Πώς να χρησιμοποιήσετε το Discord στο PlayStation 5 (PS5)

Για πολλούς παίκτες, το Discord είναι απαραίτητο όταν συνομιλείτε με φίλους ενώ παίζετε βιντεοπαιχνίδια. Αλλά μέχρι πρόσφατα, οι παίκτες του PlayStation 5 έπρεπε να καταφύγουν σε δυσκίνητους τρόπους λύσης—όπως η εγκατάσταση ενός MixAmp ή χρησιμοποιώντας το Remote Play—για να επικοινωνήσετε με άλλους στο Discord.

Ευτυχώς, η Sony έχει πλέον προσθέσει υποστήριξη για το Discord, επιτρέποντας στους παίκτες PS5 να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για φωνητική συνομιλία. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς να ρυθμίζετε και να χρησιμοποιείτε το Discord στο PlayStation 5 για να μιλάτε με άλλους κατά τη διάρκεια του ενεργού παιχνιδιού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Discord στο Xbox σας

Πώς λειτουργεί το Discord στο PS5

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το PlayStation 5, οι παίκτες δεν είχαν επίσημα μέσα να χρησιμοποιήσουν το Discord στην κονσόλα. Η έκδοση 07.00.00 της ενημέρωσης λογισμικού συστήματος το άλλαξε. Το PS5 παρέχει πλέον περιορισμένη υποστήριξη για το Discord, επιτρέποντας στους παίκτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για φωνητική συνομιλία.

Ωστόσο, το Discord για το PS5 λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με αυτό που θα περίμενε κανείς. Για αρχή, δεν υπάρχει εφαρμογή Discord που να μπορείτε να εγκαταστήσετε στην κονσόλα. Αντίθετα, συνδέετε τον λογαριασμό σας Discord με τον λογαριασμό σας στο PSN (Δίκτυο PlayStation). Στη συνέχεια, συμμετέχετε σε μια φωνητική συνομιλία Discord στο τηλέφωνο ή στην επιφάνεια εργασίας σας και τη μεταφέρετε στο PS5 σας.

Οι φωνητικές συνομιλίες Discord στο PlayStation 5 λειτουργούν παρόμοια με τις εγγενείς συνομιλίες πάρτι, αλλά χωρίς τη δυνατότητα χρήσης λειτουργιών όπως το Share Play και το Share Screen. Επιπλέον, η λειτουργικότητα περιορίζεται μόνο στη φωνητική συνομιλία. Δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου ή να προβάλετε την επικάλυψη Discord σε βιντεοπαιχνίδια όπως σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ενημερώστε το PS5 σας και την εφαρμογή Discord:

Το PS5 σας θα πρέπει να εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού συστήματος για χρήση του Discord. Η κονσόλα εντοπίζει αυτόματα και εγκαθιστά νέες ενημερώσεις, επομένως αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

Ωστόσο, εάν οι αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού συστήματος PS5 είναι απενεργοποιημένες ή θέλετε απλώς να βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα είναι ενημερωμένη:

 1. Επίλεξε το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.
 2. Εισάγετε το Σύστημα κατηγορία.
 3. Επιλέγω Αναβάθμιση λογισμικού > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις.
 4. Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
 5. Επιλέγω Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου.
 6. Περιμένετε έως ότου η κονσόλα σας PlayStation επικοινωνήσει με τους διακομιστές της Sony για νεότερες ενημερώσεις. Εάν εκκρεμεί ενημέρωση, επιλέξτε Εκσυγχρονίζω.

Επιπλέον, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Discord στο κινητό σας (iOS ή Android) ή στην επιφάνεια εργασίας (PC και Mac) στην πιο πρόσφατη έκδοσή της. Μάθε πως να ενημερώστε το Discord σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Συνδέστε τον λογαριασμό σας PSN με το Discord

Αν υποθέσουμε ότι το λογισμικό συστήματος του PlayStation 5 και η εφαρμογή Discord στο κινητό ή στην επιτραπέζια συσκευή σας είναι ενημερωμένα, πρέπει να ξεκινήσετε συνδέοντας τον λογαριασμό σας Discord με το PlayStation Network. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε την οθόνη Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Χρήστες και Λογαριασμοί.
 2. Επιλέγω Συνδεδεμένες υπηρεσίες στην πλαϊνή μπάρα. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή με την ετικέτα Διχόνοια.
 3. Επιλέγω Σύνδεση λογαριασμού.
 4. Επιλέγω Αποδοχή και Συνέχεια.
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone ή το Android σας και σαρώστε τον κωδικό QR στην οθόνη. Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζια συσκευή, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και επισκεφτείτε το Η σελίδα Connect Your Device του Discord (https://www.discord.com/activate) και εισάγετε τον κωδικό στην οθόνη.

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση λογαριασμών, επιλέξτε το Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδέσετε τους λογαριασμούς PSN και Discord μέσω της ίδιας της κονσόλας.

 1. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια οθόνη εξουσιοδότησης του PlayStation Network στο κινητό ή στην επιτραπέζια συσκευή σας—κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εξουσιοδοτώέπειτα Κλείσε.
 2. Επίλεξε το Κλείσε κουμπί στο PS5 Οι λογαριασμοί σας είναι συνδεδεμένοι οθόνη επιβεβαίωσης.

Εγγραφείτε σε μια φωνητική συνομιλία Discord στο PS5

Τώρα που έχετε συνδέσει τους λογαριασμούς σας PSN και Discord, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως μια φωνητική συνομιλία Discord στο PS5 από το κινητό ή την επιτραπέζια συσκευή σας. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε το Discord στο κινητό ή στην επιτραπέζια συσκευή σας και επιλέξτε ένα κανάλι φωνής στο οποίο θέλετε να συμμετάσχετε.
 2. Επιλέγω Εγγραφείτε PlayStation. Σε μια κινητή συσκευή, σύρετε τη λαβή στο κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω για να εμφανιστεί η επιλογή.
 3. Επιλέξτε την κονσόλα PS5 και επιλέξτε Εγγραφείτε στο Call on PlayStation.
 4. Περιμένετε έως ότου το Discord μεταφέρει την κλήση στο PS5 σας—θα δείτε την ετικέτα Συνδέθηκε στο PS5 ως επιβεβαίωση.
 5. ΕΝΑ Έγινες μέλος του Discord φωνητική συνομιλία Η ειδοποίηση θα πρέπει να εμφανίζεται στο PS5. Επίλεξε το Προβολή Discord Voice Chat κουμπί για να ανοίξετε την κάρτα Discord Voice Chat.
 6. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές της κάρτας Discord Voice Chat για να προσαρμόσετε την ισορροπία ήχου του ακουστικού, το επίπεδο έντασης και άλλες ρυθμίσεις εξόδου ήχου. Μπορείτε επίσης να προβάλετε μια λίστα συμμετεχόντων στη συνομιλία και να κάνετε σίγαση των ατόμων εάν χρειάζεται.

Το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος της κάρτας Discord Voice Chat παραθέτει τον αριθμό των φωνητικών συνομιλιών στις οποίες συμμετέχετε—χρησιμοποιήστε το για εναλλαγή μεταξύ του Discord και άλλων ενεργών πάρτι του PlayStation.

Σημείωση: Η κάρτα Discord Voice Chat αποκαλύπτει τη δραστηριότητα παιχνιδιού κάθε συμμετέχοντα, όπως τον τίτλο του βιντεοπαιχνιδιού και τη συσκευή παιχνιδιού. Ομοίως, το Discord μεταδίδει την κατάσταση παιχνιδιού σας για να τη δουν οι άλλοι.

Η κάρτα Discord Voice Chat είναι προσβάσιμη μέσω του Κέντρου Ελέγχου του PS5 στο παιχνίδι. Πάτα το Κουμπί PSεπιλέξτε Βάση παιχνιδιούκαι θα πρέπει να βρείτε τη φωνητική συνομιλία Discord κάτω από το Κόμματα αυτί.

Επιλέγω Αδεια στο Discord Φωνητική συνομιλία κάρτα ή Τέλος κλήσης στο κινητό ή στην επιτραπέζια συσκευή σας για έξοδο από μια φωνητική συνομιλία Discord.

Αποσύνδεση λογαριασμού Discord από το PS5

Εάν αποφασίσετε αργότερα ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Discord στο PS5 σας, μπορείτε να αποσυνδέσετε τους λογαριασμούς μέσω των ρυθμίσεων της κονσόλας. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε την οθόνη Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Χρήστες και Λογαριασμοί.
 2. Επιλέγω Συνδεδεμένες υπηρεσίες > Διχόνοια.
 3. Επιλέγω Αποσύνδεση λογαριασμού.

Το Discord δεν είναι πλέον συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας στο PlayStation. Μη διστάσετε να τα συνδέσετε ξανά όποτε θέλετε.

Αποκτήστε Discord στο PS5 σας

Η ενσωμάτωση Discord μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού σας στο PlayStation 5. Είτε συντονίζετε στρατηγικές, μοιράζεστε συμβουλές και κόλπα, είτε απλά προλαβαίνετε, η φύση πολλαπλών πλατφορμών του Discord προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τις αγαπημένες σας κοινότητες gaming. Η Microsoft υλοποίησε επίσης το Discord στα Xbox Series X και Series S πριν από λίγο καιρό, οπότε περιμένετε από τους παίκτες στην άλλη πλευρά της πισίνας να συμμετάσχουν στη διασκέδαση!

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή στο Discord

Πώς να διαγράψετε κάποιον φίλο στο Discord

Πώς να κάνετε έναν διακομιστή Discord δημόσιο ή ιδιωτικό

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *