Τα 10 καλύτερα εκπαιδευτικά κανάλια YouTube για φοιτητές

Τα 10 καλύτερα εκπαιδευτικά κανάλια YouTube για φοιτητές

Οι υπηρεσίες YouTube μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από απλή ψυχαγωγία. Το να περάσετε μέρες και μήνες προσπαθώντας να κατανοήσετε και να απομνημονεύσετε ιδέες, υποθέσεις, εξισώσεις και δημοσιεύσεις μπορεί να είναι εξαντλητικό. Γενικά παραπλανούμεθα πηγαίνοντας στο YouTube για να ξεχάσουμε πράγματα και να εντοπίσουμε ανόητα κλιπ για να κρατήσουμε τις σκέψεις μας από την πίεση. 

Ενώ σε αυτό, γιατί να μην δώσετε την προσοχή σας σε κάτι πιο ωφέλιμο και ενδιαφέρον; Υπάρχουν κανάλια που προσφέρουν πολλές φανταστικές ιδέες και δεν θα βαρεθείτε από τους συντάκτες τους. Αντί να κάνετε πολλές εργασίες για το σπίτι, πείτε στον εαυτό σας: Θα κάνω την εργασία μου με το Papersowl και απολαύστε μερικά εκπαιδευτικά βίντεο. Οι παρακάτω επιλογές περιλαμβάνουν ευέλικτα κανάλια που θα βελτιώσουν την ακαδημαϊκή σας εξοικείωση, ενώ αποκαλύπτουν διάφορες πληροφορίες από τα μαθήματά σας με ευχάριστο τρόπο.

1. CrashCourse

Σημαντικοί πόροι κολεγίου για πρωτοετείς φοιτητές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το CrashCourse έχει συμπυκνώσει πολλές διδασκαλίες για την οικονομία, τη θερμοδυναμική, την ιδεολογία, την αστροφυσική, τη διπλωματία, την επιστήμη της συμπεριφοράς, την ποίηση και τη γενετική σε σύντομα βίντεο κλιπ. Γενικά, διαρκούν περίπου 10 λεπτά. Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε βοήθεια για να κατανοήσετε τόσα πολλά στα μαθήματα και χρειάζεστε επιπλέον μαθήματα, θα πρέπει να εξετάσετε αυτό το κανάλι. Έχει φανταστικά γραφικά, αίσθηση του χιούμορ και άτομα που γνωρίζουν διάφορα θέματα. Δοκίμασε το!

2. Ακαδημία Khan

Μπορεί να χάσετε εάν δεν έχετε επισκεφτεί προηγουμένως την ιστοσελίδα του Khan Academy. Είναι ένας απεριόριστος ακαδημαϊκός κόμβος με οδηγούς για ποικίλα θέματα. Ο στόχος τους είναι να παρέχουν στους μαθητές σωστή εκπαίδευση, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Είμαι βέβαιος ότι τα μαθηματικά, οι μετρήσεις, η υπολογιστική γεωμετρία και άλλα αριθμητικά κλιπ θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ρόστερ που σας ταιριάζει!

3. Τόμας Φρανκ

Το δίκτυο του Thomas Frank ονομάζεται College Info Geek. Δημοσιεύει κλιπ σχετικά με τη μάθηση, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τις συμβουλές για να σας βοηθήσει να αποδώσετε αποτελεσματικά στα πανεπιστημιακά μαθήματα. Επιπλέον, βοηθά δραματικά στην έρευνα που απαιτείται για τα μαθήματά σας. Έχει πολλές προτάσεις αποτελεσματικότητας, έμπνευσης, στρατηγικής, τεχνικές και πλεονεκτήματα για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην εκπαίδευση. Παρακολουθήστε αυτήν τη ροή, εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια μέθοδο για να μάθετε πιο έξυπνα και να έχετε μια καλύτερη ακαδημαϊκή ευκαιρία!

4. Το Σχολείο της Ζωής

Το Σχολείο Ζωής είναι ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα της πραγματικότητας. Είναι όλα σχετικά με τη «γνώση, τις διαπροσωπικές δεξιότητες και την αυτογνωσία». Αυτό το κανάλι έχει ενδιαφέροντα κλιπ σε σχετικά πεδία που επηρεάζουν την κοινωνία μας, με την οποία χωρίσαμε ως εκ θαύματος. Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως η ιδεολογία, η πολιτική, το ιστορικό υπόβαθρο, οι πολιτιστικές σπουδές και πολλά άλλα. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από καθεμία από αυτές τις έννοιες μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε πιο κριτικά και να παίρνουμε βελτιωμένες καθημερινές αποφάσεις. Αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτόν τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

5. PragerU

Το PragerU είναι ένας διαδικτυακός οδηγός περιεχομένου που προωθεί την επίγνωση και τη συνοπτικότητα των πιο ουσιαστικών και συναρπαστικών πτυχών της πραγματικότητας. Συγκεντρώνει αρκετούς από τους πιο λαμπρούς θεωρητικούς του πλανήτη και αποστάζει τις καινοτόμες στρατηγικές τους σε σύντομα κλιπ. Καλύπτουν θέματα από τα οικονομικά και τη φιλοσοφία έως τη βιολογία και την ευθυμία. Τα βίντεο χρησιμοποιούν κινούμενα σχέδια και γραφικά για να δημιουργήσουν το πιο πειστικό, ευχάριστο και θεσμικό περιβάλλον.

6. TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη διάδοση εννοιών μέσω σύντομων, έντονων συζητήσεων. Είναι ένα διακυβερνητικό όργανο που διοργανώνει διάφορες συναντήσεις και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σε πολλούς τομείς. Αυτά περιλαμβάνουν τομείς από την καθημερινή ζωή έως την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή.

15 καλύτερες εφαρμογές για φοιτητές το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένας ομιλητής δίνει βασικές ομιλίες στα κλιπ σε ένα κοινό που παρακολουθεί, το οποίο δίνει προσοχή και μελετά για να δει τα πράγματα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Ο στόχος του TED είναι να παράγει όμορφες έννοιες που είναι ευανάγνωστες και εμπνέουν συζήτηση. Δώστε τους μια ευκαιρία αν θέλετε να καταλάβουν τι σκέφτονται οι άλλοι για πράγματα!

7. ΜΕ OpenCourseWare

Η υποβολή καταγεγραμμένων ομιλιών στο YouTube γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και το MIT είναι από τα πρώτα πανεπιστήμια που δίνει σημαντικό αριθμό μαθημάτων ψηφιακά. Αυτά τα κλιπ καλύπτουν μια ποικιλία συναρπαστικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης μηχανών και των δοκών. Θα μπορούσα να συμβουλεύσω ανεπιφύλακτα όποιον προσπαθεί να παρακολουθήσει μαθήματα άλγεβρας, εφαρμοσμένης επιστήμης ή κατασκευών να εγγραφεί σε αυτόν τον συγγραφέα.

8. Επιστήμη Bozeman

Σας αρέσει η επιστημονική γνώση; Αλλά περιμένετε, ποιος θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διδασκαλίας της κβαντικής φυσικής; Ο Paul Andersen μπορεί να σας βοηθήσει στην παροχή πληροφοριών σχετικά με αυτήν την έρευνα. Είναι ο δημιουργός αυτού του λογαριασμού YouTube, ένας σχολικός σύμβουλος και ένας έμπειρος εκπαιδευτής που διέπρεψε ακαδημαϊκά πριν από χρόνια. Ο Paul εκτιμά την προσφορά σχετικής εξέλιξης ειδικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στην τάξη.

9. Vice News

Το VICE και η ατρόμητη ομάδα δημοσιογράφων του σας μεταφέρουν έκτακτες ειδήσεις στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνουν τα πάντα, από τον επαναλαμβανόμενο αγώνα για την προστασία των LGBTQ έως τις εξελίξεις στην ιατρική, όπως την αποκάλυψη μιας θαυματουργής θεραπείας για την απώλεια όρασης. Μέσω ακριβών αναφορών και ισχυρής αφήγησης, αυτή η ροή YouTube προσφέρει μια ουσιαστική πηγή ενημερωμένης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Ισχύει ιδιαίτερα για τους θεατές που έχουν γίνει πολύ δύσπιστοι για την τυπική διάταξη της εθνικής τηλεόρασης των βίντεο.

10. Πώς να ενήλικες

Αυτό το δίκτυο διαφωτίζει τους θεατές του σε θέματα που δεν καλύπτονται στην τάξη. Η πηγή παρουσιάζει μηνιαίες «ατομικές ανησυχίες», όπως αλληλεπιδράσεις, ευκαιρίες εργασίας, διαμονή, φορολογία, χρηματοδότηση, καθαριότητα και ψυχική ευεξία. Επιπλέον, λαμβάνουν υπόψη τα περισσότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του YouTube όταν παρουσιάζουν περιεχόμενο σχετικά με την εκπαίδευση. Τα κλιπ για το How to Adult έχουν μορφοποίηση αντίστοιχα με το CrashCourse. Γενικά διαρκούν περίπου 15 λεπτά και στοχεύουν να παρέχουν στον θεατή όσα περισσότερα δεδομένα είναι εφικτό. Επιπλέον, προσπαθούν να το κάνουν με ευχάριστο και βολικό τρόπο.

συμπέρασμα

Τα κανάλια YouTube μπορεί να είναι πιο ωφέλιμα από ό,τι φανταζόμαστε. Τα άτομα προσπαθούν να μας δώσουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε καλύτερα, να ενημερωθούμε και να αποκτήσουμε κάποια μορφή δωρεάν εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτή την ευκαιρία για τα σωστά πράγματα. Μπορούμε να γίνουμε πιο ενημερωμένοι και να φέρουμε θετικό αντίκτυπο.

20 λογαριασμοί τεχνολογίας Instagram που πρέπει να ακολουθήσετε το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κάθε φορά που είστε ειδικός στο να κάνετε κάτι, πρέπει αναμφίβολα να σκεφτείτε να επικοινωνήσετε τις γνώσεις σας με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμπιστευτείτε μας, όλοι θα είναι ευγνώμονες για την υποβολή σας σε οποιοδήποτε πιθανό θέμα. Ποτέ δεν συνειδητοποιείτε τις μελλοντικές επιπτώσεις των πράξεών σας στο σύμπαν, στους μαθητές ή στους ανθρώπους γενικότερα.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *