finger, touch, businessman

Αυτές οι 5 εφαρμογές email σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε επιπλέον διευθύνσεις για απόρρητο

Σημαντικά σημεία

  • Χρησιμοποιήστε το Yahoo Mail, το iCloud Mail, το Proton Mail, το SimpleLogin ή το 33Mail για να δημιουργήσετε ανεπιθύμητες διευθύνσεις email για πρόσθετο απόρρητο.
  • Το Yahoo Mail επιτρέπει έως και 500 διευθύνσεις μιας χρήσης. Το iCloud Mail παρέχει 500 ψευδώνυμα για χρήστες iCloud+. Το Proton Mail προσφέρει έως και δέκα ψευδώνυμα.
  • Το SimpleLogin και το 33Mail σάς επιτρέπουν να προωθείτε μηνύματα σε υπάρχοντες παρόχους email. Το 33Mail δημιουργεί ψευδώνυμα άμεσα, ενώ το SimpleLogin είναι ευέλικτο.

Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο ή το ιστολόγιο, αλλά προτιμάτε να κρατάτε την προσωπική σας διεύθυνση email ασφαλή από ανεπιθύμητα μηνύματα και πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, δεν είστε μόνοι. Πολλοί ιστότοποι θέλουν να συλλέγουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και ποτέ δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να καταλήξουν αυτές οι πληροφορίες.

Ευτυχώς, πολλές εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σάς επιτρέπουν πλέον να δημιουργείτε διευθύνσεις “μιας χρήσης” ή “πεταχτές”, που ονομάζονται επίσης “ψευδώνυμα απόκρυψης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, με τις οποίες μπορείτε να εγγραφείτε για πράγματα. Στη συνέχεια, αυτές οι επιπλέον διευθύνσεις λειτουργούν ως ασπίδα, προωθώντας μηνύματα στα κύρια εισερχόμενά σας, ενώ κρατούν κρυφή την πραγματική σας διεύθυνση.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :5 απαραίτητα εργαλεία ασφαλείας για τον υπολογιστή σας

6 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Gmail

Το Yahoo Mail υπάρχει από τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου και συμβαδίζει με την εποχή προσφέροντας διευθύνσεις email μιας χρήσης. Δεν χρειάζεστε ειδική ή premium συνδρομή για να δημιουργήσετε επιπλέον διευθύνσεις για απόρρητο στο Yahoo Mail. Με ένα δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και τρεις διευθύνσεις μιας χρήσης, ενώ το Yahoo Mail Plus σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 500.

Για να δημιουργήσετε προσωρινές διευθύνσεις στο Yahoo Mail, πρέπει πρώτα να ορίσετε ένα ψευδώνυμο. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο σε υπολογιστή. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο άκρο δεξιά της σελίδας για να ανοίξετε την καρτέλα γρήγορες ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ Περισσότερες ρυθμίσεις > Γραμματοκιβώτια. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Προσωρινές διευθύνσεις email και κάντε κλικ Προσθήκη.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την καρτέλα δημιουργία μόνιμου ψευδωνύμου στο Yahoo Mail

Εισαγάγετε ένα ψευδώνυμο που θέλετε να χρησιμεύσει ως πρόθεμα για όλες τις προσωρινές διευθύνσεις email σας. Θα ενημερωθείτε εάν δεν είναι διαθέσιμο και ακόμη και εάν προσφέρονται εναλλακτικές. Αφού επιβεβαιώσετε το ψευδώνυμό σας, θα πρέπει να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά για να δημιουργήσετε τις προσωρινές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την ενότητα Συνδυασμός με λέξη-κλειδί στην περιοχή Προσωρινές διευθύνσεις email στο Yahoo Mail

Μπορείτε να προσθέσετε ένα εμφανιζόμενο όνομα και περιγραφή για κάθε διεύθυνση που δημιουργείτε, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Μόλις κάνετε κλικ Αποθηκεύσετεη προσωρινή διεύθυνσή σας θα εμφανίζεται κάτω από το Προσθήκη κουμπί, έτοιμο για να το απολαύσεις στους ιστότοπους.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την καρτέλα Προσωρινές διευθύνσεις email στο Yahoo Mail

Όταν συντάσσετε ένα μήνυμα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από τις προσωρινές σας διευθύνσεις ως διεύθυνση αποστολής.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη γραμμή διευθύνσεων στο Yahoo Mail

Το σύστημα της Yahoo είναι απίστευτα ευέλικτο. Κάθε διεύθυνση μπορεί να έχει τα δικά της φίλτρα, κάτι που το καθιστά εύκολο οργανώστε την εισερχόμενη αλληλογραφία αυτομάτως.

Το iCloud Mail υποστηρίζει τη δέσμευση της Apple για το απόρρητο των χρηστών με τη λειτουργία Hide My Email, αν και είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές iCloud+.

Με το iCloud+, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 500 ψευδώνυμα email και η διαδικασία ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο οικοσύστημά σας της Apple. Μπορείτε να δημιουργήσετε τυχαίες διευθύνσεις απευθείας από οποιαδήποτε από τις συσκευές iOS ή macOS σας στις ρυθμίσεις iCloud, να τις επισημάνετε με ετικέτα και να τις απενεργοποιήσετε όπως απαιτείται. Το Safari της Apple και πολλές υποστηριζόμενες εφαρμογές τρίτων θα προτείνουν επίσης ψευδώνυμα κατά την ηλεκτρονική υποβολή φορμών.

Για να δημιουργήσετε ψευδώνυμα email, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεών σας (ή Προτιμήσεις συστημάτων στο Mac σας) και μεταβείτε στο iCloud. Εάν έχετε μια premium συνδρομή, θα βρείτε μια ειδική ενότητα για το iCloud+, όπου θα βρείτε Απόκρυψη του email μου.

Παρακέντηση Απόκρυψη του email μου και θα δημιουργηθεί μια νέα τυχαία διεύθυνση για εσάς. Εάν δεν σας αρέσει για κάποιο λόγο, πατήστε Χρησιμοποιήστε διαφορετική διεύθυνση. Όταν είστε ικανοποιημένοι, χτυπήστε Να συνεχίσει. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα σε αυτήν τη διεύθυνση, να προσθέσετε μια σημείωση ή να την απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις iCloud.

Εάν είστε βαθιά στο οικοσύστημα της Apple —χρησιμοποιώντας iPhone, iPad ή Mac— το Hide My Email του iCloud Mail είναι ενσωματωμένο απρόσκοπτα. Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα ψευδώνυμα email, καθένα από τα οποία προωθείται στα κύρια εισερχόμενά σας στο iCloud. Επιπλέον, το Safari συνιστά αυτόματα τη χρήση του Hide My Email κατά τη συμπλήρωση φορμών στο διαδίκτυο, τη σύνταξη νέου email ή τη χρήση υποστηριζόμενων εφαρμογών τρίτων.

Το Proton Mail είναι γνωστό για την ασφάλεια υψηλού επιπέδου και την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, και επεκτείνει αυτήν την προστασία με ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν χρειάζεστε ειδική συνδρομή για να δημιουργήσετε επιπλέον διευθύνσεις.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έως και δέκα ψευδώνυμα σε ένα δωρεάν πρόγραμμα, ενώ οι συνδρομητές της Proton Unlimited απολαμβάνουν απεριόριστα ψευδώνυμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα ψευδώνυμά σας μέσω του Proton Mail Security Center στον υπολογιστή σας ή του Proton Pass (ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα) στο κινητό σας τηλέφωνο.

Στον υπολογιστή σας, εκκινήστε το Proton Mail και κάντε κλικ στο μωβ εικονίδιο ασπίδας στην άκρα δεξιά για να ανοίξετε το Κέντρο ασφαλείας. Εκεί, μπορείς Δημιουργήστε ένα ψευδώνυμο.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Κέντρο ασφαλείας που εμφανίζεται στον πίνακα εργαλείων του Proton Mail

Η Proton θα δημιουργήσει μια διεύθυνση email για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε έναν τίτλο, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως πρόθεμα διεύθυνσης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σημείωση και να αλλάξετε τη διεύθυνση email στην οποία θα προωθούνται τα μηνύματά σας.

Η καρτέλα Δημιουργία ψευδωνύμου στο Proton Mail

Αυτή η διαδικασία είναι η ίδια στο Proton Pass. Μόλις εκκινήσετε την εφαρμογή Proton Pass στην κινητή συσκευή σας, θα βρείτε ένα Δημιουργήστε ένα ψευδώνυμο Hide-my-email κουμπί, το οποίο λειτουργεί παρόμοια με το Δημιουργήστε ένα ψευδώνυμο κουμπί σε μια επιφάνεια εργασίας. Κάθε φορά που πρόκειται να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό ή να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο, το Proton Pass μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα ένα μοναδικό ψευδώνυμο email.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει το Proton Pass να δημιουργεί και να προτείνει Απόκρυψη των ψευδώνυμων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου

Το Proton Mail είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η ισχυρή κρυπτογράφηση του διασφαλίζει ότι ακόμη και η εταιρεία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα email σας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο απορρήτου.

Το SimpleLogin προσφέρει μια ευέλικτη λύση που λειτουργεί με οποιονδήποτε πάροχο email. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα ή τυχαία ψευδώνυμα που προωθούν μηνύματα στην υπάρχουσα διεύθυνση email σας.

Ενώ το SimpleLogin διαθέτει ένα premium πρόγραμμα, δεν το χρειάζεστε για να δημιουργήσετε επιπλέον διευθύνσεις. Το δωρεάν πρόγραμμα περιλαμβάνει έως και δέκα ψευδώνυμα, ενώ οι συνδρομητές Premium μπορούν να δημιουργήσουν απεριόριστα ψευδώνυμα.

Αρχικά, εγγράψτε έναν λογαριασμό SimpleLogin. Θα πρέπει να εγγραφείτε με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όχι μια διεύθυνση μίας χρήσης ή προώθησης) στην οποία θέλετε να προωθούνται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε από τις προσωρινές διευθύνσεις σας. Μπορείτε να προσθέσετε άλλες διευθύνσεις email αργότερα (στο Γραμματοκιβώτια καρτέλα), αλλά απαιτείται να εγγραφείτε.

Μόλις εγγραφείτε και επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας, το SimpleLogin θα δημιουργήσει αυτόματα ένα ψευδώνυμο email για εσάς. Αντί για την κύρια διεύθυνση email σας, το SimpleLogin θα στέλνει ανακοινώσεις, ενημερωτικά δελτία κ.λπ., σε αυτή τη νέα διεύθυνση.

Το πρώτο email από το SimpleLogin χρησιμοποιώντας το πρώτο ψευδώνυμο

Για να δημιουργήσετε περισσότερα ψευδώνυμα, μεταβείτε στην καρτέλα Ψευδώνυμα στον πίνακα ελέγχου SimpleLogin. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Νέο προσαρμοσμένο ψευδώνυμο ή εντελώς Τυχαίο ψευδώνυμο.

Η καρτέλα Ψευδώνυμα στον πίνακα εργαλείων SimpleLogin

Τα τυχαία ψευδώνυμα δημιουργούνται αυτόματα χωρίς καμία εισαγωγή από εσάς. Το μόνο που θα πρέπει να προσθέσετε είναι μια περιγραφή ψευδωνύμου — αν το επιθυμείτε. Από την άλλη πλευρά, τα προσαρμοσμένα ψευδώνυμα απαιτούν από εσάς να προσθέσετε ένα πρόθεμα σε τυχόν υπάρχοντες τομείς.

Η καρτέλα Νέο προσαρμοσμένο ψευδώνυμο στο SimpleLogin

Το SimpleLogin είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπάρχοντα πάροχο email σας, ενώ επωφεληθείτε από το πρόσθετο απόρρητο των διευθύνσεων μιας χρήσης. Είτε χρησιμοποιείτε το Gmail, το Outlook ή οποιονδήποτε άλλο πάροχο email, το SimpleLogin μπορεί να δημιουργήσει ψευδώνυμα που προωθούνται στην κύρια διεύθυνσή σας.

Μια ενδιαφέρουσα ανατροπή είναι ότι το SimpleLogin μπορεί επίσης να δημιουργήσει και να συμπεριλάβει αντίστροφα ψευδώνυμα στην προωθούμενη αλληλογραφία, επιτρέποντάς σας να απαντάτε από το ψευδώνυμό σας χωρίς να αποκαλύπτετε την πραγματική σας διεύθυνση.

Το 33Mail ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε ψευδώνυμα αμέσως, ακριβώς τη στιγμή της εγγραφής. Αυτή η εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες, καθώς πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε έναν τομέα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενός ψευδώνυμου που θα περιλαμβάνεται σε όλες τις επιπλέον διευθύνσεις σας. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε ένα προσεκτικά, κατά προτίμηση χωρίς στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης (PII).

Αρχικά, πρέπει να εγγραφείτε στο 33Mail.com χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email που θέλετε να προωθηθούν όλα τα μηνύματά σας. Σημειώστε ότι μπορείτε να προσθέσετε μόνο μία διεύθυνση email σε ένα δωρεάν πρόγραμμα. Αφού εισαγάγετε μια διεύθυνση email, επιλέξτε ένα κατάλληλο ψευδώνυμο, το οποίο θα διπλασιαστεί ως τομέας 33mail σας.

33 Σελίδα εγγραφής αλληλογραφίας

Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας για να αρχίσετε να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε τα ψευδώνυμα 33mail.

Η αρχική σελίδα 33mail, που εμφανίζει τον τομέα 33mail μου

Για να δημιουργήσετε ένα ψευδώνυμο, απλώς χρησιμοποιήστε το για να εγγραφείτε σε οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε. Πως? Απλώς προσθέστε οποιοδήποτε πρόθεμα πριν από τον τομέα σας 33mail. Στη δική μου περίπτωση, πρόσθεσα καλό πράγμα πριν @scallywag.33mail.com και εγγράφηκε.

Στιγμιότυπο οθόνης μιας σελίδας εγγραφής εφημερίδας

Το πρώτο email που στάλθηκε στο [email protected] το ενεργοποίησε. Μόλις σταλεί ένα email, μεταβείτε στο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΨΕΥΔΩΝ καρτέλα στον πίνακα ελέγχου σας. Εκεί, θα βρείτε το νέο σας email μιας χρήσης και επίσης θα μπορείτε να αποκλείσετε ή να αποκρύψετε το ψευδώνυμο, ώστε να μην λαμβάνετε πλέον μηνύματα.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της καρτέλας 33Mail Manage Alaises

Το σύστημα της 33Mail είναι εξαιρετικά απλό. Θέλετε να εγγραφείτε στο xyz.com χωρίς να μοιραστείτε το πραγματικό σας email; Απλώς πληκτρολογήστε [email protected] στη φόρμα τους. Την πρώτη φορά που κάποιος στέλνει email σε αυτήν τη διεύθυνση, το 33Mail τη δημιουργεί αυτόματα και την προωθεί σε εσάς.

Είτε σε ένα δωρεάν είτε σε πρόγραμμα premium, λαμβάνετε απεριόριστα ψευδώνυμα, αν και υπάρχουν όρια τιμών. Ωστόσο, σε ένα δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και πέντε ψευδώνυμα μέσα σε 30 λεπτά. Το Premium προσθέτει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του δικού σας τομέα, όπως [email protected].

Οι διευθύνσεις email είναι πλέον κάτι περισσότερο από απλά εργαλεία επικοινωνίας—είναι κλειδιά για τις διαδικτυακές μας ταυτότητες. Όταν πέσουν σε λάθος χέρια, τα αποτελέσματα μπορεί να κυμαίνονται από ενοχλητικά ανεπιθύμητα μηνύματα έως σοβαρή κλοπή ταυτότητας. Με τις επιπλέον διευθύνσεις email —που προσφέρονται από τις πέντε παραπάνω εφαρμογές— μπορείτε να ελέγξετε ποιος αποκτά πρόσβαση στην κύρια διεύθυνση email σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *