Το iPhone δεν ανοίγει;Πως να το διορθώσετε

Διάφορα ζητήματα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα iPhone που δεν ανταποκρίνεται, το οποίο δεν θα ενεργοποιηθεί καν. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να λύσετε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν χωρίς να το μεταφέρετε στην Apple. Θα συζητήσουμε τα βήματα που μπορείτε να κάνετε παρακάτω.

1. Αφήστε το iPhone σας να κρυώσει

Αν έχετε αφήσει ποτέ το iPhone σας στον ήλιο μια ζεστή μέρα, μπορεί να το έχετε ξαναζήσει. Όταν το iPhone σας ζεσταίνεται πολύ, είναι σχεδιασμένο να κλείνει και να αναστέλλει τα πάντα εκτός από τη λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου το iPhone σας δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου και δεν ανταποκρίνεται εντελώς, χωρίς τίποτα στην οθόνη. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα θερμοκρασίας που λέει: “Το iPhone πρέπει να κρυώσει για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε”.

Για να αφήσετε το iPhone σας να ενεργοποιηθεί ξανά, κρυώστε το τοποθετώντας το σε ξηρό, δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο. Ποτέ μην προσπαθήσετε να κρυώσετε αμέσως το iPhone σας βάζοντάς το στην κατάψυξη ή δίπλα σε ένα κλιματιστικό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία συμπύκνωσης, η οποία θα καταστρέψει τη συσκευή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :

2. Φορτίστε το iPhone σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται ως η πιο προφανής επιλογή όταν το iPhone σας δεν ενεργοποιείται. Αλλά για να είστε ασφαλείς, είναι καλύτερα να εξαλείψετε πρώτα την υπερβολική θερμότητα ως αιτία πριν προσπαθήσετε να φορτίσετε το iPhone σας.

Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, ο απλός λόγος για τον οποίο το iPhone σας δεν θα ενεργοποιηθεί είναι ότι η μπαταρία έχει εξαντληθεί εντελώς.

Πιθανότατα θα δείτε το Τοποθετήστε το καλώδιο Lightning/USB-C εμφανίζεται το εικονίδιο όταν προσπαθείτε να το ενεργοποιήσετε. Όταν συνδέετε έναν φορτιστή, το εικονίδιο θα εξαφανιστεί. Ένα κόκκινο γραφικό μπαταρίας παραμένει όσο φορτίζεται το iPhone σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το iPhone σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, το εικονίδιο μπορεί να μην εμφανίζεται καν επειδή έχει εξαντληθεί όλη η ισχύς της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της περιόδου αποθήκευσης. Ευτυχώς, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το iPhone σας είναι κατεστραμμένο ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Απλώς συνδέστε το iPhone σας σε έναν φορτιστή και περιμένετε 15 έως 30 λεπτά. Εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να λειτουργεί, θα δείτε τελικά μια ένδειξη φόρτισης να εμφανίζεται στην οθόνη. Μόλις η συσκευή σας φορτιστεί και αποκτήσει επαρκή ισχύ, το iPhone σας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

3. Ελέγξτε το καλώδιο Lightning ή το καλώδιο USB-C

Όταν το καλώδιο σας έχει προβλήματα, το iPhone σας δεν μπορεί να φορτίσει καθόλου. Αν λοιπόν το Εισαγάγετε το καλώδιο Lightning/USB-C Το εικονίδιο παραμένει ακόμα και αφού το συνδέσετε και προσπαθήσετε να το φορτίσετε, το iPhone σας δεν θα ενεργοποιηθεί, όσο καιρό κι αν περιμένετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά καλώδια του ίδιου τύπου εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτισης. Μην παραβλέπετε ούτε τους φορτιστές τοίχου γιατί και αυτοί έχουν την τάση να αστοχούν.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές, υψηλής ποιότητας καλώδιο φόρτισης χωρίς φθορές ή ζημιές και ελέγξτε εάν διαθέτετε τον κατάλληλο τύπο καλωδίου και μετασχηματιστή ρεύματος για το iPhone σας.

4. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας

Εάν το iPhone σας δεν ενεργοποιείται επειδή έχει κολλήσει σε βρόχο εκκίνησης, εμφανίζει το λογότυπο της Apple ή ολοκληρώνει μια αναβάθμιση iOS, μια λύση είναι να επανεκκινήσετε το iPhone σας. Η ακριβής διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο του iPhone, επομένως ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με την αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας. Στη σπάνια περίπτωση που δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το iPhone σας, μια αναγκαστική επανεκκίνηση θα είναι χρήσιμη.

Προσωπικά, υπήρξε μια φορά που το iPhone μου δεν έκλεισε όταν ήθελα να το απενεργοποιήσω και να το ενεργοποιήσω ξανά. Το κουμπί απενεργοποίησης στην οθόνη δεν εμφανιζόταν και η οθόνη του iPhone μου είχε παγώσει. Μπορούσα να κλείσω τη συσκευή μου μόνο με αναγκαστική επανεκκίνηση.

Εάν η οθόνη του iPhone σας δεν είναι παγωμένη, μπορείτε να εξετάσετε τρόπους επανεκκίνησης του iPhone σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε κουμπιά.

5. Επαναφέρετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να το δώσετε Εφαρμογή Apple Devices (στα Windows) ή Finder (σε macOS) μια φωτογραφία. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Εάν αναγνωρίζει τη σύνδεση USB, τώρα θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το iPhone σας κάνοντας κλικ Ελεγχος για ενημερώσεις. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, πατήστε Επαναφέρετε το iPhone για να το εγκαταστήσετε ξανά. Θα μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήσατε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία

Επιλέξτε Restore Backup στην καρτέλα General στο Finder

Εάν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει τη σύνδεση, ήρθε η ώρα να θέσετε το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης. Μόλις το κάνετε αυτό, το Finder ή οι συσκευές Apple θα πρέπει να αναγνωρίσουν το iPhone σας και να σας αφήσουν να χτυπήσετε Επαναφέρετε το iPhone για να επανεγκαταστήσετε το iOS, αλλά θα χάσετε οτιδήποτε δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας.

6. Αντικαταστήστε την μπαταρία του iPhone σας

Μερικές φορές, ένα iPhone μπορεί να πάρει ώρες για να ξαναζωντανέψει. Εξαρτάται από το πόσο καιρό η μπαταρία του iPhone σας είναι εντελώς άδεια. Ωστόσο, εάν το iPhone σας είναι μια παλιά συσκευή που έχετε αφήσει στο συρτάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι η μπαταρία έχει τελειώσει.

Αυτό είναι πιθανό εάν οι παραπάνω λύσεις δεν λύσουν το πρόβλημα της μη ενεργοποίησης του iPhone σας. Επομένως, θα πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας, η οποία είναι μια σχετικά εύκολη λύση στο μεγάλο σχέδιο των προβλημάτων iPhone.

Μπορείτε να πληρώσετε την Apple για να το κάνει, αλλά αν έχετε εγγύηση AppleCare+, μπορείτε να λάβετε δωρεάν αντικατάσταση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το κάνετε φθηνότερα σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης της επιλογής σας.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι μπορεί να μην είναι μόνο πρόβλημα μπαταρίας. Εάν πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό, υπάρχει πιθανότητα οι προσπάθειές σας να είναι μάταιες, ειδικά αν κατευθυνθείτε σε ένα κέντρο σέρβις τρίτου που αντικαθιστά την μπαταρία όπως ζητάτε χωρίς να εξετάσει το iPhone σας.

7. Επισκευάστε το iPhone σας

Εάν το iPhone σας δεν ενεργοποιείται και παρουσιάζει σημάδια ζημιάς, όπως η οθόνη που τρεμοπαίζει ή ραγισμένη οθόνη, μπορεί να το έχετε σκοτώσει. Οι αιτίες της ζημιάς περιλαμβάνουν το να πέσει, να βραχεί (ή να υπερβεί την αντίσταση στο νερό) ή να το αφήσει σε περιβάλλον με ακραίες θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η έκταση της ζημιάς θα καθορίσει το κόστος επισκευής του iPhone σας. Δυστυχώς, ένα iPhone που δεν ενεργοποιείται υποδηλώνει γενικά ένα πρόβλημα πέρα ​​από μια σπασμένη οθόνη. Για παράδειγμα, το νερό και ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη που συνήθως απαιτεί νέα συσκευή. Εάν συμβαίνει αυτό, μεταφέρετε το iPhone σας στην Apple ή σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών για να μάθετε τις επιλογές επισκευής σας.

Τα καλά κέντρα επισκευής μπορούν συχνά να πουν εάν οι επισκευές είναι εφικτές όταν το iPhone σας δεν ενεργοποιείται. Μπορούν επίσης να εκτιμήσουν το κόστος πριν πραγματοποιήσουν την εργασία.

Προτού εξοφλήσετε πολλά χρήματα, σκεφτείτε την τιμή μιας συσκευής αντικατάστασης και μην ξεχάσετε να αντισταθμίσετε τα χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε από την πώληση του παλιού σας iPhone. Εάν δεν μπορείτε να το πουλήσετε λόγω ζημιάς, μπορείτε να το δωρίσετε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ώστε να μπορούν να ανακυκλώσουν το παλιό σας iPhone για να συγκεντρώσουν χρήματα!

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *