επαναφορά της αρχικής οθόνης

Πώς να επαναφέρετε την αρχική οθόνη στη συσκευή σας Android

Η επαναφορά της αρχικής οθόνης του τηλεφώνου σας Android μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το τηλέφωνό σας να φαίνεται φρέσκο ​​και σαν καινούργιο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζατε με την αρχική οθόνη σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αρχική οθόνη του Android σας, είναι επίσης χρήσιμο να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης για να είναι πιο εύκολο να δείτε το πρόβλημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης στις εργοστασιακές προεπιλογές στη συσκευή σας Android και να αφαιρέσετε μεμονωμένα εικονίδια εφαρμογών και γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη Android.

Διαβάστε επίσης:Πώς να προσθέσετε μια εφαρμογή στην αρχική οθόνη του Android

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επαναφέρετε την αρχική οθόνη στο Android

Η επαναφορά της διάταξης της αρχικής οθόνης αφαιρεί όλα τα εικονίδια και τα γραφικά στοιχεία εφαρμογών από την αρχική οθόνη και την επαναφέρει στην αρχική εμφάνιση. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την αρχική οθόνη του Android στην αρχική της μορφή, η επαναφορά της στις εργοστασιακές προεπιλογές είναι ο καλύτερος τρόπος. Ωστόσο, εάν απλώς προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα με την αρχική σας οθόνη ή χρειάζεστε μια καθαρή οθόνη για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, η επαναφορά της θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα πριν επαναφέρετε την αρχική οθόνη σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της αρχικής οθόνης, όπως να αλλάξετε το μέγεθος του πλέγματος της αρχικής οθόνης, να αφαιρέσετε και να προσθέσετε εικονίδια εφαρμογών πίσω στην αρχική σας οθόνη και να αφαιρέσετε μεμονωμένα γραφικά στοιχεία.

Εάν πρέπει να αποφορτίσετε την αρχική οθόνη σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο και να μετακινήσετε όλα τα εικονίδια της εφαρμογής Android σε αυτόν τον φάκελο για να τα κρατήσετε κρυφά και να δημιουργήσετε χώρο στην αρχική σας οθόνη.

Τέλος, εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, προχωρήστε και επαναφέρετε την προεπιλεγμένη αρχική οθόνη στη συσκευή σας Android.

Πώς να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης στο Android

Εάν έχετε πειραματιστεί με διαφορετικούς εκτοξευτές Android για να προσαρμόσετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης σας, η οθόνη σας πιθανότατα φαίνεται πολύ διαφορετική από το πώς ήταν πριν.

Κάθε τηλέφωνο Android έρχεται με διαφορετικό πρόγραμμα εκκίνησης. Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να επαναφέρετε την αρχική οθόνη στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, πρέπει να μάθετε το όνομα του προεπιλεγμένου προγράμματος εκκίνησης και στη συνέχεια να διαγράψετε τα δεδομένα του.

Για να βρείτε το όνομα της προεπιλεγμένης εκκίνησης του τηλεφώνου σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο Android σας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εφαρμογές.
 3. Ακολουθήστε το μονοπάτι Προεπιλεγμένες εφαρμογές > Εφαρμογή Home. Θα επιλεγεί η προεπιλεγμένη εκκίνηση του τηλεφώνου σας Android.

Για να διαγράψετε τα δεδομένα του προγράμματος εκκίνησης και να επαναφέρετε το αρχικό σας θέμα Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο smartphone σας.
 2. Επιλέγω Εφαρμογές.
 3. Αναζητήστε την προεπιλεγμένη εκκίνηση στη λίστα εφαρμογών. Στη συνέχεια επιλέξτε το.
 4. Επιλέγω Χρήση αποθήκευσηςΑποθήκευση και κρυφή μνήμη).
 5. Επιλέγω Καθαρισμός δεδομένων (Εκκαθάριση αποθήκευσης) για επαναφορά της διάταξης της αρχικής οθόνης.

Η παραπάνω μέθοδος ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί παλαιότερη έκδοση από το Android 10. Εάν συμβαίνει αυτό με τη συσκευή σας Android, μπορείτε να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης εκκαθαρίζοντας τα δεδομένα της εφαρμογής Google. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 1. Στο τηλέφωνό σας Android, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Google.
 2. Ανοιξε Αποθήκευση > Διαχείριση χώρου.
 3. Επιλέξτε την επιλογή για να Διαγραφή δεδομένων εκκίνησης.

Τα τηλέφωνα Samsung όπως το Samsung Galaxy δεν διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα επαναφοράς της διάταξης της αρχικής οθόνης. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα εκκαθαρίζοντας τα δεδομένα του εκκινητή Samsung. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε One UI Home ή Samsung Experience Home από τη λίστα εφαρμογών και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα ίδια βήματα για να διαγράψετε δεδομένα.

Μετά από αυτό, η αρχική οθόνη σας θα πρέπει να είναι ίδια όπως όταν μόλις πήρατε το νέο τηλέφωνο.

Πώς να αφαιρέσετε τα εικονίδια εφαρμογών στην αρχική οθόνη του Android

Είναι ακατάστατη η αρχική οθόνη του Android επειδή έχετε πάρα πολλά εικονίδια εφαρμογών; Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης σας. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να αφαιρέσετε τα περιττά εικονίδια της αρχικής οθόνης για να δημιουργήσετε χώρο για νέες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 1. Στο τηλέφωνό σας Android, επιλέξτε το κουμπί αφετηρίας για να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη.
 2. Βρείτε το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να καταργήσετε. Πατήστε και κρατήστε το.
 3. Επιλέγω Απεγκατάσταση ή Αφαιρώ.
 4. Θα δεις το Κατάργηση συντομεύσεων εμφανίζεται στην οθόνη ένα αναδυόμενο παράθυρο. Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Απεγκατάσταση ή Αφαιρώ και πάλι για επιβεβαίωση.

Αυτό θα καταργήσει επίσης την εφαρμογή από το τηλέφωνό σας. Εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο στην αρχική οθόνη σας και να σύρετε και να αποθέσετε τα εικονίδια της εφαρμογής εκεί για να τα κρατήσετε κρυφά από την κύρια οθόνη.

Εάν το πρόβλημα με την αρχική οθόνη σας περιλαμβάνει εικονίδια εφαρμογών που λείπουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα επαναφέρετε από το συρτάρι εφαρμογών. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα πάνω στο τηλέφωνό σας για να ανοίξετε το App Drawer, βρείτε την εν λόγω εφαρμογή και, στη συνέχεια, σύρετε την εφαρμογή για να την τοποθετήσετε στην αρχική σας οθόνη.

Πώς να επαναφέρετε τα γραφικά στοιχεία στο τηλέφωνό σας Android

Τα γραφικά στοιχεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα, αλλά μπορούν επίσης να γεμίσουν την αρχική οθόνη σας εάν έχετε πάρα πολλά από αυτά. Μπορείτε να αφαιρέσετε ορισμένα ή όλα τα γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη σας για να φαίνεται πιο τακτοποιημένη. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα προσθέσετε ξανά ανά πάσα στιγμή, εάν αλλάξετε γνώμη.

Για να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη του Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη και βρείτε το γραφικό στοιχείο που θέλετε να καταργήσετε.
 2. Πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο.
 3. Επιλέγω Αφαιρώ.

Στη συνέχεια, το εν λόγω widget θα εξαφανιστεί από την οθόνη σας. Για να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο, πατήστε παρατεταμένα οπουδήποτε στην αρχική οθόνη σας και επιλέξτε Widgets από το μενού στο κάτω μέρος.

Διατηρήστε την Αρχική οθόνη του Android σας καθαρή και οργανωμένη

Καθώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, θα συνεχίσετε να προσθέτετε εφαρμογές και γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη σας. Εάν θέλετε να διατηρήσετε αυτόν τον χώρο καθαρό και οργανωμένο, υπάρχουν μερικές στρατηγικές που μπορεί να θέλετε να ακολουθήσετε:

 • Οργανώστε τη διάταξη της αρχικής οθόνης σας. Για να τακτοποιήσετε την οθόνη σας, πατήστε παρατεταμένα οπουδήποτε πάνω της και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις διάταξης της αρχικής οθόνης μία προς μία: Ταπετσαρίες, Εικονίδια, Γραφικά στοιχεία κ.λπ., για να προσαρμόσετε τα πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Διατηρήστε μόνο εφαρμογές που χρησιμοποιείτε τακτικά. Σήμερα υπάρχει μια εφαρμογή για κάθε μικρή εργασία. Κάθε φορά που πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά, φροντίστε να την απεγκαταστήσετε μετά για να αποφύγετε την ακαταστασία.
 • Δημιουργήστε φακέλους για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσετε ορισμένες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά, δημιουργήστε φακέλους για να τις οργανώσετε και να τις αποθηκεύσετε στην αρχική σας οθόνη.
 • Διατηρήστε τα γραφικά στοιχεία υπό έλεγχο. Τα γραφικά στοιχεία μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην οθόνη σας, ακόμη περισσότερο από τις κανονικές εφαρμογές. Μην φοβάστε να διαγράψετε τα γραφικά στοιχεία που δεν χρησιμοποιείτε πια, καθώς και να αλλάξετε το μέγεθος αυτών που πρέπει να διατηρήσετε στην αρχική σας οθόνη.

Πώς να επαναφέρετε την αρχική οθόνη στο iPhone σας;

Τώρα που η αρχική οθόνη του Android επέστρεψε στην αρχική της μορφή, θέλετε να κάνετε το ίδιο για το iPhone ή το iPad σας; Δείτε το σεμινάριο μας για ρύθμιση της προεπιλεγμένης οθόνης σε συσκευές Apple iOS για να μάθεις πώς να το κάνεις.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε προβλήματα υπερθέρμανσης

καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γονικού ελέγχουShare your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *