η οθόνη μαυρίζει για ένα δευτερόλεπτο στα Windows

Πώς να διορθώσετε ότι η οθόνη μαυρίζει για ένα δευτερόλεπτο στα Windows

Ας το παραδεχτούμε: δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από μια οθόνη που συνεχίζει να μαυρίζει από το πουθενά και χωρίς λόγο. Εάν είστε παίκτης, αυτό μπορεί να καταστρέψει εντελώς την εμπειρία παιχνιδιού σας σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μηνύματα από χρήστες των Windows 11 που ρωτούν για το ίδιο πρόβλημα, οπότε τελικά δημιουργήσαμε αυτό το άρθρο που περιέχει πιθανές διορθώσεις.

Το καλό είναι ότι η οθόνη μαυρίζει κάθε δύο δευτερόλεπτα, το οποίο είναι ένα πρόβλημα που μπορεί εύκολα να διορθωθεί τροποποιώντας κάποιες ρυθμίσεις. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να διορθώσετε ότι η οθόνη μαυρίζει κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους η οθόνη μαυρίζει για ένα δευτερόλεπτο

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον εντοπισμό, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται γενικά όταν κάτι παρεμβαίνει στη σύνδεση. Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους η οθόνη μαυρίζει για μερικά δευτερόλεπτα.

  • Χάστε, κακώς τοποθετημένα ή κατεστραμμένα καλώδια που συνδέουν την οθόνη σας με τον υπολογιστή σας.
  • Ξεπερασμένα ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών.
  • Εσφαλμένη διαμόρφωση ρυθμίσεων ενέργειας.
  • Ζητήματα ασυμβατότητας & σταθερότητας.
  • Προβλήματα υλικού στην οθόνη ή τον υπολογιστή σας.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Διαβάστε επίσης :Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11

Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη για ένα δεύτερο ζήτημα;

Διορθώστε ότι η οθόνη μαυρίζει για ένα δευτερόλεπτο στα Windows

Εφόσον δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο που προκαλεί το πρόβλημα της μαύρης οθόνης σε έναν υπολογιστή με Windows, πρέπει να ακολουθήσουμε όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που αφορούν την οθόνη, τα προγράμματα οδήγησης γραφικών και τα αρχεία συστήματος. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε.

1. Εξετάστε προσεκτικά τις συνδέσεις καλωδίων

Εάν η οθόνη συνεχίζει να μαυρίζει κάθε δύο δευτερόλεπτα ή λεπτά, είναι συνήθως αποτέλεσμα χαλαρών, κακώς τοποθετημένων ή ελαττωματικών συνδέσεων καλωδίων.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξετάσετε τις συνδέσεις των καλωδίων. Πρέπει να ελέγξετε για το καλώδιο που συνδέει την οθόνη σας με την CPU.

Ελέγξτε εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, έχει τοποθετηθεί στη σωστή θύρα κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι, δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο και οθόνη και δείτε αν βοηθάει.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών του υπολογιστή σας

Τα ξεπερασμένα ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης γραφικών είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους για το πρόβλημα της μαύρης οθόνης. Ως εκ τούτου, συνιστάται να ενημερώσετε και το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών του υπολογιστή σας και να δείτε αν βοηθάει. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών του υπολογιστή σας.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στον τρέχοντα προσαρμογέα γραφικών και επιλέξτε Ιδιότητες. Στις Ιδιότητες, κάντε κλικ Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Διαφορετικά, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

5. Στο Πώς θέλετε να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης; επιλέξτε «Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης».

Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι! Τώρα, τα Windows 11 θα αναζητούν αυτόματα διαθέσιμες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης γραφικών. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα ληφθεί και θα εγκατασταθεί αυτόματα.

3. Επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών

Εάν η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης δεν βοηθά και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, είναι καλύτερο να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στον τρέχοντα προσαρμογέα γραφικών και επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Στις Ιδιότητες (Properties), κάντε κλικ στην επιλογή Roll Back Driver (Εάν υπάρχει)

5. Τώρα, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαναφοράς του προγράμματος οδήγησης.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας με Windows 11.

4. Πραγματοποιήστε αλλαγές στις ρυθμίσεις τροφοδοσίας του υπολογιστή σας

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του Power Plan για να αποτρέψετε το μαύρισμα της οθόνης σας μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αντιστοίχισης.

Πίνακας Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, πληκτρολογήστε Υλικό και Ήχος.

Υλικό και Ήχος

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Επιλογές ενέργειας.

Επιλογές ενέργειας

4. Επιλέξτε το Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου δίπλα στο επιλεγμένο σας σχέδιο ενέργειας.

Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου

5. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ποτέ και για τους δύο Σε μπαταρία και Συνδεδεμένο στο Απενεργοποιήστε την οθόνη και θέστε τον υπολογιστή σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

6. Αφού κάνετε την αλλαγή, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του σχεδίου παροχής ενέργειας στα Windows 11 για να διορθώσετε την οθόνη που παραμένει μαύρη για ένα δευτερόλεπτο.

5. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Η εκτέλεση καθαρής εκκίνησης θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης εξαλείφοντας τη διένεξη εφαρμογών τρίτων. Πρέπει να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα παραμένει.

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msconfig και πατήστε Enter.

msconfig

2. Στο βοηθητικό πρόγραμμα System Configuration, μεταβείτε στο Υπηρεσίες αυτί.

Υπηρεσίες

3. Στη συνέχεια, έλεγχος το «Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft» και κάντε κλικ Απενεργοποίηση όλων.

Απενεργοποίηση όλων

4. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και μεταβείτε στο Ξεκίνα αυτί.

Ξεκίνα

5. Κάντε δεξί κλικ στα προβλήματα εκκίνησης που είναι ενεργοποιημένα και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο.

Καθιστώ ανίκανο

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Ισχύουν στο βοηθητικό πρόγραμμα System Configuration και κλείστε το.

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό θα εκκινήσει τον υπολογιστή σας σε καθαρή κατάσταση χωρίς εφαρμογές ή υπηρεσίες τρίτων. Τώρα ελέγξτε αν η οθόνη εξακολουθεί να γίνεται μαύρη μετά από ένα δευτερόλεπτο ή ένα λεπτό.

6. Απενεργοποιήστε το Overclocking

Το overclocking της GPU ή της CPU βελτιώνει την απόδοση του συστήματος. Οι παίκτες συχνά υπερχρονίζουν τις συχνότητες της GPU και της CPU για να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια.

Ωστόσο, το overclocking έχει τα δικά του μειονεκτήματα, όπως κολλάει το σύστημα, σφάλματα, προβλήματα θέρμανσης και πολλά άλλα.

Η οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να μαυρίζει από το πουθενά λόγω υπερχρονισμού. Επομένως, συνιστάται να αναιρέσετε τυχόν υπερχρονισμό και να δείτε αν βοηθάει.

7. Εκτελέστε επαναφορά συστήματος

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης, είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος. Η Επαναφορά Συστήματος θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις της συσκευής σας σε μια προηγούμενη ημερομηνία, όταν όλα λειτουργούσαν καλά. Δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε το Recovery στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ανάκτηση εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Ανάκτηση

2. Στην οθόνη Recovery, κάντε κλικ στο Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος.

Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος

3. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Επιλέξτε ένα διαφορετικό σημείο επαναφοράς.

Επιλέξτε ένα διαφορετικό σημείο επαναφοράς

4. Επιλέξτε α Σημείο επαναφοράς δημιουργήθηκε σε μια ημερομηνία που ο υπολογιστής σας λειτουργεί κανονικά και κάντε κλικ Επόμενο.

Επόμενο

5. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ Φινίρισμα.

Φινίρισμα

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος στον υπολογιστή σας. Αφού αποκατασταθεί το σύστημα, ελέγξτε αν η οθόνη σας εξακολουθεί να είναι μαύρη.

8. Αποκλείστε τα ζητήματα SMPS

Τα ζητήματα SMPS ή PSU είναι συχνά γνωστά για την ενεργοποίηση τέτοιων προβλημάτων. Εάν υποψιάζεστε ότι το PSU σας κάνει θόρυβο ή έχει πολλή σκόνη, μπορείτε να το ελέγξετε από έναν τεχνικό.

Ένα πρόβλημα SMPS μπορεί να μην παρέχει τροφοδοσία στην κάρτα γραφικών ή ακόμα και στην οθόνη σας, με αποτέλεσμα συχνές καθυστερήσεις ή η οθόνη να μαυρίζει για ένα δευτερόλεπτο.

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε υπέρ σας, πρέπει να αποκλείσετε προβλήματα υλικού. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη GPU, στο SMPS και, φυσικά, στην οθόνη.

Λοιπόν, αυτές είναι μερικές καλύτερες μέθοδοι για να διορθώσετε το Screen Keeps Going Black για ένα δευτερόλεπτο. Ελπίζω οι μέθοδοι που έχουμε μοιραστεί να σας βοήθησαν να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, συνιστάται να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης της Microsoft.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *