iPhone εναντίον Android:Τι είναι καλύτερο για εσάς;

Η διαχρονική συζήτηση μεταξύ των χρηστών iPhone και Android συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των λάτρεις των smartphone. Η επιλογή ανάμεσα σε αυτούς τους δύο γίγαντες στη βιομηχανία των smartphone δεν είναι πάντα εύκολη.

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες. Ας εμβαθύνουμε σε μια εις βάθος σύγκριση συσκευών iPhone και Android σε διάφορες πτυχές για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να επιλέξετε ποιο smartphone είναι καλύτερο για εσάς.

iPhone εναντίον Android: Πώς συγκρίνονται

Τόσο τα iPhone όσο και τα τηλέφωνα Android έχουν τα μοναδικά πλεονεκτήματά τους, επομένως πρέπει να αποφασίσετε ποια πλεονεκτήματα είναι πιο σημαντικά για εσάς.

Δυνατά σημεία του iPhone:

  • Τα iPhone της Apple λειτουργούν άψογα με άλλες συσκευές Apple όπως Mac, iPad και Apple Watches. Αυτό κάνει την κοινή χρήση και τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ gadget εξαιρετικά εύκολη.
  • Οι εφαρμογές στα iPhone είναι συνήθως κορυφαίες και λειτουργούν ομαλά. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ διαθέσιμα στα καταστήματα για iPhone.
  • Τα iPhone λαμβάνουν ενημερώσεις γρήγορα και όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα, δεν υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα πολλά επιπλέον στοιχεία σε αυτά.

Η ιστορία των κινητών τηλεφώνων

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 σε τηλέφωνα Android, τηλεόραση και Google Tv

Δυνατά σημεία Android:

  • Τα τηλέφωνα Android διατίθενται σε διαφορετικά εύρη τιμών, προσφέροντας περισσότερες επιλογές για να ταιριάζουν σε διάφορους προϋπολογισμούς. Έρχονται επίσης σε διάφορα μεγέθη και προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
  • Για άτομα που τους αρέσει πολύ να εξατομικεύουν τα τηλέφωνά τους, το Android προσφέρει περισσότερες επιλογές για την αλλαγή του τρόπου εμφάνισης και λειτουργίας των πραγμάτων στην οθόνη.
  • Ορισμένα τηλέφωνα Android σάς επιτρέπουν να προσθέσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης με μια κάρτα μνήμης, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη. Επιπλέον, τα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν μια θύρα φόρτισης που είναι κοινή σε πολλές άλλες συσκευές, ενώ τα iPhone αρχίζουν να χρησιμοποιούν θύρες USB-C στη σειρά iPhone 15 (iPhone 15, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max).

Συνολικά, τα iPhone λειτουργούν καλά για όσους διαθέτουν ήδη gadget της Apple, προσφέροντας μια ομαλή εμπειρία εφαρμογής και γρήγορες ενημερώσεις.

Από την άλλη πλευρά, τα τηλέφωνα Android παρέχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την τιμολόγηση, το μέγεθος και την προσαρμογή. Προσφέρουν επίσης ευελιξία με την αποθήκευση, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα microSD για να διατηρήσετε φωτογραφίες, εφαρμογές και άλλα μέσα και να χρησιμοποιήσετε μια θύρα γενικής φόρτισης. Το καθένα έχει τα δυνατά του σημεία, επομένως η επιλογή εξαρτάται από το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς.

Ευκολία στη χρήση

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, τα iPhone τείνουν να έχουν μια απλούστερη και πιο απλή διεπαφή χρήστη και οι χρήστες iPhone τα αγαπούν γι’ αυτό. Αυτά τα τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί για να είναι διαισθητικά, διευκολύνοντας την πλοήγηση για άτομα που δεν είναι πολύ γνώστες της τεχνολογίας. Η Apple έχει το δικό της οικοσύστημα και το λογισμικό της είναι συνεπές σε όλες τις συσκευές της, οπότε αν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν της Apple, η χρήση ενός άλλου γίνεται παιχνιδάκι.

Ευκολία χρήσης εικόνα 2

Τα τηλέφωνα Android, από την άλλη, προσφέρουν περισσότερη προσαρμογή και ευελιξία, κάτι που μπορεί να σημαίνει λίγο μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Ωστόσο, οι πρόσφατες εκδόσεις του Android έχουν κάνει βήματα στην απλοποίηση των πραγμάτων. Η διεπαφή μπορεί μερικές φορές να διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα του τηλεφώνου Android που επιλέγετε, αλλά πολλά γίνονται πιο φιλικά προς το χρήστη με απλά μενού και ρυθμίσεις.

Τελικά, η επιλογή μεταξύ iPhone και Android σχετικά με την ευκολία χρήσης μπορεί να εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Εάν η απλότητα και η πιο ομοιόμορφη εμπειρία χρήστη είναι ζωτικής σημασίας, ένα iPhone μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά αν σας αρέσει να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις για να ταιριάζουν ακριβώς με τις προτιμήσεις σας, το Android προσφέρει περισσότερο χώρο για προσαρμογή, αν και με μια ελαφρώς πιο απότομη καμπύλη εκμάθησης για ορισμένους χρήστες.

Σκεύη, εξαρτήματα

Η διαφορά στο υλικό μεταξύ του iPhone και του Android είναι στην επιφάνεια. Τα iPhone, που κατασκευάζονται αποκλειστικά από την Apple, διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων, δίνοντας στην Apple τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας του λογισμικού και του υλικού μαζί. Εν τω μεταξύ, το λογισμικό Android είναι διαθέσιμο σε διάφορους κατασκευαστές τηλεφώνων, οδηγώντας σε μια σειρά συσκευών Android από διαφορετικούς κατασκευαστές όπως η Samsung, η HTC, η Motorola. Αυτή η ποικιλία σημαίνει ότι τα τηλέφωνα Android διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το βάρος, τα χαρακτηριστικά και τη συνολική ποιότητα.

Εικόνα υλικού 3

Ενώ ορισμένα τηλέφωνα Android προηγμένης τεχνολογίας, όπως το πιο πρόσφατο μοντέλο Google Pixel ή Samsung Galaxy Ultra ταιριάζουν σε ποιότητα με το iPhone, υπάρχουν επίσης πιο προσιτές επιλογές Android με λιγότερες δυνατότητες που μπορεί να ταιριάζουν με τις ανάγκες σας. Όταν επιλέγετε ένα iPhone, επιλέγετε ένα μοντέλο από την Apple. Ωστόσο, με το Android, δεν αποφασίζετε μόνο για μια μάρκα αλλά επιλέγετε και ένα συγκεκριμένο μοντέλο, προσφέροντας μια ευρύτερη επιλογή.

Μπορεί να υπάρχει μια δυνατότητα που δεν θα βρείτε σε ένα νέο iPhone, αλλά μπορείτε να βρείτε σε ορισμένα τηλέφωνα Android. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η υποδοχή ακουστικών – μια δυνατότητα που η Apple σταμάτησε να προσθέτει στα smartphone της το 2016.

Εικόνα υλικού 4

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εκτιμήσουν το ευρύ φάσμα επιλογών με το Android, ενώ άλλοι προτιμούν την απλότητα και τη διασφάλιση ποιότητας που συνοδεύουν τα iPhone της Apple.

Λειτουργικά συστήματα

Τα λειτουργικά συστήματα αποτελούν την καρδιά των smartphone και τόσο το λειτουργικό σύστημα iOS όσο και το Android έχουν τα πλεονεκτήματά τους.

Τα iPhone λειτουργούν στο iOS της Apple, ενώ τα τηλέφωνα Android λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Και τα δύο συστήματα έχουν μια οικεία διάταξη με δημοφιλείς εφαρμογές στην αρχική οθόνη, συμπεριλαμβανομένων βοηθητικών προγραμμάτων, παιχνιδιών, μιας εφαρμογής τηλεφώνου, λειτουργιών κάμερας και δυνατοτήτων ανταλλαγής μηνυμάτων. Βασίζονται σε διεπαφές αφής και μπορεί να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά υλικού, όπως επιταχυνσιόμετρα ή γυροσκόπια για πρόσθετες λειτουργίες.

Λειτουργικά συστήματα εικόνα 5

Η Apple κυκλοφορεί μια νέα έκδοση iOS σχεδόν κάθε φθινόπωρο, εισάγοντας συχνά πρόσθετες ενημερώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αντίθετα, οι ενημερώσεις Android ήταν λιγότερο τακτικές τα προηγούμενα χρόνια, με την έκδοση 2.0 να έκανε το ντεμπούτο της το 2009 και τις εκδόσεις 3 και 4 να ακολουθούν το 2011. Πρόσφατα, το Android υιοθέτησε ένα πιο ετήσιο πρόγραμμα ενημερώσεων. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές Android, όπως η Samsung, τροποποιούν ελαφρώς το λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών Android καθυστερούν ή παραλείπουν εντελώς την ενημέρωση των τηλεφώνων τους στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android. Αυτό μπορεί να αφήσει τα παλαιότερα τηλέφωνα χωρίς την πιο πρόσφατη υποστήριξη λειτουργικού συστήματος. Συγκριτικά, η υποστήριξη της Apple για παλαιότερα iPhone τείνει να είναι καλύτερη από αυτή του Android λόγω του ανοίγματος της πλατφόρμας σε πολλούς κατασκευαστές. Αυτή η πτυχή διασφαλίζει ότι τα iPhone λαμβάνουν συχνά ενημερώσεις για μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με πολλά τηλέφωνα Android.

Λειτουργικά συστήματα εικόνα 6

Όσον αφορά τη λήψη και τη διαχείριση ειδοποιήσεων, το iPhone σάς επιτρέπει να απαντάτε απευθείας στις ειδοποιήσεις χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη στο Android. Ωστόσο, το Android προσφέρει τη δυνατότητα καθορισμού ορισμένων ειδοποιήσεων ως «προτεραιότητας», διασφαλίζοντας ότι εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα λιγότερο σημαντικά μηνύματα. Επιπλέον, η εκκαθάριση των ειδοποιήσεων στο Android είναι πιο απλή με ένα μόνο σάρωση σε σύγκριση με το iPhone.

Λειτουργικά συστήματα εικόνα 7

Ένα χαρακτηριστικό που έκανε τα smartphone Android να ξεχωρίζουν ήταν η χρήση δυναμικών γραφικών στοιχείων και εκκινητήρων αρχικής οθόνης. Ωστόσο, τα iPhone τελικά έπιασαν το Android και τώρα τα προσφέρουν επίσης.

Τα δυναμικά γραφικά στοιχεία είναι μικρά, διαδραστικά στοιχεία στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας που εμφανίζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο χωρίς να απαιτείται να ανοίξετε μια εφαρμογή. Τόσο το iPhone όσο και το Android προσφέρουν τις δικές τους εκδόσεις γραφικών στοιχείων, αν και λειτουργούν λίγο διαφορετικά.

Λειτουργικά συστήματα εικόνα 8

Στα iPhone που εκτελούνται σε iOS, τα γραφικά στοιχεία εισήχθησαν με το iOS 14. Αυτά τα γραφικά στοιχεία είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να εμφανίζουν πληροφορίες από συμβατές εφαρμογές, όπως ενημερώσεις καιρού, συμβάντα ημερολογίου, τίτλους ειδήσεων ή πρόοδο φυσικής κατάστασης. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις αρχικές τους οθόνες, τακτοποιώντας και αλλάζουν μέγεθος widget σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Ωστόσο, αυτά τα γραφικά στοιχεία είναι στατικά και δεν ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. Αντίθετα, ανανεώνουν τις πληροφορίες τους περιοδικά ή όταν ανοίγετε τη σχετική εφαρμογή.

Συνολικά, ενώ και οι δύο συσκευές iPhone και Android προσφέρουν γραφικά στοιχεία που βελτιώνουν την εμπειρία της αρχικής οθόνης, τα γραφικά στοιχεία του Android είναι συνήθως πιο δυναμικά, παρέχοντας ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και μεγαλύτερες επιλογές προσαρμογής. Τα γραφικά στοιχεία iOS, αν και χρήσιμα, είναι πιο περιορισμένα στις δυνατότητες ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο και στις επιλογές προσαρμογής τους.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι μια κρίσιμη ανησυχία για τους χρήστες smartphone και όσον αφορά τη σύγκριση των μέτρων ασφαλείας των συσκευών iPhone και Android, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές.

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα προσφέρουν κρυπτογράφηση για να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή είτε αποθηκεύονται είτε αποστέλλονται. Επίσης, η πλειονότητα των συσκευών iOS και Android διαθέτουν ασφαλείς μεθόδους ελέγχου ταυτότητας χρήστη, όπως η χρήση αναγνώρισης προσώπου ή σαρώσεων δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Για τους χρήστες iPhone, τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά λόγω πολλών βασικών παραγόντων. Η Apple δίνει προτεραιότητα στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις εφαρμογές της, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα, όπως τα μηνύματα, παραμένουν κρυπτογραφημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη. Αυτό το επίπεδο κρυπτογράφησης ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υποκλοπής ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Εικόνα ασφαλείας 2

Από την άλλη πλευρά, το Android χρησιμοποιεί συνήθως κρυπτογράφηση “κατά τη μεταφορά”, η οποία προστατεύει τα δεδομένα ενώ κινείται, αλλά μπορεί να τα αφήσει ευάλωτα σε ορισμένα σημεία, όπως η διέλευση από τους διακομιστές της Google.

Η Apple διατηρεί επίσης αυστηρό έλεγχο στις λήψεις εφαρμογών μέσω του Apple App Store, της αποκλειστικής πηγής για εφαρμογές iPhone. Αυτή η προσέγγιση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διείσδυσης κακόβουλου λογισμικού, καθώς η Apple ελέγχει και φιλτράρει αυστηρά τις εφαρμογές για να αποτρέψει τη διάθεση κακόβουλου λογισμικού στους χρήστες. Αντίθετα, το ανοιχτό οικοσύστημα του Android και η ευρύτερη διαθεσιμότητα εφαρμογών τρίτων και εφαρμογών ανοιχτού κώδικα μπορεί να εκθέσει τις συσκευές σε πιθανές απειλές για την ασφάλεια, καθιστώντας τις πιο επιρρεπείς σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Ενώ τόσο οι συσκευές iPhone όσο και οι συσκευές Android είναι επιρρεπείς σε απειλές ασφαλείας, το κλειστό οικοσύστημα του iPhone και τα αυστηρά μέτρα καθιστούν πιο δύσκολο για τους εισβολείς να στοχεύουν χρήστες iOS σε σύγκριση με χρήστες Android.

Εφαρμογές

Όσον αφορά το iPhone, οι εφαρμογές είναι αποκλειστικά προσβάσιμες μέσω του App Store της Apple, το οποίο διαθέτει μια εκτενή συλλογή με περισσότερες από 2 εκατομμύρια εφαρμογές iOS. Η Apple διατηρεί αυστηρά πρότυπα για τη συμπερίληψη εφαρμογών, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια. Αυτή η αυστηρή επίβλεψη μειώνει τον κίνδυνο αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού εντός του καταστήματος, διασφαλίζοντας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες. Επιπλέον, η Apple δοκιμάζει αυστηρά τις εφαρμογές για να εγγυηθεί τη συμβατότητα με τις συσκευές της, παρέχοντας μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, το Android προσφέρει τις εφαρμογές του μέσω του Google Play Store καθώς και πηγών τρίτων, συγκεντρώνοντας ένα μεγαλύτερο αποθετήριο σχεδόν 3 εκατομμυρίων εφαρμογών.

Εφαρμογές εικόνα 3

Τα πιο επιεικά πρότυπα της Google επιτρέπουν ένα ευρύτερο φάσμα διαθεσιμότητας εφαρμογών, αλλά αυτό το άνοιγμα αυξάνει επίσης την πιθανότητα να συναντήσετε δυνητικά επικίνδυνο λογισμικό. Το πλήθος των κατασκευαστών συσκευών Android σε συνδυασμό με τον λιγότερο αυστηρό έλεγχο στο Google Play Store ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας, όπου ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην λειτουργούν βέλτιστα σε όλες τις συσκευές Android.

Παρά τη μικρότερη επιλογή στο Apple App Store σε σύγκριση με το Google Play, η αυστηρή επιμέλεια της Apple προσφέρει μια πιο ασφαλή και συνεπή εμπειρία χρήστη. Η ευρύτερη επιλογή και η δυνατότητα λήψης εφαρμογών Android εκτός του επίσημου καταστήματος μπορεί να προσελκύσει χρήστες που αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές. Υπάρχει όμως και θέμα bloatware.

Όταν παίρνετε ένα νέο iPhone, ανεξάρτητα από το πού το αγοράζετε ή το μοντέλο που θα επιλέξετε, δεν θα βρείτε ήδη εγκατεστημένες επιπλέον εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή σας iOS ξεκινά καθαρά χωρίς εφαρμογές που δεν ζητήσατε να την επιβραδύνουν.

Αλλά αν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο Android, ειδικά από μια συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να βρείτε κάποιες εφαρμογές ήδη εκεί, όπως το CNN ή το DirecTV Now. Ακόμα κι αν ξοδεύετε πολλά σε ένα φανταχτερό τηλέφωνο Android, μερικές φορές αυτές οι ανεπιθύμητες εφαρμογές εξακολουθούν να συνοδεύονται από αυτό.

Εφαρμογές εικόνα 4

Ορισμένα ξεκλείδωτα τηλέφωνα, συνήθως αυτά που θεωρούνται τα καλύτερα τηλέφωνα Android, όπως το Google Pixel, δεν έχουν αυτές τις επιπλέον εφαρμογές, αλλά άλλα μπορεί να έχουν πράγματα που δεν ζητήσατε, όπως διαφημίσεις ή λογισμικό χορηγίας. Παραδείγματα αυτού είναι τα τηλέφωνα OnePlus και ορισμένα τηλέφωνα Samsung που ενοχλούν τους χρήστες με διαφημίσεις και ανερχόμενες εφαρμογές.

Ενσωμάτωση συσκευής

Το σύστημα συσκευών της Apple, όπως iPhone, Mac, Apple Watches και Apple TV, συνδέονται ομαλά και συνεργάζονται. Αυτή η σύνδεση δεν είναι τόσο ισχυρή μεταξύ των διαφόρων gadget Android, ειδικά αν κατασκευάζονται από διαφορετικές εταιρείες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα τηλέφωνο, όπως ένα tablet ή έναν υπολογιστή. Το στενά ενσωματωμένο οικοσύστημα της Apple διευκολύνει αυτές τις συσκευές να συνεργάζονται απρόσκοπτα. Δεδομένου ότι η Apple παράγει πολλές συσκευές όπως υπολογιστές, tablet, ρολόγια και τηλέφωνα, προσφέρει μοναδικές δυνατότητες που μπορεί να λείπουν από το Android.

Εικόνα 2 ενσωμάτωσης συσκευής

Για παράδειγμα, το iPhone σας μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεχειριστήριο για ένα Apple TV. Επίσης, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το MacBook ή το iPhone σας χρησιμοποιώντας ένα Apple Watch. Οι υπηρεσίες της Apple όπως το AirDrop (το οποίο χρησιμοποιεί Bluetooth για να μοιράζεται αρχεία από το iPhone σε οποιαδήποτε συσκευή Apple), το FaceTime, το iMessage και ο χώρος αποθήκευσης iCloud επιτρέπουν τη γρήγορη κοινή χρήση αρχείων μεταξύ iPhone, Mac ή iPad χωρίς χρήση email. Με τις δυνατότητες συνέχειας της Apple, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε κάτι στο Apple TV και στη συνέχεια να συνεχίσετε από το σημείο που σταματήσατε στο iPhone σας.

Οι υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, οι Χάρτες Google και το Google Now, λειτουργούν σε όλα τα gadget Android. Ωστόσο, εκτός εάν όλες οι συσκευές σας —όπως το ρολόι, το tablet, το τηλέφωνο και ο υπολογιστής σας— είναι από τον ίδιο κατασκευαστή (πράγμα σπάνιο), το Android δεν παρέχει μια ενοποιημένη εμπειρία σε διαφορετικές συσκευές. Η Google και η Microsoft (καθώς και άλλοι προγραμματιστές Android) προσφέρουν επίσης το Google Drive, το Microsoft OneDrive και άλλες εφαρμογές αποθήκευσης που βασίζονται σε cloud, αλλά η ενσωμάτωση εξακολουθεί να λείπει.

Εικονικοί Βοηθοί

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της φωνητικής βοήθειας, το Android έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα.

Το Siri, ο προεπιλεγμένος έξυπνος βοηθός της Apple, συνεχίζει να προοδεύει με κάθε ενημέρωση iOS. Ωστόσο, σε σύγκριση με το Google Assistant, το Siri έχει περιορισμούς στην εκτέλεση περίπλοκων εργασιών. Το Google Assistant, μια ξεχωριστή λειτουργία σε συσκευές Android, αξιοποιεί την εκτεταμένη βάση δεδομένων της Google για να βελτιστοποιήσει την καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, μπορεί να σας υπενθυμίσει να φύγετε νωρίς για ένα ραντεβού εάν εντοπίσει μεγάλη κίνηση με βάση τις καταχωρίσεις σας στο Ημερολόγιο Google.

Εικόνα 2 εικονικών βοηθών

Ενώ το Siri προσφέρει άνεση στα iPhone, οι δυνατότητές του δεν ταιριάζουν με τις προηγμένες λειτουργίες του Google Assistant. Ναι, οι χρήστες iPhone μπορούν να μεταβούν στο Google Assistant αν το προτιμούν, αλλά οι χρήστες Android δεν έχουν πρόσβαση στο Siri χωρίς συσκευή Apple.

Συντήρηση

Συνολικά, οι συσκευές iPhone είναι λιγότερο εξυπηρετήσιμες από τον χρήστη σε σύγκριση με τηλέφωνα Android.

Η έμφαση της Apple στην απλότητα σημαίνει ότι εργασίες όπως η αναβάθμιση του χώρου αποθήκευσης ή η αντικατάσταση της μπαταρίας απαιτούν επαγγελματική βοήθεια.

Αντίθετα, πολλά μοντέλα Android προσφέρουν στους χρήστες την ευελιξία να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες για να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να επεκτείνουν ανεξάρτητα τον αποθηκευτικό χώρο. Ενώ το Android μπορεί να στερείται την κομψότητα του iPhone, η φιλική προς το DIY προσέγγισή του μπορεί να εξοικονομήσει κόστος στις επισκευές και να παρέχει περισσότερο έλεγχο σε εργασίες συντήρησης, όπως αντικατάσταση μπαταρίας και επέκταση αποθήκευσης.

Τιμή

Τα iPhone συνήθως έρχονται με υψηλότερη τιμή, ξεκινώντας από περίπου 500 $ και φθάνουν έως και 1.500 $ ή περισσότερο ανάλογα με τις προδιαγραφές και το μέγεθος της οθόνης – για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα iPhone SE 2022 για λίγο πάνω από 400 $ και εξακολουθεί να είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα iPhone .

Τιμή εικόνας 3

Η Apple τοποθετεί τις συσκευές της ως premium, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο κόστος τους. Από την άλλη πλευρά, τα τηλέφωνα Android προσφέρουν ένα ευρύτερο φάσμα, που κυμαίνεται από περίπου $100 έως και $1.750. Υπάρχουν φθηνά τηλέφωνα κάτω των 200 $ που μπορεί να κάνουν συμβιβασμούς σε ορισμένες λειτουργίες, αλλά υπάρχουν επίσης μερικά από τα καλύτερα μεγάλα και μικρά τηλέφωνα, καθώς και phablets και πτυσσόμενα που ξεπερνούν τα 1.000 $.

Εικόνα τιμής 4

Ευτυχώς, διάφορα προγράμματα πληρωμών που παρέχονται από την Apple, την Google και διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως η Amazon κάνουν τα τηλέφωνα υψηλότερης τεχνολογίας πιο προσιτά. Αυτή η ευελιξία καθιστά την τιμή λιγότερο καθοριστικό παράγοντα κατά την επιλογή μεταξύ ενός iPhone ή μιας συσκευής Android.

iPhone εναντίον Android: Τι είναι καλύτερο για εσάς;

Η επιλογή μεταξύ ενός iPhone και μιας συσκευής Android εξαρτάται κυρίως από τις προσωπικές προτιμήσεις. Τα iPhone υπερέχουν στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση, την ασφάλεια και τις τακτικές ενημερώσεις. Εν τω μεταξύ, το Android προσφέρει διάφορες επιλογές και προσαρμογή.

Πριν πάρετε την απόφαση, εξετάστε τις δικές σας ανάγκες και πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το smartphone. Είτε είναι η απλότητα ενός iPhone είτε η ευελιξία του Android που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που σας φαίνεται καλύτερο.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σε τηλέφωνα Samsung

Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές στο Apple TV

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *