριασμό χρήστη και τα βιντεοπαιχνίδια, επανεγκαθιστά το λογισμικό συστήματος και επιλύει σοβαρά υποκείμενα ζητήματα που προκαλούν τη διακοπή λειτουργίας της κονσόλας. Θα χάσετε επίσης τα αποθηκευμένα δεδομένα του παιχνιδιού σας, αλλά εάν είστε συνδρομητής του PS Plus, δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στους διακομιστές της Sony, επομένως θα μπορείτε να τα ανακτήσετε αργότερα.

 1. Επιλέγω Σύστημα στην οθόνη ρυθμίσεων του PS5.
 2. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Επαναφορά επιλογών.
 3. Επιλέγω Επαναφέρετε την κονσόλα σας.
 4. Επιλέγω Επανεκκίνηση για να επιβεβαιώσετε.
 5. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η εργοστασιακή επαναφορά του PS5.

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του PlayStation

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις προτεινόμενες επιδιορθώσεις και η κονσόλα παιχνιδιών PS5 εξακολουθεί να κολλάει, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του PlayStation. Θα πρέπει να παρέχουν περαιτέρω βοήθεια και να σας καθοδηγήσουν σε πρόσθετα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να θέσετε ξανά σε λειτουργία την κονσόλα σας. Εάν αποφασίσουν ότι είναι σφάλμα υλικού που προκαλεί τα σφάλματα, θα πρέπει να στείλετε την κονσόλα για επισκευή ή αντικατάσταση.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκτήσω YouTube TV στο PS5

6 διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *