Τι σημαίνει το LTE

Τι σημαίνει το LTE στο τηλέφωνό μου;

Σημαντικά σημεία

  • Το LTE αντιπροσωπεύει το ασύρματο πρότυπο υψηλής ταχύτητας, τροφοδοτώντας τα περισσότερα δίκτυα 4G σήμερα.
  • Ενώ το LTE αναφέρεται συχνά εναλλακτικά με το 4G, είναι μια τεχνολογία πίσω από το 4G και οι νεότερες γενιές κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να στηρίζονται στα θεμέλιά του.
  • Ένα τηλέφωνο που εμφανίζει LTE χρησιμοποιεί αυτό το δίκτυο για συνδεσιμότητα, αν και οι δυνατότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον φορέα και τις ζώνες συχνοτήτων που αναπτύσσονται σε διαφορετικές περιοχές.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα κινητό τηλέφωνο που κυκλοφόρησε μετά το 2011, μπορεί να έχετε δει το “LTE” να εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας, δίπλα στη γραμμή μπαταρίας. Εάν δεν εμφανίζεται στην οθόνη σας, θα είχατε δει το LTE κάπου στη σελίδα ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας 5G στο Android

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone

Αναρωτιέστε τι σημαίνει LTE; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι σημαίνει LTE;

Το LTE σημαίνει Long Term Evolution, ένα πρότυπο για ασύρματη μετάδοση δεδομένων που σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγείστε στο διαδίκτυο, να αποκτήσετε πρόσβαση στους αγαπημένους σας ιστότοπους, να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο και να μεταδώσετε μουσική με το Spotify ή το Apple Music.

Συνηθέστερα, ωστόσο, το LTE αναφέρεται ως 4G ή 4G LTE. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να βρείτε 4G ή 4G LTE αντί για LTE να εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας.

LTE έναντι 4G

Λοιπόν, το 4G και το LTE σημαίνουν το ίδιο πράγμα;

Λοιπόν, το LTE αρχικά προτάθηκε και εισήχθη ως διάδοχος της τρίτης γενιάς τεχνολογίας ασύρματων κινητών τηλεπικοινωνιών (3G), αλλά δεν πληρούσε τα κριτήρια της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) για την τέταρτη γενιά (4G). Η ITU ορίζει ότι ένα πραγματικό δίκτυο 4G, όπως το LTE Advanced, πρέπει να προσφέρει μέγιστες ταχύτητες δεδομένων τουλάχιστον 1 Gbps. Το LTE, ωστόσο, υστερεί σε αυτό, προσφέροντας ταχύτητες περίπου 100 Mbps

Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μια καλύτερη έκδοση, η LTE Advanced, η οποία ενσωματώνει πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως η συγκέντρωση κινητής τηλεφωνίας, η οποία συνδυάζει πολλαπλές ζώνες συχνοτήτων, βελτιωμένες διαμορφώσεις MIMO και πιο αποτελεσματικά σχήματα διαμόρφωσης, τα οποία αναγνώρισε η ITU ως 4G.

Ωστόσο, το LTE, που είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 3G, αναφέρεται συχνά ως 4G. Ουσιαστικά, ενώ το LTE Advanced είναι το αληθινό 4G, το LTE, που ονομάζεται επίσης 4G, είναι η τεχνολογία που τροφοδοτεί τα περισσότερα δίκτυα 4G.

Πώς λειτουργεί το LTE;

Το LTE χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ραδιοσυχνότητες και ζώνες, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τους παρόχους δικτύου, τις κινητές συσκευές και τις περιοχές. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο με δυνατότητα LTE με έναν συγκεκριμένο πάροχο σε μία χώρα. Πιθανότατα δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τηλέφωνο με την ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε άλλη χώρα (αν και τα περισσότερα smartphone είναι ρυθμισμένα να χρησιμοποιούν πολλές ζώνες συχνοτήτων, επομένως θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας).

ΠεριοχήΚοινές ζώνες LTEΠεριγραφή
ΗΠΑBand 2 (1900 MHz), Band 4 (AWS 1700/2100 MHz), Band 12 (700 MHz)Αυτές οι ζώνες χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ επειδή παρέχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ κάλυψης και απόδοσης δεδομένων. Το Band 12, για παράδειγμα, προσφέρει εκτεταμένη κάλυψη και διείσδυση σε εσωτερικούς χώρους, καθιστώντας το ιδανικό για αγροτικές και αστικές περιοχές.
ΕυρώπηBand 3 (1800 MHz), Band 7 (2600 MHz), Band 20 (800 MHz)Η Ευρώπη χρησιμοποιεί αυτές τις ζώνες για να εξυπηρετήσει πυκνές αστικές περιοχές με Band 7, ενώ η Band 20 χρησιμοποιείται για ευρύτερη περιφερειακή κάλυψη λόγω της χαμηλότερης συχνότητάς της, η οποία προσφέρει καλύτερη εμβέλεια και διείσδυση σήματος σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτές οι διαφορές στις συχνότητες και τις μπάντες μπορούν να επηρεάσουν τις ταχύτητες και την απόδοση που θα βιώσετε. Ορισμένοι πάροχοι δικτύου προσφέρουν ακόμη πιο γρήγορες εκδόσεις LTE (LTE Advanced), όπως LTE+ (Verizon), 4G+ (Vodafone) και LTE-A (T-Mobile), οι οποίες μπορούν να φτάσουν έως και 1 Gbps για λήψεις σε βέλτιστες συνθήκες (θεωρητικά) .

Πόσο γρήγορο είναι το LTE;

Λοιπόν, τι είδους ταχύτητες μπορείτε να περιμένετε σε ένα δίκτυο LTE; Γενικά, το LTE προσφέρει ταχύτητες λήψης που κυμαίνονται από 20 Mbps έως 150 Mbps και ταχύτητες μεταφόρτωσης από 5 Mbps έως 50 Mbps. Φυσικά, οι δυνατότητες του τηλεφώνου σας, η συμφόρηση δικτύου και άλλοι παράγοντες θα καθορίσουν την πραγματική ταχύτητα που θα βιώσετε.

ΤεχνολογίαΜέγιστη Θεωρητική Ταχύτητα
3GΈως 2 Mbps
LTEΈως 100 Mbps
4G (LTE Advanced)Έως 1 Gbps
5GΈως 10 Gbps ή περισσότερο

Ωστόσο, το LTE προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα δίκτυα 3G. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί τομείς βελτίωσης:

  1. Γρηγορότερες ταχύτητες: Το LTE προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης από το 3G. Εάν πρέπει να κατεβάσετε μια ταινία 1 GB, θα περάσετε περίπου επτά λεπτά σε βέλτιστες συνθήκες δικτύου 3G, αλλά λιγότερο από ένα λεπτό σε συνθήκες αιχμής δικτύου LTE. Θα απολαύσετε τη λήψη βίντεο ροής, την αναπαραγωγή διαδικτυακών παιχνιδιών και πολλά άλλα σε LTE παρά 3G.
  2. Χαμηλότερη καθυστέρηση: Σε αντίθεση με τα δίκτυα 3G με υψηλότερο λανθάνοντα χρόνο, συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένετε περισσότερα από δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου για την αποστολή δεδομένων σε ένα δίκτυο LTE. Αυτό επιτρέπει πιο ομαλές εμπειρίες με εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο όπως τα συστήματα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας (AR).
  3. Απρόσκοπτες μεταβάσεις: Το LTE επιτρέπει την απρόσκοπτη μετάβαση σε παλαιού τύπου τεχνολογίες όπως το GSM και το CDMA2000, καθώς και νεότερες τεχνολογίες όπως το 5G. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να δείτε το LTE να εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας 5G, καθώς μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιοχές όπου η κάλυψη 5G δεν είναι διαθέσιμη.

Ενώ το 5G και όλες οι νεότερες γενιές προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερες δυνατότητες δικτύου από το LTE, παραμένει ζωτικής σημασίας στην τεχνολογία ασύρματων δικτύων. Εξακολουθεί να αναπτύσσεται ευρέως, παρέχοντας αξιόπιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ειδικά σε περιοχές όπου η υποδομή 5G εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *