έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows 11

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows, ίσως γνωρίζετε τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη. Κάθε φορά που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο σύστημά σας, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου UAC.

Ο σκοπός του UAC είναι να αποτρέψει την πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων αλλαγών στον υπολογιστή σας χωρίς την άδεια του διαχειριστή. Η δυνατότητα UAC των Windows 11 μπορεί να αποκλείσει ορισμένες ενέργειες που εκτελούνται από κακόβουλο λογισμικό.

Για παράδειγμα, το UAC θα αποκλείσει ή θα σας ειδοποιήσει εάν κάποιο πρόγραμμα προσπαθήσει να προσθέσει κακόβουλο λογισμικό ή κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Αν και είναι μια χρήσιμη δυνατότητα, ορισμένοι μπορεί να θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα παράθυρα ειδοποιούν για τις αλλαγές στον υπολογιστή τους.

Το καλό είναι ότι ο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του ελέγχου λογαριασμού χρήστη στα Windows 11.

 

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τα στοιχεία σχεδίασης των Windows 11 στο WhatsApp Beta UWP

 

Βήματα για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows 11

Παράθυρα 11, Το Λειτουργικό Σύστημα
έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows 11

 

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τον Πίνακα Ελέγχου για να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου .

 

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών .

 

3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Change User Account Control settings .

 

4. Θα δείτε τώρα τη σελίδα Ρύθμιση ελέγχου λογαριασμού χρήστη με ένα κατακόρυφο ρυθμιστικό με 4 διαφορετικές ρυθμίσεις .

 

5. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να σύρετε το ρυθμιστικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, εάν ρυθμίσετε το ρυθμιστικό στην πρώτη κιόλας επιλογή, θα ενεργοποιήσει μια προτροπή UAC κάθε φορά που το λογισμικό επιχειρεί να κάνει μια αλλαγή.

 

6. Η τέταρτη και τελευταία επιλογή απενεργοποιεί πλήρως το UAC. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές μπορούν να κάνουν αλλαγές στον υπολογιστή σας χωρίς κανέναν έλεγχο ασφαλείας.

 

7. Εάν θέλετε να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να ρυθμίσετε το ρυθμιστικό στη δεύτερη επιλογή . Αυτό θα ενεργοποιεί το μήνυμα προτροπής UAC κάθε φορά που μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή προσπαθεί να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την προτροπή ελέγχου λογαριασμού χρήστη στα Windows 11.

Ο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη ή το UAC είναι πράγματι ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στον υπολογιστή σας για να αποτρέψετε τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

 

Αυτό το ποιόν είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς:Mini Android Tv Box 4k Ultra Hd Ott M8s Kodi

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *