φωτογραφίες

Πώς να βγάλω εκπληκτικές φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος με το smartphone μου

Η λήψη εικόνων ηλιοβασιλέματος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φωτογραφίας smartphone, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεστε. Έχοντας φωτογραφίσει πολλά ηλιοβασιλέματα, εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές μου για να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας με το smartphone σας.

Απενεργοποιήστε το Flash

Ο μακράν ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε άμεσα τη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος από το smartphone σας είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία φλας. Η συσκευή σας θα το ενεργοποιεί συχνά από προεπιλογή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα σας ωφελήσει κατά τη λήψη ηλιοβασιλέματος.

Όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου σας, μπορείτε κανονικά να απενεργοποιήσετε το φλας μέσω του εικονιδίου του κεραυνού στην οθόνη. Αξίζει επίσης να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας για να δείτε εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία.

Η απενεργοποίηση του φλας είναι ιδανική για τη λήψη καλύτερων selfie της χρυσής ώρας και θα σας φανεί χρήσιμο όταν φωτογραφίζετε τοπία.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να βγάλω λεφτά στο internet χωρίς γνώσεις υπολογιστή

Πώς να βρείτε λήψεις στο Android

Αλλάξτε το φίλτρο της κάμερας

Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να αλλάξω την εμφάνιση των εικόνων του smartphone μου είναι να ρυθμίσω το φίλτρο της κάμερας. Επίσης μερικές φορές περνάω από τις παλιές μου φωτογραφίες και αλλάζω το φίλτρο ή το εφέ που εφαρμόζεται σε αυτές. Αυτό που έχετε στη διάθεσή σας εξαρτάται από τη συσκευή σας, αλλά ως χρήστης iPhone, μου αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιώ το Vivid για τη λήψη ηλιοβασιλέματος.

Η χρήση ενός φίλτρου που προσθέτει περισσότερα χρώματα είναι ένας τρόπος για να βελτιώσετε τις εικόνες σας, αλλά προτείνω επίσης να αλλάξετε σε ένα εφέ κάμερας που προσθέτει περισσότερη ζεστασιά στην εικόνα σας. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε αυτά τα φίλτρα αργότερα, επομένως αξίζει να πειραματιστείτε για να δείτε ποια σας αρέσουν περισσότερο.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, ελέγξτε όλα τα διαφορετικά φίλτρα κάμερας iPhone και πότε να τα χρησιμοποιήσετε.

Γυρίστε το τηλέφωνό σας στο πλάι

Πολλοί από εμάς τραβάμε τις περισσότερες —αν όχι όλες— από τις φωτογραφίες μας σε κατακόρυφη λειτουργία αυτές τις μέρες. Δεδομένου ότι το 4:5 είναι η πιο δημοφιλής αναλογία διαστάσεων στο Instagram και θέλουμε επίσης οι εικόνες μας να ταιριάζουν με τις ιστορίες, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Ωστόσο, μερικές φορές, η λειτουργία πορτραίτου δεν θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Συχνά διαπιστώνω ότι το να γυρίζω το τηλέφωνό μου στο πλάι και να φωτογραφίζω σε οριζόντια λειτουργία είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για τη λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών στο ηλιοβασίλεμα. Απολαμβάνω τη λήψη πανοραμικών όψεων και οι αγαπημένοι μου τύποι φωτογραφιών με ηλιοβασίλεμα περιλαμβάνουν τοπία—έτσι αυτό είναι το πιο λογικό.

Το να γυρίζετε το τηλέφωνό σας στο πλάι είναι επίσης εξαιρετικό για τη φωτογράφηση αστικών τοπίων το ηλιοβασίλεμα. Εάν αργότερα θέλετε να δημοσιεύσετε τις εικόνες σας στο Instagram, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε το Canva ή το Photoshop Express για να προσθέσετε ένα περίγραμμα.

φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος

Συμπεριλάβετε Άνθρωπους στη φωτογραφία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε άμεσα τις εικόνες σας να φαίνονται συναρπαστικές είναι να συμπεριλάβετε άτομα σε αυτές. Προσθέτω άτομα στις φωτογραφίες μου με το ηλιοβασίλεμα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων και φωτογραφιών street style. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο απολαμβάνω τη λήψη φωτογραφιών ηλιοβασιλέματος από smartphone είναι να συμπεριλάβω ανθρώπους ως σιλουέτες.

Η λήψη ανθρώπων στις λήψεις σας μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε σε ένα πολυσύχναστο μέρος και δεν θέλετε να τραβήξετε ακριβώς την ίδια φωτογραφία με όλους τους άλλους. Μπορούν επίσης να προσθέσουν ένα άλλο στοιχείο στην ιστορία σας, ειδικά αν δοκιμάζετε περισσότερο στυλ φωτογραφίας με ντοκιμαντέρ.

Η εκμάθηση των κρίσιμων πτυχών των τύπων φωτογραφίας που εμπλέκουν άτομα θα βοηθήσει τις εικόνες σας να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, αξίζει να μάθετε πώς να είστε λιγότερο παρεμβατικοί στη φωτογραφία δρόμου.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το Lens Flare

Η λάμψη φακού είναι πιο δύσκολο να γίνει απευθείας στα smartphone από ό,τι αν είχατε κάμερα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάνετε τις φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος να ξεχωρίζουν. Θα πρότεινα να δείξετε το smartphone σας προς τον ήλιο καθώς δύει και, στη συνέχεια, να αγγίξετε τον ήλιο για να εστιάσετε στη συγκεκριμένη περιοχή. Αφού το κάνετε αυτό, η φωτογραφική μηχανή σας θα πρέπει στη συνέχεια να τραβήξει μια αρκετά συμπαγή φωτογραφία με λάμψη φακού.

Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλές φορές προτού λάβετε μια εικόνα αναλαμπής φακού που σας αρέσει. Αξίζει επίσης να ενισχύσετε τις γνώσεις σας εκ των προτέρων ανατρέχοντας σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με το τι είναι η λάμψη φακού στη φωτογραφία και γιατί συμβαίνει αυτό.

sea, sunset, boat

Βρείτε ενδιαφέροντα περιβάλλοντα

Μπορείτε εύκολα να κάνετε τα ηλιοβασιλέματα να φαίνονται όμορφα γιατί είναι, εξ ορισμού, αρκετά ευχάριστα. Αλλά ταυτόχρονα, μια όμορφη φωτογραφία δεν είναι αυτόματα ενδιαφέρουσα. Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να κάνω τις φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος να φαίνονται ενδιαφέρουσες είναι να βρίσκω περιβάλλοντα που προσθέτουν στην εμπειρία θέασης.

Το πώς θα το κάνω αυτό εξαρτάται από το πού βρίσκομαι. Για παράδειγμα, αν βρίσκομαι σε πόλη, μου αρέσει να αποτυπώνω αστικά τοπία. Αλλά αν βρίσκομαι στη φύση, μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω δέντρα στις εικόνες μου. Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να προσθέσετε άλλα γραφικά σκηνικά όπως βουνά και αν βρίσκεστε κοντά στη θάλασσα, δοκιμάστε να συμπεριλάβετε κάποια άγρια ​​ζωή στις λήψεις σας.

Εστιάστε σε ενδιαφέρουσες σκιές και υφές

Έχοντας πλέον ζήσει σε ένα μέρος με μακρύ και σκοτεινό χειμώνα για σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχω αρχίσει να ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο για το πώς το φως αλληλεπιδρά με τις επιφάνειες. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, παρατηρώ ότι ο ήλιος θα αντανακλάται διαφορετικά στα κτίρια. Επιπλέον, το πόσο έντονο είναι ένα ηλιοβασίλεμα θα εξαρτηθεί από την εποχή του χρόνου.

Ομοίως, θα βρείτε σκιές και υφές σε δρόμους και τοπία. Η εστίαση σε αυτά τα φώτα που αλλάζουν, ειδικά όταν αποτυπώνετε ηλιοβασιλέματα στο μέρος όπου ζείτε, θα οδηγήσει σε πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να φωτογραφίσετε πολλές φωτογραφίες και να παρατηρήσετε το περιβάλλον σας για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσετε με επιτυχία να τραβάτε τις εικόνες που θέλετε, αλλά η αναμονή και η διαδικασία αξίζουν τον κόπο.

φωτογραφίες ηλιοβασιλέματος

Τραβήξτε σε μοναδικές συνθήκες

Όταν σκέφτεστε τη φωτογραφία του ηλιοβασιλέματος, πιθανότατα έχετε την ιδέα να τραβήξετε φωτογραφίες το καλοκαίρι και σε μια παραλία. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι αγαπημένες μου φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος έχουν έρθει σε μοναδικές συνθήκες. Για παράδειγμα, είναι υπέροχο να τραβάτε φωτογραφίες από το ηλιοβασίλεμα μετά από μια χιονισμένη μέρα, όταν ο ήλιος του χειμώνα είναι χαμηλά. Ομοίως, μπορείτε να πάρετε δροσερές λήψεις εάν βρέχει και δείτε ένα ουράνιο τόξο κοντά στην ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τραβήξετε φωτογραφίες από το ηλιοβασίλεμα σε συννεφιασμένο καιρό, αλλά θα πρότεινα να το κάνετε αν τα σύννεφα αποκαλύπτουν σημεία φωτός.

Η φωτογράφηση μοναδικών φωτογραφιών ηλιοβασιλέματος από smartphone απαιτεί λίγη σκέψη έξω από το κουτί, αλλά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κάνετε τις εικόνες σας να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το φίλτρο της κάμερας και να συμπεριλάβετε άτομα στις λήψεις σας. Η απενεργοποίηση του φλας βοηθά επίσης σημαντικά. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και δείτε ποιες λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *