Πώς να απενεργοποιήσετε το Voice Assistant στο PS5

Πώς να απενεργοποιήσετε το Voice Assistant στο PS5

Γρήγορη απάντηση

  • Για να απενεργοποιήσετε το Voice Assistant στο PS5: Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Προσβασιμότητα → Κάντε κλικ στο Αναγνώστης οθόνης → Κάντε κλικ στο Ενεργοποιήστε το Screen Reader για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  • Για να απενεργοποιήσετε τις φωνητικές εντολές στο PS5: Παω σε Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Φωνητική εντολή → Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση φωνητικών εντολών για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Το PlayStation 5 είναι μια από τις πιο προηγμένες κονσόλες παιχνιδιών με προηγμένα χαρακτηριστικά που δεν έχουν ταίρι από τους αντιπάλους του. Εκτός από το gaming, το PS5 έχει επίσης συμπεριλάβει πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας για να κάνει την κονσόλα ελκυστική σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών. Ένα από αυτά είναι Αναγνώστης οθόνηςπου είναι ένας φωνητικός βοηθός που διαβάζει όλο το κείμενο στην οθόνη του PS5.

Ενώ η δυνατότητα περιλαμβάνεται για την εκφώνηση των πληροφοριών που εμφανίζονται στην οθόνη, μερικές φορές μπορεί να γίνει ενοχλητικό ή παρεμβατικό. Εάν αισθάνεστε ότι σας ενοχλεί η φωνή, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στο δικό σας Ρυθμίσεις PlayStation 5. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία φωνητικών εντολών που προστέθηκε πρόσφατα, εάν δεν τη χρησιμοποιείτε στην κονσόλα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε τον φωνητικό βοηθό και τη λειτουργία φωνητικών εντολών στην κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 5.

Διαβάστε επίσης :Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 σε iPhone, iPad, Mac και Apple TV

Πώς να απενεργοποιήσετε το Voice Assistant στο PS5

Για να απενεργοποιήσετε τη φωνητική βοήθεια στο PS5 σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Screen Reader στις Ρυθμίσεις της κονσόλας σας. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Ενεργοποιήστε το PS5 και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία (ανάμεσα στα εικονίδια αναζήτησης και προφίλ).

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Προσιτότητα επιλογή.

3. Στη σελίδα Προσβασιμότητα, κάντε κλικ στο Αναγνώστης οθόνης επιλογή στην αριστερή καρτέλα.

4. Επισημάνετε το Ενεργοποιήστε το Screen Reader επιλογή και πατήστε Χ στο χειριστήριο PS5 για να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης.

Κάντε κλικ στο Enable Screen Reader - How to Turn Off Voice PS5

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το Screen Reader, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις Προσιτότητα Αναγνώστης οθόνης → κάντε κλικ στο Ενεργοποιήστε το Screen Reader.

Πώς να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης στο PS5

Αντί να απενεργοποιήσετε εντελώς το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, μπορείτε να προσαρμόσετε μερικές ρυθμίσεις για να κάνετε το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης λιγότερο ενοχλητικό ή παρεμβατικό. Ακολουθούν ορισμένες διαθέσιμες επιλογές προσαρμογής για το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης.

  • Ταχύτητα ομιλίας: Μπορείτε να κάνετε την ομιλία πιο γρήγορη ή πιο αργή χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή.
  • Τύπος φωνής: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ανδρική ή γυναικεία φωνή για το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης στο PS5 σας.
  • Φωνή Ενταση ΗΧΟΥ: Αυξήστε ή μειώστε την ένταση του προγράμματος ανάγνωσης οθόνης σύμφωνα με την επιθυμία σας.
  • Παύση/Αναπαραγωγή: Πάτα το Κουμπί PS και κουμπί τριγώνου στο χειριστήριο για παύση ή αναπαραγωγή του Voice Reader.
  • Ξεκινήστε πάλι: Πάτα το Κουμπί PS και Κουμπί R1 για να ξαναρχίσετε την ανάγνωση από την αρχή.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις φωνητικές εντολές του PS5

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τη λειτουργία Φωνητική εντολή του PlayStation 5, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στις Ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

1. Στο PS5, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις.

2. Επιλέξτε το Φωνητική εντολή επιλογή.

3. Επισημάνετε Ενεργοποίηση φωνητικής εντολής και πατήστε Χ στο PS5 σας για να απενεργοποιήσετε τη φωνητική εντολή.

Κάντε κλικ στο Enable Voice Commands - How to Turn Off Voice PS5

Για να ενεργοποιήσετε ξανά τις φωνητικές εντολές, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις Φωνητική εντολή → κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση φωνητικής εντολής.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο PS5

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη Φωνητική συνομιλία στο PS5 σας ενώ παίζετε παιχνίδια, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

1. Πατήστε το Κουμπί PS για να μεταβείτε στο Κέντρο Ελέγχου.

2. Επιλέξτε Ήχοι στο κέντρο ελέγχου.

3. Κάντε κλικ στο Απενεργοποιήστε τον ήχο συνομιλίας παιχνιδιού.

Απενεργοποιήστε τον ήχο συνομιλίας παιχνιδιού

Με αυτόν τον τρόπο θα απενεργοποιηθεί η φωνητική συνομιλία στο PlayStation 5.

FAQ

1. Είναι δυνατή η απενεργοποίηση της αυτοματοποιημένης φωνής στο PS5;

Ναί. Η αυτοματοποιημένη φωνή του PS5 μπορεί να μετατραπεί από τις Ρυθμίσεις. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της κονσόλας σας, επιλέξτε Προσβασιμότητα και απενεργοποιήστε την επιλογή Αναγνώστης οθόνης.

2. Πώς να απενεργοποιήσετε τη φωνή στο χειριστήριο PS5;

Για να απενεργοποιήσετε τη φωνή στο χειριστήριο DualSense, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ήχος και κάντε κλικ στην Ένταση. Τώρα, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να μειώσετε ή να κάνετε πλήρη σίγαση του ελεγκτή PS5.

3. Πώς να απενεργοποιήσετε τη φωνή φωνής στο Minecraft στο PS5

Στο Minecraft, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Προσβασιμότητα. Απενεργοποιήστε το Text to Speech για το UI για να απενεργοποιήσετε τη φωνή στο Minecraft στο PS5 σας.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Paramount Plus στο PS5

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο PS5 για να διορθώσετε ζητήματα απόδοσης και καθυστερήσειςΙσίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5425