δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

12 καλύτερα δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD το 2023

 

Όταν συζητάμε τα πιο σημαντικά στοιχεία υλικού ενός υπολογιστή, πολλοί σκέφτονται τους επεξεργαστές και τη μνήμη RAM. Αν και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, οι σκληροί δίσκοι παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

Εάν ο σκληρός σας δίσκος είναι ξεπερασμένος, δεν έχει σημασία αν έχετε επεξεργαστή i5 ή i7. το σύστημα θα εκκινήσει πιο αργά και θα φορτώσει τα προγράμματα αργά. Οι προχωρημένοι χρήστες μεταβαίνουν σε SSD μόνο για αυτόν τον λόγο.

Η εγκατάσταση ενός νέου SSD μπορεί να κάνει θαύματα στον υπολογιστή σας. Μπορεί να του δώσει νέα πνοή και να το κάνει πιο γρήγορο. Τα Windows δεν παρέχουν στους χρήστες κανένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο της υγείας των SSD. Επομένως, για να γνωρίζετε εάν ο SSD σας έχει καλή απόδοση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτεροι ιστότοποι για δωρεάν λήψη λογισμικού Windows

12 καλύτερα δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Πολλά εργαλεία PC Benchmark μπορούν να δοκιμάσουν το υλικό σας για να δείτε πόσο καλά αποδίδουν.

Κάνοντας μια δοκιμή, θα μάθετε αν ο SSD σας είναι εντάξει ή χρειάζεται αντικατάσταση. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα απαριθμήσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία αναφοράς για SSD.

1. CrystalDiskMark

CrystalDiskMark

Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ελαφριά διαθέσιμα εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης υπολογιστών. Το εργαλείο είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα Windows και εκτελεί δοκιμασία ακραίων καταστάσεων σε μονάδες USB, RAMDisks, μονάδες SSD και σκληρούς δίσκους.

Για να εκτελέσετε μια δοκιμή, σας επιτρέπει να ορίσετε το μέγεθος δοκιμής μεταξύ 50 MB και 4 GB. Στη συνέχεια, αφού λάβετε τα αποτελέσματα, μπορείτε να συγκρίνετε την τρέχουσα ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής με την κανονική.

2. AS SSD Benchmark

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD
δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Το AS SSD Benchmark είναι παρόμοιο με το CrystalDiskMark, αλλά εστιάζει περισσότερο στη συγκριτική αξιολόγηση μονάδων SSD.

Το βασικό στοιχείο για το AS SSD Benchmark είναι ότι σας επιτρέπει να δοκιμάζετε τυχαία και διαδοχική απόδοση ανάγνωσης και εγγραφής. Επιπλέον, είναι ένα φορητό εργαλείο, που σημαίνει ότι μπορείτε να το εκτελέσετε σε άλλους υπολογιστές μέσω μιας μονάδας USB.

3. Anvil’s Storage Utilities

Anvil's Storage Utilities

Τα βοηθητικά προγράμματα αποθήκευσης Anvil’s είναι ελαφρώς πιο προηγμένα από τα άλλα που αναφέρονται παραπάνω. Εκτός από την εκτέλεση μιας πλήρους δοκιμής ανάγνωσης και εγγραφής, δείχνει επίσης άλλα πράγματα όπως ο χρόνος απόκρισης, οι λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα σε MB/s κ.λπ.

Διαθέτει επίσης ένα κουμπί στιγμιότυπου οθόνης για να αποθηκεύσετε ένα γρήγορο στιγμιότυπο οθόνης ενός αποτελέσματος δοκιμής. Έτσι, το Anvil’s Storage Utilities είναι ένα άλλο ολοκληρωμένο εργαλείο αναφοράς για SSD στην αγορά.

4. Intel Solid-State Drive Toolbox

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD
δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Εάν χρησιμοποιείτε Intel SSD και αναζητάτε ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης SSD για να ελέγξετε την υγεία του SSD, τότε το Intel Solid State Drive Toolbox μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Λέει τα πάντα για τον SSD, όπως τον αριθμό μοντέλου, την υγεία της μονάδας, τον εκτιμώμενο χρόνο οδήγησης, τα χαρακτηριστικά SMART κ.λπ. Εκτός από το σημείο αναφοράς, εκτελεί ενημερώσεις υλικολογισμικού και βελτιστοποιεί τη μονάδα SSD.

5. Διάρκεια ζωής SSD

Διάρκεια ζωής SSD

Όπως λέει και το όνομα του εργαλείου, είναι ένα ειδικό εργαλείο για μονάδες στερεάς κατάστασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο λειτουργικό σύστημα Windows. Με το SSD Life, μπορείτε εύκολα να μετρήσετε την υγεία και την ταχύτητα του SSD σας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει τις λεπτομέρειες του SSD, όπως την έκδοση υλικολογισμικού, τον αριθμό μοντέλου κ.λπ. Υπολογίζει επίσης τη διάρκεια ζωής του SSD, την τρέχουσα κατάσταση υγείας κ.λπ.

6. MiniTool Partition Wizard

MiniTool Partition Wizard

Το MiniTool Partition Wizard είναι ένα λογισμικό διαχείρισης διαμερισμάτων με μερικές δυνατότητες ελέγχου δίσκου. Αν μιλάμε για τον έλεγχο υγείας του SSD, ο Οδηγός διαμερισμάτων MiniTool σάς επιτρέπει να μετράτε την απόδοση του δίσκου χρησιμοποιώντας μεταβλητά μεγέθη μεταφοράς.

Ο Οδηγός κατατμήσεων MiniTool μπορεί επίσης να ανακτήσει δεδομένα που λείπουν, να αναλύσει χώρο στο δίσκο κ.λπ.

7. Smartmontools

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ και εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου υγείας δίσκου για Windows 10, πρέπει να δοκιμάσετε το Smartmonotools.

Μάντεψε? Το Smartmonotools σας παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των HDD & SSD σας. Αναλύει αυτόματα τον δίσκο σας και σας ενημερώνει για πιθανή αστοχία και υποβάθμιση.

8. Σκληρός Δίσκος Sentinel

Σκληρός Δίσκος Sentinel

Είναι ένα άλλο καλύτερο εργαλείο παρακολούθησης δίσκου σε Windows, Linux και DOS. Το Hard Disk Sentinel είναι συμβατό με SSD και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε, να δοκιμάσετε, να διαγνώσετε και να επιδιορθώσετε διάφορα προβλήματα SSD.

Το Hard Disk Sentinel προσφέρει επίσης ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που σας ειδοποιεί για υποβάθμιση της απόδοσης.

9. Μάγος της Samsung

Μάγος της Samsung

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα Samsung SSD στο σύστημά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Samsung Magician για να αντιμετωπίσετε κάθε είδους προβλήματα SSD.

Το υπέροχο με το Samsung Magician είναι ότι σας προσφέρει τρία διαφορετικά προφίλ SSD: Μέγιστη απόδοση, Μέγιστη χωρητικότητα και Μέγιστη Αξιοπιστία. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε αυτά τα προφίλ για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την απόδοση.

10. Έτοιμο SSD

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Αυτό είναι ένα μίνι εργαλείο που είναι καλό για την εκτίμηση της διάρκειας ζωής του SSD. Μόλις εγκατασταθεί, το SSD Ready παρακολουθεί ενεργά τη συμπεριφορά χρήσης του SSD. Στη συνέχεια, αφού συγκεντρώσει αρκετά δεδομένα, υπολογίζει την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD.

Το εργαλείο είναι πιο χρήσιμο επειδή παρέχει σχόλια και συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της μονάδας SSD για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της.

11. Kingston SSD Manager

Kingston SSD Manager

Εάν διαθέτετε μονάδα στερεάς κατάστασης Kingston, το Kingston SSD Manager μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Το Kingston SSD Manager σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε εύκολα την υγεία, την κατάσταση και τη χρήση του δίσκου του SSD.

Μπορείτε επίσης να προβάλετε τα δεδομένα αναγνώρισης της μονάδας δίσκου, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος μοντέλου, της έκδοσης υλικολογισμικού, του σειριακού αριθμού και ορισμένων άλλων πληροφοριών.

Το ίδιο εργαλείο μπορεί να ενημερώσει το υλικολογισμικό του SSD, να διαγράψει με ασφάλεια τα δεδομένα κ.λπ.

12. Toshiba Storage Utility

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Ενώ το παραπάνω έχει σχεδιαστεί για Kingston SSD, αυτό είναι για Tosha SSD. Εάν διαθέτετε SSD Toshiba, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Toshiba Storage Utility για πλήρη διαχείριση αποθηκευτικού χώρου.

Όπως το Kingston SSD Manager, το Toshiba Storage Utility σάς επιτρέπει να ελέγχετε την υγεία του Toshiba SSD σας. Εμφανίζει επίσης χρήσιμες πληροφορίες, ελέγχει για σφάλματα στο δίσκο και διαγράφει με ασφάλεια δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του SSD στα Windows 11

Έτσι, αυτά είναι τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για τον έλεγχο της υγείας του SSD και την παρακολούθηση της απόδοσης. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Επίσης, εάν γνωρίζετε άλλα εργαλεία, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Τα οφέλη από την πώληση του χρησιμοποιημένου SSD σας

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του SSD στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *