Ενσύρματο εναντίον ασύρματου ποντικιού: Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Ενσύρματο εναντίον ασύρματου ποντικιού: Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Ένα ποντίκι είναι μέρος κάθε εγκατάστασης υπολογιστή. Παρόλο που οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένα touchpad , πολλοί από εμάς προτιμούν την άνεση ενός πραγματικού ποντικιού. Αλλά όταν πρέπει να αγοράσετε ένα νέο ποντίκι, μπορεί να ρωτήσετε εάν πρέπει να αγοράσετε ασύρματο ή ενσύρματο.

Για να λέμε την αλήθεια, τα ασύρματα ποντίκια έχουν κακή φήμη λόγω των αδύναμων αισθητήρων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα καθυστέρησης και συνδεσιμότητας. Τα ενσύρματα ποντίκια ήταν πάντα πολύ καλύτερα στη μεταφορά δεδομένων. Όμως τα τελευταία χρόνια αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι αισθητήρες ανταποκρίνονται περισσότερο και ο χρόνος καθυστέρησης έχει ελαχιστοποιηθεί.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών και ποιο είναι καλύτερο; Τελικά, όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε τη διαφορά μεταξύ ενός ενσύρματου και ενός ασύρματου ποντικιού και ποιο θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συνδέσετε τον υπολογιστή με τη Samsung Smart TV

Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών;

Το 2016, η Logitech παρουσίασε το G900 Spectrum, ένα ποντίκι με νέα ασύρματη τεχνολογία που θα μπορούσε εύκολα να ανταγωνιστεί την ταχύτητα απόκρισης των ενσύρματων ποντικιών.

Η τεχνολογία συνέχισε να αναπτύσσεται και άλλα ασύρματα ποντίκια, όπως το Razer Viper Ultimate ή το Logitech G Pro, άρχισαν να κλείνουν το χάσμα απόδοσης μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών.

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών είναι ακόμα εμφανείς και ποικίλλουν από την απόδοση και την αισθητική έως την ευκολία και την ευελιξία. Εάν είστε παίκτης, θα θέλετε το ποντίκι σας να έχει πρόσθετες λειτουργίες παιχνιδιού που σπάνια συναντώνται σε ασύρματα ποντίκια. Σκεφτείτε όλα τα επιπλέον κουμπιά που έχει ένα ποντίκι SCIMITAR PRO RGB Corsair. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε επαγγελματίας χρήστης που ταξιδεύει πολύ, μπορεί να επιλέξετε μια ασύρματη συσκευή που θα σας προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις διαφορές και να κάνετε μια καλύτερη επιλογή για την επόμενη αγορά σας, διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ύπαρξης ενσύρματου ποντικιού

Τα ενσύρματα ποντίκια είναι η προτιμώμενη επιλογή για πολλούς επαγγελματίες και περιστασιακούς παίκτες. Είτε ψάχνετε για ένα ποντίκι παιχνιδιών είτε ένα εργονομικό ποντίκι , υπάρχει κάτι για όλους. Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόκτησης ενός ενσύρματου ποντικιού.

Ευκολία

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να εγκαταστήσετε ένα νέο ενσύρματο ποντίκι στον υπολογιστή σας είναι απλώς να το συνδέσετε. Όλα έχουν ένα καλώδιο που μπορεί να συνδεθεί σε μια θύρα USB και το ποντίκι θα λειτουργήσει αμέσως. Σε αντίθεση με το αντίστοιχο ασύρματο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή την απώλεια του πομπού.

Υψηλή ταχύτητα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ορισμένα ασύρματα ποντίκια είναι ίδια με τα ενσύρματα ποντίκια τους όσον αφορά την ταχύτητα. Οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να κάνουν μια ενσύρματη και ασύρματη έκδοση του ίδιου προϊόντος. Για παράδειγμα, τα μοντέλα Aerox και Rival 3 από τη Steelseries έχουν χρόνο απόκρισης ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου.

Αλλά υπάρχει μια διαφορά και είναι στον αισθητήρα. Τα ενσύρματα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες 18.000 CPI σε σύγκριση με τους 8.500 CPI των ασύρματων μοντέλων. Και αυτοί οι αριθμοί κάνουν όλη τη διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να σας ενδιαφέρει αυτό εάν είστε επαγγελματίας παίκτης.

Τιμή

Τα ενσύρματα ποντίκια παράγονται με λιγότερο υλικό, το οποίο είναι πάντα φθηνότερο από τα ασύρματα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι ευκολότερο να επιδιορθωθούν όταν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ένα εξάρτημα και φθηνότερο για αντικατάσταση.

Μεταφορά καλωδίου

Το καλώδιο με το οποίο είναι συνδεδεμένο ένα ποντίκι στον υπολογιστή σας προσθέτει αντίσταση στην κίνηση.

Αυτή η ανεπιθύμητη τριβή προκαλεί μείωση του χρόνου απόκρισης. Αν και αυτό δεν αφορά τον μέσο χρήστη, πολλοί επαγγελματίες παίκτες θα διαφωνούσαν. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι τόσο ενοχλητικό που ορισμένες εταιρείες, όπως η BenQ και η Razer, παράγουν bungee ποντικιού που συγκρατούν το καλώδιο στη θέση του για να εξαλείψουν την έλξη του καλωδίου.

Εύρος

Ένα ενσύρματο ποντίκι θα περιορίσει την απόσταση που μπορείτε να καθίσετε από τον υπολογιστή λόγω του μήκους του καλωδίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ενσύρματα ποντίκια δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν προτιμάτε να κάθεστε μακριά από τον υπολογιστή σας ή εάν τα χρησιμοποιείτε για να ελέγχετε την τηλεόρασή σας. Φυσικά, αυτό δεν θα ενοχλήσει τους επαγγελματίες παίκτες ή τους ανθρώπους που εργάζονται κοντά στον υπολογιστή τους.

Αντοχή

Το κορδόνι ενός ποντικιού είναι συχνά το πρώτο πράγμα που σπάει. Θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ποντικιού σας εάν δεν το μετακινείτε πολύ συχνά. Αλλά οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πολύ και κουβαλούν τους φορητούς υπολογιστές τους, γνωρίζουν τον αγώνα των μπερδεμένων και κολλημένων καλωδίων. Μπορείτε να περιορίσετε αυτό το πρόβλημα επιλέγοντας ένα ποντίκι με αποσπώμενο καλώδιο USB. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συσκευάσετε τακτοποιημένα, και ακόμα κι αν το σπάσετε, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε το καλώδιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ύπαρξης ασύρματου ποντικιού

Δεδομένου ότι τα σύγχρονα ασύρματα ποντίκια αναπτύχθηκαν πέρα ​​από την τεχνολογία Bluetooth, έγιναν πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα. Ωστόσο, εξακολουθούν να παράγονται ποντίκια Bluetooth , αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα ασύρματα ποντίκια ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Τα ποντίκια RF είναι πλέον σχεδόν εξίσου καλά με τα ενσύρματα και γίνονται σοβαρός ανταγωνιστής στην αγορά. Όλο και περισσότεροι παίκτες μεταβαίνουν σε ασύρματες συσκευές για ευκολία, αν και τα ενσύρματα ποντίκια εξακολουθούν να θεωρούνται ανώτερα όσον αφορά τα esports.

Χωρίς μεταφορά καλωδίου

Αντί για καλώδιο, ένα ασύρματο ποντίκι χρησιμοποιεί ένα dongle USB που το συνδέει με τον υπολογιστή. Δεν χρειάζονται ξεχωριστά καλώδια και καλώδια που θα πρόσθεταν την έλξη του καλωδίου και θα επιβραδύνουν την απόδοση. Δεν υπάρχει αντίσταση όταν μετακινείτε το ποντίκι και το χέρι σας θα έχει περισσότερη ελευθερία να κινείται. Τα ασύρματα ποντίκια είναι τυπικά εργονομικά, κάτι που μεταφράζεται σε ομαλή παρακολούθηση και ταχύτερο παιχνίδι.

Ταχύτητα

Ένα κορυφαίο ασύρματο ποντίκι gaming είναι τόσο γρήγορο όσο η ενσύρματη έκδοσή του. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που η διαφορά ταχύτητας μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών δεν αποτελεί πλέον ανησυχία για τους μέσους χρήστες.

Αλλά αν είστε επαγγελματίας gamer και θέλετε ένα ασύρματο ποντίκι, πρέπει να πάτε για τα high-end. Επιλέξτε μια συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Hyperspeed της Razer ή την τεχνολογία Lightspeed της Logitech που εξαλείφει τις παρεμβολές σήματος. Ο χρόνος απόκρισης αυτών των ποντικιών είναι κάτω από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και η ασύρματη σύνδεσή τους είναι πολύ σταθερή.

Μεγάλης εμβέλειας

Δεδομένου ότι τα ασύρματα ποντίκια δεν συγκρατούνται από καλώδιο, μπορείτε να κάθεστε μακριά από τον υπολογιστή σας ή την τηλεόραση και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας. Τα περισσότερα ασύρματα ποντίκια διαθέτουν ακόμη και καλώδιο επέκτασης που σας επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς να χάσετε τη σύνδεσή σας με τον υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το ένα άκρο της επέκτασης στον υπολογιστή και το δέκτη USB στο άλλο άκρο του καλωδίου.

Ιδανικό για ταξίδια

Τα ασύρματα ποντίκια είναι τέλεια για ταξίδια.

Δεν έχουν καλώδια που θα μπερδεύονται και θα σκίζονται κατά τη μεταφορά, ειδικά αν ταξιδεύετε πολύ. Ωστόσο, ορισμένα ασύρματα ποντίκια χρησιμοποιούν καλώδια και σταθμούς σύνδεσης για φόρτιση, τα οποία μπορούν εύκολα να σπάσουν ή να χαθούν στο δρόμο. Προσθέτουν επίσης την τιμή, ειδικά αν χρειάζεται να τα αντικαθιστάτε συχνά.

Υψηλότερο Κόστος

Τα ασύρματα ποντίκια καλής ποιότητας είναι πάντα πιο ακριβά από τα ενσύρματα αντίστοιχα. Αυτό οφείλεται στην προηγμένη τεχνολογία που τους χρησιμοποιεί, αλλά και λόγω του πρόσθετου εξοπλισμού. Οι πομποί, οι βάσεις φόρτισης και τα καλώδια επέκτασης ανταποκρίνονται στην τιμή, αλλά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία ενός ασύρματου ποντικιού.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Τα ασύρματα ποντίκια λειτουργούν με μπαταρίες. Όλες οι μπαταρίες έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και αργά ή γρήγορα θα εξαντληθεί ο χυμός. Είναι πολύ άβολο όταν οι μπαταρίες τελειώνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σας ή μιας σημαντικής επαγγελματικής παρουσίασης. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε να συμπεριλάβετε ένα καλώδιο φόρτισης USB που θα συνδέεται συνεχώς στο ποντίκι σας ενώ εργάζεστε ή παίζετε, αλλά αυτό ξεπερνά το σκοπό ενός ασύρματου ποντικιού.

Παρεμβολή σήματος

Αυτό συμβαίνει εάν άλλες συσκευές είναι πιο κοντά στον δέκτη του ποντικιού σας από όσο χρειάζεται. Αλλά καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, οι παρεμβολές σήματος γίνονται πρόβλημα του παρελθόντος. Ωστόσο, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα υψηλής ποιότητας σύγχρονο ασύρματο ποντίκι για να αποφύγετε εντελώς τις παρεμβολές σήματος.

Το USB Dongle

Τα ασύρματα ποντίκια χρησιμοποιούν δέκτες για σύνδεση σε υπολογιστή. Είναι μικρές συσκευές, γνωστές ως dongles, που συνδέονται σε μια θύρα USB. Εάν χάσετε έναν δέκτη, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το ποντίκι.

Ορισμένες εταιρείες πωλούν έναν γενικό δέκτη που μπορεί να υποστηρίξει έως και έξι περιφερειακές συσκευές ταυτόχρονα. Μπορείτε να συνδέσετε το ασύρματο ποντίκι, το πληκτρολόγιο και τα ηχεία σας μέσω του ίδιου δέκτη χωρίς προβλήματα συνδεσιμότητας. Αυτοί οι δέκτες είναι γενικής χρήσης και πωλούνται χωριστά.

Επιπλέον Βάρος

Τα ασύρματα ποντίκια δεν είναι καθόλου ελαφριά. Χρησιμοποιούν μπαταρίες για να λειτουργήσουν. ανεξάρτητα από το αν είναι φτηνές μπαταρίες ΑΑ ή νέας γενιάς μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς, προσθέτουν επιπλέον βάρος. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν πιο βαριά ποντίκια και έχουν καλή απόδοση μαζί τους. Αλλά αν στοχεύετε στην ταχύτητα, θα χρειαστείτε ένα ελαφρύ ποντίκι που δεν θα περιορίζει την κίνηση των χεριών σας.

Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς;

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής με την πρόοδο της τεχνολογίας. Η ταχύτητα και η λειτουργικότητα είναι σχεδόν ίδιες μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων επιλογών. Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί μόνο από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό που μπορείτε να αφιερώσετε για να αγοράσετε ένα καλό ποντίκι.

Διαβάστε επίσης:Πώς να συνδέσετε ένα ασύρματο ποντίκι Logitech στον υπολογιστή σας

Πώς να αποκτήσετε το Google Chrome στο Firestick

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *