10 καλύτερα λογισμικά διαχείρισης διαμερισμάτων για Windows 10/11 το 2023

Λοιπόν, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θέλετε να χωρίσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου ή τη μονάδα USB. Πολλοί χρήστες θέλουν να χωρίσουν τους εξωτερικούς και εσωτερικούς σκληρούς τους δίσκους για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα δεδομένα. Για την αντιμετώπιση των κατατμήσεων, τα Windows προσφέρουν στους χρήστες ένα ενσωματωμένο εργαλείο διαχείρισης διαμερισμάτων.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να χωρίσουν οποιαδήποτε μονάδα δίσκου μέσω του πίνακα διαχείρισης δίσκων. Ωστόσο, η διαδικασία θα μπορούσε να είναι περίπλοκη και να πάρει πολύ χρόνο. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι εάν συμβεί κάποιο σφάλμα κατά τη διάρκεια του διαμερίσματος, θα καταστρέψει ολόκληρη τη μονάδα δίσκου.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, δημιουργήθηκε το λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων. Έτσι, εάν αναζητάτε επίσης το καλύτερο δωρεάν λογισμικό διαμερισμάτων δίσκου για Windows, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης των Windows

10 καλύτερα λογισμικά διαχείρισης διαμερισμάτων για Windows 10

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικά από τα καλύτερα λογισμικά που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να χωρίσετε μονάδες σκληρού δίσκου, μονάδες USB, SSD κ.λπ. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν τη λίστα.

1. EaseUS Partition Master Δωρεάν

EaseUS Partition Master Δωρεάν

Αν ψάχνετε για ένα εύχρηστο λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων για τον υπολογιστή σας, τότε το EaseUS Partition Master Free μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Μάντεψε? Με το EaseUS Partition Master Free, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε, να μορφοποιήσετε, να διαγράψετε, να αλλάξετε το μέγεθος και να συγχωνεύσετε υπάρχοντα διαμερίσματα. Εκτός από αυτό, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το EaseUS Partition Master Free για απόκρυψη κατατμήσεων και ανασυγκρότηση μιας μονάδας δίσκου.

2. Mini Tool Partition Wizard

Mini Tool Partition Wizard

Αν ψάχνετε για λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων που διαθέτει καθαρή και φιλική διεπαφή, τότε το Mini Tool Partition Wizard μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Μάντεψε? Ο Οδηγός κατατμήσεων Mini Tool σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα, να αλλάζετε μέγεθος και να διαγράφετε διαμερίσματα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Mini Tool Partition Wizard έχει επίσης μια δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων που μπορεί να ανακτήσει δεδομένα από διαμερίσματα δίσκου που δημιουργήθηκαν προηγουμένως.

3. Paragon Partition Manager

Paragon Partition Manager

Αυτό είναι ένα άλλο διάσημο λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων στη λίστα, που προσφέρει στους χρήστες πολλές δυνατότητες. Μάντεψε? Με το Paragon Partition Manager, μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε νέα διαμερίσματα αλλά και να μετακινήσετε, να αλλάξετε το μέγεθος και να αλλάξετε τις ετικέτες τόμου των υπαρχόντων κατατμήσεων.

Αυτό που κάνει το Paragon Partition Manager διαφορετικό είναι ότι μπορεί επίσης να μετατρέψει μονάδες HFS σε NTFS.

4. AOMEI Partition Assistant SE

AOMEI Partition Assistant SE

Το AOMEI Partition Assistant SE είναι ένα από τα πιο προηγμένα λογισμικά διαχείρισης κατατμήσεων που θα βρείτε ποτέ. Σε σύγκριση με όλα τα άλλα λογισμικά διαχείρισης διαμερισμάτων, το AOMEI Partition Assistant SE προσφέρει περισσότερες επιλογές.

Με το AOMEI Partition Assistant SE, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος, να συγχωνεύσετε, να δημιουργήσετε, να μορφοποιήσετε, να χωρίσετε και να ανακτήσετε κατατμήσεις. Ωστόσο, ορισμένες χρήσιμες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο στην έκδοση premium του λογισμικού. Επίσης, δεν μπορεί να μετατρέψει δυναμικούς δίσκους σε βασικούς δίσκους.

5. Tenorshare Partition Manager

Tenorshare Partition Manager

Το Tenorshare Partition Manager σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα, να συγχωνεύετε, να διαχωρίζετε και να αλλάζετε το μέγεθος του υπάρχοντος ή του νέου διαμερίσματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά το λογισμικό λειτουργεί επίσης με πολλά συστήματα αρχείων.

Το μόνο μειονέκτημα του Tenorshare Partition Manager είναι ότι δεν μπορεί να χειριστεί το διαμέρισμα συστήματος και λαμβάνει πολύ καθυστερημένες ενημερώσεις. Ωστόσο, το Tenorshare Partition Manager είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης διαμερισμάτων που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

6. GParted

GParted

Το GParted είναι ένα από τα παλαιότερα λογισμικά διαχείρισης διαμερισμάτων που διατίθεται για τα Windows 10. Η διεπαφή του εργαλείου φαίνεται ξεπερασμένη, κάνοντας ολόκληρο το λογισμικό εύκολο στη χρήση.

Αυτό που κάνει το GParted πιο μοναδικό είναι ότι εκτελείται εξ ολοκλήρου από συσκευή USB ή δίσκο με δυνατότητα εκκίνησης. Το GParted σάς επιτρέπει να μορφοποιήσετε και να αλλάξετε το μέγεθος των κατατμήσεων EXT2/3/4, NTFS, XFS και FAT16/32 εύκολα.

7. PCDisk Partition Manager

PCDisk Partition Manager

Το PCDisk διαθέτει ένα πρόγραμμα Partition Manager που σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να μορφοποιείτε και να επεξεργάζεστε τα διαμερίσματα του δίσκου. Το καλό με το The Active Partition Manager από το Pcdisk είναι ότι υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων αρχείων όπως FAT, NTFS, exFAT, ReFS, HFS+ και ούτω καθεξής.

Αν συζητήσουμε τις δυνατότητες, το Active Partition σας διαχειρίζεται τη διαμόρφωση, την αλλαγή μεγέθους και τη συγχώνευση κατατμήσεων. Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις αλλαγές θέσης, να μετατρέψετε το MBR σε GPT κ.λπ. Συνολικά, το Active Partition Manager είναι ένα από τα καλύτερα και προηγμένα εργαλεία για τη διαχείριση κατατμήσεων.

8. Macrorit Partition Expert

Macrorit Partition Expert

Αν ψάχνετε για λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων με εξαιρετική διεπαφή χρήστη, πρέπει να δοκιμάσετε το Macrorit Partition Expert.

Όπως όλα τα άλλα προγράμματα διαχείρισης διαμερισμάτων, το Macrorit Partition Expert παρέχει στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, με το Macrorit Partition Expert, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος, να μετακινήσετε, να διαγράψετε, να μορφοποιήσετε και να σκουπίσετε έναν τόμο.

9. Διαχείριση δίσκων των Windows

διαχείριση δίσκων windows

Η Microsoft παρέχει επίσης στους χρήστες ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης διαμερισμάτων γνωστό ως Διαχείριση δίσκων. Με τη Διαχείριση δίσκων των Windows, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε, να διαγράψετε, να τροποποιήσετε και να αλλάξετε το μέγεθος υπαρχόντων κατατμήσεων.

Το προεπιλεγμένο βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης διαμερισμάτων των Windows έχει όλες τις δυνατότητες, αλλά φαίνεται λίγο περίπλοκο. Εάν δεν θέλετε να βασίζεστε στο λογισμικό Partition Manager τρίτου κατασκευαστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων των Windows.

10. IM-Magic Partition Resizer

IM-Magic Partition Resizer

Είναι ένα άλλο από τα καλύτερα και εξαιρετικά εύχρηστο λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων στον υπολογιστή σας με Windows 10. Το λογισμικό παρέχει στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών διαχείρισης διαμερισμάτων.

Με το IM-Magic Partition Resizer, μπορείτε να δημιουργήσετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να μετατρέψετε NTFS σε FAT32 και να αποκρύψετε κατατμήσεις. Ωστόσο, ορισμένες από τις χρήσιμες λειτουργίες του IM-Magic Partition Resizer περιορίζονται μόνο στην έκδοση premium.

Μπορείτε να διαχειριστείτε διαμερίσματα δίσκου με αυτά τα προγράμματα υπολογιστή. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Επίσης, εάν γνωρίζετε άλλα τέτοια προγράμματα, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :καλύτερα εργαλεία για έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου

λογισμικό μετεγκατάστασης υπολογιστή για Windows

Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *