Πώς να διαγράψετε παλιά αρχεία στα Windows

Πώς να διαγράψετε παλιά αρχεία στα Windows (3 Μέθοδοι)

Όταν ελευθερώνετε χώρο αποθήκευσης στα Windows, η διαγραφή των παλαιών και των διπλότυπων αρχείων φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Παρόλο που υπάρχουν εφαρμογές τρίτων για τη διαγραφή ανεπιθύμητων αρχείων, διπλότυπων και παλαιών αρχείων, δεν τα χρειάζεστε πραγματικά εάν χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows 11.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10/11 παρέχουν μια επιλογή αυτόματης διαγραφής των παλαιών αρχείων. Τα παλιά αρχεία είναι αρχεία που δεν τροποποιήθηκαν για λίγο. Θα μπορούσαν επίσης να είναι ανεπιθύμητα αρχεία και διπλότυπα. Λοιπόν, πώς διαγράφετε αυτόματα παλιά αρχεία στα Windows; Θα το μάθουμε σε αυτό το άρθρο.

Microsoft PC Manager: Λήψη & Εγκατάσταση στα Windows 10

Αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows 11

Στα Windows 11, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε premium εργαλεία τρίτων για να βρείτε και να διαγράψετε παλιά αρχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες δυνατότητες ή τις εφαρμογές της Microsoft για να αφαιρέσετε παλιά αρχεία.

Η διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows 11 θα καλωσορίσει μερικά πλεονεκτήματα. μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης, βελτιώνοντας τον χρόνο εκκίνησης και την απόδοση.

Επίσης, η διαγραφή των παλαιών αρχείων στα Windows 11 θα κάνει την εξερεύνηση αρχείων σας λιγότερο ακατάστατη και θα διευκολύνει την πρόσβαση στα σημαντικά αρχεία.

Πώς να διαγράψετε αυτόματα παλιά αρχεία στα Windows;

Δεν υπάρχουν ένας ή δύο αλλά τρεις διαφορετικοί τρόποι αυτόματης διαγραφής παλαιών αρχείων στα Windows 10 ή 11. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα για την αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

1) Αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων με αίσθηση αποθήκευσης

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το Storage Sense για να διαγράψει αυτόματα τα παλιά αρχεία. Πρέπει να διαμορφώσετε την αίσθηση αποθήκευσης για να διαγράφει αυτόματα τα παλιά αρχεία. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Αποθήκευση.

Αποθήκευση

4. Τώρα ενεργοποιήστε το Αίσθηση αποθήκευσης μεταβάλλω.

Αίσθηση αποθήκευσης

5. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Διαμόρφωση χρονοδιαγραμμάτων εκκαθάρισης Ενότητα. Θα βρείτε τρεις διαφορετικές επιλογές. εδώ είναι τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα.

  • Εκτέλεση Storage Sense: Κάθε εβδομάδα
  • Διαγραφή αρχείων στον κάδο ανακύκλωσης: 30 μέρες
  • Διαγραφή αρχείων στο φάκελο “Λήψεις” μου: 60 Ημέρες

Διαμόρφωση χρονοδιαγραμμάτων εκκαθάρισης

6. Αφού διαμορφώσετε το χρονοδιάγραμμα, κάντε κλικ στο Εκτελέστε το Storage Sense τώρα κουμπί.

Εκτελέστε το Storage Sense τώρα

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει αμέσως το Storage Sense και θα διαγράψει τα παλιά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον Κάδο Ανακύκλωσης, στο φάκελο Λήψεις κ.λπ. Θα αφαιρέσει επίσης τα ανεπιθύμητα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα εγκατάστασης του συστήματός σας.

2) Αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows με γραμμή εντολών

Εάν αισθάνεστε άνετα με τη γραμμή εντολών, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε αυτόματα τα παλιά αρχεία. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να διαγράψετε αυτόματα τα παλιά αρχεία.

1. Τύπος Γραμμή εντολών στην Αναζήτηση των Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

ForFiles /p "C:\Path\To\Folder" /s /d -30 /c "cmd /c del /q @file"

Δείτε τι κάνει η εντολή:

– Λέει στο ForFiles πού να αναζητήσει τα αρχεία.

/μικρό – Αυτό αναζητά σε υποφακέλους.

/ρε – Καθορίζει την ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης ενός αρχείου.

/ντο – Αυτό λέει στο ForFiles να διαγράψει τα αρχεία ‘cmd /c del @file’

/q – Αυτό παρακάμπτει την επιβεβαίωση διαγραφής.

Σπουδαίος: Στην εντολή, αντικαταστήστε το “C:\Path\To\Folder” με τη συγκεκριμένη θέση φακέλου που χρησιμοποιήσατε για να αναζητήσετε παλιά αρχεία. Επίσης, μπορείτε να τροποποιήσετε την ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης στην εντολή ’30’ με οποιαδήποτε ημερομηνία ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα, η τελική εντολή θα μοιάζει με αυτό: ForFiles /p “F:\FFOoutput” /s /d -20 /c “cmd /c del /q @file”

ForFile

Η παραπάνω εντολή θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στον καθορισμένο φάκελο μας. Έχουμε επίσης τροποποιήσει την ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης από 30 σε 20.

3. Η εκτέλεση της εντολής θα διαγράψει αμέσως τα παλιά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην καθορισμένη θέση.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows.

3) Χρησιμοποιήστε το Microsoft PC Manager για αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων

Το Microsoft PC Manager είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει την υγεία της συσκευής σας, να διαχειρίζεται τον αποθηκευτικό χώρο, να τερματίζει τις εφαρμογές συλλογής πόρων και πολλά άλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στα Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Λήψη και εγκατάσταση Microsoft PC Manager στον υπολογιστή σας. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το από την Αναζήτηση των Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στο επάνω μέρος και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Τώρα πρέπει ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Smart Boost. Αυτή η δυνατότητα ενισχύει τον υπολογιστή σας όταν υπάρχει υψηλή χρήση RAM ή 1 GB προσωρινών αρχείων.

ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Smart Boost

4. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Ωθηση κουμπί στον πίνακα εργαλείων του Microsoft PC Manager για άμεση εκκαθάριση των προσωρινών αρχείων.

Ωθηση

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft PC Manager για να διαγράψετε παλιά αρχεία στα Windows 10/11.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά τον τρόπο αυτόματης διαγραφής παλαιών αρχείων σε υπολογιστή με Windows. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη διαγραφή παλαιών αρχείων σε υπολογιστή με Windows. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση στα Windows 10

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις εντολές DISM για την επιδιόρθωση εικόνων συστήματος των Windows 11

12 καλύτερα εργαλεία διαχείρισης χρόνου για Windows 10/11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *