εναλλακτικές λύσεις για το Malwarebytes Premium

5 εναλλακτικές λύσεις για το Malwarebytes Premium

Σημαντικά σημεία

  • Το Malwarebytes είναι ένα δημοφιλές εργαλείο προστασίας από ιούς, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.
  • Οι χρήστες Mac λαμβάνουν αυτόματα το XProtect, αλλά θα πρέπει να αναζητήσετε επιλογές επί πληρωμή ως πρόσθετο.
  • Η τιμολόγηση ποικίλλει από σχέδιο σε σχέδιο. Ορισμένα προσφέρουν ετήσιες συνδρομές και διετές σχέδια τιμολόγησης.

Το Malwarebytes είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προστασίας από ιούς, αλλά αξίζει να εξετάσετε και άλλες επιλογές εάν δεν είστε 100% δεσμευμένοι σε μια αγορά ή εάν η συνδρομή σας λήγει και δεν είστε σίγουροι αν θα εγγραφείτε ξανά. Υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν, γεγονός που καθιστά εύκολη την επιλογή μιας εναλλακτικής λύσης Malwarebytes Premium.

1 Microsoft Defender

Microsoft Defender περιλαμβάνεται σε μια συνδρομή Microsoft 365 και προσφέρει πολλές δυνατότητες προστασίας από ιούς. Μπορείτε να συνδέσετε όλες τις συσκευές της οικογένειάς σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ανίχνευσης απειλών για όλους τους λογαριασμούς σας. Αφού τα λάβετε, μπορείτε να αποφασίσετε πώς να προχωρήσετε.

Η εφαρμογή σάς βοηθά να προστατεύσετε τη συσκευή σας με συστάσεις ασφαλείας και μπορείτε να λάβετε ασφαλιστική κάλυψη ταυτότητας έως και 1 εκατομμύριο $. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υποστήριξη επαναφοράς ταυτότητας όλο το εικοσιτετράωρο εάν συμβεί μια επίθεση.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 10 καλύτερα VPN για Android

Τα 10 καλύτερα δωρεάν Windows 11 Antivirus

Το Microsoft Defender διαθέτει επίσης ένα VPN, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε αλλάζοντας την εναλλαγή προστασίας απορρήτου. Η εφαρμογή μπορεί να παρέχει αναφορές πίστωσης, να ανιχνεύει επιβλαβή μήκη και να προσδιορίζει εάν η συσκευή σας έχει υποστεί jailbreak.

Προτού δεσμευτείτε για μια λύση προστασίας από ιούς, ελέγξτε αυτές τις βασικές δυνατότητες που χρειάζεται το λογισμικό προστασίας από ιούς.

Κατεβάστε: Microsoft Defender για iOS | Windows | Μακ | Android | Ιστός (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2 Apple XProtect

Λογότυπο Apple με κλειδαριά πάνω του

Εάν διαθέτετε Mac, ίσως να μην χρειαστεί καν να αγοράσετε ένα εργαλείο προστασίας από ιούς. Το XProtect είναι μία από τις πολλές δυνατότητες ασφάλειας Διαδικτύου που είναι ενσωματωμένες στο Mac σας και η μόνη απαίτηση είναι να διαθέτετε macOS 10.15 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το λογισμικό XProtect θα αναζητήσει κακόβουλο λογισμικό σε διάφορα σενάρια, όπως κατά την πρώτη εκκίνηση μιας εφαρμογής και θα αποκλείσει την εκκίνηση του εργαλείου εάν εντοπίσει ιό.

Το XProtect διαθέτει επίσης άμυνες εάν δεν μπορεί να βρει κακόβουλο λογισμικό πριν κατεβάσετε εφαρμογές και αρχεία. Η λύση μπορεί να μετακινήσει κακόβουλο λογισμικό στον Κάδο απορριμμάτων σας και θα αναζητά κατά διαστήματα επικίνδυνα προγράμματα στον υπολογιστή σας στο παρασκήνιο. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενημέρωση του XProtect, καθώς η Apple θα το κάνει για εσάς στο παρασκήνιο.

Παρά τα οφέλη του XProtect, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί μερικές φορές να παραβιάσει τα συστήματά του. Μπορείτε να ελέγξετε εάν το Mac σας έχει μολυνθεί από ιό αναζητώντας απροσδόκητες διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα, καθώς και διάφορες άλλες μεθόδους. Εφόσον το XProtect δεν είναι 100% αλάνθαστο, θα πρέπει να πληρώσετε για μια εφαρμογή προστασίας από ιούς.

3 Kaspersky

Kaspersky είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή εργαλεία προστασίας από ιούς και για καλό λόγο. Διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες προσανατολισμένες στο απόρρητο, όπως η επιλογή να δείτε πόσοι ιχνηλάτες προσπάθησαν να σας ακολουθήσουν στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα. Η Kaspersky τα χωρίζει σε κατηγορίες, όπως αναλυτικά στοιχεία ιστού και διαφημιστικές εταιρείες.

Μια αναφορά παρακολούθησης στην εφαρμογή kaspersky

Εάν ανησυχείτε για συγκεκριμένες εφαρμογές και προγράμματα που έχουν κακόβουλο λογισμικό, μπορείτε να τα σύρετε και να τα αποθέσετε στο Kaspersky. Αφού το κάνετε αυτό, η εφαρμογή θα εκτελέσει μια γρήγορη ή πλήρη σάρωση—ανάλογα με το ποια θέλετε να κάνετε. Στη συνέχεια, θα δείτε εάν το λογισμικό εντόπισε πιθανές απειλές.

Η διεπαφή εφαρμογών Kaspersky

Εκτός από την προστασία του υπολογιστή σας, η Kaspersky διαθέτει επίσης επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για το Safari και το Google Chrome. Η εφαρμογή θα σας ειδοποιεί κάθε φορά που εντοπίζει πιθανές απειλές στη συσκευή σας και θα βλέπετε επίσης συστάσεις για να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Εάν είστε γονέας, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα παιδιά σας μέσω της εφαρμογής Kaspersky Safe Kids. Διατίθενται δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις.

Πόσο κοστίζει το Kaspersky;

Η Kaspersky έχει τρία σχέδια: Standard, Plus και Premium. Όλα έχουν πρόσβαση προστασίας από ιούς, αλλά θα χρειαστείτε ένα πιο ακριβό πρόγραμμα για προηγμένες λειτουργίες όπως έλεγχοι διαρροής δεδομένων, βελτιστοποίηση απόδοσης και VPN.

Ακολουθεί μια ανάλυση της τιμολόγησης της Kaspersky:

ΣυνδρομήΚόστος συνδρομής ενός έτουςΚόστος συνδρομής δύο ετώνΚόστος συνδρομής τριών ετών
Kaspersky Standard (έως τρεις συσκευές)34,99 $68,99 $N/A
Kaspersky Plus (έως πέντε συσκευές)47,99 $94,99 $N/A
Kaspersky Premium (έως 10 συσκευές)67,49 $134,99 $202,99 $

Surfshark Antivirus

Το Surfshark είναι ένα από τα πιο γνωστά VPN και εάν λάβετε ένα πρόγραμμα Surfshark One, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε μια λύση προστασίας από ιούς. Μετά τη ρύθμιση του Surfshark, η εφαρμογή θα σαρώσει τη συσκευή σας για πιθανές απειλές και θα σας ειδοποιήσει εάν εντοπίσει κάτι. Οι ιοί θα μπουν επίσης σε καραντίνα.

Όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο προστασίας από ιούς του Surfshark, η εφαρμογή θα σαρώσει τη συσκευή σας όποτε της το ζητήσετε. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα δείτε μια πλήρη επισκόπηση των αποτελεσμάτων. Το Surfshark σάς λέει πόσα αρχεία έχει σαρώσει και μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε πλήρη ή γρήγορη σάρωση.

Αποτελέσματα σάρωσης σε Surfshark Antivirus

Εκτός από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το VPN του Surfshark έχει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που αξίζει να ελέγξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν διακόπτη kill για να διακόψετε τη σύνδεσή σας εάν αποσυνδεθεί ποτέ το VPN. Εν τω μεταξύ, το εργαλείο CleanWeb εμποδίζει τους ιχνηλάτες να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Το Surfshark σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα εναλλακτικό αναγνωριστικό. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση email και να δημιουργήσετε μια εναλλακτική περσόνα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχετε επίσης πρόσβαση σε ένα εργαλείο παρακολούθησης παραβίασης δεδομένων με το Surfshark, το οποίο θα σας προειδοποιήσει εάν οι σημαντικές πληροφορίες σας έχουν παραβιαστεί στο διαδίκτυο. Ένα άλλο εύχρηστο εργαλείο είναι η ασπίδα ransomware, η οποία εμποδίζει τους εγκληματίες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία και τους φακέλους σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την κάμερα web εάν ανησυχείτε μήπως σας παρακολουθούν άλλες εφαρμογές.

Εάν θέλετε το Surfshark Antivirus για τις δυνατότητές του VPN, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε αυτές τις καλύτερες υπηρεσίες VPN.

Κατεβάστε: Surfshark για iOS | Μακ | Windows | Android | Linux | Apple TV (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Πόσο κοστίζει το Surfshark Antivirus;

Surfshark έχει μια ολοκληρωμένη δομή τιμολόγησης και μπορείτε να επιλέξετε από προγράμματα ενός μήνα, 12 μηνών και 24 μηνών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ Surfshark One και Surfshark One+. Παρακάτω, θα βρείτε μια ανάλυση των τιμών και για τα δύο:

ΔιάρκειαSurfshark OneSurfshark One+
Ενας μήνας15,95 $/μήνα17,95 $/μήνα
12 μήνες3,19 $/μήνα5,09 $/μήνα
24 μηνών2,69 $/μήνα4,29 $/μήνα

Bitdefender

Bitdefender είναι μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας από ιούς που σας επιτρέπει να προσθέτετε προστατευμένα αρχεία και να προσδιορίζετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης Time Machine Protection και η επέκταση TrafficLight για Chrome και Safari σάς δείχνει ποιοι ιστότοποι είναι αξιόπιστοι και ποιοι δυνητικά επικίνδυνοι.

 

Οι λειτουργίες Time Machine Protection και Safe Files στην εφαρμογή Bitdefender

Όταν χρησιμοποιείτε το Bitdefender, μπορείτε να εκτελέσετε γρήγορες σαρώσεις και σαρώσεις συστήματος. Εάν θέλετε να σαρώσετε συγκεκριμένα αρχεία για κακόβουλο λογισμικό, η εφαρμογή έχει επίσης μια επιλογή να το κάνει. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε εξαιρέσεις εάν θέλετε. Η διεπαφή της εφαρμογής είναι καθαρή και εύκολη στην πλοήγηση και μπορείτε να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις σας σε ένα μέρος.

Οι διαφορετικές ρυθμίσεις σάρωσης στην εφαρμογή Bitdefender

Το Bitdefender διαθέτει επίσης επεκτάσεις VPN και anti-tracker για Safari και Chrome.

Η διεπαφή VPN Bitdefender

Κατεβάστε: Bitdefender για Windows | macOS | iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Πόσο κοστίζει το Bitdefender;

Το Bitdefender έχει διαθέσιμα προγράμματα μονοετούς, διετούς και τριετούς διάρκειας. Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να προστατέψετε πέντε ή δέκα συσκευές. Ακολουθεί μια πλήρης ανάλυση της τιμολόγησής του (θα πρέπει να προσθέσετε φόρο επί των πωλήσεων σε ορισμένες περιοχές):

ΣυνδρομήΠέντε Συσκευές10 Συσκευές
Ενας χρόνος99,99 $109,99 $
Δύο χρόνια154,99 $179,99 $
Τρία χρόνια209,99 $239,99 $

Εάν σας αρέσει η εμφάνιση του Kapersky και του Bitdefender, εξετάστε το ενδεχόμενο να δείτε την πλήρη σύγκριση Kapersky εναντίον Bitdefender.

Παρά τη δημοτικότητα του Malwarebytes Premium, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια σειρά από δωρεάν και επί πληρωμή εναλλακτικές λύσεις. Ενώ οι χρήστες Mac μπορούν να επωφεληθούν από το XProtect, αξίζει να έχετε μια δεύτερη γραμμή άμυνας όταν οι εγκληματίες καταφέρνουν να παραβιάσουν το λογισμικό. Υπάρχουν πολλές ολοκληρωμένες λύσεις και οι λύσεις που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό αποτελούν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για βελτιωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *