εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε μουσική

8 εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε μουσική

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Τα Vital Basic και Spitfire Audio LABS προσφέρουν δωρεάν επιλογές για εύκολη δημιουργία διαφόρων ήχων.
  • Τα πρόσθετα TDR Nova Equalizer και Rough Rider 3 Compression βοηθούν στη σχεδίαση ήχου, τον έλεγχο συχνότητας και την εξισορρόπηση των επιπέδων ήχου.
  • Εμβαθύνετε στο Supermassive Reverb, το Kilohearts Delay και την αυτοματοποίηση για να βελτιώσετε τη μουσική σας παραγωγή με χωρικά εφέ και ακριβή έλεγχο.

Είτε θέλετε να ασχοληθείτε με κάποια παραγωγή μουσικής είτε θέλετε απλώς να ρίξετε μια ματιά κάτω από την κουκούλα, θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα βασικά εργαλεία παραγωγής και επεξεργασίας ήχου για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.

Στα περισσότερα τραγούδια και κομμάτια, η παραγωγή ακολουθεί τα στάδια σύνθεσης και διασκευής της μουσικής παραγωγής. Εδώ παράγονται κυριολεκτικά ήχοι. Ας ξεκινήσουμε με μερικά εργαλεία παραγωγής ήχου (που λειτουργούν σε οποιοδήποτε DAW) που μπορούν να εμπλουτίσουν τα πειράματά σας στη δημιουργία μουσικής.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Vital Basic

Vital Basic synth plugin

Το Vital Basic είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν συνθεσάιζερ με μοντέρνο σχεδιασμό που κάνει εξαιρετική δουλειά για να σας δείχνει τι συμβαίνει. Εξετάστε τι είναι η σύνθεση ήχου αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τα συνθεσάιζερ.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε την ποικιλία των ήχων του γρήγορα χωρίς μαθήματα, μείνετε με το πλήθος των προεπιλογών που προσφέρονται. Το πληκτρολόγιο πληκτρολόγησης που είναι διαθέσιμο στο DAW σας μπορεί να σας επιτρέψει να συνθέσετε περίεργους και υπέροχους ήχους synth όλων των ειδών.

LABS

Παίκτης Spitfire Audio LABS που δείχνει ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο

Το LABS είναι μια απίστευτη βιβλιοθήκη δειγμάτων με απλή διεπαφή και πλήθος εικονικών οργάνων. Φορτώστε ένα από τα όργανά του και μπορείτε να το παίξετε όπως θέλετε στο πληκτρολόγιό σας.

Από έγχορδα μέχρι κρουστά, μέχρι παγωμένους ήχους και πεδία τρομπέτας, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι ήχοι που μπορείτε να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε. Αν σας ενδιαφέρουν οι ήχοι της ορχήστρας, ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες βιβλιοθήκες ορχηστρικών δειγμάτων.

Τώρα, ας μπούμε στην πλευρά της μίξης της μουσικής παραγωγής…

EQ

TDR Nova Dynamic EQ χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους φίλτρων και τη λειτουργία κατωφλίου

Τα EQ είναι ακριβώς όπως τα κουμπιά έντασης ή τα fader. Η διαφορά είναι ότι ανεβάζουν ή μειώνουν την ένταση για ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων αντί για ολόκληρο τον ήχο. Σας επιτρέπουν επίσης να αποφασίσετε πόσο μικρό ή μεγάλο εύρος συχνοτήτων θέλετε να ενισχύσετε ή να μειώσετε.

Τα EQ χρησιμοποιούνται κυρίως για τρεις σκοπούς: σχεδιασμό ήχου (δημιουργώντας ένα δροσερό ηχητικό εφέ). αφαίρεση προβληματικών συχνοτήτων. και προσθέτοντας συχνότητες που σας αρέσουν. Με έναν ενσωματωμένο αναλυτή φάσματος, το TDR Nova είναι ένα καλό πρόσθετο EQ φιλικό προς αρχάριους που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιείτε τα EQ

Rough Rider 3

Πρόσθετο συμπιεστή Roughrider

Χωρίς συμπίεση, μπορεί να βρείτε κάποιες λέξεις μιας φωνητικής, για παράδειγμα, να είναι λίγο πολύ ήσυχες για να τις ακούσετε. ίσως άλλοι να είναι λίγο πολύ δυνατοί. Όταν προσθέτετε συμπίεση, θα έχετε έναν πιο ομοιόμορφο ήχο και θα πρέπει να τα ακούτε όλα σε σταθερό επίπεδο.

Το Rough Rider 3 είναι μια εξαιρετική δωρεάν και εύχρηστη επιλογή για δοκιμή συμπίεσης. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνουν τα πόμολα και οι επιλογείς, εξετάστε πώς να χρησιμοποιήσετε τη συμπίεση.

Προκαθορισμένη ατμόσφαιρα στο πρόσθετο Valhalla Supermassive

Όταν μιλάτε ή κάνετε μουσική σε ένα δωμάτιο, τα ηχητικά κύματα θα αναπηδούν γύρω από τη γεννήτρια ήχου. Ο ήχος αυτών των αντανακλάσεων ή αντηχήσεων ονομάζεται αντήχηση.

Τα πρόσθετα Reverb όπως το Supermassive μπορούν να σας βοηθήσουν να προσομοιώσετε τον ήχο του δωματίου τεράστιων χώρων που μοιάζουν με καθεδρικούς ναούς, ενώ καμία αντήχηση στον ήχο δεν ακούγεται πολύ αφύσικο. Επιπλέον, το Supermassive έχει ένα πολύ απλοποιημένο περιβάλλον εργασίας χρήστη, έτσι δεν θα σας κουράζει όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Για μικρές και μεγάλες απομιμήσεις αντήχησης, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε Tal Reverb 4 δωρεάν.

Πρόσθετο Stereo Delay στο Logic Pro X

Τα πρόσθετα καθυστέρησης σάς επιτρέπουν να κάνετε επαναλήψεις ενός σήματος ήχου σε διαφορετικές ταχύτητες. Μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου ή να επεκτείνετε τις όμορφες μουσικές ιδέες.

 Kilohearts έχει απλή διάταξη και δεν σας βομβαρδίζει με πόμολα και καντράν, καθιστώντας το πολύ φιλικό για αρχάριους. Ακόμη και τα stock plugins καθυστέρησης DAW είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην καθυστέρηση τμημάτων του ήχου σας.

Αυτοματοποίηση

Αυτοματισμός περιοχής και διαδρομής στο Logic Pro

Τι συμβαίνει εάν θέλετε να εφαρμόσετε καθυστέρηση μόνο σε μια συγκεκριμένη νότα ή λέξη; Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά κομμάτια—το ένα επηρεάζεται από καθυστέρηση και το άλλο ανεπηρέαστο—μια άλλη λύση είναι να αυτοματοποιήσετε την προσθήκη καθυστέρησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την προσθήκη καθυστέρησης, για παράδειγμα, ώστε να λειτουργεί με ακρίβεια.

Ο αυτοματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα εργαλεία επεξεργασίας ήχου, καθώς και σε ρυθμιστές έντασης ήχου και επιλογείς μετατόπισης. Εξετάστε πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτοματοποίηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον τομέα.

Volume Faders και Panning Dials

Παράθυρο μίξης στο Logic Pro

Ενώ οι ρυθμιστές έντασης ήχου και οι επιλογείς μετατόπισης είναι λιγότερο λαμπεροί σε σύγκριση με τη σειρά προσθηκών και εφέ που μπορεί να έχετε, είναι ένα από, αν όχι τα πιο σημαντικά εργαλεία στο οπλοστάσιό σας. Ένας από τους λόγους είναι ότι η διαφορά μεταξύ μιας καθαρής μίξης (όπου μπορείτε να ακούσετε καθαρά τα διαφορετικά μουσικά στοιχεία) και μιας ασαφής μίξης έχει να κάνει κυρίως με την ισορροπία των επιπέδων έντασης.

Κατά κάποιο τρόπο, μια μίξη πολλών μερών είναι σαν να έχετε ένα τρισδιάστατο παζλ με πολλά κομμάτια. Στην αρχή, μπορεί να έχετε πολλά κομμάτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και να επικαλύπτονται. Τα δυνατά μέρη έρχονται μπροστά, τα αθόρυβα μέρη είναι πιο πίσω και η μετατόπιση σάς δίνει έναν οριζόντιο άξονα (αριστερά και δεξιά) για να εργαστείτε.

Η επικάλυψη όγκων και συχνοτήτων μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε την καλύτερη τοποθέτηση ή το EQ και τη συμπίεση για να μειώσετε το μέγεθος των κομματιών παζλ σας. Προσθέστε λίγη αντήχηση για μια αίσθηση χώρου και άλλα δημιουργικά εφέ, και είστε σε καλό δρόμο στην πορεία της μουσικής παραγωγής.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *