Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας 5G στο Android το 2024 (6 Μέθοδοι)

Το 5G υπάρχει εδώ και χρόνια και οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone κυκλοφορούν smartphones με δυνατότητα 5G. Δημοφιλείς κατασκευαστές smartphone όπως η Google, η Realme, η Samsung και η OnePlus έχουν ήδη παραδώσει στην αγορά μερικά smartphone έτοιμα για 5G.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς έχουν επίσης ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες 5G, αλλά θα χρειαστούν μερικοί μήνες/χρόνια για να φτάσετε σε κάθε πόλη. Η ανάπτυξη του 5G θα μπορούσε να είναι ταχύτερη και όσοι έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτό αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες 5G ανέφεραν προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας στο Android. Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι η χρήση των υπηρεσιών 5G εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πιο γρήγορα. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε επίσης προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας 5G στο Android σας, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Το 5G χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία στο smartphone σας;

Εάν θέλετε μια άμεση απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, μπορείτε να την εκλάβετε ως “Ναί‘. Η συνδεσιμότητα 5G χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη μπαταρία από το 4G LTE και η ποσότητα της μπαταρίας εξαντλείται εξαρτάται από το πόσο μακριά βρίσκεστε από τον πλησιέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας 5G.

Παρόλο που το 5G καταναλώνει περισσότερη μπαταρία, το περισσότερο ή λιγότερο εξαρτάται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας έχει αναπτύξει το δίκτυο.

Εάν το τηλέφωνό σας λαμβάνει χαμηλή ισχύ σήματος, η αποστράγγιση της μπαταρίας θα είναι μεγαλύτερη, επειδή το τηλέφωνό σας θα πρέπει να εναλλάσσεται μεταξύ 4G/5G σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η αποστράγγιση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, ειδικά όταν αλλάζετε σε 5G, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό και τη λήψη του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, το καλό είναι ότι αυτοί οι παράγοντες εξελίσσονται και δεδομένου ότι η συνδεσιμότητα 5G είναι ακόμα νέα, οι κατασκευαστές smartphone είναι πιθανό να κάνουν βελτιστοποίηση βάσει λογισμικού για να μειώσουν την αποστράγγιση της μπαταρίας στο εγγύς μέλλον.

Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας 5G στο Android

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές δοκιμασμένες και δοκιμασμένες μεθόδους rμειώνει την εξάντληση της μπαταρίας 5G στο Android. Αυτές είναι βασικές συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας που θα σας ωφελήσουν πολύ. Ας αρχίσουμε.

1. Ενεργοποιήστε τη Dark Mode

Εάν το τηλέφωνό σας έχει λειτουργία 5G, θα έχει και σκοτεινή λειτουργία. Ενώ η Dark Mode στο Android έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την καταπόνηση των ματιών σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, εξοικονομεί κατά κάποιο τρόπο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η Dark Mode όχι μόνο θα μειώσει την κατανάλωση της μπαταρίας, αλλά θα μειώσει επίσης τους πονοκεφάλους ή το άγχος των ματιών που συμβαίνει λόγω της παρατεταμένης χρήσης smartphone. Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο Android.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, πατήστε στο Οθόνη & Φωτεινότητα επιλογή.

Οθόνη & Φωτεινότητα

3. Στη συνέχεια, στην Οθόνη & φωτεινότητα, ενεργοποιήστε το Σκοτεινή λειτουργία

Σκοτεινή λειτουργία

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή σας Android για να μειώσετε την κατανάλωση μπαταρίας.

2. Μειώστε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης

Εάν έχετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας, πιθανότατα θα έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Και ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Απαιτείται υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης για πιο ομαλές κινούμενες εικόνες και λειτουργίες, αλλά μπορεί να εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες 5G και θέλετε να μειώσετε την αποστράγγιση της μπαταρίας, μπορείτε τουλάχιστον να μεταβείτε σε τυπικό ρυθμό ανανέωσης 60 Hz.

1. Τραβήξτε προς τα κάτω το κλείστρο ειδοποιήσεων στο Android και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις. Διαφορετικά, ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Οθόνη & Φωτεινότητα.

Οθόνη & Φωτεινότητα

3. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμός ανανέωσης οθόνης.

Ρυθμός ανανέωσης οθόνης

4. Στον Ρυθμό ανανέωσης οθόνης, επιλέξτε Πρότυπο

Πρότυπο

Αυτό είναι. Αυτό θα μεταβεί στον τυπικό ρυθμό ανανέωσης 60 Hz για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας.

3. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα Adaptive Battery

Τα smartphone Pixel ή άλλα τηλέφωνα με Android 9 ή νεότερη έκδοση έχουν μια λειτουργία που μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας κατά τη χρήση 5G. Η δυνατότητα «Προσαρμοσμένη μπαταρία» πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τις Ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

  • Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο Android σας.
  • Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Μπαταρία.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Προσαρμοστικές Προτιμήσεις.
  • Στις Προσαρμοστικές Προτιμήσεις, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Προσαρμοζόμενη μπαταρία.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να ενεργοποιήσετε μια προσαρμοζόμενη μπαταρία σε ένα smartphone Android. Λάβετε υπόψη ότι η δυνατότητα μπορεί να βρίσκεται στο τηλέφωνό σας με διαφορετικό όνομα. Πρέπει να εξερευνήσετε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας για να βρείτε τη δυνατότητα που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με βάση τη χρήση του τηλεφώνου σας.

4. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Εάν δεν ταξιδεύετε συχνά, συνιστάται να διατηρήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας απενεργοποιημένες. Ορισμένες εφαρμογές, όπως ο Καιρός, οι Χάρτες κ.λπ., απαιτούν πρόσβαση στην τοποθεσία για να σας παρέχουν ακριβείς πληροφορίες. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε σπάνια τέτοιες εφαρμογές, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας απενεργοποιημένες.

1. Για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ανοίξτε πρώτα το Ρυθμίσεις εφαρμογή.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο Τοποθεσία.

Τοποθεσία

3. Στην επόμενη οθόνη, σβήνω η εναλλαγή για Τοποθεσία.

σβήνω

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας σε ένα smartphone Android.

5. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Smart 5G ή Auto 5G

Τα smartphone Android αυτές τις μέρες έχουν μια δυνατότητα που ονομάζεται «Έξυπνο 5G‘ ή ‘5G αυτοκίνητα‘. Η λειτουργία αλλάζει τη λειτουργία δικτύου του τηλεφώνου σας από 5G σε 4G για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Εάν το τηλέφωνό σας έχει αρκετή διάρκεια μπαταρίας, θα παραμείνει συνδεδεμένο στο 5G. Αλλά το τηλέφωνό σας θα αλλάξει σε συνδεσιμότητα 4G όταν πέσει το επίπεδο της μπαταρίας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

2. Επιλέξτε τη SIM σας με τις υπηρεσίες 5G ενεργοποιημένες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Περισσότερες ρυθμίσεις.

Περισσότερες ρυθμίσεις

4. Ενεργοποιήστε το Έξυπνο 5G επιλογή στην επόμενη οθόνη.

Έξυπνο 5G

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart 5G για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ 5G και 4G για μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας.

6. Μεταβείτε σε Λειτουργία 4G LTE

Η μετάβαση στο 4G μπορεί να μην είναι η κατάλληλη λύση για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, αλλά μπορεί να σας σώσει.

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θέλετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί για τις επόμενες 1-2 ώρες χωρίς να πεθάνει. Αλλά λόγω της εξάντλησης της μπαταρίας 5G, το τηλέφωνό σας θα διαρκέσει μόνο για 30 λεπτά το πολύ.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το 5G και να συνδεθείτε στο δίκτυο 4G. Αυτό σίγουρα θα δώσει στο τηλέφωνό σας μερικά επιπλέον λεπτά ή ώρες διάρκειας μπαταρίας για να επιβιώσει.

1. Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

2. Επιλέξτε το δικό σας SIM με δυνατότητα 5G κάρτα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

SIM με δυνατότητα 5G

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Προτιμώμενος τύπος δικτύου επιλογή.

Προτιμώμενος τύπος δικτύου

4. Επιλέξτε το 4G/3G/2G (Αυτόματο) επιλογή στον Προτιμώμενο τύπο δικτύου.

4G/3G/2G (Auto)'

Αυτό είναι! Τώρα, το τηλέφωνό σας θα μεταβεί αυτόματα στις υπηρεσίες 4G της κάρτας SIM σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φορτίσετε την μπαταρία Android σας πιο γρήγορα

Η μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας κατά τη χρήση υπηρεσιών 5G μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά οι κοινές μας μέθοδοι θα βοηθούσαν. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις τροποποιήσεις για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και να αποφύγετε την εξάντληση της μπαταρίας 5G στο Android. Ενημερώστε μας αν σας βοήθησαν οι τροποποιήσεις που έχουμε μοιραστεί.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «το δικτύο κινητής τηλεφωνίας αποσυνδέθηκε» (9 μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *