Επαλήθευση της ασφάλειας ενός παρόχου VPN

Η ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν ένα VPN, επομένως εάν ο πάροχος λογισμικού VPN τους δεν είναι ασφαλής, ακυρώνει τον σκοπό. Αλλά πώς ξέρετε εάν ένας πάροχος VPN είναι ασφαλής; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο η εξέταση ορισμένων κριτικών, αν και σίγουρα βοηθάει στο να περιορίσετε τις επιλογές σας. Αντίθετα, πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα για να βρείτε τις απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις. Οι απαντήσεις των εταιρειών θα σας βοηθήσουν να πάρετε την τελική σας απόφαση.

Πώς να κάνετε ροή IPTV στο Chromecast με το Google TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο πάροχος VPN διαθέτει ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας;

Τουλάχιστον, ένας πάροχος VPN θα πρέπει να κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που ρέουν μέσω των διακομιστών του, αλλά ορισμένα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης είναι ισχυρότερα από άλλα. Ως εκ τούτου, ελέγξτε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί ο πάροχος VPN για τη μεταφορά των δεδομένων σας στον διακομιστή. Το OpenVPN θεωρείται γενικά κορυφαία επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλα που έχουν και στερεές κρυπτογραφήσεις και είναι ανοιχτού κώδικα, ώστε να μην υπάρχουν κερκόπορτες για εκμετάλλευση κακών ηθοποιών. Άλλα πρωτόκολλα που είναι αποδεκτά περιλαμβάνουν τα SSTP, L2TP και IKEv2, αλλά εάν ένας πάροχος VPN χρησιμοποιεί μόνο PPTP, προχωρήστε σε άλλη επιλογή.

Μπορείτε συνήθως να εντοπίσετε τις πρακτικές ασφαλείας ενός παρόχου VPN στον ιστότοπό του, αλλά ίσως χρειαστεί να ψάξετε λίγο για τις λεπτομέρειες. Αναζητήστε μια σελίδα ή μια επικεφαλίδα «Τεχνικές λεπτομέρειες» ή «Δυνατότητες» για να λάβετε μια επισκόπηση των πρακτικών ασφαλείας τους. Εάν τα πρωτόκολλα δεν αναφέρονται εκεί, ελέγξτε τις ενότητες “Βοήθεια”, “Υποστήριξη” ή “Συχνές ερωτήσεις” για πληροφορίες. Ένας πάροχος VPN που κάνει τα πρωτόκολλα ασφαλείας του πολύ δύσκολο να βρεθούν, πιθανότατα προσπαθεί να κρύψει κάτι. Πάρτε το για την κόκκινη σημαία που είναι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα για το Google Gmail(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Καταγράφει ο πάροχος VPN τα δεδομένα σας;

Πιθανότατα δεν πρόκειται να βρείτε έναν πάροχο VPN που υπόσχεται να μην καταγράψει κανένα από τα δεδομένα σας. Οι περισσότεροι πάροχοι διατηρούν αρχεία καταγραφής των χρόνων συνεδρίας, των ημερομηνιών σύνδεσης και των χρόνων σύνδεσης. Κάποιοι θα παρακολουθούν ακόμη και τις διευθύνσεις IP. Οι χρόνοι συνεδρίας και τα δεδομένα σύνδεσης δεν είναι πολύ επεμβατικά, αλλά αποφύγετε τα VPN που παρακολουθούν τις διευθύνσεις IP. Αυτό είναι λίγο υπερβολικό για τους περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν VPN για να προστατευτούν.

Ό,τι κι αν γίνει, μην επιλέξετε ένα VPN που διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων των τοποθεσιών που έχετε επισκεφτεί, των αρχείων που έχετε κατεβάσει και του λογισμικού που χρησιμοποιήσατε, μεταξύ άλλων ενεργειών. Οι πάροχοι VPN δεν χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για τίποτα εκτός από το μάρκετινγκ, κάτι που πιθανότατα δεν θέλετε. Οι δωρεάν και χαμηλού κόστους πάροχοι VPN συχνά επιδοτούν τις φθηνές υπηρεσίες τους πουλώντας τα δεδομένα σας σε εμπόρους. Να είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε λίγο περισσότερα για πρόσθετο απόρρητο και ασφάλεια.

Το Twitter ενδέχεται να αρχίσει να χρεώνει 20 $ ανά μήνα για την επαλήθευση λογαριασμού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο πάροχος VPN χρησιμοποιεί ιδιωτικούς διακομιστές DNS;

Ένας διακομιστής DNS είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος ψηφιακός τηλεφωνικός κατάλογος που λαμβάνει τα κρυπτογραφημένα αιτήματά σας και σας στέλνει στον ιστότοπο που αναζητάτε. Τα ασφαλή VPN χρησιμοποιούν τους δικούς τους ιδιωτικούς διακομιστές DNS, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να εντοπίσει τα αιτήματα που κάνετε (δηλαδή τους ιστότοπους που επισκέπτεστε). Εάν δεν έχουν ιδιωτικούς διακομιστές DNS, θα στείλουν απλώς τα αιτήματά σας στον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS, ο οποίος είναι συνήθως αυτός που ανήκει στον ISP σας. Αυτό ακυρώνει εντελώς τον σκοπό της ύπαρξης VPN.

συμπέρασμα

Η λήψη της απόφασης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί θα σας κρατήσει πιο ασφαλείς και πιο ιδιωτικούς ενώ σερφάρετε στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, εάν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί απλώς να πληρώνετε για ένα VPN που δεν διατηρεί πραγματικά τα δεδομένα σας ασφαλή . Η χρήση αυτών των συμβουλών θα διασφαλίσει ότι θα κάνετε μια ασφαλή επιλογή για τον πάροχο VPN σας.

Πώς να μεταβείτε στο Google DNS για να επιταχύνετε την περιήγηση στο Web(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *