Το χειριστήριο PS5 δεν φορτίζεται; Δοκιμάστε αυτές τις 15 διορθώσεις

Το χειριστήριο PS5 δεν φορτίζει; Δοκιμάστε αυτές τις 15 διορθώσεις

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη φόρτιση του ασύρματου ελεγκτή DualSense του PS5; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Για παράδειγμα, ένα ελαττωματικό καλώδιο USB, μια θύρα φόρτισης που έχει βουλώσει από βρωμιά ή ένα πρόβλημα υλικολογισμικού ή λογισμικού μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημα.

Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας καθοδηγήσει σε πολλές προτάσεις και λύσεις για να διορθώσετε ένα ασύρματο χειριστήριο Sony PlayStation 5 που δεν φορτίζεται.

Σημείωση: Εάν η μπαταρία του χειριστηρίου έχει εξαντληθεί πλήρως και το PS5 σας δεν φορτίζει και εντοπίστε το μέσω USB, προχωρήστε στην επιδιόρθωση που περιλαμβάνει τη σκληρή επαναφορά του ελεγκτή.

1. Αλλάξτε τις θύρες USB

Σπάνια, μια θύρα USB στο PS5 σας μπορεί να δυσλειτουργήσει και να εμποδίσει τη φόρτιση του ασύρματου ελεγκτή DualSense. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να το συνδέσετε σε διαφορετική θύρα.

Η κονσόλα διαθέτει τρεις θύρες USB-A—μία στο μπροστινό μέρος και δύο στο πίσω μέρος. Δοκιμάστε το καθένα και ελέγξτε αν αυτό κάνει τον ελεγκτή να ξεκινήσει τη φόρτιση.

Εάν έχετε ένα καλώδιο USB-C-to-USB-C στο χέρι (θα πρέπει αν έχετε ένα αρκετά νέο τηλέφωνο Android), μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη συσκευή στη θύρα USB-C στο μπροστινό μέρος της κονσόλας.

2. Επανεκκίνηση ή Power Cycle PS5

Επανεκκινήστε το PS5 σας εάν μία ή περισσότερες θύρες USB δεν φορτίσουν το χειριστήριο DualSense. Αυτό θα πρέπει να καθαρίσει απροσδόκητα σφάλματα λογισμικού πίσω από το πρόβλημα. Να κάνω αυτό:

Πάτα το Κουμπί PS στο χειριστήριό σας.

Επίλεξε το Εξουσία εικόνισμα.

Επιλέγω Κάντε επανεκκίνηση του PS5.

Σημείωση: Εάν το χειριστήριο DualSense δεν ανταποκρίνεται εντελώς, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί στο PS5 μέχρι να κλείσει η κονσόλα. Στη συνέχεια, εκκινήστε το κανονικά.

Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε το PS5 σας. Για να το κάνετε αυτό, κλείστε την κονσόλα, αποσυνδέστε την από την πηγή τροφοδοσίας της, περιμένετε τουλάχιστον ένα λεπτό και ενεργοποιήστε την ξανά.

3. Χρησιμοποιήστε διαφορετική πηγή ενέργειας

Εάν τα προβλήματα φόρτισης του ελεγκτή PS5 σας απομονώνονται μόνο σε σταθμό φόρτισης DualSense, πιθανώς ο λόγος είναι μια ελαττωματική πρίζα τοίχου ή καλώδιο επέκτασης. Δοκιμάστε να το συνδέσετε σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας.

Εάν αυτό δεν βοηθήσει, μπορεί να αντιμετωπίζετε έναν ελαττωματικό μετασχηματιστή AC. Στείλτε τη βάση φόρτισης πίσω στον πωλητή της για επισκευή ή αντικατάσταση.

4. Ελεγκτής Soft-Reset

Εάν τα προβλήματα φόρτισης επιμένουν, πρέπει μαλακή επαναφορά του ελεγκτή PS5 DualSense. Η διαδικασία επανεκκινεί το υλικολογισμικό του ελεγκτή και επιλύει τα υποκείμενα σφάλματα που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του. Να κάνω αυτό:

Συνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense στο PS5 σας μέσω USB.

Κράτα το Κουμπί PS στο χειριστήριο για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει η φωτεινή γραμμή.

Περιμένετε άλλα 10 δευτερόλεπτα και πατήστε το Κουμπί PS.

5. Φόρτιση μέσω Διαφορετικής Συσκευής

Εκτός από το PS5, μπορείτε να φορτίσετε το χειριστήριο PS5 μέσω οποιασδήποτε συσκευής που υποστηρίζει φόρτιση USB, όπως υπολογιστή ή Mac. Δοκιμάστε το αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

6. Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό καλώδιο φόρτισης

Τα προβλήματα φόρτισης DualSense μπορεί να προέρχονται από το καλώδιο USB-A σε USB-C. Εάν είναι εμφανώς λυγισμένο ή ξεφτισμένο, πρέπει αντικαταστήστε το καλώδιο USB.

7. Καταργήστε και εγγράψτε ξανά τον ελεγκτή σας

Εγγράψτε ξανά το ασύρματο χειριστήριο DualSense στο PS5 σας για να διορθώσετε προβλήματα φόρτισης που προκύπτουν από μια κατεστραμμένη διαμόρφωση της συσκευής. Να κάνω αυτό:

Επίλεξε το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του PS5.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω το Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε αξεσουάρ.

Επιλέγω Bluetooth αξεσουάρ σύμφωνα με το Γενικός κατηγορία.

Επιλέξτε τον ελεγκτή που θέλετε να αποσυνδέσετε.

Επίλεξε το Διαγράφω επιλογή.

Επιλέγω Εντάξει για να επιβεβαιώσετε.

Επανεκκινήστε το PS5, συνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense μέσω USB και πατήστε το Κουμπί PS για να καταχωρήσετε ξανά τον ελεγκτή.

8. Αφαιρέστε τα εξαρτήματα

Τα αξεσουάρ ελεγκτή PS5 τρίτων μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο φόρτισης της συσκευής. Για παράδειγμα, εάν έχετε συνδεδεμένο ενσύρματο ακουστικό ή μπαταρία, αφαιρέστε τα και ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

9. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Εάν ο ελεγκτής DualSense σας αποτύχει να φορτίσει, αλλά μόνο ενώ το Η κονσόλα PS5 βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσηςπρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας της κονσόλας ως εξής:

Ανοίξτε το PS5 σας Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε Σύστημα.

Επιλέγω Εξοικονόμηση ενέργειας στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Λειτουργίες Διαθέσιμες σε Λειτουργία ανάπαυσης.

Επιλέγω Παροχή ρεύματος σε Θύρες USB και διάλεξε το 3 ώρες ή Πάντα επιλογή.

Ανάλογα με την επιλογή που έχετε επιλέξει, το PS5 σας θα πρέπει τώρα να παρέχει ρεύμα στις θύρες USB του για συνεχή ή έως και τρεις ώρες.

Αυτο μήπως σε ενδιαφέρει? Sony PS5 Media Remote – Ασύρματο Χειριστήριο – Λευκό

10. Καθαρίστε τη θύρα USB-C

Η θύρα USB-C στο ασύρματο χειριστήριο PS5 είναι επιρρεπής στη συλλογή βρωμιάς, χνούδι και σωματιδίων σκόνης. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τυχόν όπλα που υπάρχουν μέσα. Μερικές σύντομες εκρήξεις πεπιεσμένου αέρα κάνουν επίσης το κόλπο.

11. Αλλάξτε τη μέθοδο επικοινωνίας

Η αλλαγή της προεπιλεγμένης μεθόδου επικοινωνίας για το ασύρματο χειριστήριο PS5 από Bluetooth σε USB μπορεί επίσης να διορθώσει προβλήματα φόρτισης. Να κάνω αυτό:

Ανοίξτε το PS5 Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε αξεσουάρ.

Επιλέγω Ελεγκτής (Γενικός) > Μέθοδος Επικοινωνίας.

Διαλέξτε το Χρήση Καλώδιο USB επιλογή.

12. Επαναφέρετε το χειριστήριο PS5

Εάν το χειριστήριο DualSense δεν φορτίσει μέσω του PS5 ή άλλης συσκευής, θα πρέπει να το επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Να κάνω αυτό:

Αποσυνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense από το PS5.

Εντοπίστε τη μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του ελεγκτή.

Τοποθετήστε ένα εργαλείο εξαγωγής SIM ή ένα συνδετήρα και πιέστε το προς τα πάνω Επαναφορά κουμπί για 3-5 δευτερόλεπτα.

Συνδέστε ξανά το χειριστήριό σας στην κονσόλα σας.

Πάτα το Κουμπί PS.

13. Ελέγξτε για ενημερώσεις υλικολογισμικού

Η Sony κυκλοφορεί ενημερώσεις υλικολογισμικού DualSense που αντιμετωπίζουν γνωστά προβλήματα με τη συσκευή. Για να τα εγκαταστήσετε:

Ανοίξτε το PS5 σας Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε αξεσουάρ.

Παω σε Ελεγκτής (Γενικός) > DualSense Ασύρματο χειριστήριο Λογισμικό συσκευής.

Συνδέστε το χειριστήριό σας μέσω USB και επιλέξτε Εκσυγχρονίζω.

14. Ενημερώστε την κονσόλα PS5 σας

Εάν οι θύρες USB του PS5 σας δεν φορτίζουν τυχαία το χειριστήριο DualSense, θα πρέπει να ενημερώσετε την κονσόλα στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού της. Να κάνω αυτό

Ανοίξτε το PS5 Ρυθμίσεις μενού και επιλέξτε Σύστημα.

Επιλέγω Λογισμικό συστήματος > Σύστημα Αναβάθμιση λογισμικού και Ρυθμίσεις.

Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.

Επίλεξε το Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου επιλογή.

Περιμένετε μέχρι το PS5 να πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων λογισμικού συστήματος.

15. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του PlayStation

Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν φορτίζει ξανά τον ασύρματο ελεγκτή DualSense, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα περίπλοκο πρόβλημα όπως μια ελαττωματική μπαταρία ή μια πλακέτα κυκλώματος. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του PlayStation για συμβουλές σχετικά με το υλικό και τις επισκευές.

Πώς να ενημερώσετε το χειριστήριο PS5

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *