Πώς να αφαιρέσετε το Drop Shadow από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τα Windows 11, εντυπωσίασε πολλούς χρήστες με τη νέα σχεδίαση, τα νέα εικονίδια και τις νέες επιλογές προσαρμογής. Το λειτουργικό σύστημα έχει επίσης ένα επανασχεδιασμένο μενού έναρξης και γραμμή εργασιών που φαίνεται καλό. Αυτά δεν είναι το μόνο πράγμα. μερικά άλλα οπτικά στοιχεία πέρασαν απαρατήρητα, όπως η σκιά στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.

Τόσο τα Windows 10 όσο και τα Windows 11 εφαρμόζουν το εφέ της σκιάς στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. Τα εφέ πτώσης σκιάς είναι ελάχιστα ορατά, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε μια εικόνα σκούρου φόντου. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε πιο ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία, μπορείτε να δείτε τις σκιές κάτω από τα κείμενα των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας.

Εφαρμόζεται το εφέ σκιάς για να κάνει το κείμενο του εικονιδίου πιο ορατό, αλλά η ίδια δυνατότητα μπορεί να κάνει το κείμενο δύσκολο να αναγνωσθεί σε λίγες οθόνες και πιο ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες. Μπορεί να σας είναι πολύ δύσκολο να διαβάσετε την ετικέτα του εικονιδίου μερικές φορές, με αποτέλεσμα το κείμενο να φαίνεται θολό.

Βήματα για την κατάργηση του Drop Shadow από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε τις ετικέτες των εικονιδίων λόγω του εφέ σκιάς, πρέπει να το απενεργοποιήσετε χειροκίνητα από τις Ρυθμίσεις. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για την κατάργηση του εφέ της σκιάς από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

1. Απενεργοποιήστε το Drop Shadow Effect μέσω των Ρυθμίσεων

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 11 για να απενεργοποιήσει το εφέ της σκιάς. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Σύστημα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

3. Στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι το τέλος και κάντε κλικ στο Πληροφορίες .

4. Στη σελίδα Πληροφορίες, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στη σύνδεση Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους .

5. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος. Πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους , όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις κάτω από το στοιχείο Απόδοση .

7. Στην επιλογή Performance, μεταβείτε στην καρτέλα Visual Effects. Επιλέξτε την προσαρμοσμένη επιλογή και καταργήστε την επιλογή “Χρήση αναπτυσσόμενων σκιών για ετικέτες εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας” . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

Αυτό είναι! Αυτό θα κρύψει το εφέ της σκιάς από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στον υπολογιστή σας Windows 11.

2. Απενεργοποιήστε το εικονίδιο επιφάνειας εργασίας Drop Shadow Effect μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει τον Επεξεργαστή Μητρώου για να απενεργοποιήσει τη σκιά του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώου . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου από τη λίστα.

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USERΛογισμικόMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο ListviewShadow .

4. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε το εφέ Drop Shadow, πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο Δεδομένα τιμής . Για να ενεργοποιήσετε ξανά το εφέ drop shadow, πρέπει να εισαγάγετε 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σκιά από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά την εφαρμογή των αλλαγών.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το εφέ πτώσης σκιάς από τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Εάν χρησιμοποιείτε ανοιχτό φόντο, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το εφέ πτώσης σκιάς για κείμενα στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.

Πώς να διορθώσετε το Drag and Drop που δεν λειτουργεί στα Windows 11

Πώς να ενεργοποιήσετε το Mouse Pointer Shadow στα Windows 11

καλύτερα παιχνίδια Android εκτός σύνδεσης

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *