Δεν ελήφθη ο κωδικός επαλήθευσης WhatsApp; 10 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Εάν είστε τακτικός χρήστης του WhatsApp, ίσως γνωρίζετε πώς λειτουργεί η εφαρμογή. Απαιτεί τον αριθμό τηλεφώνου σας για τη δημιουργία ενός λογαριασμού και, στη συνέχεια, συγχρονίζει όλες τις επαφές σας από τον κατάλογο επαφών του τηλεφώνου σας.

Αν και το τμήμα ρύθμισης του WhatsApp είναι αρκετά απλό, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικά προβλήματα. Για παράδειγμα, μερικές φορές, καθυστερείτε να λάβετε τους κωδικούς επαλήθευσης WhatsApp.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως η μη λήψη του κωδικού επαλήθευσης WhatsApp, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, αναφέραμε μερικές απλές μεθόδους για να διορθώσετε προβλήματα που δεν λαμβάνει ο κωδικός επαλήθευσης WhatsApp.

Γιατί το WhatsApp δεν μπορεί να στείλει SMS στον αριθμό μου;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το WhatsApp δεν στέλνει τους κωδικούς επαλήθευσης. Παρακάτω, αναφέραμε τους πιο σημαντικούς λόγους.

  • Η κάρτα SIM δεν είναι ενεργοποιημένη ή αντιμετωπίζει προβλήματα.
  • Η λειτουργία πτήσης είναι ενεργοποιημένη στο smartphone σας.
  • Το WhatsApp δεν έχει τα κατάλληλα δικαιώματα πρόσβασης στα SMS.
  • Οι διακομιστές του WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας.
  • Χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του WhatsApp.
  • Χρησιμοποιείτε το WhatsApp σε μια περιοχή που δεν υποστηρίζεται.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με τον κωδικό επαλήθευσης WhatsApp που δεν ελήφθη;

Τώρα που γνωρίζετε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους το WhatsApp δεν μπορεί να στείλει SMS στον αριθμό σας, ήρθε η ώρα να αναζητήσετε τη βασική αιτία και να την αντιμετωπίσετε. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε.

1. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι σωστός

Το WhatsApp απαιτεί τον αριθμό τηλεφώνου σας για επαλήθευση λογαριασμού. Κατά τη διάρκεια της επαλήθευσης, βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου.

Ελέγξτε ξανά τον αριθμό τηλεφώνου πριν επιχειρήσετε να λάβετε ξανά τους κωδικούς επαλήθευσης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου είναι ενεργός για να λάβετε το SMS.

2. Αποκλείστε τα προβλήματα δικτύου

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο το WhatsApp δεν στέλνει κωδικούς επαλήθευσης είναι τα προβλήματα δικτύου. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου τα προβλήματα δικτύου είναι συχνά, πρέπει να ελέγξετε και να αποκλείσετε τα προβλήματα δικτύου.

Για να επιβεβαιώσετε εάν η κάρτα SIM σας μπορεί να λαμβάνει SMS/Κλήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να στείλετε SMS σε διαφορετικό αριθμό. Διαφορετικά, μπορείτε να ζητήσετε από τους φίλους σας να σας στείλουν ένα SMS.

3. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Η λειτουργία πτήσης, όταν είναι ενεργοποιημένη, απενεργοποιεί κάθε είδους συνδέσεις δικτύου στο τηλέφωνό σας. Αυτό περιλαμβάνει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το WiFi, το Bluetooth, τις υπηρεσίες τοποθεσίας κ.λπ.

Υπάρχουν πιθανότητες το τηλέφωνό σας να είναι συνδεδεμένο σε WiFi αλλά να έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία πτήσης. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα λάβετε SMS ή κλήσεις.

Ανοίξτε λοιπόν το συρτάρι ειδοποιήσεων του Android smartphone σας και βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία πτήσης είναι απενεργοποιημένη. Εάν είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποιήστε το για μερικά δευτερόλεπτα και απενεργοποιήστε το ξανά.

4. Επανεκκινήστε το smartphone σας

Επανεκκινήστε το Android smartphone σας

Πολλοί χρήστες του WhatsApp ισχυρίστηκαν ότι επιλύουν τη μη αποστολή κωδικού επαλήθευσης από το WhatsApp επανεκκινώντας τη συσκευή τους.

Επομένως, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, ακόμη και αφού αποκλείσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο, ήρθε η ώρα να επανεκκινήσετε το smartphone σας.

Είναι επίσης καλή ιδέα να επανεκκινείτε το smartphone σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς αυτό δίνει στο τηλέφωνό σας χρόνο να κρυώσει και επίσης διορθώνει διάφορα σφάλματα και σφάλματα.

5. Ελέγξτε την Κατάσταση διακομιστή του WhatsApp

Κατάσταση διακομιστή WhatsApp

Εάν οι επίσημοι διακομιστές του WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, όσες προσπάθειες κι αν κάνετε για να λάβετε τους κωδικούς επαλήθευσης, όλα θα πάνε μάταια.

Η μη αποστολή κωδικού επαλήθευσης από το WhatsApp είναι συχνά αποτέλεσμα διακοπής λειτουργίας διακομιστή. Όπως κάθε άλλη υπηρεσία web, οι διακομιστές του WhatsApp είναι συχνά εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν προσπαθείτε να επαληθεύσετε το WhatsApp κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης διακομιστή. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή WhatsApp από αυτήν την ιστοσελίδα.

Πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά ή ώρες εάν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας παγκοσμίως. Μόλις αποκατασταθούν οι διακομιστές, συνεχίστε ξανά με τη διαδικασία επαλήθευσης.

6. Ελέγξτε το φάκελο Ανεπιθύμητα των εισερχομένων SMS

Ανεπιθύμητα και Αποκλεισμένα

Αν και είναι πολύ σπάνιο, μερικές φορές οι κωδικοί επαλήθευσης WhatsApp μπορεί να μεταφερθούν απευθείας στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων των εισερχομένων SMS.

Αυτό συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διαχείρισης SMS τρίτου μέρους. Επομένως, μεταβείτε στον φάκελο Ανεπιθύμητα της εφαρμογής SMS και ελέγξτε αν έχει τον κωδικό επαλήθευσης.

Για μηνύματα Google, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα > μενού χάμπουργκερ (επάνω αριστερά) > Ανεπιθύμητα και αποκλεισμένα.

7. Διαγράψτε το WhatsApp Cache & Data και δοκιμάστε

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης WhatsApp, ήρθε η ώρα να διαγράψετε το αρχείο προσωρινής μνήμης WhatsApp. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη WhatsApp και τα αποθηκευμένα δεδομένα.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής WhatsApp στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε στο Χρήση αποθήκευσης.

Αποθήκευση και κρυφή μνήμη

3. Στην οθόνη Χρήση χώρου αποθήκευσης, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και μετά Καθαρισμός δεδομένων.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή WhatsApp και καταχωρήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

8. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή WhatsApp

Η σελίδα του κέντρου βοήθειας του WhatsApp αναφέρει ότι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εγγραφή με τον αριθμό τηλεφώνου σας, πρέπει να διαγράψετε και να εγκαταστήσετε ξανά την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής WhatsApp.

Έτσι, αν τίποτα δεν λειτούργησε μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε ξανά την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp από το Google Play Store ή το Apple App Store.

Για να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή WhatsApp στο Android, πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής WhatsApp και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Μόλις απεγκατασταθεί, εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή από το Google Play Store. Στο iPhone, κατεβάστε την εφαρμογή WhatsApp και εγκαταστήστε την ξανά από το Apple App Store.

9. Αίτημα για λήψη κωδικού επαλήθευσης μέσω κλήσης

Αίτημα για λήψη κωδικού επαλήθευσης μέσω κλήσης

Εάν δεν λαμβάνετε το SMS, αντί να βιάζεστε, μπορείτε να περιμένετε και να επιλέξετε την επιλογή Call me.

Μπορείτε να ζητήσετε μια τηλεφωνική κλήση μόλις τελειώσει το χρονόμετρο για να επιβεβαιώσετε τον κωδικό SMS. Επομένως, περιμένετε μέχρι να τελειώσει ο χρονοδιακόπτης προτού λάβετε τον κωδικό και επιλέξτε την επιλογή Call me για να ζητήσετε μια κλήση.

Θα λάβετε μια αυτοματοποιημένη φωνητική κλήση που θα σας λέει τον 6ψήφιο κωδικό επαλήθευσης. Ακούστε τον κωδικό και πληκτρολογήστε τον στην οθόνη επαλήθευσης.

10. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη WhatsApp

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη WhatsApp

Η επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης του WhatsApp θα πρέπει να είναι η τελευταία σας επιλογή, ειδικά εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει.

Μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη WhatsApp και να τους ζητήσετε να διερευνήσουν το ζήτημα. Επίσης, μην ξεχάσετε να περιγράψετε όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που έχετε δοκιμάσει για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη WhatsApp από αυτό ιστοσελίδα. Απλώς πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email και περιγράψτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κατά την επαλήθευση του αριθμού τηλεφώνου σας.

Λοιπόν, αυτές είναι μερικές απλές μέθοδοι για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν στέλνει το WhatsApp με τον κωδικό επαλήθευσης. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :12 καλύτερες εφαρμογές επαλήθευσης SMS για iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *