θέλετε να αποκτήσετε μια GoPro

15 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράσετε μια GoPro

Εάν είστε επίδοξος φωτογράφος ή βιντεογράφος που αναζητά ένα εργαλείο για να ανεβάσει το δημιουργικό σας όραμα στο επόμενο επίπεδο, ίσως θέλετε να αποκτήσετε μια GoPro. Αυτό το κομμάτι τεχνολογίας που αλλάζει το παιχνίδι έχει φέρει επανάσταση στη φωτογραφική βιομηχανία, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν φανταστικά πλάνα από ακόμα πιο απίστευτες γωνίες.

Με τον ελαφρύ και συμπαγή σχεδιασμό τους, την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, την ευελιξία με διαφορετικές βάσεις και αξεσουάρ και τις αμέτρητες ευκαιρίες για μοναδικές οπτικές γωνίες, τα GoPro αξίζει να εξεταστούν.

Γιατί να πάτε με μια GoPro;

Η GoPro είναι ένα μικρό τεχνολογικό τέρας. Είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά που θα σας φανούν χρήσιμα εάν θέλετε να καταγράψετε γεγονότα με γρήγορο ρυθμό, όπως ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή skateboard. Μπορείτε ακόμη και να τα στερεώσετε σε ένα κράνος ή να τα κρατήσετε στο χέρι σας ενώ βρίσκεστε σε μια περιπέτεια.

Είναι τόσο μικρά, αλλά ισχυρά, που τα GoPro κερδίζουν εύκολα τη μάχη για την κάμερα του τηλεφώνου σας. Ο συμπαγής σχεδιασμός αυτών κάμερες δράσης Τα κάνει επίσης πολύ βολικά για τις καθημερινές σας ανάγκες, το vlogging και τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Μπορείτε ακόμη και χρησιμοποιήστε μια GoPro ως κάμερα web!

1. Λήψη ακίνητων φωτογραφιών

Η λήψη φωτογραφιών είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά μιας κάμερας GoPro. Αν και είναι μια μικροσκοπική συσκευή, έχει έναν ευρυγώνιο φακό που μπορεί να καταγράψει όλα όσα μπορεί να δει το μάτι σας. Είναι ακόμη ικανό να παράγει το εφέ ψαριού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ωθήσετε τη δημιουργικότητά σας σε νέα όρια και να δημιουργήσετε φωτογραφίες πιο ευδιάκριτες από αυτές που τραβήξατε με την κάμερα του τηλεφώνου σας. Στην πραγματικότητα, είναι πιο συγκρίσιμο με μια κάμερα DSLR παρά με μια κάμερα smartphone.

Αν και μικροσκοπικό, το τελευταίο Hero 11 Black έχει κάμερα 27MP. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη compact κάμερα εκεί έξω. Τα παλαιότερα μοντέλα είναι επίσης πολύ καλά, καθώς το Hero 10 έχει κάμερα 23MP και το παλαιότερο Hero 9 προσφέρει 12MP.

Εκτός από την ανάλυση, οι περισσότερες κάμερες GoPro διαθέτουν λειτουργία SuperPhoto που τονώνει τις εικόνες σας. Διαθέτουν λειτουργία HDR για την εξισορρόπηση των σκιών και των σημείων και η χαρτογράφηση τόνου βελτιώνει την αντίθεση των φωτογραφιών χωρίς να τις κάνει να φαίνονται υπερκορεσμένες.

2. Εγγραφή βίντεο 4K και 5K

Οι κάμερες GoPro είναι περισσότερο γνωστές για τη λήψη όλων αυτών των κουλ, γρήγορου ρυθμού βίντεο ανθρώπων σε μια περιπέτεια που τροφοδοτείται από αδρεναλίνη. Η GoPro είναι μια κορυφαία κάμερα δράσης που μπορεί να τραβήξει ομαλά βίντεο 4K στα 40fps, 60fps και 120fps. Αυτό είναι σημαντικό αν το θέλετε επεξεργαστείτε τα βίντεό σας GoPro αργότερα χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητά τους. Αλλά αν χρειάζεται να καταγράψετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, ένα κανονικό 1080p θα ήταν αρκετό. Η GoPro θα σας δώσει καλά αποτελέσματα ανεξάρτητα από την ανάλυση που θα επιλέξετε.

3. Λειτουργία οπισθοπορείας

Η λειτουργία Hindsight μιας κάμερας GoPro ξεκινά τη λήψη 30 δευτερόλεπτα πριν καν πατήσετε το κουμπί εγγραφής. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία εάν φωτογραφίζετε εκδηλώσεις. Οι καλύτερες στιγμές συμβαίνουν συχνά γρήγορα και δεν θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να τις απαθανατίσετε.

4. Χαρακτηριστικό Highlight

Τα μοντέλα GoPro Hero 4 και νεότερα έχουν μια λειτουργία HighLight που σας επιτρέπει να αναπαράγετε ξανά και ξανά τα σημαντικότερα σημεία ενός μεγάλου βίντεο. Πως? Λοιπόν, θα μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα στις στιγμές στο βίντεο και θα είναι πιο εύκολο να τις βρείτε και να τις ξαναδείτε.

5. Υποβρύχια Σκοποβολή

Οι κανονικές κάμερες χρειάζονται ειδικό περίβλημα για λήψη υποβρύχια. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόσθετο κόστος και πολλή εργασία προετοιμασίας πριν μπορέσετε να βουτήξετε μέσα. Με μια GoPro, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Δεν έχει ειδική αδιάβροχη θήκη γιατί το σώμα της κάμερας ήταν αδιάβροχο από την αρχή. Ο φακός έχει ένα ειδικό κάλυμμα που σας επιτρέπει να πάρετε το GoPro σας σε βάθος έως και 30 μέτρα. Πηγαίνετε να τραβήξετε όμορφα υποβρύχια τοπία ή άγρια ​​ζωή ενώ κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα.

6. Σχεδιασμός και ανθεκτικότητα

Το μέγεθος και το βάρος της GoPro είναι τέλεια για να το κρατάτε στο χέρι σας, αλλά μπορείτε επίσης να το στερεώσετε στο ποδήλατό σας, να το τοποθετήσετε μέσα στο αυτοκίνητό σας ή να το φορέσετε στο λαιμό σας. Μόλις ολοκληρώσετε τη λήψη, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε το GoPro στην τσέπη σας ή σε ένα σακίδιο.

Επίσης, οι κάμερες GoPro έχουν κατασκευαστεί για να διαρκούν. Είναι πολύ ανθεκτικά και κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο σημαίνει ότι το σώμα της κάμερας είναι καλά σφραγισμένο. Το να βρίσκεστε στη μέση της δράσης και των γυρισμάτων σημαίνει ότι θα μπορούσατε εύκολα να έχετε ένα ατύχημα και να ρίξετε την κάμερά σας, αλλά η GoPro μπορεί να αντέξει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα GoPro: 10 Συμβουλές για τα καλύτερα βίντεο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Αξεσουάρ GoPro

Για να συνδέσετε μια GoPro στο όχημά σας, ένα ποδήλατο ή τα ρούχα σας, θα χρειαστείτε μερικά αξεσουάρ και η GoPro διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα από αυτά. Τα αξεσουάρ θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, από διαφορετικούς μηχανισμούς στερέωσης μέχρι κόντρα, τρίποδα και εφεδρικές τσάντες μπαταριών. Αν δεν θέλετε να ξεπεράσετε τα αξεσουάρ της GoPro, μπορείτε επίσης να δείτε κάποιο εξοπλισμό μετά την αγορά και ακόμη και εξοπλισμό εκτυπωμένου 3D.

8. Λειτουργία Time-Lapse και Time Warp

Το GoPro ταιριάζει τέλεια με ένα GorillaPod! Ρυθμίστε τα μαζί για να τραβήξετε υπέροχα time-lapse βίντεο στις επόμενες διακοπές σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να παρακολουθεί ένα πορτοκαλί ηλιοβασίλεμα ενώ η κάμερα δράσης σας τραβάει τα μοναδικά πλάνα από τη δύση του ηλίου.

Η λειτουργία Time Warp παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το GoPro Hero 7. Αυτή είναι μια βελτιωμένη λειτουργία time-lapse. Αυτό που κάνει είναι να ενσωματώνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης εικόνας στα πλάνα time-lapse. Το αποτέλεσμα είναι η ικανότητα της GoPro να καταγράφει πολύ σταθερά πλάνα ακόμα και όταν κινείστε. Χρησιμοποιήστε το Time Warp για να κινηματογραφήσετε μια συμπυκνωμένη περιήγηση στην πόλη σας ή σε κάποια εξωτική τοποθεσία.

9. Η εφαρμογή GoPro

Η εφαρμογή GoPro είναι γεμάτη με νέες δυνατότητες. Θα σας επιτρέψει να ενημερώσετε το υλικολογισμικό της συσκευής σας και να αλλάξετε διάφορες ρυθμίσεις. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να κατεβάσετε όλο το υλικό GoPro στο smartphone σας ασύρματα. Οι χρήστες iPhone θα χαρούν να ακούσουν ότι αυτή η εφαρμογή αποθηκεύει επίσης ένα αντίγραφο όλων των εικόνων GoPro στη βιβλιοθήκη του τηλεφώνου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή GoPro στο τηλέφωνό σας για τον απομακρυσμένο έλεγχο της κάμερας. Έχει ακόμη και επιλογή οθόνης προεπισκόπησης. Τοποθετήστε το GoPro σας σε ένα τρίποδο για να το ασφαλίσετε και να το σταθεροποιήσετε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να ελέγξετε όλες τις ρυθμίσεις, να εγγράψετε ή να παρακολουθήσετε ξανά το υλικό στο τηλέφωνό σας.

10. Quik App

Το Quik App είναι μια δεύτερη εφαρμογή για την GoPro. Θα σας επιτρέψει να τρελαθείτε με όλα τα πλάνα που κατεβάσατε στο τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε γρήγορα ένα έξυπνο βίντεο και να το εξαγάγετε αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Quik για να επεξεργαστείτε το υλικό επιλέγοντας ένα από τα πολλά στυλ και εφέ.

12. Οπτική σταθεροποίηση εικόνας

Με το GoPro Hero 5 Black χρειαζόσασταν ένα τρίποδο ή έναν σταθεροποιητή για να τραβήξετε σταθερά πλάνα. Αλλά από τότε που το GoPro Hero 7 Black κυκλοφόρησε στην αγορά, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για σταθεροποιητικά αξεσουάρ, εκτός και αν τα χρειάζεστε για να λύσετε τα χέρια σας. Η ενσωματωμένη σταθεροποίηση βίντεο στο Hero 7 και στις νεότερες εκδόσεις σάς βοηθά να έχετε κρυστάλλινα πλάνα.

13. Ηλεκτρονικές Οδηγίες

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ασήμαντος λόγος για να αγοράσετε μια GoPro, αλλά έχοντας έναν θησαυρό υποστήριξης και σεμινάρια θα σας βοηθήσει να το κατακτήσετε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη κάμερα δράσης. Το GoPro είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές μικρό gadget και δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι καταγράφουν διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια για τον τρόπο χρήσης του. Εάν δεν είστε ξεκάθαροι σχετικά με τη χρήση μιας από τις πολλές λειτουργίες της GoPro, μην ανησυχείτε, υπάρχει ένα βίντεο YouTube σε αυτό.

14. Μπαταρίες σε προσιτές τιμές

Οι ανταλλακτικές μπαταρίες GoPro δεν είναι καθόλου ακριβές. Και δεδομένου ότι θα χρειαστείτε πολλή δύναμη στις περιπέτειές σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε επιπλέον μπαταρίες για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να καταγράψετε αυτό που θέλετε. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε έναν υπερσυμπιεστή, έναν αντάπτορα τοίχου GoPro που έχει σχεδιαστεί για τη φόρτιση μπαταριών GoPro. Αυξάνει τις επιλογές σας για τη φόρτιση όλων των εφεδρικών μπαταριών που θα χρειαστείτε.

15. Φωνητικός έλεγχος

Μπορείτε να ελέγξετε το GoPro σας απλώς λέγοντάς του τι να κάνει. Χρησιμοποιήστε εντολές όπως “GoPro έναρξη εγγραφής” και περιμένετε να ξεκινήσει η λήψη του μικρού gadget. Αυτό είναι ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό, ειδικά εάν η κάμερα δεν είναι προσβάσιμη ενώ κάνετε εγγραφή. Ωστόσο, προειδοποιήστε ότι το λογισμικό αναγνώρισης φωνής GoPro έχει δυσκολίες στην κατανόηση όλων των προφορών.

Είναι πραγματικά τόσο τέλειο το GoPro;

Το GoPro είναι ένα διασκεδαστικό, ευέλικτο, φιλικό προς τους αρχάριους κομμάτι τεχνολογίας και είναι προσιτό. Αλλά δεν μπορεί να είναι όλα τόσο τέλεια. Ας δούμε μερικά από τα μειονεκτήματα μιας GoPro.

Το Samsung Galaxy S23 μπορεί να έχει κολλήσει με τις κάμερες του S22(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Μέτρια απόδοση σε χαμηλό φωτισμό

Η λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορεί να δημιουργήσει κοκκώδη βίντεο. Επίσης, η αναπαραγωγή χρώματος μπορεί να υποφέρει. Αν και όλες οι εκδόσεις, από το GoPro Hero 5 Black έως το GoPro Hero 11 Black, ακόμα και το GoPro Max, διαθέτουν λειτουργία χαμηλού φωτισμού που μπορείτε να ενεργοποιήσετε, μερικές φορές δεν είναι αρκετή.

2. Χωρίς οπτικό ζουμ

Δεν υπάρχει επιλογή ζουμ στις κάμερες GoPro. Θα πρέπει να πλησιάσετε πολύ κοντά στο θέμα σας για να πάρετε μια καθαρή λήψη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάμερες GoPro έχουν σταθερή εστιακή απόσταση. Υπάρχει μια λειτουργία στενού οπτικού πεδίου, αλλά αυτή είναι απλώς η περικοπή της εικόνας και όχι η μεγέθυνση. Τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακό ζουμ, αλλά αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κοκκώδεις εικόνες.

Λόγοι για τους οποίους η μορφή εγγράφου PDF είναι η πιο δημοφιλής(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας

Πιθανώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα μιας κάμερας δράσης GoPro είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να διαχειρίζεστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να τραβήξετε όλες τις λήψεις που θέλετε. Θα λειτουργήσει για μερικές ώρες σε ιδανικές συνθήκες. Γι’ αυτό θα πρέπει να αγοράσετε αρκετές επιπλέον μπαταρίες εάν σχεδιάζετε ένα ημερήσιο ταξίδι.

Πηγαίνετε σε μια περιπέτεια με το GoPro σας

Λοιπόν, αξίζει μια GoPro; Έτσι νομίζουμε! Είτε θέλετε να καταγράψετε την επόμενη μεγάλη σας περιπέτεια είτε απλά θέλετε μια κάμερα που μπορεί να πάει όπου κι αν κάνετε, μια GoPro είναι μια εξαιρετική επένδυση. Και με όλες τις διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης και αξεσουάρ που είναι διαθέσιμα, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια ρύθμιση που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επιπλέον, με τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και τις νέες δυνατότητες που προστίθενται συνεχώς, υπάρχει πάντα κάτι νέο να αγαπάτε στο GoPro σας.

NEEWER Kit di accessori per action cam 50 in 1 compatibile con GoPro Hero 11 10 9 8 7 6 5 4 GoPro Max GoPro Fusion…(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *