Πώς μπορεί μια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο να επηρεάσει την προσωρινή μνήμη του YouTube και τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί;

Πώς μπορεί μια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο να επηρεάσει την προσωρινή μνήμη του YouTube και τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί;

Ορισμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν απαιτούν κανενός είδους παρουσίαση, επειδή κάθε άτομο στη Γη έχει ακούσει για αυτές τουλάχιστον μία φορά. Ένα από αυτά είναι το YouTube. Αυτός ο ιστότοπος είναι πολύ δημοφιλής όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε όλο τον κόσμο. Το μόνο πρόβλημα είναι – όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να παρακολουθούν βίντεο εν κινήσει και μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πρόβλημα που είναι γνωστό ως Αποθήκευση YouTube θέματα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν δει τι αντίκτυπο έχει στην εικόνα κοιτάζοντας. Για να δουν τη διαφορά, οι θεατές πρέπει απλώς να ανοίξουν το βίντεο που περιέχει πολλά μικρά αντικείμενα στο ίδιο καρέ. Αυτό οδηγεί σε pixelation σε περίπτωση κακής σύνδεσης με τον παγκόσμιο ιστό.

Πώς εξαρτάται η ποιότητα της εικόνας από την ταχύτητα σύνδεσης;

Η επίδραση που έχει μια αργή σύνδεση στην προσωρινή μνήμη βίντεο είναι σημαντική. Μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να απογοητεύονται γιατί βλέπουν τόσα πολλά pixel, αντί για κρυστάλλινη ροή HD. Ο πυρήνας του προβλήματος βρίσκεται στην ίδια την τεχνολογία. Όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή YouTube, η συσκευή συνδέεται στον ιστό και μετά σε έναν διακομιστή που αποθηκεύει το βίντεο. Η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται το βίντεο εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης της συσκευής. Σε περίπτωση που είναι αργό, το βίντεο ενδέχεται να μην μεταδίδεται με την απαιτούμενη ταχύτητα, προκαλώντας παύση και φόρτωσή του, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει buffering. Προφανώς, οι άνθρωποι δεν είναι εντάξει με αυτό.

Ένας από τους κύριους λόγους για την προσωρινή αποθήκευση είναι το περιορισμένο εύρος ζώνης της ασύρματης σύνδεσης. Εάν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο και χρησιμοποιούν την ίδια πηγή Ιστού ταυτόχρονα, μπορεί να μειώσει το διαθέσιμο εύρος ζώνης, προκαλώντας buffering. Ένας άλλος λόγος είναι η απόσταση μεταξύ της συσκευής και του διακομιστή. Όσο πιο μακριά βρίσκεται ο διακομιστής, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει το βίντεο σε μια συγκεκριμένη συσκευή, με αποτέλεσμα την προσωρινή αποθήκευση.

Χρήσιμες συμβουλές

Λοιπόν, τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εμπειρία αποθήκευσης στην προσωρινή μνήμη στο YouTube; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Οι άνθρωποι πρέπει να ελέγχουν την ταχύτητά τους στο διαδίκτυο. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου. Μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό εργαλείο δοκιμής ταχύτητας. Αν έχει αργή σύνδεση στο internet, καλό είναι να σκεφτείτε να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα internet.
  • Κλείστε άλλες εφαρμογές. Κλείστε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές ή συσκευές που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο κατά τη ροή του YouTube. Αυτό μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό για εύρος ζώνης, με αποτέλεσμα μια πιο ομαλή εμπειρία ροής.
  • Ενσύρματη σύνδεση. Εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi τις περισσότερες φορές, συνιστάται να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάβασης στο καλώδιο Ethernet. Μια ενσύρματη σύνδεση παρέχει μια πιο σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση από το Wi-Fi, η οποία μπορεί να μειώσει την προσωρινή μνήμη.
  • Χαμηλώστε την ποιότητα του βίντεο. Εάν οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προσωρινή αποθήκευση παρόλο που έχουν δοκιμάσει όλα τα βήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, συνιστάται να δοκιμάσετε να μειώσετε την ποιότητα του βίντεο. Μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω δεξιά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και επιλέγοντας χαμηλότερη ποιότητα βίντεο.

Μια αργή σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία αποθήκευσης στην προσωρινή μνήμη του YouTube. Κατανοώντας τις αιτίες της αποθήκευσης στην προσωρινή μνήμη και εφαρμόζοντας τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία ροής στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα πολυμέσων Διαδικτύου.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *