10 εύχρηστα εργαλεία που πρέπει να έχετε στη μονάδα flash USB

Οι περισσότερες εφαρμογές αυτές τις μέρες έχουν φορητή έκδοση. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να μεταφερθούν σε ένα USB stick και να χρησιμοποιηθούν χωρίς εγκατάσταση σε υπολογιστή.

Είτε είστε συχνός ταξιδιώτης που χρησιμοποιεί δημόσιους υπολογιστές είτε απλά θέλετε να είστε προετοιμασμένοι εάν χρειαστεί να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, η φόρτωση μιας μονάδας USB με μερικές χρήσιμες φορητές εφαρμογές είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Ποια είναι όμως τα καλύτερα εργαλεία για τη μονάδα flash USB; Ας ανακαλύψουμε.

Πώς να κατεβάσετε παιχνίδια Flash για να παίξετε εκτός σύνδεσης

1. Google Chrome

Δεν θα ήταν υπερβολή να ονομάσουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού την πιο βασική εφαρμογή σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Και το Google Chrome είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερο και ισχυρότερο πρόγραμμα περιήγησης που διατίθεται στην αγορά.

Ευτυχώς, το Chrome είναι επίσης διαθέσιμο ως φορητή εφαρμογή . Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μαζί σας τους σελιδοδείκτες και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις ενώ ταξιδεύετε χωρίς να χρειάζεται να επανεγκαθιστάτε και να ρυθμίζετε εκ νέου το πρόγραμμα περιήγησης κάθε φορά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Chrome είναι η μόνη επιλογή. Εάν προτιμάτε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, τότε το Mozilla Firefox είναι ένα άλλο εξαιρετικό φορητό πρόγραμμα περιήγησης.

Όποια εφαρμογή κι αν επιλέξετε, φροντίστε να έχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο USB stick σας.

2. .zip

Οι υπολογιστές μπορούν να χειριστούν αρχεία .zip από προεπιλογή. Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα αρχεία που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο θα χρησιμοποιούν άλλες μορφές αρχειοθέτησης.

Επεκτάσεις όπως το .7zip και το .rar εμφανίζονται αρκετά συχνά αυτές τις μέρες.

Για να ανοίξετε τέτοια αρχεία, πρέπει να έχετε μια καλή εφαρμογή εξαγωγής αρχείων στη μονάδα στυλό σας. Και το 7-zip είναι η πιο δημοφιλής και πιο ελαφριά από αυτές τις εφαρμογές.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε και να δημιουργήσετε σχεδόν κάθε αρχείο αρχείων εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων ασαφών μορφών όπως tarballs ή gzips.

Διατηρήστε μια φορητή έκδοση του 7-zip στο USB stick σας για να ανοίγετε όλα τα είδη συμπιεσμένων αρχείων με ευκολία.

3. Recuva

Ένας συνηθισμένος λόγος που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε φορητές εφαρμογές σε μια μονάδα στυλό είναι για τη μορφοποίηση ή την επαναφορά του υπολογιστή σας.

Μια τέτοια ενέργεια μπορεί συχνά να σβήσει όλα τα δεδομένα από τον υπολογιστή, χωρίς να έχει τίποτα χρήσιμο.

Γι’ αυτό θα πρέπει επίσης να φορτώσετε το USB stick σας με ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων .

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες φορητές εφαρμογές για τη μονάδα flash που καθιστά δυνατή τη μερική ή και πλήρη επαναφορά όλων των χαμένων δεδομένων σας.

Το Recuva είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό, καθώς είναι ένα φορητό εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που μπορεί να τρέξει απευθείας από μια μονάδα USB.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περισσότερα τέτοια εργαλεία, δεν διαθέτει όριο δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recuva για να ανακτήσετε όσα διαγραμμένα αρχεία θέλετε από τον υπολογιστή σας.

4. Gimp

Οι επεξεργαστές εικόνων τείνουν να είναι μεγάλα προγράμματα. Εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop απαιτούν αρκετό χώρο αποθήκευσης για να εγκατασταθούν.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να έχετε στη μονάδα στυλό σας ένα πλήρως λειτουργικό λογισμικό χειρισμού εικόνας;

Το Gimp είναι ένα σχετικά ελαφρύ εργαλείο ανοιχτού κώδικα για εργασία με ψηφιακές εικόνες. Το σύνολο χαρακτηριστικών του μοιάζει αρκετά με το photoshop και επιτρέπει την προηγμένη επεξεργασία εικόνας.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι διατίθεται σε φορητή μορφή , η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε USB stick και να λειτουργήσει χωρίς εγκατάσταση.

5. VLC

Το πιο ενοχλητικό πράγμα σχετικά με την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή σας πρέπει να είναι τα πολυμέσα.

Η αναπαραγωγή ενός αρχείου βίντεο δεν είναι τόσο απλή όσο το διπλό κλικ πάνω του – απαιτούνται επίσης οι κατάλληλοι κωδικοποιητές.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε πάντα να αναπαράγετε τα αρχεία πολυμέσων σας σε οποιονδήποτε υπολογιστή είναι να έχετε μαζί σας μια καλή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για αυτό, καθώς είναι μια πολύ γνωστή εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων πολυμέσων.

6. Δωρεάν Download Manager

Εάν έχετε τη συνήθεια να συχνάζετε σε cyber cafe ή να βασίζεστε σε δημόσια σημεία πρόσβασης wifi, ξέρετε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο σε τέτοια μέρη.

Δυστυχώς, η λήψη οποιουδήποτε μεγαλύτερου από μερικά megabyte είναι μια άσκηση απογοήτευσης.

Το Free Download Manager είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για μια μονάδα flash USB που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η διατήρηση της φορητής έκδοσης αυτής της εφαρμογής στο USB σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να επιταχύνετε τις λήψεις σας σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Μπορεί να συνεχίσει τις λήψεις σε παύση, να τις χωρίσει σε μέρη ή ακόμα και να κατεβάσει βίντεο από ορισμένους ιστότοπους.

7. qBittorrent

Σχετικά με το θέμα των διαχειριστών λήψης, μπορεί επίσης να θέλετε να διατηρήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη torrent στη μονάδα στυλό σας.

Επειδή, ενώ μπορείτε ακόμα να κάνετε λήψη κανονικών αρχείων χωρίς διαχειριστή λήψεων, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη ενός torrent χωρίς έναν κατάλληλο πελάτη.

Υπάρχουν πολλοί καλοί πελάτες torrent εκεί έξω, αλλά ένας από τους πιο ελαφρούς είναι το qBittorrent.

Το φορητό qBittorrent φτάνει μόλις μερικά megabyte και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις παλαιότερες μονάδες USB χωρίς προβλήματα.

8. SumatraPDF

Ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως το Chrome μπορεί συνήθως να ανοίξει και αρχεία .pdf.

Ωστόσο, ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού απαιτεί πόρους και μπορεί να θέλετε ένα ειδικό πρόγραμμα ανάγνωσης PDF , ειδικά σε παλιούς δημόσιους υπολογιστές.

Το SumatraPDF είναι ένα πολύ γνωστό δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης PDF που διατίθεται και σε φορητή μορφή.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το εκτελέσιμο αρχείο σε ένα USB stick και να το εκτελέσετε από εκεί για να ανοίξετε αρχεία .pdf και να τα δείτε χωρίς να εγκαταστήσετε τίποτα.

9. CopyQ

Ο διαχειριστής προχείρου είναι πιθανώς ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη μονάδα flash USB που μπορείτε να αποκτήσετε για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας αμέσως.

Αντί να παρακολουθείτε τι αντιγράψατε τελευταίο, μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να αντιγράφετε και να τα ταξινομείτε όλα αργότερα.

Το CopyQ είναι ένας δημοφιλής διαχειριστής προχείρου ανοιχτού κώδικα. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε αντιγραμμένο κείμενο και εικόνες σε προσαρμοσμένες καρτέλες και, στη συνέχεια, να τα επικολλάτε οπουδήποτε.

Ακόμα καλύτερα, είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη εφαρμογή που μπορεί να μεταφερθεί σε μονάδα USB και να χρησιμοποιηθεί από εκεί.

10. Όλα φορητά

Η προεπιλεγμένη λειτουργία αναζήτησης των Windows μπορεί να είναι δύσκολη για την πλοήγηση. Τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν εμφανίζονται αμέσως και η διεπαφή δεν είναι διαισθητική. Ευτυχώς, είναι διαθέσιμα καλύτερα εργαλεία αναζήτησης.

Όλα είναι μια απλή εφαρμογή που μπορεί να εντοπίσει άμεσα όσα αρχεία και φακέλους αναζητάτε. Η χρήση των πόρων είναι ελάχιστη, επομένως μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εύκολα ακόμα και σε παλαιότερους υπολογιστές.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι διατίθεται και ως φορητή έκδοση. Απλώς τοποθετήστε το σε μια μονάδα στυλό και μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης σε οποιονδήποτε υπολογιστή χρησιμοποιείτε.

Χρειάζεται να διατηρείτε φορητά εργαλεία στη μονάδα flash;

Συνιστάται ιδιαίτερα η προετοιμασία τουλάχιστον μιας μονάδας στυλό με μια δέσμη χρήσιμων εργαλείων.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χαλάσει ο υπολογιστής σου ή να χρειαστεί να γίνει επαναφορά.

Η εκτέλεση ορισμένων βασικών εφαρμογών από ένα USB stick μπορεί να βοηθήσει πολύ σε μια τέτοια περίπτωση.

Κάθε μία από τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω έχει επιλεγεί προσεκτικά για τη χρησιμότητά της, συνθέτοντας μια ευέλικτη εργαλειοθήκη που μπορεί να χειριστεί τις πιο συνηθισμένες χρήσεις ενός υπολογιστή χωρίς να εγκαταστήσει τίποτα.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εκτελέσετε οποιαδήποτε προγράμματα των Windows χωρίς να τα εγκαταστήσετε

Τα 10 καλύτερα φορητά ηχεία Bluetooth

Πώς να κάνετε Flash Android TV Box

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *