Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε Mac

Ένας εύκολος οδηγός για την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου ή αρχείων σε επιτραπέζιο υπολογιστή MacBook ή Mac

Θέλετε να αντιγράψετε κείμενο από ένα παράθυρο και να το επικολλήσετε σε άλλο; Είναι εύκολο να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη γραμμή μενού, το trackpad ή τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του Mac. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αρχεία εάν θέλετε να τα μετακινήσετε σε διαφορετικό φάκελο. Αυτό  θα σας δείξει το directvortex ,πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο ή αρχεία στον υπολογιστή Mac σας.

Πώς να βρω τη διεύθυνση URL του YouTube

Πώς να αντιγράψετε και να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο προφίλ Instagram

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Χρησιμοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου “Command + C” για αντιγραφή και “Command + V” για επικόλληση.
Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Κάντε κλικ στο «Επεξεργασία» στη γραμμή μενού και μετά στο «Αντιγραφή». Κάντε κλικ στον νέο προορισμό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επικόλληση”.
Κάντε κλικ με δύο δάχτυλα στο επιλεγμένο κείμενο. Κάντε κλικ στο “Επεξεργασία” στο αναπτυσσόμενο μενού και μετά στο “Αντιγραφή”. Κάντε κλικ στον νέο προορισμό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επικόλληση”.

Βήματα

Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα για να επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε στο έγγραφό σας ή σε έναν ιστότοπο.[1]

Η χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου μπορεί να είναι ένας ευκολότερος τρόπος αντιγραφής και επικόλλησης για ορισμένους χρήστες Mac Pro.

Πατήστε . Αυτός ο συνδυασμός πληκτρολογίου θα αντιγράψει το επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρό σας.

Μεταβείτε στο μέρος όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο. Μπορείτε να επικολλήσετε κείμενο σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου ή έγγραφο.

Πατήστε . Αυτός ο συνδυασμός πληκτρολογίου θα επικολλήσει το αντιγραμμένο κείμενο.

Προς την Επικόλληση και ταίριασμα στυλπατήστε Μετατόπιση + Επιλογή + Εντολή + V.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αντιγράψατε κείμενο που έχει διαφορετικό μέγεθος ή στυλ γραμματοσειράς και θέλετε μόνο να επικολλήσετε το απλό κείμενο.

Χρησιμοποιώντας τη γραμμή μενού

Μεταβείτε στο κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Μπορείτε να αντιγράψετε κείμενο για να το επικολλήσετε σε άλλο έγγραφο ή πεδίο κειμένου.

Επιλέξτε το κείμενο. Για να επιλέξετε κείμενο, κάντε κλικ και σύρετε το ποντίκι σας κατά μήκος του για να το επισημάνετε.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης του Mac σας. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ . Θα δείτε αυτήν την επιλογή στο Επεξεργασία πτυσώμενο μενού. Με αυτόν τον τρόπο αντιγράφεται οποιοδήποτε επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρο του Mac σας.

Μεταβείτε στο μέρος όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο. Μπορείτε να επικολλήσετε κείμενο σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου ή έγγραφο, όπως α Αρχείο σελίδων ή Έγγραφο TextEdit.

Εάν επικολλάτε κείμενο σε ένα πεδίο κειμένου, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο πεδίο κειμένου πριν συνεχίσετε.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στη γραμμή μενού. Το αναπτυσσόμενο μενού θα εμφανιστεί ξανά.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού. Θα πρέπει να δείτε το κείμενο ή τα αρχεία σας να εμφανίζονται στον επιλεγμένο χώρο.

Εάν επικολλάτε μορφοποιημένο κείμενο σε ένα έγγραφο, μπορείτε να κάνετε κλικ Επικόλληση και ταίριασμα στυλ για να μορφοποιήσετε το κείμενο με το στυλ του εγγράφου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αντιγράψατε κείμενο που έχει διαφορετικό μέγεθος ή στυλ γραμματοσειράς και θέλετε μόνο να επικολλήσετε το απλό κείμενο.

Χρησιμοποιώντας το Trackpad

Ενεργοποίηση δευτερεύοντος κλικ. Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα για να χρησιμοποιήσετε το trackpad για αντιγραφή και επικόλληση. Φροντίστε να ενημερώστε τον υπολογιστή Mac σας.

Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
Κάντε κλικ Επιλογές συστήματος… → Trackpad → Σημειώστε και κάντε κλικ.
Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Δευτερεύον κλικ για να ενεργοποιήσετε το “Κλικ με δύο δάχτυλα”.
Εάν είναι επιλεγμένο αυτό το πλαίσιο, το δευτερεύον κλικ είναι ήδη ενεργοποιημένο.

Βρείτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Μεταβείτε στο έγγραφο ή στο φάκελο όπου βρίσκεται το περιεχόμενο.

Επιλέξτε το κείμενο. Για να επιλέξετε κείμενο, κάντε κλικ και σύρετε το ποντίκι σας κατά μήκος του για να το επισημάνετε.

Κάντε κλικ με δύο δάχτυλα στο επιλεγμένο κείμενο. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το επιλεγμένο κείμενο και, στη συνέχεια, πατήστε το trackpad με δύο δάχτυλα. Αυτό θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Έτσι είστε εσείς δεξί κλικ σε Mac.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιγραφεί το επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρο του Mac σας.

Μεταβείτε στο μέρος όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο. Μπορείτε να επικολλήσετε κείμενο σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου ή έγγραφο.

Κάντε κλικ με δύο δάχτυλα σε ένα πεδίο κειμένου ή σε ένα κενό διάστημα. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού. Θα πρέπει να δείτε το κείμενό σας να εμφανίζεται στον επιλεγμένο χώρο.

Αντιγραφή και επικόλληση αρχείων

Επιλέξτε ένα αρχείο για αντιγραφή. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά.

Εάν θέλετε να επιλέξετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα, κρατήστε πατημένο το Εντολή πλήκτρο ενώ κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο.

Κάντε κλικ . Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής μενού που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης του Mac σας. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Κάντε κλικ . Θα δείτε αυτήν την επιλογή στο Επεξεργασία πτυσώμενο μενού. Με αυτόν τον τρόπο αντιγράφονται τυχόν επιλεγμένα αρχεία στο πρόχειρο του Mac σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Εντολή + ντο.

Μεταβείτε στο μέρος όπου θέλετε να επικολλήσετε το αρχείο. Τα αρχεία μπορούν να επικολληθούν στους περισσότερους φακέλους στον υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιήστε το Finder για να βρείτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Κάντε κλικ . Εάν αντιγράψατε πολλά αρχεία, θα δείτε Επικόλληση (αριθμός) Στοιχεία.

Αυτό θα τοποθετήσει ένα αντίγραφο του αρχείου στην καθορισμένη θέση.
Εάν θέλετε να μετακινήσετε αρχεία με αντιγραφή και επικόλληση, κρατήστε πατημένο το Εντολή κλειδί ενώ το Επεξεργασία το αναπτυσσόμενο μενού είναι ανοιχτό. Επικόλληση αντικειμένων θα αλλάξει σε Μετακίνηση αντικειμένων εδώ.

Αυτό θα αφαιρέσει το αρχείο από την αρχική θέση και θα το μετακινήσει στη νέα θέση.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Επιλογή + Εντολή + V.

Συμβουλές

Εάν έχετε Mac με ποντίκι (π.χ. iMac), πατώντας τη δεξιά πλευρά του ποντικιού θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με αντίγραφο και Επικόλληση επιλογές.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Αποκοπή” για να διαγράψετε κείμενο από ένα έγγραφο ή ένα πεδίο κειμένου αφού το αντιγράψετε στο πρόχειρό σας. Θα βρεις Τομή στο Επεξεργασία αναπτυσσόμενο μενού ή μπορείτε να πατήσετε Εντολή + Χ για να κόψετε επιλεγμένο κείμενο.

Προειδοποιήσεις

Κάποιο κείμενο δεν θα είναι ορατό σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, η αντιγραφή ενός μηνύματος κειμένου με emoji από την εφαρμογή Message του Mac και η επικόλλησή του σε ένα πεδίο κειμένου στο Facebook ή παρόμοιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένα από τα emoji να μην εμφανίζονται.
Η αντιγραφή ενός άλλου στοιχείου ή τμήματος κειμένου προτού έχετε την ευκαιρία να επικολλήσετε το στοιχείο ή το κομμάτι κειμένου που αντιγράφηκε τελευταία, θα αντικαταστήσει τις πληροφορίες που αντιγράφηκαν προηγουμένως. Αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό εάν αντιγράφετε και επικολλάτε ευαίσθητες πληροφορίες μεταξύ εγγράφων ή φακέλων.

Πώς να αντιγράψετε κείμενο από στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 11

Πώς να αντιγράψετε κείμενο από το Instagram Post

βιβλιογραφικές αναφορές

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *