καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android

15 καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android για το 2024

Σήμερα, στον εικονικό κόσμο, πολλά ζητήματα ασφαλείας όπως ιοί, κακόβουλο λογισμικό, Trojans και keylogger μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη συσκευή σας. Επίσης, πολλά hacks μπορούν να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα από τη συσκευή σας Android.

Έτσι, για να προστατεύσουμε τη συσκευή Android από όλες αυτές τις απειλές, είμαστε εδώ με ορισμένες εφαρμογές ασφαλείας που θα σας επιτρέψουν να προστατεύσετε τη συσκευή σας από απειλές ασφαλείας. Επομένως, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εφαρμογές παρακάτω.

15 καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android

Παρακάτω, έχουμε συζητήσει ορισμένες εφαρμογές ασφαλείας με βάση τις κριτικές χρηστών, τις αξιολογήσεις χρηστών και τις προσωπικές εμπειρίες της ομάδας μας. Λοιπόν, ας δούμε τις εφαρμογές για την προστασία των συσκευών Android.

1. AppLock από το SailingLab

AppLock από το SailingLab

Το AppLock από το SailingLab είναι μια εφαρμογή προστασίας απορρήτου για Android που μπορεί να κλειδώσει σχεδόν όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Με το AppLock by SailingLab, μπορείτε να κλειδώσετε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Messenger, το WhatsApp, το Instagram, το WeChat και άλλα στη συσκευή σας Android.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : καλύτερες εφαρμογές Locker App για Android

12 καλύτερες εφαρμογές απορρήτου για Android

Όχι μόνο αυτό, αλλά το AppLock από το SailingLab σάς επιτρέπει ακόμη και να κλειδώνετε εφαρμογές συστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να κλειδώσετε τη Συλλογή, τα SMS, τις Επαφές, τις Ρυθμίσεις κ.λπ. Εκτός από αυτό, προσφέρει μερικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως ένα Photo Vault, μια ασφαλή οθόνη κλειδώματος, την ασφάλεια μηνυμάτων, μια selfie εισβολέα και πολλά άλλα.

2. Clario: Ασφάλεια & Απόρρητο

Clario: Ασφάλεια & Απόρρητο

Λοιπόν, το Clario: Security & Privacy είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή ασφάλειας για κινητά στο Google Play Store. Παρόλο που η εφαρμογή δεν είναι πολύ δημοφιλής, προσφέρει ορισμένες βασικές επιλογές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Clario: Η ασφάλεια και το απόρρητο μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ποιος κατασκοπεύει τη συσκευή σας με τον ανιχνευτή λογισμικού κατασκοπείας, να σαρώσει τη συσκευή σας για κακόβουλο λογισμικό και ιούς, να παρακολουθεί τα email σας για παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης, να κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας με το VPN και πολλά άλλα. Συνολικά, το Clario: Security & Privacy είναι μια εφαρμογή ασφαλείας που δεν πρέπει να χάσετε με κανένα κόστος.

3. Διαχείριση συσκευής Android

Διαχείριση συσκευής Android

Έχετε τοποθετήσει ποτέ λάθος ή χάσατε το τηλέφωνό σας; Η Διαχείριση Συσκευών Android εντοπίζει τις χαμένες συσκευές και σας βοηθά να διατηρείτε τη συσκευή σας —και τα δεδομένα μέσα σε αυτήν— ασφαλή και ασφαλή.

Η Διαχείριση Συσκευών Android σάς επιτρέπει να εντοπίσετε συσκευές Android που είναι συνδεδεμένες με τον Λογαριασμό σας Google, να επαναφέρετε το PIN κλειδώματος οθόνης της συσκευής σας και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνο.

4. Πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo

Πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo

Από αστεία βίντεο έως ερωτήσεις για την υγεία και τα οικονομικά, οι αναζητήσεις αντικατοπτρίζουν την προσωπική σας ζωή. Ωστόσο, πολλές εταιρείες τεχνολογίας παρακολουθούν τη δραστηριότητα αναζήτησής σας για να εμφανίσουν σχετικές διαφημίσεις και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το DuckDuckGo Privacy Brower. Προσφέρει μια μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας και εξαλείφει τους ιχνηλάτες ιστού.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo έχει επίσης μια δυνατότητα που αποτρέπει το 70% των ανιχνευτών email αμέσως μόλις τα ανοίξετε.

5. NoRoot Firewall

NoRoot Firewall

Είναι μια εφαρμογή τείχους προστασίας για Android που προστατεύει τα προσωπικά σας στοιχεία από την αποστολή στο διαδίκτυο. Το τείχος προστασίας NoRoot σάς ειδοποιεί όταν μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Allow ή Deny.

Η εφαρμογή είναι εξαιρετική για την παρακολούθηση της εφαρμογής που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυό σας. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε εφαρμογές που καταναλώνουν αθόρυβα τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.

6. MalwareBytes

MalwareBytes

Το Malwarebytes, η δημοφιλής εφαρμογή κατά του κακόβουλου λογισμικού, είναι πλέον διαθέσιμη για το Android σας. Αυτή η εφαρμογή προστατεύει τις συσκευές Android από κακόβουλο λογισμικό, μολυσμένες εφαρμογές και μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση.

Η τελευταία έκδοση του Malwarebytes για Android μπορεί επίσης να αφαιρέσει λογισμικό υποκλοπής spyware και Trojans. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας που πρέπει να έχετε στο Android σας.

7. LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

Το LastPass είναι ένας διαχειριστής και δημιουργία κωδικών πρόσβασης που κλειδώνει τους κωδικούς πρόσβασης και τα προσωπικά σας στοιχεία σε ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο.

Το καλύτερο πράγμα για το LastPass είναι ότι γεμίζει αυτόματα τις συνδέσεις του προγράμματος περιήγησης και των εφαρμογών για εσάς και δημιουργεί αμέσως νέους, ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης.

8. SurfEasy VPN

SurfEasy VPN

Λοιπόν, αν ψάχνετε για μια ελαφριά και εύχρηστη εφαρμογή VPN για Android, αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Το SurfEasy VPN προσφέρει μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης με κορυφαία ασφάλεια Διαδικτύου χωρίς καταγραφή που προστατεύει τα δεδομένα σας και κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή VPN για να κρύψετε τη διεύθυνση IP σας, να ξεμπλοκάρετε αποκλεισμένους ιστότοπους, να παρακάμψετε τους κανόνες του τείχους προστασίας και πολλά άλλα.

9. Keepsafe Photo Vault

Keepsafe Photo Vault

Αυτή η εφαρμογή αποθήκευσης φωτογραφιών σάς βοηθά να προστατεύσετε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο κλειδώνοντάς τα με προστασία PIN, έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα και κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή εάν δεν θέλετε οι άλλοι να βλέπουν τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες και τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Η premium έκδοση του KeepSafe προσφέρει επίσης πρόσθετες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα κλειδώματος άλμπουμ, ο ορισμός ειδοποιήσεων παραβίασης, η δημιουργία πλαστού PIN, η ανάκτηση απορριμμάτων και πολλά άλλα.

10. Firefox Focus

Firefox Focus

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού που επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο απόρρητο. Το νέο Firefox Focus μπλοκάρει αυτόματα μια μεγάλη γκάμα διαδικτυακών ιχνηλατών – από τη στιγμή που θα το εκκινήσετε μέχρι το δευτερόλεπτο που θα το αφήσετε.

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης διαγράφει αυτόματα το ιστορικό, τους κωδικούς πρόσβασης και τα cookie σας, ώστε να μην σας ακολουθούν ενοχλητικές διαφημίσεις.

11. Επαληθευτής Google

Επαληθευτής Google

Πάντα μας έλεγαν ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι απαραίτητος και πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένος. Ωστόσο, ο Επαληθευτής Google εξυπηρετεί καλύτερο σκοπό και παρέχει πιο ασφαλή έλεγχο ταυτότητας από τα SMS.

Η εφαρμογή σαρώνει κωδικούς QR σε ιστότοπους για να δημιουργήσει κωδικούς 2FA. Χωρίς τους κωδικούς, δεν μπορείτε να συνδεθείτε στους ιστότοπους. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να λαμβάνετε κωδικούς για τη σύνδεση στους λογαριασμούς σας Google αντί για SMS.

12. Fing – Εργαλεία δικτύου

Fing - Εργαλεία Δικτύου

Το Fing – Network Tools είναι ένα από τα καλύτερα και κορυφαία εργαλεία ασφάλειας δικτύου στη συσκευή σας Android.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να βρείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας WiFi, εάν το δίκτυό σας έχει παραβιαστεί. Είναι ένα εργαλείο all-in-one για όλες τις ανάγκες διαχείρισης του δικτύου σας.

Fing – Τα Εργαλεία Δικτύου μπορούν να εκτελέσουν γρήγορα μια δοκιμή ταχύτητας, να σας δείξουν την καθυστέρηση, να αναγνωρίσουν τη διεύθυνση IP της συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο WiFi σας κ.λπ.

13. Δείτε το CiTV

Δείτε το CiTV

Το SeeCiTV είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλες τις άλλες εφαρμογές ασφαλείας του άρθρου. Αυτή είναι βασικά μια εφαρμογή οικιακής κάμερας ασφαλείας για Android που μετατρέπει το Android σας σε ένα πλήρες CCTV.

Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, χρειάζεστε δύο smartphone. Και οι δύο συσκευές πρέπει να διαθέτουν την εφαρμογή SeeCiTV. Το ένα θα χρησιμοποιηθεί για εγγραφή και το άλλο για προβολή.

Έχουμε καταχωρίσει αυτήν την εφαρμογή επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς σας ή ακόμα και τα κατοικίδια.

14. Πίνακας ελέγχου απορρήτου

Πίνακας ελέγχου απορρήτου

Το Privacy Dashboard είναι μια απόλυτη εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να γνωρίζετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δικαιώματα απορρήτου σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Η εφαρμογή ουσιαστικά αναπαράγει τον εγγενή Πίνακα ελέγχου απορρήτου του Android 12 φέρνοντάς σας δείκτες απορρήτου. Οι ενδείξεις απορρήτου θα εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία κάθε φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή την κάμερα του τηλεφώνου σας.

15. Κρυφό Μάτι

Κρυφό Μάτι

Το Hidden Eye είναι μια εξαιρετική εφαρμογή απορρήτου και ασφάλειας για Android που σας ενημερώνει ποιος προσπαθεί να κατασκοπεύσει το τηλέφωνό σας όταν λείπετε.

Η εφαρμογή selfie του εισβολέα για Android καταγράφει αυτόματα μια φωτογραφία του ατόμου που προσπαθεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας με λάθος PIN, μοτίβο ή κωδικό πρόσβασης.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εφαρμογή ασφαλείας, ειδικά αν συχνά τοποθετείτε λάθος το smartphone σας ή το αφήνετε σε αδράνεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android που πρέπει να χρησιμοποιείτε σήμερα. Με αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας από απειλές όπως ιούς και πολλές εφαρμογές κατασκοπείας που έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών. Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν γνωρίζετε άλλες τέτοιες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης :10 καλύτερες εφαρμογές οικιακής ασφάλειας για Android

10 καλύτερες εφαρμογές Android για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *