Το Router δείχνει κόκκινο φως

Το Router δείχνει κόκκινο φως; Δοκιμάστε αυτές τις 6 επιδιορθώσεις

Σημαντικά σημεία

  • Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο Ethernet είναι ασφαλώς συνδεδεμένο στο WAN. Τα χαλαρά καλώδια μπορεί να διακόψουν τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.
  • Η ενεργοποίηση του Router σας μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση της κρυφής μνήμης και στη διόρθωση προβλημάτων ηλεκτρονικής συσκευής.
  • Η ενημέρωση του υλικολογισμικού μπορεί να βελτιστοποιήσει το λογισμικό και να διορθώσει ευπάθειες. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ένα Router που δείχνει κόκκινο φως μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα, όπως διακοπή υπηρεσίας, εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων ή χαλαρή σύνδεση, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσετε ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει στο Router σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πως αλλάζω το DNS στο router της NOVA

12 καλύτερες εφαρμογές για τον έλεγχο του router σας

1 Ελέγξτε τη σύνδεση του καλωδίου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να ελέγξετε την καλωδιακή σύνδεση, καθώς μια χαλαρή καλωδιακή σύνδεση αρκεί για να διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο Ethernet είναι σφιχτό στη θύρα WAN. Αφαιρέστε πρώτα το καλώδιο και μετά συνδέστε το ξανά. Όταν εισάγετε το καλώδιο Ethernet στη θύρα, θα πρέπει να κάνει κλικ στη θέση του, κάτι που είναι ένα σημάδι ότι έχει συνδεθεί σωστά. Εάν το καλώδιο δεν κουμπώνει στη θέση του, μπορεί να είναι το πρόβλημα.

Δεύτερον, εάν ρυθμίζετε το Διαδίκτυό σας για πρώτη φορά, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε στη σωστή θύρα. Κάθε δρομολογητής έχει δύο θύρες: μία για τη σύνδεση της συσκευής σε εξωτερικό δίκτυο (όπως το διαδίκτυο) και την άλλη για φυσική σύνδεση συσκευών.

Ο πρώτος τύπος θύρας ονομάζεται συνήθως WAN και είναι αυτός με τον οποίο πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο Διαδικτύου σας. Το δεύτερο (συνήθως με την ένδειξη LAN ή Ethernet) συνδέει συσκευές που τροφοδοτούνται από το Διαδίκτυο, όπως τον υπολογιστή και την τηλεόρασή σας.

2 Κύκλος ισχύος του Router σας

Το Power cycling αναφέρεται στη διαδικασία απενεργοποίησης μιας ηλεκτρονικής συσκευής, αναμονής για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επανενεργοποίησης. Είναι ένας συνηθισμένος τρόπος επίλυσης προβλημάτων με ηλεκτρονικές συσκευές, επειδή βοηθά στην εκκαθάριση της κρυφής μνήμης, των προσωρινών καταστάσεων και των προβληματικών διαμορφώσεων. Το Power cycling εξηγεί γιατί η επανεκκίνηση του smartphone σας επιλύει τα περισσότερα προβλήματα.

Για να ενεργοποιήσετε τον δρομολογητή σας, απενεργοποιήστε τον χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας. Εάν ο δρομολογητής σας δεν διαθέτει κουμπί λειτουργίας, μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας (ή να το απενεργοποιήσετε από την πρίζα). Μετά από αυτό, περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε το. Μόλις ενεργοποιηθεί ο δρομολογητής, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

3 Ενημερώστε το υλικολογισμικό του Router σας

Σελίδα αναβάθμισης υλικολογισμικού Mercusys S3 Halo

Το ξεπερασμένο υλικολογισμικό μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που το Router σας έχει προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Συνιστούμε να ενημερώνετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας όποτε είναι διαθέσιμο. Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού μπορούν να περιλαμβάνουν βελτιστοποιήσεις λογισμικού για να κάνουν τη συσκευή σας να λειτουργεί πιο ομαλά ή να επιδιορθώνουν ευπάθειες ή προβλήματα δικτύου.

Η ενημέρωση του υλικολογισμικού του δρομολογητή σας είναι ευκολότερη από όσο ακούγεται. Αρχικά, συνδεθείτε στο δρομολογητή σας μέσω Wi-Fi ή καλωδίου ethernet. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τοπική διεύθυνση IP του (εδώ μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας). Μόλις συνδεθείτε, ελέγξτε για ενημέρωση λογισμικού.

Δυστυχώς, η διαδικασία ενημέρωσης υλικολογισμικού του δρομολογητή ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή σας για συγκεκριμένες οδηγίες για το μοντέλο του δρομολογητή σας.

4 Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Router σας

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον καθορισμό μιας κόκκινης λυχνίας που αναβοσβήνει στο δρομολογητή σας. Επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του δρομολογητή, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων δικτύου σε περίπτωση εσφαλμένης διαμόρφωσης. Πριν επαναφέρετε τον δρομολογητή σας, σημειώστε ότι όλες οι προσαρμοσμένες διαμορφώσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων ασύρματου δικτύου σας, θα χαθούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τυχόν απαραίτητες προσαρμοσμένες διαμορφώσεις για εύκολη διαμόρφωση μετά την επαναφορά.

Μπορείτε να επαναφέρετε τον δρομολογητή σας με δύο τρόπους: πατώντας και κρατώντας πατημένο το αποκλειστικό κουμπί επαναφοράς στο πίσω μέρος για λίγα δευτερόλεπτα ή βρίσκοντας την επιλογή επαναφοράς στον πίνακα διαχείρισης. Μετά την επαναφορά, ενεργοποιήστε το και διαμορφώστε το δίκτυο με τις κατάλληλες διαμορφώσεις Διαδικτύου. Ο δρομολογητής δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζει το κόκκινο φως εάν όλα πάνε καλά.

Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν λειτούργησε, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Εάν πρέπει να διαμορφώσετε σωστά τον δρομολογητή σας μετά την επαναφορά, μπορούν να σας βοηθήσουν να τον ρυθμίσετε. Μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσουν γιατί δεν έχετε σύνδεση στη συσκευή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έχετε ανανεώσει τη συνδρομή σας στο Διαδίκτυο;

Για ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω τηλεφώνου, ενδέχεται να στείλουν έναν εκπρόσωπο για να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το διαδίκτυο. Η επικοινωνία με τον ISP σας θα πρέπει, ελπίζουμε, να επιλύσει τυχόν προβλήματα Διαδικτύου που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή.

6 Ελέγξτε τον ISP σας για διακοπές λειτουργίας

Η διακοπή της υπηρεσίας μπορεί να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε προβλήματα με το διαδίκτυο. Εάν η σύνδεση του ISP σας στο Διαδίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα ή υποβάλλεται σε συντήρηση, είτε στην περιοχή σας είτε σε ολόκληρο το δίκτυο, ο δρομολογητής σας θα έχει μια κόκκινη λυχνία που αναβοσβήνει.

Μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις υπηρεσιών από τον ISP σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στον επίσημο ιστότοπό τους. Εναλλακτικά, Downdetector είναι ένας εύχρηστος ιστότοπος για να ελέγξετε εάν μια δεδομένη υπηρεσία έχει προβλήματα. Μεταβείτε στο Downdetector και ελέγξτε για την ειδική σελίδα για τον ISP σας.

Σελίδα Downdetector για τη Verizon

Ο ISP σας μπορεί επίσης να σας έχει ειδοποιήσει για διακοπή μέσω μηνύματος ή email, επομένως βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε καμία ενημέρωση. Τέλος, εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποια επικοινωνία ή προβλήματα που επηρεάζουν τον ISP σας στο διαδίκτυο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους και να ρωτήσετε εάν υπάρχει διακοπή λειτουργίας.

Διαφορετικοί παράγοντες μπορεί να κάνουν το κόκκινο φως του Router σας να αναβοσβήνει. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη διαμόρφωση, χαλαρή σύνδεση καλωδίου, παλιό υλικολογισμικό, διακοπή της υπηρεσίας ή άλλα ζητήματα. Το πρώτο βήμα για να διορθώσετε το κόκκινο φως του Router σας είναι να ελέγξετε για χαλαρή φυσική σύνδεση ή ελαττωματικό καλώδιο. Εάν πρόκειται για σύνδεση για πρώτη φορά, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το καλώδιο Διαδικτύου είναι συνδεδεμένο στη σωστή θύρα.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *