Private Internet Access

PIA VPN Κριτική 2024: Ένα φτηνό αλλα εξαιρετικό VPN

Η PIA VPN  δεν είναι το ταχύτερο VPN, αλλά το σύνολο χαρακτηριστικών του ανταγωνίζεται αυτό των ανταγωνιστών του, σε ετήσιο κόστος.

Το Private Internet Access, ή PIA, είναι ένα από τα φθηνότερα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα στον πλανήτη. Παρά το χαμηλό κόστος του σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά VPN , το PIA διαθέτει ισχυρό απόρρητο, σταθερά χαρακτηριστικά και εξαιρετική υποστήριξη ροής. Αν και δεν είναι το ταχύτερο VPN, εκτιμώ τη δέσμευση της PIA για το απόρρητο και τη διαφάνεια. Οι εφαρμογές του είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιθεωρήσετε δημόσια τον πηγαίο κώδικα του — μόνο μερικά άλλα VPN, συμπεριλαμβανομένου του Proton VPN , διαθέτουν εφαρμογές ανοιχτού κώδικα.

Στην πρακτική μου αξιολόγηση του PIA, έτρεξα 252 δοκιμές ταχύτητας Διαδικτύου. Έλεγξα επίσης για διαρροές DNS, δοκίμασα τις εφαρμογές του σε μια σειρά από συσκευές και παρακολούθησα βίντεο σε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix. Επιπλέον, εξέτασα την πολιτική απορρήτου και τους όρους παροχής υπηρεσιών. Αν και η έδρα του Private Internet Access ειναι στις ΗΠΑ  θα αποτρέψει ορισμένους καταναλωτές που εστιάζουν στο απόρρητο, η σχετική προσιτή τιμή και τα πολλά πλεονεκτήματά του το καθιστούν μια επιλογή VPN φιλική προς το πορτοφόλι. Όπως ένας μπουφές, το Private Internet Access συσσωρεύει τα πλεονεκτήματα ενώ παραμένει εύκολο στο πορτοφόλι , επομένως οι ελλείψεις του είναι συγχωρεμένες.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε περισσότερα: Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

Αντιμετώπιση προβλημάτων VPN: Συνήθη προβλήματα και διορθώσεις

Η συγγραφή του άρθρου και ο έλεγχος έγιναν από εξωτερικό συνεργάτη, του ζητήσαμε να παρουσίασει το θέμα με διαφάνια και να μην κρύψει τίποτα .

Ταχύτητα: Μεσαίες ταχύτητες, αλλά ένα γενναιόδωρο δίκτυο διακομιστών

 • Μέση απώλεια ταχύτητας: 49% στις δοκιμές Ιανουαρίου 2024
 • Αριθμός διακομιστών: 35.000
 • Αριθμός χωρών: 91

Όλα τα VPN περιορίζουν κάπως τις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης στο Διαδίκτυο, επειδή δρομολογείτε την επισκεψιμότητά σας μέσω επιπλέον διακομιστών και όχι απευθείας από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου ( ISP ) σε εφαρμογές και ιστότοπους. Τα ταχύτερα VPN κατά μέσο όρο απώλειας ταχύτητας Διαδικτύου 20% ή λιγότερο. Στις δοκιμές μας το 2023, το PIA σημείωσε αξιοπρεπή απώλεια μέσης ταχύτητας λήψης 23%. Δυστυχώς, στις δοκιμές μας τον Ιανουάριο του 2024, η PIA είχε κατά μέσο όρο απώλεια ταχύτητας 49,35%, η οποία ήταν υπερδιπλάσια από τη μέση απώλεια 23% που είδαμε στις δοκιμές του 2023. Λαμβάνοντας υπόψη την ανομοιόμορφη απόδοσή του, το PIA δεν είναι ιδανικό για πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως η μεταφόρτωση μεγάλων βίντεο στο YouTube ή τα σκληρά παιχνίδια, αλλά λειτουργεί για περιστασιακή χρήση όπως ροή βίντεο και περιήγηση στον ιστό — με την προϋπόθεση ότι έχετε γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο γρήγορες ταχύτητες που χρονομέτρησα ήταν από τους διακομιστές της Ελλαδας  με μέτρια απώλεια ταχύτητας 20,39%. Συνήθως, θα έχετε μεγαλύτερες ταχύτητες όταν συνδέεστε σε φυσικούς διακομιστές VPN που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά σας (οι εικονικοί διακομιστές ενδέχεται να προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τους φυσικούς αντίστοιχους).

Περιέργως, η απόδοση του PIA στο WireGuard άφησε κάτι το επιθυμητό. Συνήθως, το WireGuard εισάγει ταχύτερες, πιο σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου σε σύγκριση με το OpenVPN, το οποίο είναι ελαφρώς πιο αργό αλλά πιο ασφαλές. Βρήκα την απόδοση OpenVPN του PIA πιο γρήγορη. Οι καλύτερες ταχύτητες μας προήλθαν από τα Windows χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο OpenVPN, με μέση απώλεια ταχύτητας λήψης 28,05% στο Διαδίκτυο στα Windows και 31,05% μέση απώλεια ταχύτητας λήψης μέσω MacOS — όχι εξαιρετικές, αλλά καλύτερες από σχεδόν 50% συνολική μέση μείωση ταχύτητας λήψης. Ο πιο κατάφωρος παραβάτης ήταν τα Windows στο πρωτόκολλο WireGuard, με μέση απώλεια ταχύτητας λήψης 61,75%.

Οι δοκιμές ταχύτητας MacOS μου απέδωσαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, με μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφόρτωσης χρησιμοποιώντας ένα VPN. Με βάση τις βελτιωμένες ταχύτητες μεταφόρτωσης με ενεργοποιημένο το PIA στο MacOS, υποπτεύομαι ότι υπάρχει κάποιου είδους στραγγαλισμός ISP, το οποίο είναι μια ωραία υπενθύμιση για τα οφέλη από τη χρήση ενός VPN , όπως η παράκαμψη περιορισμών στραγγαλισμού.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα κάτσουν να κάνουν 250 δοκιμές ταχύτητας Διαδικτύου όπως έκανα εγώ. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης, ακόμη και όταν εκτελούσα εργασίες με μεγάλο εύρος ζώνης, όπως ροή βίντεο 4K, δεν παρατήρησα καμία προσωρινή αποθήκευση ή τραύλισμα. Εάν έχετε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο τότε ακόμη και οι περιστασιακές μειώσεις της ταχύτητας στο διαδίκτυο δεν θα πρέπει να διακόπτουν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, αλλά οι χαμηλότερες ταχύτητες εκκίνησης θα είναι πολύ πιο αισθητές. Η απώλεια του 50% της ταχύτητάς σας στο Διαδίκτυο σε μια σύνδεση 100mbps εξακολουθεί να είναι γενναιόδωρα 50Mbps — για αναφορά, το Netflix συνιστά ελάχιστη σύνδεση στο διαδίκτυο 15Mbps για μία μόνο ροή βίντεο 4K. Για όσους χρησιμοποιούν δορυφορικό Διαδίκτυο , το οποίο κυμαίνεται από 12 έως 250 Mbps, μια μείωση 50% μπορεί να είναι αδύνατη.

Private Internet Access

Αξία: Ένα από τα φθηνότερα VPN στην αγορά

 • 10,69  το μήνα, 6,79 €  6 μηνες και  51,74€ για 2 χρονια + 4 μήνες δωρ.
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 ημέρες
 • Επιλογές πληρωμής: Πιστωτική κάρτα, PayPal, Amazon Pay, κρυπτονομίσματα (BitPay, Bitcoin, Etherum, Litecoin)
 • Διαθέσιμες εφαρμογές για Windows, MacOS, Linux, Android/Android TV, iOS/iPadOS, Fire TV και προγράμματα περιήγησης (Chrome, Firefox, Opera)

Το PIA παραμένει ένα από τα πιο φιλικά για το πορτοφόλι VPN. Θα πληρώνετε μόλις 10€ μηνιαίως, 40€  6 μηνες ή 52 €  για 2 χρόνια (το επίπεδο τριών ετών σας δίνει επιπλέον 4 μήνες ). Οι περισσότεροι πάροχοι VPN, συμπεριλαμβανομένου του ExpressVPN , χρεώνουν περίπου 100 € για μια ετήσια συνδρομή, περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής του ετήσιου επιπέδου του PIA και 20 $ περισσότερο από το ετήσιο επιτόκιο του τριετούς προγράμματος του PIA. Το γεμάτο αξία Surfshark χρεώνει 46 € ετησίως, στη συνέχεια 58 € για κάθε επόμενο έτος, επομένως το PIA σας εξοικονομεί από 10€ έως 7 € σε ένα πρόγραμμα ενός έτους. Η PIA υποβαθμίζει σημαντικά ακόμη και τους ανταγωνιστές της που είναι προσανατολισμένοι στον προϋπολογισμό, χωρίς να τσιγκουνεύεται το απόρρητο, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα φθηνά διαθέσιμα VPN .

Εκτιμώ ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα VPN, η τιμολόγηση του PIA είναι αρκετά σαφής. Η ετήσια ή 2ετης συνδρομή σας ανανεώνεται με τον ίδιο ρυθμό αντί για τις πολύ συνηθισμένες αυξήσεις τιμών που θα δείτε μετά από τιμές γνωριμίας με άλλα VPN. Για παράδειγμα, το NordVPN χρεώνει αρχικά 66 € ετησίως πριν φτάσει στα 100 € ετησίως μετά τους πρώτους 12 μήνες σας. Αν και το τριετές πρόγραμμα είναι μακράν το πιο αποδοτικό από πλευράς κόστους — μπορείτε να λάβετε 36 μήνες υπηρεσίας με μόλις διπλάσιο από αυτό που θα κάνατε για το πακέτο 12 μηνών — προτείνουμε να τηρείτε την ετήσια συνδρομή.

Γενικά, δεν συνιστούμε να πληρώσετε για περισσότερο από ένα χρόνο εκ των προτέρων με έναν πάροχο VPN, λόγω του πόσο γρήγορα αλλάζει το τοπίο. Το αρχικά γρήγορο, ιδιωτικό και εξαιρετικό για ροή VPN σας μπορεί να υποστεί μεγαλύτερη απώλεια ταχύτητας, να έχει παραβίαση δεδομένων ή να αποκτηθεί από μια σκοτεινή εταιρεία μετά από ένα χρόνο. Ωστόσο, το τριετές πρόγραμμα της PIA είναι αξιοσημείωτα χαμηλότερο από την ετήσια τιμολόγηση των περισσότερων ανταγωνιστών VPN και μπορεί να είναι η εξαίρεση στον κανόνα μας. Για παράδειγμα, το πακέτο διετούς 96€ του NordVPN είναι πιο ακριβό από το 2ετες +4 μηνες πακέτο του PIA 50€. Λόγω της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητάς του, το διετες πακέτο της PIA μπορεί να αξίζει τον κίνδυνο.

Ευτυχώς, το PIA δεν περιορίζει τις προσφορές των διακομιστών. Η PIA διαφημίζει ένα γενναιόδωρο δίκτυο διακομιστών 35.000 διακομιστών που καλύπτει 91 χώρες. Η παγκόσμια εμβέλεια του PIA σε 91 χώρες ξεπερνά τα NordVPN (60), IPVanish (52) και ProtonVPN (69), ενώ υπολείπεται ελαφρώς των Surfshark (100) και ExpressVPN (105). Λαμβάνοντας υπόψη τον εκτεταμένο ιστό διαθέσιμων διακομιστών του, το PIA είναι ένα από τα καλύτερα VPN για ταξίδια .

Επιπλέον, το PIA προσφέρει απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις. Ενώ οι περισσότεροι πάροχοι VPN σάς επιτρέπουν να εγκαταστήσετε εφαρμογές VPN σε όσες συσκευές θέλετε, συχνά περιορίζεστε σε πόσες ταυτόχρονες παρουσίες VPN μπορείτε να εκτελέσετε. Το ExpressVPN σας δίνει οκτώ και το NordVPN παρέχει έξι, αλλά με το PIA, δεν έχετε κανένα όριο.

Ενώ το PIA είναι φθηνότερο από το Surfshark, δεν προσφέρει το ίδιο εύρος χαρακτηριστικών και οι ταχύτητες του είναι σημαντικά πιο αργές. Η μέση απώλεια ταχύτητας λήψης 17% του Surfshark είναι σημαντικά ταχύτερη από το 49% του PIA. Επιπλέον, το Surfshark διατηρεί απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις, ένα μεγάλο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών, εξαιρετικό απόρρητο και εξαιρετική υποστήριξη ροής. Τελικά, θα πληρώνετε 20 $ ετησίως περισσότερα από το PIA σε ένα ετήσιο πρόγραμμα.

Private Internet Access

Απόδοση εφαρμογής PIA

Με εφαρμογές για διάφορα λειτουργικά συστήματα, το Private Internet Access υποστηρίζει σχεδόν κάθε συσκευή που μπορείτε να σκεφτείτε, συμπεριλαμβανομένων των Windows, MacOS, Linux, Android/Android TV, iOS/iPadOS, Fire TV, router και browser . Δοκίμασα το PIA σε Windows, MacOS, Linux, Android, Android TV, iOS και Fire TV. Θα βρείτε μια σειρά από δυνατότητες, όπως split tunneling ,Obfuscation και συνδέσεις πολλαπλών άλματος. Το PIA δεν διαθέτει ορισμένες εξειδικευμένες ανέσεις απορρήτου όπως το Tor Over VPN όπως το Nord Sports, αλλά ο μέσος άνθρωπος δεν θα τον χρειαστει.

Με τη split tunneling, μπορείτε να δρομολογήσετε κάποια επισκεψιμότητα μέσω του VPN σας, ενώ αποκλείετε άλλες εφαρμογές, κάτι που είναι χρήσιμο επειδή σας επιτρέπει να προσδιορίσετε ποιες εφαρμογές χρειάζονται πραγματικά την προστασία (και να υποστούν την απώλεια ταχύτητας) του VPN. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησα split tunneling για να μεταδώσω ένα επεισόδιο του Murdoch Mysteries από τον ιστότοπο της Canadian Broadcasting Corporation σε έναν καναδικό διακομιστή VPN ενώ εγκατέστησα το Spider-Man Remastered από το Steam χωρίς VPN για μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης. Το Private Internet Access προσφέρει ακόμη και split tunneling στο MacOS μετά από μια ενημέρωση του Φεβρουαρίου 2024, μια δυνατότητα που κατέστη ουσιαστικά αχρησιμοποίητη για όλους τους παρόχους VPN όταν η Apple κυκλοφόρησε το Big Sur το 2020.

Ως μεγάλος λάτρης του Linux, εκτιμούσα την εφαρμογή γραφικής διεπαφής χρήστη Linux της PIA . Συνολικά, οι εφαρμογές GUI Linux είναι πιο εύκολες για αρχάριους και πιο πλούσιες σε χαρακτηριστικά από τις εφαρμογές διεπαφής γραμμής εντολών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εφαρμογή Linux της PIA έτρεχε σαν πρωταθλητής στον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών Kubuntu Focus M2.

Υπάρχει μια εφαρμογή Apple TV , η οποία βρίσκεται σε beta τη στιγμή της σύνταξης. Ειδικά λόγω της εφαρμογής Linux GUI και μιας εφαρμογής Apple TV σε συνδυασμό με την απεριόριστη ταυτόχρονη υποστήριξη συσκευών, το PIA είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα VPN πολλαπλών συσκευών .

Το PIA είναι εξαιρετικό για ροή

Εκτός από τη βελτίωση του απορρήτου, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν VPN για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως η απεμπλοκή γεωγραφικά προστατευμένου περιεχομένου. Ένα VPN σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ξένες βιβλιοθήκες σε ορισμένες υπηρεσίες ροής, όπως το Netflix και το Disney Plus. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να παρακολουθήσετε το Netflix της χώρας σας ενώ ταξιδεύετε διεθνώς. Ενώ πολλοί πάροχοι VPN, συμπεριλαμβανομένου του ExpressVPN, σάς επιτρέπουν να κάνετε ροή σε οποιονδήποτε διακομιστή, το Private Internet Access βασίζεται σε διακομιστές «βελτιστοποιημένους ροής», αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές.

Δεν είχα προβλήματα με τη ροή του Disney Plus σε διακομιστές ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, επομένως επιτρέποντάς μου να παρακολουθώ περιεχόμενο όπως το Class of ’09 (συνήθως διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ στο Hulu). Η ροή Netflix λειτούργησε καλά σε υπολογιστή, Android TV και Fire TV χρησιμοποιώντας πολλούς διακομιστές. Η ροή Amazon Prime Video δυστυχώς δεν λειτούργησε στα Windows — η εφαρμογή αναγνώρισε ότι χρησιμοποιούσα VPN. Οι εφαρμογές Android TV και Fire TV της PIA λειτουργούσαν άψογα με το Prime Video. Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν να δουν το Amazon Prime Video με VPN χρησιμοποιώντας υπολογιστή μπορεί να απογοητευτούν, αλλά άλλες πλατφόρμες λειτουργούν καλά. Αν και οι υπηρεσίες ροής όπως το Paramount Plus, το Peacock και το Max (πρώην HBO Max) δεν σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε εκτός της χώρας σας, κάθε πλατφόρμα λειτούργησε θαυμάσια με το PIA χρησιμοποιώντας διακομιστές των ΗΠΑ. Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να παρακολουθήσετε τη Barbie στο Max, μπορείτε να τη δείτε σε ροή χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή των ΗΠΑ.

Καλή υποστήριξη πελατών

Ο εκπρόσωπος υποστήριξης πελατών με τον οποίο συζήτησα ήταν φιλικός και ενημερωμένος, ακόμη και σχετικά με τις σε βάθος τεχνικές μου ερωτήσεις. Δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη, αλλά δεν είχα πρόβλημα να συνδεθώ γρήγορα με έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών (ήταν λιγότερο από ένα λεπτό). Εκτός από τη συνομιλία του 24/7, το Private Internet Access διατηρεί μια εκτενή βάση γνώσεων με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρέωση, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις συγκεκριμένες λειτουργίες της πλατφόρμας.

Βασικό σημείο αναφοράς: Με τις φιλικές προς τον χρήστη αλλά γεμάτες δυνατότητες εφαρμογές, τη σταθερή υποστήριξη ροής και την άριστη εξυπηρέτηση πελατών, το PIA είναι ένα καλό γενικό VPN σε ακόμα καλύτερη τιμή.

Απόρρητο και διαφάνεια

 • Δικαιοδοσία: ΗΠΑ
 • Κρυπτογράφηση: 256-bit
 • Εφαρμογές ανοιχτού κώδικα
 • Υποδομή διακομιστή μόνο για RAM
 • Δεν εντοπίστηκαν διαρροές DNS
 • Ελεγμένο ανεξάρτητα
 • Διαθέσιμα πρωτόκολλα: OpenVPN και WireGuard

Το Private Internet Access διαθέτει τις συνήθεις λειτουργίες απορρήτου. Προσφέρει κρυπτογράφηση AES 256-bit, διακόπτη kill (που διακόπτει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν το VPN αποσυνδεθεί απροσδόκητα), συσκότιση (καθιστώντας δυσκολότερο για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες να συνειδητοποιήσουν ότι χρησιμοποιείτε VPN) και πολλαπλή μετάβαση στη δρομολόγηση την κυκλοφορία σας μέσω άλλου διακομιστή για ισχυρότερη κρυπτογράφηση. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, δεν ανακάλυψα καμία διαρροή DNS. Ομοίως, ο διακόπτης kill του PIA λειτούργησε όπως αναμενόταν, διατηρώντας την πραγματική μου διεύθυνση IP κρυμμένη ακόμη και σε περίπτωση διακοπής του Διαδικτύου.

Μου αρέσει που οι εφαρμογές του Private Internet Access είναι ανοιχτού κώδικα , οπότε ο καθένας μπορεί να ελέγξει τον πηγαίο κώδικα. Με την παροχή ανοιχτού κώδικα στις εφαρμογές του, το PIA παρέχει πρόσθετη διαφάνεια. Ο Επικεφαλής Προϊόντος της εταιρείας Himmat Bains, μαζί με τους ανώτερους μηχανικούς John Mair και Juan Docal, φιλοξένησαν ένα Reddit Ask Me Anything στις 24 Ιανουαρίου, δείχνοντας πρόσθετη δέσμευση για τη διαφάνεια με τους χρήστες του. Μια άλλη ωραία πινελιά είναι ότι το PIA καλύπτει το κόστος του φόρου επί των πωλήσεων για αγορές κρυπτονομισμάτων, που σημαίνει ότι δεν ζητά καν δεδομένα τοποθεσίας. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα κομμάτι δυνητικά ταυτοποιητικών πληροφοριών που συλλέγονται από την εταιρεία, κάτι που θα εκτιμήσουν οι αγοραστές που ενδιαφέρονται για το απόρρητο.

Πολιτική απορρήτου και έλεγχοι τρίτων

Η PIA ελέγχθηκε ανεξάρτητα από την Deloitte για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της για μη καταγραφή. Αν και μπορείτε — και πρέπει — να παραμείνετε δύσπιστοι σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων μηδενικής καταγραφής, προσθέτει λίγη ησυχία. Τούτου λεχθέντος, η δικαιοδοσία των ΗΠΑ μπορεί να ανησυχήσει μερικούς ανθρώπους που ανησυχούν σοβαρά για το απόρρητο. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στις κοινότητες ανταλλαγής πληροφοριών Five Eyes , Nine Eyes και Fourteen Eyes . Οι χώρες εντός αυτών των συμμαχιών συγκεντρώνουν ευαίσθητα δεδομένα για τους πολίτες τους και μπορούν να τα μοιραστούν με άλλα έθνη σε αυτό το σύμφωνο. Αντίστοιχα, εάν ο πάροχος VPN σας έχει την έδρα του σε μια χώρα Five, Nine ή Fourteen Eyes όπως η PIA, εμπιστεύεστε αυτή την εταιρεία να διατηρήσει τα δεδομένα σας ιδιωτικά.

Έχοντας αυτό υπόψη, η πολιτική απορρήτου της PIA δεν ενεργοποιεί καμία κόκκινη σημαία. Ενώ κάποιοι νομικοί μας έκαναν στο παρελθόν να ανασηκώσουμε τα φρύδια μας, η πολιτική απορρήτου της PIA προσφέρει χρήσιμες συνοπτικές ενότητες που μεταφράζουν κατά τα άλλα μπερδεμένη γλώσσα. Για παράδειγμα, στο PIA αναλύεται το τμήμα Προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε: «Συλλέγουμε όσο το δυνατόν λιγότερες προσωπικές πληροφορίες — μόνο ό,τι χρειάζεται για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας και να σας επιτρέψουμε να απολαύσετε την παγκοσμίου φήμης υπηρεσία μας. Χρειαζόμαστε δύο πράγματα για να εγγραφείτε για συνδρομή: 1) μια διεύθυνση email και 2) πληρωμή. Αυτό είναι. Μόλις το λάβουμε, ο λογαριασμός σας θα είναι ενεργός και έτοιμος για χρήση. Συλλέγουμε επίσης όσο το δυνατόν λιγότερα ανώνυμα δεδομένα – μόνο ό,τι χρειάζεται για τη συλλογή μετρήσεων συνολικής χρήσης (όχι μετρήσεις χρήστη), ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε και να βελτιώνουμε την υπηρεσία μας. ΔΕΝ συλλέγουμε ούτε αποθηκεύουμε ιστορικό περιήγησης, συνδεδεμένο περιεχόμενο, διευθύνσεις IP χρήστη, σφραγίδες χρόνου σύνδεσης, αρχεία καταγραφής εύρους ζώνης, ερωτήματα DNS ή οτιδήποτε παρόμοιο. Συλλέγουμε και διατηρούμε μηδενικά αρχεία καταγραφής χρηστών.”

Εκτίμησα αυτή τη σαφή εξήγηση του ποιες προσωπικές πληροφορίες συγκεντρώνονται και γιατί, μια τάση σε ολόκληρο το έγγραφο. Η πολιτική απορρήτου της PIA ικανοποίησε κάθε άλλη δυσφορία που θα ένιωθα επειδή συνθέτει περίπλοκη γλώσσα σε φιλικές προς το χρήστη ενότητες σύνοψης. Ακόμη και με τη δικαιοδοσία της στις ΗΠΑ, θα αισθανόμουν ασφαλής χρησιμοποιώντας το PIA χωρίς να φοβάμαι τα αδιάκριτα βλέμματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης χάρη στη διαφανή πολιτική απορρήτου και την ανεξάρτητη ελεγχόμενη υποδομή μηδενικής καταγραφής.

Βασική λύση: Λόγω της εύκολα εύπεπτης πολιτικής απορρήτου, μιας αυστηρής πολιτικής μη καταγραφής που έχει ελεγχθεί ανεξάρτητα, των εφαρμογών ανοιχτού κώδικα και των αναφορών διαφάνειας, το PIA προσφέρει εξαιρετική ηρεμία. Η δικαιοδοσία του στις ΗΠΑ μπορεί να ανησυχεί ορισμένους χρήστες που ανησυχούν εξαιρετικά για το απόρρητο, αλλά η επαληθευμένη υποδομή μηδενικής καταγραφής και η προστασία των χρηστών μετριάζουν τυχόν πιθανούς κινδύνους κοινής χρήσης δεδομένων.

Το PIA είναι ένα καλό φθηνό VPN

Το Private Internet Access προσφέρει τα οφέλη των πολύ ακριβότερων VPN σε πολυ χαμηλότερη τιμή . Έχετε απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις, ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο διακομιστών και ισχυρές δυνατότητες απορρήτου. Επιπλέον, η PIA διαθέτει μια εφαρμογή Linux GUI και τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε μια beta εφαρμογή Apple TV, υποστηρίζοντας σχεδόν κάθε πλατφόρμα που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η υψηλή μέση απώλεια ταχύτητάς του 49% αφήνει ελάχιστα επιθυμητή, κάτι που είναι πολύ χειρότερο από τα ταχύτερα VPN όπως το NordVPN και το Surfshark, τα οποία προσφέρουν απώλεια μέσης ταχύτητας κάτω από 20%. Αν και με 40 $ ετησίως ή πολύ οικονομικά 79 $ για 2,5 χρόνια χωρίς αυξήσεις τιμών, είναι δύσκολο να νικήσετε το PIA ως συνδρομή VPN “ρυθμίστε το και ξεχάστε το”. Άλλα VPN ενδέχεται να χρεώνουν περίπου την ίδια τιμή για το πρώτο σας έτος, όπως το ετήσιο κόστος γνωριμίας των 48 € του Surfshark, αλλά οι αυξήσεις τιμών θα αυξήσουν τον λογαριασμό σας μετά από ένα χρόνο. Επειδή η PIA δεν έχει αυξήσεις τιμών, θα ανανεώνετε στην ίδια τιμή χρόνο με το χρόνο με τα ίδια χαμηλά 50€  κάθε 2,5 χρόνια εάν επιλέξετε μια πολυετή συνδρομή, κάτι που γενικά δεν συνιστούμε).

Το PIA δεν είναι ιδανικό για όσους αναζητούν τις πιο γρήγορες δυνατές ταχύτητες Διαδικτύου, όπως σκληροπυρηνικοί παίκτες ή χρήστες με πιο αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο (οτιδήποτε πάνω από 100Mbps θα πρέπει να είναι εντάξει ακόμα και με μεγαλύτερες μειώσεις ταχύτητας Διαδικτύου). Οι χρήστες που είναι κρίσιμοι για το απόρρητο ενδέχεται να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δικαιοδοσία της PIA στις ΗΠΑ. Ενώ το PIA προσφέρει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά, οι προχωρημένοι χρήστες που αναζητούν ανέσεις αιχμής όπως το Tor Over VPN.

Παρά την ασυνεπή απώλεια ταχύτητας, τα πλεονεκτήματα του PIA υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Είναι πιο προσιτό από τον ανταγωνισμό, εύκολο στη χρήση (υπάρχει ακόμη και μια σπάνια εφαρμογή Linux GUI) και παρέχει ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών. Θα απολαύσετε ακόμη και απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις για χρήση πολλαπλών συσκευών. Εάν δεν χρειάζεστε απίστευτες γρήγορες ταχύτητες, το PIA είναι μια αξιόλογη επιλογή VPN που δεν θα σας αφήσει να αναζητήσετε μια φθηνότερη συνδρομή VPN όταν έρθει η ανανέωσή σας.

Η επιλογή είναι δικη σου αλλα το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε VPN και το PIAVPN είναι ένα τίμιο VPN.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *