email απάτης Pegasus

email απάτης Pegasus :Δείτε πώς να τα αποφύγετε

Σημαντικά σημεία

  • Το ηλεκτρονικό μήνυμα απάτης Pegasus είναι ένα πρόγραμμα phishing που αξιοποιεί τον φόβο και την ντροπή, αλλά στερείται αξιοπιστίας λόγω των απαιτήσεων εκβιασμού του.
  • Αν και είναι πραγματικό, το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus είναι υψηλής ποιότητας και δαπανηρό, καθιστώντας απίθανο να στοχοποιούνται τακτικά άτομα μέσω κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Εάν λάβετε ένα email απάτης Pegasus, αγνοήστε το, μην στείλετε χρήματα, εκτελέστε σάρωση προστασίας από ιούς και να είστε βέβαιοι ότι πιθανότατα δεν διείσδυσε στη συσκευή σας.

Έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό Pegasus και ότι πρέπει να πληρώσετε, διαφορετικά κάποιος θα διαρρεύσει λεπτομέρειες για εσάς; Αν και μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, μην ανησυχείτε. Ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εκβιασμού ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί λογισμικό κατασκοπείας πραγματικού κόσμου, είναι όλα μια μεγάλη απάτη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να αναγνωρίσετε τον αριθμό τηλεφώνου του απατεώνα

Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από το Chrome

Τι είναι το email απάτης Pegasus;

Κατά τη διάρκεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης Pegasus, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν υποτιθέμενο κακόβουλο πράκτορα. Αυτό το άτομο ισχυρίζεται ότι μόλυνε τον υπολογιστή σας με το κακόβουλο λογισμικό Pegasus επειδή κάνατε κλικ σε έναν κακό σύνδεσμο κάποια στιγμή. Αφού υποτίθεται ότι σας μόλυνα με το Pegasus, ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε το λογισμικό υποκλοπής spyware για να παρακολουθεί τις συνήθειες περιήγησής σας. Ορισμένα παραδείγματα υποστηρίζουν ότι το Pegasus έχει εγκατασταθεί στις συσκευές σας εδώ και μήνες.

Ο απατεώνας θα δηλώσει ότι σας έχει πιάσει να κάνετε κάποια ασύστολα πράγματα, συνήθως υπονοώντας να σας πιάσουν να περιηγείστε σε ένα περίεργο ή ασυνήθιστο είδος ενηλίκων για να σας κάνουν να νιώθετε επιπλέον ντροπή. Στη συνέχεια, θα ισχυριστούν ότι θα δημοσιοποιήσουν τόσο το υλικό της κάμερας web όσο και το ιστορικό διαδικτύου στους φίλους και την οικογένειά σας. Μην ανησυχείτε. υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε από αυτό: απλώς πληρώστε ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό σε μια διεύθυνση πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων και όλα τα στοιχεία θα εξαφανιστούν.

Τι είναι το Pegasus Spyware; Είναι αληθινό?

Η απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Pegasus προσθέτει ένα επίπεδο αξιοπιστίας αναφέροντας ένα πραγματικό στέλεχος κακόβουλου λογισμικού. Το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus είναι ένας πραγματικός ιός που μπορεί να επηρεάσει τηλέφωνα Android και iOS, κλέβοντας δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή φτάνει.

Ωστόσο, η ιδέα κάποιου να μολύνει τη συσκευή σας με το Pegasus και να συλλέγει τα δεδομένα σας χωρίς να το γνωρίζετε είναι τραβηγμένη. Το Pegasus αναπτύσσεται από τον Όμιλο NSO, μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται σε εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, στοχευμένα προγράμματα υποκλοπής. Η άδεια χρήσης του Pegasus κοστίζει τουλάχιστον 500.000 δολάρια και δεν συναλλάσσονται μόνο με οποιονδήποτε χτυπήσει την εξώπορτα.

Είναι ιδιαίτερα στοχευμένο και χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνήσεις και άλλους φορείς εναντίον συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων και όχι κανονικών ανθρώπων που κάνουν την καθημερινή τους ζωή.

Έχω πραγματικά μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό Pegasus;

Ευτυχώς, αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι επιβεβαίωση ότι το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus βρίσκεται στο σύστημά σας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι εξαιρετικά απίθανο ένας τυχαίος αποστολέας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας να έχει δώσει άδεια στην Pegasus να κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας 800 $ από εσάς. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, οι χάκερ που χρησιμοποιούν λογισμικό υποκλοπής spyware παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ήσυχοι για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να διατηρήσουν το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πιο πολύτιμα μακροπρόθεσμα.

Τούτου λεχθέντος, εάν ανησυχείτε ότι παραλάβατε κάποιο κακόβουλο λογισμικό, μην στείλετε χρήματα στον απατεώνα. Αντίθετα, δώστε στις συσκευές σας μια γρήγορη σάρωση προστασίας από ιούς και δείτε αν λαμβάνει κάτι. Μπορείτε να πάρετε μια από τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς για Windows και τα καλύτερα εργαλεία προστασίας από ιούς για Mac και να ελέγξετε ξανά ότι ο υπολογιστής σας είναι απαλλαγμένος από κακόβουλο λογισμικό.

Τι να κάνετε εάν λάβετε ένα email απάτης Pegasus

Αν δείτε αυτό το email να πέφτει στα εισερχόμενά σας, μην πανικοβληθείτε. Όπως καλύψαμε προηγουμένως, εάν κάποιος σας στόχευσε με κακόβουλο λογισμικό Pegasus, δεν θα σας στείλει email παραδεχόμενοι το έγκλημά του, ζητώντας ένα ασήμαντο ποσό. Θα παραμείνουν σιωπηλοί σχετικά με αυτό, ώστε να μπορέσουν να συλλέξουν τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών σας στοιχείων, και να αποσπάσουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Εάν δείτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μην στείλετε τα χρήματα στη διεύθυνση που δίνεται. Μπορεί να αισθάνεστε δελεαστικό να το κάνετε για να αποφύγετε να αποκαλύψετε επαίσχυντα μυστικά, αλλά ο απατεώνας σας κάνει να τα πιστέψετε και να τα πληρώσετε «μόνο για να βεβαιωθείτε».

Αντίθετα, διαγράψτε το email (εξετάστε το ενδεχόμενο να το επισημάνετε ως ανεπιθύμητο) και συνεχίστε την επιχείρησή σας χωρίς να φοβάστε ότι θα διαρρεύσει οτιδήποτε στους φίλους και την οικογένειά σας. Επίσης, σημειώστε ότι η λήψη ή το άνοιγμα του ίδιου του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν εγκαθιστά τίποτα κακό στο σύστημά σας, επομένως μην ανησυχείτε μήπως λάβετε κάτι κακό από κάποιον.

Συνολικά, η απάτη μέσω email του Pegasus μπορεί να τρομάξει τους ανθρώπους να ανησυχούν ότι τα πιο σκοτεινά μυστικά τους πρόκειται να φανούν σε όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο: απάτη. Εάν λάβετε ένα, φροντίστε να το διαγράψετε και να συνεχίσετε τη ζωή σας. Και αν αυτή η απάτη σας έχει κάνει να ανησυχείτε για το ποιος σας κρυφοκοιτάει πίσω από τον φακό, δείτε πώς μπορείτε να δείτε εάν η κάμερα web σας παραβιάστηκε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *