Πώς να ενεργοποιήσετε την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11

Πώς να ενεργοποιήσετε την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11

Κατά τη χρήση των Windows 11, ενδέχεται να αντιμετωπίσατε πολλά ζητήματα που απαιτούσαν αναγκαστική επανεκκίνηση ή τερματισμό λειτουργίας. Όταν τίποτα δεν λειτουργεί στα Windows 11, συνήθως φτάνουμε στη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL + ALT + DEL και επιλέγουμε την επιλογή Επανεκκίνηση/Τερματισμός λειτουργίας.

Ναι, υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης ενός υπολογιστή που έχει κολλήσει για λίγο. μπορείτε να επανεκκινήσετε τη Διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows, να τερματίσετε την εργασία της εφαρμογής που δεν ανταποκρίνεται ή απλά να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για αναγκαστικό τερματισμό.

Ωστόσο, τι θα συμβεί αν σας πούμε ότι η Microsoft αποκρύπτει μια δυνατότητα επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης στην οθόνη CTRL + ALT + Del; Μπορεί να έχετε φτάσει στην οθόνη CTRL + ALT + Del πολλές φορές, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχετε παρατηρήσει την επιλογή Επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης.

Τι είναι η επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11;

Γενικά, όταν ο υπολογιστής μας καθυστερεί ή σταματά να ανταποκρίνεται, συνήθως περιμένουμε λίγα λεπτά πριν επιχειρήσουμε να κάνουμε επανεκκίνηση.

Όταν η συσκευή αργεί περισσότερο από το συνηθισμένο να βγει από την κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται, πατάμε το CTRL + ALT + Del και επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Εάν η μέθοδος CTRL + ALT + Del για επανεκκίνηση του υπολογιστή αποτύχει, χρησιμοποιούμε το κουμπί λειτουργίας για να τερματίσουμε αναγκαστικά τον υπολογιστή μας. Ο αναγκαστικός τερματισμός λειτουργεί, αλλά δημιουργεί προβλήματα με το υλικό και μερικές φορές καταστρέφει τα αρχεία συστήματος.

Έτσι, για να βοηθήσει τους χρήστες των Windows 11 που συχνά νιώθουν την ανάγκη να κάνουν αναγκαστική επανεκκίνηση της συσκευής τους, η Microsoft εισήγαγε μια δυνατότητα που ονομάζεται «Έκτακτη επανεκκίνηση‘. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναγκαστική επανεκκίνηση των Windows 11 όταν η συσκευή δεν ανταποκρίνεται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11;

Η χρήση της δυνατότητας Emergency Restart στα Windows 11 είναι πολύ εύκολη. πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο πρόσβασης στη λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11 υπολογιστή.

1. Εάν ο υπολογιστής σας δεν ανταποκρίνεται, πατήστε το CTRL + ALT + Del κουμπί στο πληκτρολόγιό σας.

CTRL + ALT + DelCTRL + ALT + Del

2. Αυτό θα ανοίξει την οθόνη από όπου μπορείτε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Στην οθόνη θα εμφανιστούν επίσης μερικές άλλες βασικές επιλογές.

3. Τώρα, για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ‘CTRLπληκτρολογήστε και κάντε κλικ στο Εξουσία κουμπί.

CTRLCTRL

4. Τώρα, θα δείτε το Έκτακτη επανεκκίνηση οθόνη. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Εντάξει κουμπί για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Έκτακτη επανεκκίνησηΈκτακτη επανεκκίνηση

Αυτό είναι! Μόλις πατήσετε το κουμπί OK, το σύστημά σας θα τερματίσει όλες τις διεργασίες που εκτελούνται και θα επανεκκινήσει αναγκαστικά. Αυτό δεν θα σώσει καμία από τις εργασίες σας.

Άλλοι τρόποι επανεκκίνησης των Windows 11;

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι επανεκκίνησης ενός υπολογιστή με Windows 11. Η επιλογή επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση γιατί δεν αποθηκεύει καμία από τις εργασίες σας. Παρακάτω, αναφέραμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους επανεκκίνησης των Windows 11.

1) Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και κάντε κλικ στο Εξουσία Κουμπί. Στο μενού Power, επιλέξτε Επανεκκίνηση.

2) Πατήστε το CTRL + ALT + Del και κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία στην κάτω δεξιά γωνία.

3) Πατήστε το κουμπί ALT + F4 στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Επανεκκίνηση επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.

4) Ανοίξτε το Windows PowerShell και εκτελέστε την εντολή: Επανεκκίνηση-Υπολογιστής

5) Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt και εκτελέστε την εντολή: -απενεργοποίηση -r -t 00

6) Επανεκκινήστε τα Windows 11 χρησιμοποιώντας το Έκτακτη επανεκκίνηση χαρακτηριστικό.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά την ενεργοποίηση της Επείγουσας Επανεκκίνησης σε υπολογιστές με Windows 11. Αυτή η εξαιρετική δυνατότητα αγνοεί όλες τις διαδικασίες που εκτελούνται και επανεκκινεί αναγκαστικά τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη δυνατότητα όποτε χρειάζεστε. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια χρησιμοποιώντας την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διαγράψω το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Τρόπος επανεκκίνησης του Google Chrome

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Η διεπαφή χρήστη συστήματος δεν ανταποκρίνεται» στο Android


Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *