ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Είναι το «[email protected]» νόμιμη;

Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram περιλαμβάνει επίσης μερικές χρήσιμες λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου. Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Instagram είναι οι ειδοποιήσεις μέσω email.

Κάθε φορά που το Instagram εντοπίζει μια νέα συσκευή σύνδεσης, σας στέλνει αμέσως ένα email για να επιβεβαιώσει την έγκριση. Μπορεί περιστασιακά να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ζητούν να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας.

Πριν δώσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται στην καταχωρημένη διεύθυνση email σας.

Είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εισβολής και αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η διαδικασία μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες.

Πώς να αποτρέψετε τις επιθέσεις phishing σε κινητά τηλέφωνα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι το [email protected];

[email protected] είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί το Instagram για να σας στείλει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαλήθευσης λογαριασμού ή έγκρισης σύνδεσης. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές οι χάκερ μπορούν να σας παραπλανήσουν με έναν ψεύτικο σύνδεσμο ασφαλείας και να σας ανακατευθύνουν σε ιστοσελίδες phishing.

Εάν το [email protected] εμφανίζεται συχνά στον λογαριασμό email σας, θα πρέπει να κατανοήσετε την έννοια των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς πολλοί χάκερ χρησιμοποιούν παρόμοιες διευθύνσεις email για να πάρουν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Instagram.

Οι χάκερ διακινούν λαθραία κακόβουλο λογισμικό πίσω από ψεύτικα email παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι τα email ηλεκτρονικού ψαρέματος;

 

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές ανήθικου hacking που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Είναι μια επίθεση όπου ένας χάκερ χρησιμοποιεί ένα νόμιμο email ή σύνδεσμο για να ξεγελάσει αθώους χρήστες.

Ο στόχος του χάκερ είναι να κάνει ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο phishing να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο νόμιμο και να κάνει το θύμα να πιστέψει ότι έχει να κάνει με μια γνήσια διεύθυνση email.

Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος μπορεί να μοιάζει με αίτημα τράπεζας, έγκριση σύνδεσης, σημείωμα από δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο που ζητά χρηματική βοήθεια κ.λπ.

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι οι χάκερ μπορούν να αναδημιουργήσουν email επαλήθευσης λογαριασμού από το Instagram και να κάνουν τους χρήστες να πιστεύουν ότι προέρχονται μόνο από το Instagram. Οι χάκερ μπορούν να αναπαράγουν την εμφάνιση του ίδιου email που λαμβάνετε από το Instagram για έγκριση σύνδεσης και να σας ξεγελάσουν ώστε να πιστεύετε ότι είναι νόμιμο.

Θα δείτε μια σελίδα σύνδεσης στο Instagram, εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται στο email ηλεκτρονικού ψαρέματος. Και εάν εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας, θα προωθήσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας στον χάκερ.

Πώς να αποτρέψετε τις γρήγορες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι το “[email protected]” νόμιμο;

 

Τώρα, ας έρθουμε στο πιο σημαντικό μέρος του άρθρου, το οποίο είναι «[email protected]» legit. Λοιπόν, εάν λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το ‘[email protected]’, είναι 100% νόμιμο .

Το [email protected] είναι μια επίσημη διεύθυνση email στο Instagram και μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, οι χάκερ μπορούν συχνά να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια διεύθυνση email για να σας παγιδεύσουν.

Για παράδειγμα, ένας χάκερ μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση email [email protected] για να σας εξαπατήσει ώστε να πιστέψετε ότι πρόκειται για νόμιμο email. Ο στόχος εδώ είναι να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη διεύθυνση email. Πρέπει να ελέγξετε για ορθογραφικά λάθη.

Ακολουθούν μερικές διευθύνσεις email που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος;

Στην πραγματικότητα, τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή οι σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι εύκολο να εντοπιστούν, υπό την προϋπόθεση ότι είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τους κανόνες. Υπάρχουν μόνο μερικά πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσδιορίσετε την αλληλογραφία ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στη διεύθυνση email.
Πρέπει να κοιτάξετε το θέμα του email.
Ελέγξτε για λανθασμένα γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη στα email.
Ελέγξτε τη διεύθυνση URL των συντομευμένων συνδέσμων.
Πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα των εικόνων στο email.
Τα συνημμένα αρχεία δεν θα έχουν μικρογραφίες.

Πώς να εμποδίσετε άλλους να αλλάξουν την ταπετσαρία των Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να αποτρέψετε τις επιθέσεις phishing στο Instagram

Παρόλο που οι επιθέσεις phishing μειώνονται, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα. Ωστόσο, καθώς οι χρήστες εκπαιδεύονται περισσότερο σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο, έχει καταστεί εύκολο να αποτραπούν οι επιθέσεις phishing.

Για να αποτρέψετε επιθέσεις phishing, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες που αναφέρονται παρακάτω.

Φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των προγραμμάτων περιήγησης ιστού .
Αρχικά, ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων στον λογαριασμό σας στο Instagram.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μην κοινοποιείτε διαπιστευτήρια λογαριασμού ή προσωπικές πληροφορίες σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους στα email.
Να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση email, το θέμα και τα κείμενα πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια.
Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς με δυνατότητες προστασίας ιστού.

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά βήματα για την αποτροπή επιθέσεων phishing. Η τήρηση αυτών των απλών κανόνων θα κρατήσει μακριά τις επιθέσεις phishing.

Επομένως, αυτός ο οδηγός είναι νόμιμος «[email protected]». Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την κατανόηση των επιθέσεων phishing ή έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: