Γεννήτριες Μουσικής AI

Καλύτερες Γεννήτριες Μουσικής AI

Σημαντικά σημεία

  • Το Suno αντιπροσωπεύει την αιχμή στον τομέα της παραγωγής μουσικής AI, παρέχοντας καλή ποιότητα ήχου, σύνθεση και διασκευή τραγουδιών με λίγες ατέλειες.
  • Το Udio υστερεί σε σχέση με το Suno στη γενιά μουσικής AI, με αξιοσημείωτη ηχητική παραμόρφωση και, μερικές φορές, περίεργες δομές.
  • Ενώ οι γεννήτριες μουσικής τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντικαταστήσουν τη μέτρια και επιφανειακή μουσική, οι βαθύς στίχοι και οι αποχρώσεις των ερμηνειών θα επιτυγχάνονται πάντα καλύτερα από ανθρώπους καλλιτέχνες.

Ενώ όλο και περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν συντομεύσεις και υπηρεσίες για να επιταχύνουν τις διαδικασίες παραγωγής ήχου και μουσικής, οι γεννήτριες μουσικής τεχνητής νοημοσύνης προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζονται ότι παρέχουν ολοκληρωμένα, έτοιμα τραγούδια. Αξίζει ακόμα να παράγεις τα δικά σου τραγούδια από την αρχή;

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : δωρεάν γεννήτριες μουσικής AI

Καλύτερες Εφαρμογές εφαρμογές εύρεσης τραγουδιών

Η κατάσταση των AI Music Generators το 2024

Αν και μπορεί να φαινόταν πολύ μακριά πριν οι παραγωγοί μουσικής και οι καλλιτέχνες πιέζονταν στον δημιουργικό τομέα τους από την τεχνητή νοημοσύνη, στο σύνολο των εργαλείων μίξης AI και των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης προστέθηκαν ενιαίες γεννήτριες μουσικής τεχνητής νοημοσύνης.

Παρόμοια με τις γεννήτριες τέχνης τεχνητής νοημοσύνης, ένα από τα ελκυστικά των παραγωγών μουσικής AI είναι η απλότητα που συνεπάγεται η δημιουργία μουσικής. το μόνο που χρειάζεστε είναι μια προτροπή κειμένου. Αυτός, θεωρητικά, είναι ο στόχος των οργανισμών που οδηγούν τις γεννήτριες μουσικής AI—να κάνουν τη δημιουργία μουσικής προσβάσιμη σε όλους.

Τώρα, ας δούμε δύο από τις καλύτερες γεννήτριες μουσικής τεχνητής νοημοσύνης που είναι διαθέσιμες το 2024. Μπορεί να έχετε ακούσει για τη γεννήτρια μουσικής Jukebox AI από την OpenAI—τους δημιουργούς του ChatGPT—αλλά οι σημερινοί πρωτοπόροι στον τομέα της παραγωγής μουσικής AI είναι οι Suno και Udio.

Ενώ το Jukebox AI ήταν γνωστό για τον παραμορφωμένο, ακάθαρτο ήχο του, τα τραγούδια τεχνητής νοημοσύνης από τους Suno γίνονται ανησυχητικά καλά. τουλάχιστον στην επιφάνεια.

Δοκιμές Udio για να κάνετε μουσική AI

Μοιραστείτε την αρχική σελίδα του ιστότοπου

Το Udio είναι σχετικά νέος στη μουσική σκηνή της τεχνητής νοημοσύνης, κυκλοφορώντας τη δημόσια beta του τον Απρίλιο του 2024. Υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνιστή του Suno, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μια ενδεικτική άποψη για τις δυνατότητες και τις δυνατότητες των παραγωγών μουσικής AI.

Αφού δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό (μέσω email), μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία τραγουδιών μέσω απλών μηνυμάτων AI.

Prompt: alternative electronic
Ιστότοπος Udio που δείχνει ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε και τους στίχους του

Μετά την προτροπή σας, το Udio δημιουργεί δύο ξεχωριστά κομμάτια, με διαφορετικούς στίχους και όργανα. Τα τραγούδια περιορίζονται σε 32 δευτερόλεπτα περίπου, αλλά μπορείτε να τα κατεβάσετε. Για να δημιουργήσετε και να κατεβάσετε τραγούδια μεγαλύτερης διάρκειας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα μοντέλα συνδρομής επί πληρωμή.

Ήταν αμέσως προφανές ότι οι πιο σύντομες προτροπές οδήγησαν το Udio να συμπληρώσει τα κενά, προσθέτοντας ετικέτες είδους όπως το synthpop και άλλες ετικέτες που μπορούν να απομακρυνθούν από αυτό που αναζητάτε. Ενώ η ποιότητα του ήχου είναι αξιοπρεπής, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μεταβλητών που εμπλέκονται στην παραγωγή ενός τραγουδιού με καλό ήχο, υπάρχει αξιοσημείωτη ηχητική παραμόρφωση.

Αυτό καθιστά αμέσως εμφανές, σε πολλές περιπτώσεις, ότι ακούτε μουσική τεχνητής νοημοσύνης από υπολογιστή. Επιπλέον, ακόμη και στα αποσπάσματα των 30 δευτερολέπτων, ορισμένα όργανα και δομές φαίνονται περίεργα, σπάζοντας τη ροή της μουσικής.

Ενώ το Udio αναμφίβολα θα βελτιωθεί με τρομακτικό ρυθμό, προς το παρόν, υστερεί σε σχέση με το Suno σε όλους τους τομείς.

Δοκιμές Suno για να κάνετε μουσική AI

Ιστοσελίδα της Suno

Το Suno δημιουργήθηκε το 2023 και οδηγεί σε κάποια απόσταση στο πακέτο των μοντέλων παραγωγής μουσικής AI. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τη μουσική της με AI δωρεάν μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού (μέσω email). Η έκδοση 3.5 σάς δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε ένα πλήρες τραγούδι, διάρκειας έως και τεσσάρων λεπτών, με βάση την προτροπή κειμένου σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα τραγούδια ή τα μουσικά κομμάτια που δημιουργούνται. Πρέπει να εγγραφείτε σε ένα από τα σχέδια με τιμή για να αποκτήσετε εμπορικούς όρους για τα κομμάτια που δημιουργούνται.

Άμεσα αποτελέσματα

Πρώτα, δοκίμασα μια απλή προτροπή κειμένου.

Prompt: alternative electronic soul
Δημιουργία τραγουδιών και στίχοι ιστοσελίδας Suno

Αυτή η προτροπή δημιούργησε δύο κομμάτια, με τίτλο Echoes in the Night. Αν και ήταν παρόμοιο στο στυλ, το καθένα πρόσφερε έναν ξεχωριστό φωνητικό ήχο.

Πλεονεκτήματα

Ως επί το πλείστον, η δομή των τραγουδιών, η σύνθεση και η διασκευή είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που θα περίμενε κανείς να ακούσει από επαγγελματίες επαγγελματίες σε πλατφόρμες όπως το Spotify.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάθε ενότητα εξελίσσεται όπως θα περιμένατε. εισαγωγή → στίχος → προ-χορωδία → χορωδία → γέφυρα, κ.λπ. Αυτό αντανακλάται στα όργανα, καθώς τα κρουστά, οι αρμονίες, τα γέμιση και οι μεταβάσεις δημιουργούν την προσμονή και κορυφώνονται καλά στα κύρια ρεφρέν.

Η ηχητική ποιότητα των ίδιων των τραγουδιών είναι εκεί που λάμπει ο Suno, όπου τα όργανα και τα φωνητικά είναι κυρίως καθαρά, καθορισμένα και αναμειγνύονται καλά μεταξύ τους.

Μειονεκτήματα

Ένα από τα αρνητικά των κομματιών του Suno είναι η παρατεταμένη ακάθαρτη παραμόρφωση που ακούγεται συχνά να συνοδεύει τα άκρα όλων των φωνητικών. Ο ήχος είναι παρόμοιος με αυτόν που θα μπορούσατε να συσχετίσετε με φωνητικά με υπολογιστή ή φωνητικά ηχογραφημένα σε κακό μικρόφωνο. Αυτό μπορεί επίσης να ακουστεί σε πολλά από τα οργανικά στοιχεία ως ένα λεπτό σφύριγμα.

Επιπλέον, εμφανίζονται ασυνέπειες στη δομή των τραγουδιών όπου οι στίχοι επαναλαμβάνονται με ασυνήθιστο τρόπο ή ο φωνητικός επικεφαλής τραγουδά ξαφνικά σόλο σε χαμηλή ένταση όταν δεν έχει νόημα να το κάνει.

Ένα άλλο βασικό αρνητικό είναι ότι οι στίχοι που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ήπιοι και άψυχοι. Ωστόσο, για να δοκιμάσω τις στιχουργικές δυνατότητες του Suno, ανέπτυξα την αρχική μου προτροπή.

Prompt: alternative electronic soul with deep lyrics about overcoming pain to find meaning and love
Ιστότοπος Suno που δείχνει ένα τραγούδι με βαθύτερους στίχους

Διατηρώντας την καλή, αλλά όχι εκπληκτική ηχητική τους ποιότητα, τα δύο νέα κομμάτια, με τίτλο Finding Light, προσφέρουν κάτι πιο στιχουργικό. Θίγει βαθύτερα θέματα με την περιστασιακή ποιητική άνθηση. Υπάρχουν μία ή δύο γραμμές που διαταράσσουν τη ροή των στίχων, αλλά συνολικά, φαίνεται να είναι μια βελτίωση.

Οι AI Music Generators θα αντικαταστήσουν τους μουσικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το γεμάτο τσιτάτο ερώτημα, ας δούμε την οπτική γωνία ενός από τους πρώτους πρωτοπόρους στον τομέα της μουσικής που δημιουργείται από υπολογιστή, του David Cope.

Πίσω στο 1997, η δημιουργία του EMI (Πειράματα στη Μουσική Νοημοσύνη) ξεγέλασε το ζωντανό κοινό να πιστέψει ότι η εξομοίωση χορωδίας Bach της EMI έγινε από τον πραγματικό Bach, ενώ απέδωσε λάθος το πραγματικό κομμάτι του Bach και την απόδοση ενός άλλου συνθέτη σε λάθος πηγές.

Τι είπε ο David Cope για τη δημιουργία του; Κατάλαβε ότι το πρόγραμμά του θα μπορούσε να κάνει «όμορφη μουσική αλλά ίσως όχι βαθιά».

Το ίδιο συναίσθημα ισχύει και για τη σύγχρονη μουσική AI.

Είναι αναπόφευκτο οι εξαιρετικά τεχνικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή και τη δημιουργία μουσικής να βελτιωθούν σημαντικά στο εγγύς και μακρινό μέλλον. Θα επιτευχθεί ένας παρθένος ήχος. Η ομορφιά, ως ένα βαθμό, θα εκπληρωθεί.

Ο αντίκτυπος αυτού είναι ότι η μέτρια μουσική, και αυτή που αντλεί μόνο από επιφανειακό και επιφανειακό νόημα και έμπνευση, θα αντικατασταθεί από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν θα αποτυπωθούν σε συγχρονισμό, και αυτό είναι βαθύς στίχος σε συνδυασμό με μια λεπτή, εγκάρδια απόδοση. είτε σε υπνοδωμάτιο, στούντιο ή ζωντανό.

Μην σταματάτε να δημιουργείτε τη δική σας μουσική

Όσοι θέλουν να πειραματιστούν με τη δημιουργία μουσικής και κάποια μουσική υπόκρουση θα βρουν ότι οι γεννήτριες μουσικής AI είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

Ωστόσο, όποιος αναζητά μουσική ή τέχνη που αφηγείται μια ιστορία, τραβάει την καρδιά και χρειάζεται εκλεπτυσμένες και λεπτές αναθεωρήσεις, είναι καλύτερα να βρει καλλιτέχνες της πραγματικής ζωής. Μπορεί να βρίσκεστε στην αρχή του δημιουργικού σας ταξιδιού ή πιο πέρα, μαθαίνοντας εργαλεία στα οποία η τεχνητή νοημοσύνη φαινομενικά αποδίδει πολύ καλύτερα σε δευτερόλεπτα.

Θυμηθείτε ότι είναι στο ταξίδι της εργασίας για να ζωντανέψετε το όραμά σας και στην ανασκαφή βαθύτερης έννοιας που αποστασιοποιείτε από τις επιφανειακές δημιουργίες. Αυτό, με τη σειρά του, φέρνει στην πραγματικότητα το βαθύ.

Είναι μια μακρά και μερικές φορές αργή διαδρομή, με όλο και περισσότερες πιθανώς επιβλαβείς συντομεύσεις να εμφανίζονται παντού, αλλά αν η δημιουργία είναι το πάθος σας, μην σταματήσετε. συνέχισε!

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *