GoPro

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια GoPro: 10 Συμβουλές για τα καλύτερα βίντεο

Έτσι, αγοράσατε την πρώτη σας GoPro και είστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσετε τη λήψη βίντεο δράσης. Οχι τόσο γρήγορα! Πολλά πράγματα μπορούν να καταστρέψουν ένα βίντεο ή να το κάνουν ένα όμορφο έργο τέχνης που οι άνθρωποι θα απολαύσουν να παρακολουθήσουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε δέκα βασικές συμβουλές για τη λήψη βίντεο με τη νέα σας κάμερα δράσης GoPro.

1. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ανάλυση και ρυθμό καρέ

Η επιλογή της σωστής ανάλυσης και ρυθμού καρέ για την περίπτωσή σας μπορεί να είναι δύσκολη, εκτός εάν είστε ειδικός φωτογράφος . Το κύριο ζήτημα που πρέπει να επηρεάσει την επιλογή σας είναι τι είδους βίντεο τραβάτε με το GoPro Hero σας.

Ανάλυση: Η ανάλυση είναι ο αριθμός των pixel (μεμονωμένες κουκκίδες χρώματος) που τοποθετούνται σε κάθε καρέ του βίντεό σας. Η υψηλότερη ανάλυση για χρόνια ήταν 1080 (Full HD), ή 1.080 pixel κάθετα και 1920 pixel οριζόντια. Σήμερα, οι κάμερες 4K μπορούν να συσκευάσουν 2.160 pixel κάθετα και 3840 pixel οριζόντια. Η υψηλότερη ανάλυση οδηγεί σε βίντεο με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Action Camera GoPro Hero11 – Μαύρο

Ίσως σας ενδιαφέρει :15 καλύτερες εφαρμογές για κίνηση φωτογραφιών στο Android το 2024

Ρυθμός καρέ: Ο ρυθμός καρέ είναι πόσα καρέ καταγράφονται κάθε δευτερόλεπτο που τραβάτε ένα βίντεο. Εάν τα αντικείμενα κινούνται γρήγορα μπροστά από την κάμερα, ένας υψηλότερος ρυθμός καρέ θα διασφαλίσει ότι θα υπάρχει λιγότερο θάμπωμα κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας.

Μπορεί να νομίζετε ότι θα ρυθμίσετε απλώς το GoPro στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση και ρυθμό καρέ. Δυστυχώς, αν το κάνετε αυτό, η μπαταρία και η κάρτα αποθήκευσης δεν θα διαρκέσουν πολύ και τα βίντεό σας θα πρέπει να είναι πολύ σύντομα.

Αντίθετα, επιλέξτε την ανάλυση και τον ρυθμό καρέ για τον τύπο του βίντεο που τραβάτε.

Δραστηριότητες χαμηλής κίνησης, όπως vlogging ή περπάτημα: 1080p και 30 fps.

Πεζοπορία, τρέξιμο ή ποδηλασία: 2,7 K και 60 fps.

Σπορ υψηλής κίνησης, σε όχημα ή σε drone: 4K και 60 fps.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα εξοικονομήσουν μπαταρία και χώρο αποθήκευσης στη φωτογραφική μηχανή σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε υψηλότερη ανάλυση ή ευκρίνεια κίνησης, μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω την ανάλυση και τον ρυθμό καρέ και να αποδεχτείτε την αποθήκευση και την εξάντληση της μπαταρίας που συνοδεύει.

15 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε μια GoPro

2. Ενεργοποιήστε τη Σταθεροποίηση και μετακινήστε το GoPro αργά

Εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία και αποθηκευτικό χώρο με πιο μέτρια ανάλυση και ρυθμίσεις ρυθμού καρέ, μπορείτε να το αντισταθμίσετε προσπαθώντας να μετακινήσετε το GoPro όσο το δυνατόν λιγότερο.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε πεζοπορία ή τρέχετε, η χρήση ενός selfie stick και η σταθεροποίηση της κάμερας ενώ την κρατάτε θα μειώσει την κίνηση και θα μειώσει την πιθανότητα θαμπώματος του βίντεο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη σταθεροποίηση στις ρυθμίσεις GoPro για να αντισταθμίσετε την κίνηση της κάμερας. Αυτό αυξάνει ελαφρώς τη χρήση της μπαταρίας, αλλά το χαρακτηριστικό αξίζει τον κόπο.

Για να ενεργοποιήσετε τη σταθεροποίηση, ξεκινήστε το GoPro και πατήστε το εικονίδιο σταθεροποίησης στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στα δεξιά για να επιλέξετε είτε Standard είτε High.

Η υψηλότερη ρύθμιση σταθεροποίησης θα καταναλώσει περισσότερη μπαταρία, αλλά το High ή το Standard παρέχουν αρκετή αντιστάθμιση για την κίνηση χωρίς να εξαντλείται η μπαταρία πολύ γρήγορα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για στιγμιότυπα βίντεο

Εάν προσπαθείτε να τραβήξετε μια σκηνή και δεν μπορείτε να κρατήσετε την κάμερα αρκετά ακίνητη, ακόμη και με ενεργοποιημένη τη σταθεροποίηση, ένα τρίποδο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Πολλά selfie sticks λειτουργούν και ως τρίποδο, οπότε δεν χρειάζεται να κουβαλάτε περισσότερα αξεσουάρ. Τοποθετήστε το τρίποδο στο έδαφος ή σε άλλες επιφάνειες και τραβήξτε το βίντεο για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Θα διαπιστώσετε ότι ένα τρίποδο επιτρέπει στην κάμερα να παραμένει τέλεια ακίνητη και να καταγράφει τα πιο καθαρά καρέ και την ανάλυση σε όλο το βίντεο κλιπ ακίνητης σκηνής.

4. Επιλέξτε το κατάλληλο αξεσουάρ για την εργασία

Η βάση στήριξης GoPro λειτουργεί με μια μακρά λίστα φανταστικών αξεσουάρ που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε την GoPro σας σχεδόν σε οτιδήποτε. Εάν αγοράσετε ολοκληρωμένα πακέτα αξεσουάρ στο Amazon , θα λάβετε κάθε βάση που χρειάζεστε για κάθε περίπτωση.

Ιμάντες κεφαλιού και στήθους: Ιδανικοί για εξερεύνηση hands-free

Λουράκι καρπού: Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να τοποθετήσετε την κάμερά σας σε οποιαδήποτε γωνία

Πλωτή λαβή: Χρησιμοποιήστε την GoPro με ασφάλεια ενώ κολυμπάτε ή κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα

Στήριγμα τιμονιού: Ιδανικό για ποδηλασία ή τοποθέτηση σε εξωτερική μπάρα του οχήματός σας

Βεντούζα: Κολλήστε το GoPro σας σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια για γρήγορη λήψη βίντεο

Τρίποδο: Ιδανικό για τη λήψη οποιουδήποτε βίντεο όπου η κάμερα πρέπει να παραμείνει όσο πιο ακίνητη γίνεται

Selfie Stick: Η πιο ευέλικτη λύση για να τοποθετήσετε την κάμερα σε οποιαδήποτε γωνία με το χέρι σας ή για να καταγράψετε τον εαυτό σας

Η βάση που θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δραστηριότητα που προσπαθείτε να καταγράψετε. Εάν επιλέξετε τη σωστή βάση, είναι βέβαιο ότι θα καταγράψετε την τέλεια σκηνή.

5. Χρησιμοποιήστε ένα Media Mod με ασύρματα μικρόφωνα

Ένα άλλο μειονέκτημα της GoPro είναι ότι το ενσωματωμένο σύστημα μικροφώνου δεν είναι το καλύτερο. Πρέπει να είστε κοντά στο GoPro για να είναι δυνατή και καθαρή η φωνή σας. Ακόμη και τότε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να ρυθμίσετε την ένταση του μικροφώνου κατά τη μετα-επεξεργασία, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι οι θεατές μπορούν να σας ακούσουν.

Ευτυχώς, η GoPro προσφέρει ένα πολύτιμο πρόσθετο υλικού που ονομάζεται GoPro media mod .

Η λειτουργία πολυμέσων είναι ένα πλαίσιο που τοποθετείται γύρω από την κάμερά σας και συνδέεται απευθείας στην πλαϊνή θύρα. Διαθέτει κατευθυντικό μικρόφωνο που μειώνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος (όπως ο άνεμος) και ενισχύει την καθαρότητα της φωνής σας.

Υπάρχουν μερικές βάσεις κρύου παπουτσιού όπου μπορείτε να τοποθετήσετε φώτα ή (και το συνιστούμε) έναν ασύρματο πομπό μικροφώνου για την υψηλότερη ποιότητα εγγραφής φωνής. Υπάρχει μια θύρα μικροφώνου 3,5 mm για να συνδέσετε αυτήν τη ρύθμιση εξωτερικού μικροφώνου.

Εάν κάνετε πολλά vlogging , η αγορά αυτού του mod θα βελτιώσει την ποιότητα του βίντεό σας πάρα πολύ και θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των εγγραφών του καναλιού σας.

6. Προσοχή σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού

Μία από τις αξιοσημείωτες αδυναμίες της κάμερας GoPro είναι ότι δεν αποδίδει πολύ καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Περιστασιακά θα δείτε λευκές λωρίδες να τρεμοπαίζουν στη σκηνή σε σκηνές χαμηλού φωτισμού.

Εάν έχετε ειδικές γνώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις της κάμερας, είναι δυνατό να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ISO για να μειώσετε αυτά τα οπτικά τεχνουργήματα με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, αυτά πρέπει να αλλάζουν κάθε φορά που φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μια πιο γρήγορη λύση είναι να ρυθμίσετε καλύτερο φωτισμό στην περιοχή λήψης σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις βάσεις κρύου παπουτσιού στο mod πολυμέσων που αναφέρθηκε παραπάνω για να τοποθετήσετε ένα φως στην κάμερά σας.

7. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση μπαταρίας

Είναι εύκολο να καταναλώνετε πολλή ισχύ μπαταρίας όταν χρησιμοποιείτε μια κάμερα GoPro. Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ενότητα σχετικά με την ανάλυση και τον ρυθμό καρέ, εάν ρυθμίσετε την κάμερά σας στις ρυθμίσεις υψηλότερης ποιότητας, η μπαταρία σας δεν θα διαρκέσει πολύ.

Οι παρακάτω είναι ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της GoPro:

Χαμηλότερη ανάλυση και ρυθμός καρέ

Εναλλαγή σταθερότητας (HyperSmooth) σε Standard

Ορίστε τη ρύθμιση των LED στις Προτιμήσεις σε All Off

Μειώστε τη ρύθμιση Auto Power Off σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Χαμηλώστε την προφύλαξη οθόνης πίσω σε 1 λεπτό

Ορίστε τις Επιλογές Μπροστινής Οθόνης σε Μόνο Κατάσταση

Πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις έχουν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στη συνολική ποιότητα του βίντεό σας και η προσαρμογή τους θα διατηρήσει τη μπαταρία σας να λειτουργεί πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

8. Ταινία Πολύ Μικρές Σκηνές

Ακόμη και με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας μπαταρίας και χώρου στην κάρτα MicroSD, τα βίντεο GoPro καταναλώνουν πολλούς πόρους. Επίσης, τα μεγαλύτερα βίντεο κλιπ απαιτούν πολύ περισσότερη δουλειά για να τα επεξεργαστείτε κατά τη μετα-επεξεργασία.

Ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε βίντεο από κλιπ GoPro είναι να κάνετε αυτά τα κλιπ πιο σύντομα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό:

Δημιουργήστε ένα σενάριο για ολόκληρο το βίντεό σας και οργανώστε το σε σκηνές

Σχεδιάστε προσεκτικά τη σκηνή σας πριν ξεκινήσετε την κάμερα GoPro

Ρυθμίστε το GoPro σε τρίποδο (εάν χρησιμοποιείτε) πριν ξεκινήσετε την κάμερα

Ξεκινήστε την εγγραφή και περάστε αμέσως τη σκηνή σας όπως σχεδιάζετε

Παρέχετε αρκετό βίντεο buffer (όπως να χαμογελάτε όταν τελειώσετε την ομιλία) για να σας επιτρέψει να συνδυάσετε την επόμενη σκηνή ή να ξεθωριάσει.

Εγγράφοντας καθαρές και σύντομες σκηνές με το GoPro, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για την παραγωγή του τελικού, γυαλιστερού βίντεο.

9. Συγχρονίστε τις σκηνές σας με τη μουσική σας

Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε βίντεο υψηλής ποιότητας με το GoPro σας, θα θελήσετε να τα βελτιώσετε με μουσική όταν χρειάζεται. Οι καλύτερες συνδρομητικές υπηρεσίες για λήψη μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα βίντεό σας είναι το Soundstripe και το Epidemic Sound .

Η προσθήκη μουσικής στις σκηνές σας δίνει στο βίντεο μια πιο κινηματογραφική και συναισθηματική αίσθηση. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε σωστά τη μουσική στα βίντεό σας.

Το μυστικό για να το κάνετε αυτό καλά είναι να ευθυγραμμίσετε το μοτίβο beat με τις μεταβάσεις της σκηνής σας.

Προσδιορίστε το χρόνο που απαιτείται για τη φυσική μετάβαση των στίχων και ευθυγραμμίστε τις μεταβάσεις της σκηνής με αυτές τις λυρικές μεταβάσεις. Συνήθως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο παλμών σε ίση απόσταση στο κομμάτι τραγουδιού για να ευθυγραμμίσετε τις μεταβάσεις των σκηνών σας.

10. Μην επιχειρήσετε κοντινές λήψεις

Μια ακόμη αδυναμία της GoPro είναι ότι δεν είναι η καλύτερη όταν εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα. Εάν έχετε οράματα να τραβήξετε όμορφες μακροσκοπήσεις (μικρές λήψεις μικρών αντικειμένων), η κάμερα GoPro δεν είναι η σωστή επιλογή.

Η κάμερα GoPro έχει σχεδιαστεί για δράση, κίνηση και κινηματογραφικά σκηνικά. Αλλά αν τοποθετήσετε τον φακό της κάμερας πολύ κοντά σε κάτι σαν λουλούδι ή έντομο, θα δημιουργήσετε ένα θολό αντικείμενο.

Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε σκηνές αρκετά κοντά σε αντικείμενα, αλλά θα εστιάσουν μόνο εάν κρατήσετε την κάμερα τουλάχιστον 4 ή 5 ίντσες μακριά.

Action Camera GoPro Hero11 – Μαύρο

Δημιουργήστε φανταστικά βίντεο με το GoPro σας

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά πράγματα χρειάζονται για να διασφαλίσετε ότι τα τελικά σας βίντεο είναι υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τον αποθηκευτικό χώρο.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τον αποθηκευτικό χώρο της φωτογραφικής μηχανής σας, αλλά και να δημιουργήσετε βίντεο πολύ υψηλής ποιότητας που θα λατρέψουν οι θεατές σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *