Πώς να ενημερώσετε το χειριστήριο PS5 σας

Με απίστευτη απτική ανάδραση, δυναμικές προσαρμοστικές σκανδάλες και διαισθητικά χειριστήρια κίνησης, το ασύρματο χειριστήριο DualSense για το Sony PlayStation 5 είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι υλικού. Τόσο πολύ που απαιτεί ξεχωριστές ενημερώσεις λογισμικού και υλικολογισμικού.

Οι νεότερες εκδόσεις του υλικολογισμικού του ασύρματου ελεγκτή DualSense βελτιώνουν τη σταθερότητα, την απόδοση και τη συνδεσιμότητα. Οι ενημερώσεις αντιμετωπίζουν επίσης γνωστά ζητήματα με τη λειτουργικότητα και τη συμβατότητα του ελεγκτή.

Μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του ασύρματου ελεγκτή DualSense στην πιο πρόσφατη έκδοση μέσω της κονσόλας PlayStation 5 ή ενός υπολογιστή με Windows. Θα σας καθοδηγήσουμε και στις δύο μεθόδους λεπτομερώς.

Διαβάστε επίσης:Το χειριστήριο PS5 δεν φορτίζεται; Δοκιμάστε αυτές τις 15 διορθώσεις

Πώς να ενημερώσετε έναν ελεγκτή DualSense μέσω PS5

Ο πιο βολικός τρόπος για να ενημερώσετε ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense είναι μέσω της κονσόλας PlayStation 5. Από προεπιλογή, το PS5 σας θα εμφανίζει μια προτροπή ενημέρωσης κάθε φορά που υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν εκκινείτε το PS5 ή το ξυπνάτε από τη λειτουργία ανάπαυσης. Για να το εφαρμόσετε, πρέπει:

Συνδέστε το χειριστήριο Dualsense σε μια θύρα USB του PS5 σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB Type-C σε USB-A από τη συσκευασία της κονσόλας. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο USB-C τρίτου κατασκευαστή, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με την κονσόλα σας και υποστηρίζει μεταφορές δεδομένων.

Πατήστε το κουμπί PS στο χειριστήριο.

Επιλέξτε Ενημέρωση τώρα.

Προειδοποίηση: Μην αποσυνδέετε τον ελεγκτή σας κατά τη διαδικασία ενημέρωσης. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει το υλικολογισμικό του ελεγκτή και να το καταστήσει άχρηστο.

Εάν βιάζεστε και θέλετε να παραλείψετε την ενημέρωση, επιλέξτε Ενημέρωση αργότερα. Το PS5 θα σας υπενθυμίσει να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μετά από 24 ώρες.

Επιπλέον, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν μη αυτόματο έλεγχο για νέες ενημερώσεις ασύρματου ελεγκτή DualSense μέσω της κονσόλας ρυθμίσεων του PS5. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα έχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια:

Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Αξεσουάρ.

Επιλέξτε την επιλογή Ελεγκτής (Γενική) πλευρική γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Λογισμικό συσκευής ασύρματου ελεγκτή DualSense στο δεξιό μενού.

Εάν εκκρεμεί ενημέρωση ελεγκτή, συνδέστε το χειριστήριο PS5 DualSense μέσω του καλωδίου USB-C και επιλέξτε Ενημέρωση τώρα.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς ελεγκτές, συνδέστε τον ελεγκτή που θέλετε να ενημερώσετε προτού αναζητήσετε ενημερώσεις.

Ενώ είστε σε αυτό, ενημερώστε το λογισμικό συστήματος για το PlayStation 5 για τα καλύτερα αποτελέσματα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Λογισμικό συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και επιλέξτε Ενημέρωση μέσω Internet για να το κάνετε αυτό.

Πώς να ενημερώσετε έναν ελεγκτή DualSense μέσω υπολογιστή

Χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense με Windows για παιχνίδια υπολογιστή ή Remote Play , μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του με το βοηθητικό πρόγραμμα “Firmware updater for DualSense wireless controller” της Sony. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική μέθοδο εάν οι ενημερώσεις ελεγκτή αποτύχουν στο PS5 σας.

Κατεβάστε το ” Firmware updater for DualSense wireless controller ” από τον επίσημο ιστότοπο του PlayStation.

Εκτελέστε το εκτελέσιμο FWupdaterInstaller μέσω του προγράμματος διαχείρισης λήψεων του προγράμματος περιήγησής σας.

Επιλέξτε μια γλώσσα και επεξεργαστείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα ενημέρωσης υλικολογισμικού DualSense στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα “Firmware updater for DualSense wireless controller” και συνδέστε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή σας μέσω USB.

Επιλέξτε Ενημέρωση τώρα για να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις υλικολογισμικού για τον ελεγκτή DualSense. Μην αποσυνδέετε το καλώδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Τη στιγμή της γραφής, δεν μπορείτε να ενημερώσετε έναν ασύρματο ελεγκτή DualSense μέσω Mac, iPhone ή Android. Εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή ή PS5, ζητήστε άδεια να ενημερώσετε το χειριστήριό σας στον υπολογιστή ή την κονσόλα κάποιου άλλου.

Διατηρήστε ενημερωμένο τον ασύρματο ελεγκτή DualSense

Μην ανησυχείτε υπερβολικά για την ενημέρωση του ασύρματου ελεγκτή DualSense. Εγκαταστήστε τα όταν σας ειδοποιήσει το PlayStation 5 και θα είστε καλά. Αναζητήστε ενημερώσεις μόνο με μη αυτόματο τρόπο εάν αντιμετωπίζετε επίμονα ζητήματα που σχετίζονται με το DualSense ή χρησιμοποιείτε το χειριστήριο κυρίως σε υπολογιστή.

Εάν δεν υπάρχουν νέες ενημερώσεις κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός ελεγκτή PS5, εξετάστε το ενδεχόμενο επαναφοράς του DualSense στις εργοστασιακές προεπιλογές .

Διαβάστε επίσης:Πώς να επαναφέρετε τον ελεγκτή PS5 DualSense

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *