αυτόματη εξαγωγή κειμένου

Εισαγωγή στο OCR – Ένας οδηγός για την αυτόματη εξαγωγή κειμένου

Εισαγωγή στο OCR – Ένας οδηγός για την αυτόματη εξαγωγή κειμένου

αυτόματη εξαγωγή κειμένου

Σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει εξορθολογίσει πολυάριθμες εργασίες έντασης εργασίας και χρονοβόρου για τους ανθρώπους. Μία από αυτές τις εργασίες περιλαμβάνει εξαγωγή κειμένου/δεδομένων από εικόνες, χειρόγραφα ή σαρωμένα έγγραφα, αποδείξεις κ.λπ.

Υπάρχει μια τεχνολογία που είναι κοινώς γνωστή ως ” OCR ” ή ” Optical Character Recognition ” διαθέσιμη τώρα που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για αυτόματη εξαγωγή όλων των δεδομένων από ψηφιακά αποθηκευμένες εικόνες, σαρωμένα έγγραφα, τιμολόγια κ.λπ. σε μορφή αναγνώσιμη από μηχανή (επεξεργάσιμη μορφή) με μεγάλη ακρίβεια.

Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε το OCR, καλό θα ήταν να εξοικειωθείτε με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Έτσι, μπορείτε να κάνετε λάθη και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την τεχνολογία.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την τεχνολογία οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων.

Αφού εκτελέσετε όλα αυτά τα στάδια, το OCR παρέχει στη συνέχεια το εξαγόμενο κείμενο σε επεξεργάσιμη μορφή.

Οδηγός για την αυτόματη εξαγωγή – Επεξηγημένα βήματα!

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το OCR ήταν απλώς μια τεχνολογία, απέκτησε τη δυνατότητα αυτόματης εξαγωγής κειμένου όταν συνδυαζόταν με κάποιο είδος εργαλείων ή λογισμικού.

Παρακάτω είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εκτελέσετε γρήγορα και αποτελεσματικά την εξαγωγή δεδομένων με τη βοήθεια εργαλείων OCR.

  1. Βρείτε ένα κατάλληλο εργαλείο OCR:

Για να εκτελέσετε αυτόματη εξαγωγή κειμένου είτε από εικόνες είτε από έγγραφα, πρέπει πρώτα να βρείτε ένα εργαλείο OCR που θα κάνει τη δουλειά για λογαριασμό σας. Θυμηθείτε, αυτό είναι σημαντικό επειδή η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εξαγωγής εξαρτάται πλήρως από την αξιοπιστία του εργαλείου που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε μια σειρά από καλά εργαλεία αυτόματης εξαγωγής δεδομένων, αλλά το να καταλάβετε ποιο από αυτά είναι αξιόπιστο μπορεί να είναι δύσκολο έργο για εσάς. Εάν είστε ένας από αυτούς, μην ανησυχείτε, γιατί παρακάτω έχω συζητήσει ορισμένους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε ένα εργαλείο OCR.

Λειτουργεί σε προηγμένες τεχνολογίες: Θα πρέπει να βρείτε ένα εργαλείο που λειτουργεί ή έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι έχει τη δυνατότητα να εκτελεί γρήγορα τη διαδικασία εξαγωγής δεδομένων χωρίς συμβιβασμούς στην ακρίβεια.

Υποστηρίζει πολλαπλές μορφές εικόνας ή εγγράφου και επιλογές εισαγωγής: Επιλέξτε ένα εργαλείο που παρέχει την επιλογή στον χρήστη να υποβάλλει εικόνες διαφορετικών μορφών όπως PNG, JPG, JPEG κ.λπ. για εξαγωγή. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε επίσης ότι το εργαλείο OCR που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει πολλαπλές επιλογές εισαγωγής, όπως οι χρήστες μπορούν είτε να επικολλήσουν τη διεύθυνση URL είτε να την ανεβάσουν από τον τοπικό χώρο αποθήκευσης.

Δυνατότητα εξαγωγής εξισώσεων, συμβόλων, χαρακτήρων κ.λπ.: Καθορίζετε εάν το εργαλείο OCR έχει επίσης τη δυνατότητα να σαρώνει και να εξάγει μαθηματικές εξισώσεις, ειδικά σύμβολα και χαρακτήρες ή όχι. Αν ναι, τότε είναι καλό να το κάνετε.

Εάν ένα εργαλείο OCR ικανοποιεί αποτελεσματικά τους παράγοντες που συζητήθηκαν παραπάνω, είναι πιο πιθανό να είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό στην αυτόματη εξαγωγή κειμένου.

  1. Δώστε την απαιτούμενη εικόνα:

Αφού επιλέξετε το σωστό εργαλείο, τότε το επόμενο βήμα είναι να του δώσετε την εικόνα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Για αυτόν τον οδηγό, βρήκα ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο εικόνας σε κείμενο που πληροί όλους τους παράγοντες που ανέφερα παραπάνω. Τώρα, θα δώσω μια εικόνα κειμένου σε αυτό για να σας δείξω πώς θα εξάγει αυτόματα δεδομένα από αυτό.

αυτόματη εξαγωγή κειμένου

Όπως λένε οι παραπάνω εικόνες, το εργαλείο έχει εξαγάγει αυτόματα όλα από τη δεδομένη εικόνα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, διατηρώντας παράλληλα 100% ακρίβεια.

  1. Λάβετε αποτελέσματα εξόδου:

Μόλις το εργαλείο σας παράσχει το εξαγόμενο κείμενο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε τα αποτελέσματα. Συνήθως, τα εργαλεία OCR παρέχουν πολλαπλές επιλογές, για παράδειγμα, μπορείτε είτε να αντιγράψετε το κείμενο είτε να κάνετε λήψη του αρχείου του για μελλοντική χρήση.

Έτσι, αυτός ήταν ο οδηγός βήμα προς βήμα για την αυτόματη εξαγωγή κειμένου από εικόνες ή έγγραφα με τη βοήθεια του OCR.

Τυλίγοντας _

Η Optical Character Recognition (OCR) είναι μια προηγμένη τεχνολογία που σαρώνει ψηφιακές εικόνες και σαρωμένα έγγραφα για να λαμβάνει αυτόματα όλα τα δεδομένα από αυτήν.

Σε αυτό το άρθρο, έχω συζητήσει τα πάντα σχετικά με αυτήν τη χρήσιμη τεχνολογία, μαζί με έναν οδηγό για τον τρόπο αυτόματης εξαγωγής κειμένου με αυτήν. Ελπίζω να βρείτε αυτό το άρθρο χρήσιμο.

Διαβάστε επίσης:Καλύτερο δωρεάν λογισμικό OCR για Windows 10/11

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *