Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Focus Assist στα Windows

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Focus Assist στα Windows; 6 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Η Microsoft παρουσίασε μια νέα δυνατότητα «Βοήθεια εστίασης» στο λειτουργικό της σύστημα Windows 10. Η λειτουργία αποκλείει αυτόματα την εμφάνιση στην οθόνη σας ενοχλητικών και ενοχλητικών ειδοποιήσεων.

Το Focus Assist στα Windows είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και διαθέσιμο ακόμη και στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Ενώ η υποβοήθηση εστίασης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μια εργασιακή εμπειρία χωρίς περισπασμούς, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πολλοί χρήστες των Windows 10/11 ανέφεραν πρόσφατα ότι το κάνουν δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση του Focus Assist. Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του Focus Assist, ενεργοποιείται αυτόματα μετά από επανεκκίνηση.

Webcam 4K

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Focus Assist στα Windows; 6 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Επομένως, εάν είστε χρήστης των Windows που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει μερικούς καλύτερους τρόπους απενεργοποιήστε το Focus Assist στα Windows. Ας αρχίσουμε.

1. Γνωρίστε τον σωστό τρόπο απενεργοποίησης του Focus Assist

Πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τον σωστό τρόπο απενεργοποίησης του Focus Assist. Ακολουθεί η σωστή μέθοδος για να απενεργοποιήσετε την υποβοήθηση εστίασης σε υπολογιστή με Windows.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

 

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

 

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Focus Assist.

 

4. Στο Focus Assist, επιλέξτε ‘Μακριά από‘.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος απενεργοποίησης του Focus Assist σε υπολογιστή με Windows. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

2. Ελέγξτε την ώρα και την ημερομηνία του υπολογιστή σας

Η ώρα και η ημερομηνία είναι πολύ σημαντικές όταν πρόκειται για τη λειτουργικότητα του Focus Assist. Ως εκ τούτου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει τη σωστή ώρα και ημερομηνία. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε ‘Ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας από τη λίστα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης στο Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στην οθόνη που εμφανίζεται, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για το ‘Ρυθμίστε την ώρα αυτόματα‘.

 

3. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τη σωστή Ζώνη ώρας στο ‘Ζώνη ώραςαναπτυσσόμενο μενού.

 

4. Εάν προτιμάτε να ορίσετε μη αυτόματα την ημερομηνία και την ώρα, κάντε κλικ στο ‘Αλλαγήκουμπί “δίπλα από το”Ρυθμίστε την ημερομηνία και την ώρα χειροκίνηταεπιλογή.

 

5. Ορίστε τη σωστή ημερομηνία και ώρα και κάντε κλικ στο Αλλαγή κουμπί.

Πώς να συνδέσετε το Spotify με τις συνεδρίες εστίασης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη σωστή ημερομηνία και ώρα σε έναν υπολογιστή με Windows για να διορθώσετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της υποβοήθησης εστίασης.

3. Απενεργοποιήστε το Focus Assist χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Local Group Policy Editor για να απενεργοποιήσετε το Focus Assist στα Windows. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Πολιτική τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Local Group Policy Editor από τη λίστα επιλογών.

 

2. Όταν ανοίξει το Local Group Policy Editor, μεταβείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar > Notifications

 

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ στο ‘Απενεργοποιήστε το Quet Hours‘ πολιτική.

Απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή Windows ενός φίλου χωρίς λογισμικό(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται, επιλέξτε ‘άτομα με ειδικές ανάγκες‘ και κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

 

Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα απενεργοποιήσει πλήρως το Focus Assist στον υπολογιστή σας με Windows.

4. Εκτελέστε την εντολή SFC

Εάν δεν γνωρίζετε, η εντολή SFC στα Windows εκτελεί το βοηθητικό πρόγραμμα System File Checker. Είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που επιλύει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Επομένως, εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη βοήθεια εστίασης στα Windows λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος, πρέπει να εκτελέσετε αυτήν την εντολή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

 

2. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

sfc /scannow

 

3. Η παραπάνω εντολή θα εκτελέσει το εργαλείο ελέγχου αρχείων συστήματος στον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι! Η εντολή SFC θα προσπαθήσει να βρει και να διορθώσει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος στον υπολογιστή σας. Πρέπει να περιμένετε υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση.

5. Εκτελέστε το εργαλείο DISM

Το DISM, επίσης γνωστό ως Deployment Image Servicing and Management, είναι ένα εργαλείο που διορθώνει διάφορα προβλήματα των Windows. Πρέπει να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο στον υπολογιστή σας εάν η εντολή SFC εμφανίσει μήνυμα σφάλματος. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

 

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το κουμπί Enter.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

 

3. Η παραπάνω εντολή θα αποκαταστήσει την υγεία του υπολογιστή σας με Windows και ενδέχεται να διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με την υποστήριξη εστίασης.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να εκτελέσετε την εντολή DISM σε έναν υπολογιστή με Windows.

6. Ενημερώστε τον υπολογιστή σας με Windows 11

 

Πώς να σαρώσετε και να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν λειτούργησε για εσάς, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Η έκδοση Dev και Beta των Windows 11 έχει πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τη λειτουργικότητα της υποστήριξης εστίασης στα Windows.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε Windows 10, συνιστάται η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Τα Windows ελέγχουν αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης και την εγκαθιστούν αυτόματα.

Έτσι, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των Windows θα διασφαλίσει επίσης ότι έχετε εγκατεστημένα τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης συσκευών. Για να ενημερώσετε τα Windows, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημέρωση.

Είμαστε βέβαιοι ότι αφού ακολουθήσετε όλες αυτές τις μεθόδους, θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη βοήθεια εστίασης στα Windows. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4903

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *