Λειτουργούν τα AirTag με Android και άλλες συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple;

Τα AirTag της Apple είναι εκπληκτικές συσκευές εντοπισμού αντικειμένων, αλλά η Apple τα έχει σχεδιάσει για τα δικά της προϊόντα. Οι περισσότεροι χρήστες τηλεφώνων χρησιμοποιούν smartphone Android, οπότε το AirTags λειτουργεί με συσκευές Android;

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα AirTag είναι τόσο χρήσιμα είναι ότι αποσπούν τον τεράστιο αριθμό συσκευών Apple παγκοσμίως. Εάν χάσετε ένα αντικείμενο με AirTag, κάποιος με iPhone ή άλλη συμβατή συσκευή Apple είναι πιθανό να περάσει από κοντά και να μεταδώσει τη θέση του.

Είναι λογικό ότι η Apple θέλει να προσφέρει στους πελάτες της το ευρύτερο δίκτυο. Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple, ιδιαίτερα τηλέφωνα Android, με AirTag. Ωστόσο, αυτό συνοδεύεται από μια μακρά λίστα προειδοποιήσεων.

Το Apple U1 Chip

Μέσα σε κάθε AirTag υπάρχει ένα ειδικό μικροτσίπ της Apple, το τσιπ U1 Ultra Wideband. Αυτό το εκπληκτικό μικρό μικροτσίπ επιτρέπει την ακριβή κατευθυντική παρακολούθηση που είναι δυνατή με ένα AirTag. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε από το U1, η συσκευή παρακολούθησης χρειάζεται επίσης ένα τσιπ U1.

Η Apple κυκλοφορεί την εφαρμογή Tracker Detector για χρήστες Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το U1 έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει και να παρακολουθεί με ακρίβεια άλλα τσιπ U1. Αυτό έχει πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που κάνετε καθημερινά, όπως το AirDrop . Το U1 παρουσιάστηκε με το Apple iPhone 11, αλλά θα το βρείτε επίσης στο Apple Watch Series 6 και νεότερες εκδόσεις. Τα M1 Mac και iPad, ακόμη και τα iPad Pro, δεν διαθέτουν τσιπ U1 όταν γράφουν. Αν και, φυσικά, εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του δικτύου Find My.

Όταν παρακολουθείτε το U1 χρησιμοποιώντας μια άλλη συσκευή U1, υπάρχει πολλή ιδιόκτητη σάλτσα Apple στη δουλειά και δεδομένου ότι καμία συσκευή εκτός Apple (και όχι όλες οι συσκευές Apple) δεν έχουν τσιπ U1, οι περισσότερες από τις λειτουργίες παρακολούθησης μικρής εμβέλειας είναι απρόσιτος.

Το Find My App and Network Is Key

Η ύπαρξη υλικού U1 είναι μόνο μέρος αυτού που κάνει ένα AirTag να λειτουργεί όπως διαφημίζεται. Τα AirTag είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο Find My της Apple και απαιτούν από την εφαρμογή Find My για να ξεκλειδώσει τις πληροφορίες που συνδέονται με κάθε ετικέτα. Χωρίς την εφαρμογή Find My και την πρόσβαση στο δίκτυο, οι παγκόσμιες δυνατότητες παρακολούθησης του AirTag είναι απρόσιτες.

Η εφαρμογή Samsung Pay δεν λειτουργεί σε συσκευές που δεν ανήκουν στη Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει εφαρμογή Find My για Android. Ωστόσο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τηλεφώνου σας Android για πρόσβαση στο Find My χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο iCloud. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα gadget της Apple από τον ιστότοπο, να τα βάλετε σε λειτουργία χαμένου και τα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει η εφαρμογή. Δυστυχώς, η web έκδοση του Find My δεν περιλαμβάνει AirTag προς το παρόν. πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε μια συσκευή Apple.

Το Android διαθέτει μια (Περιορισμένη) Επίσημη εφαρμογή AirTag

Η Apple διαθέτει μια πολύ μικρή επιλογή από επίσημες εφαρμογές Android και το Tracker Detect εντάσσεται στις εφαρμογές εργαλείων μετεγκατάστασης Apple Music και iPhone ως μέλος αυτού του αποκλειστικού κλαμπ.

Δυστυχώς, το Tracker Detect δεν είναι έκδοση Android του Find My. Υπάρχει λόγω των θεμιτών ανησυχιών για το απόρρητο που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με ιχνηλάτες όπως τα AirTag. Η Apple έχει συμπεριλάβει μια λειτουργία όπου οι χρήστες συσκευών Apple θα λαμβάνουν μια προειδοποίηση εάν το AirTag κάποιου άλλου ταξιδεύει μαζί τους, αποτρέποντας εγκληματίες ή άλλους κακούς ηθοποιούς από το να χρησιμοποιούν το AirTag ως τρόπο παρακολούθησης της τοποθεσίας σας.

Εφόσον χρειάζεστε μια συσκευή Apple για τον εντοπισμό κοντινών AirTag, οι χρήστες Android είναι ευάλωτοι. Αυτό έχει σκοπό να μετριάσει η εφαρμογή Tracker Detect. Εάν έχετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να σαρώσετε τη γύρω περιοχή για να ελέγξετε για AirTag.

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί περιορισμοί. Πρώτα απ ‘όλα, η σάρωση πρέπει να ξεκινήσει χειροκίνητα. Έτσι δεν θα λάβετε αυτόματη προειδοποίηση. Αυτό το καθιστά μια μάλλον άβολη λύση. Δεύτερον, θα αναφέρει μόνο τα AirTag που έχουν αποχωριστεί από τους κατόχους τους για περισσότερο από 15 λεπτά, μετρώντας από το πότε φεύγουν από την εμβέλεια Bluetooth.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο χρήσιμο εάν το άτομο που προσπαθεί να σας παρακολουθήσει παραμένει εντός εμβέλειας ή εάν τύχει να εκτελέσετε τη σάρωση μέσα στο παράθυρο όπου η ετικέτα δεν θα εμφανιζόταν και στη συνέχεια να πιστέψετε ψευδώς ότι είστε καθαροί από ιχνηλάτες.

10 καλύτερες εφαρμογές Find My Phone για Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το AirGuard είναι η καλύτερη εφαρμογή Android Airtag

Μια καλύτερη λύση για χρήστες Android που θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας ένα άγνωστο AirTag είναι το AirGuard . Αυτή η εφαρμογή εντοπίζει όχι μόνο AirTags αλλά και trackers από την Tile, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ετικετών παρακολούθησης.

Αυτό που ξεχωρίζει το AirGuard είναι ότι εκτελείται στο παρασκήνιο και ελέγχει αυτόνομα για ιχνηλάτες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό την καθιστά πολύ καλύτερη από την εφαρμογή Android της ίδιας της Apple στην αποτροπή της παρακολούθησης βάσει AirTag .

Οποιοσδήποτε αναγνώστης NFC μπορεί να διαβάσει ένα AirTag

Ενώ χρειάζεστε μια συσκευή Apple με τσιπ U1 για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα AirTag, το AirTags περιέχει επίσης μια σχεδόν καθολικά υποστηριζόμενη ετικέτα NFC ( Επικοινωνία κοντινού πεδίου ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή NFC και να αγγίξετε τη λευκή πλευρά ενός χαμένου AirTag στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας (ή οπουδήποτε βρίσκεται ο αναγνώστης NFC) για να εξαγάγετε πληροφορίες από αυτό.

Δυστυχώς, οι πληροφορίες της ετικέτας δεν σημαίνουν πολλά χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο Εύρεση μου. Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε τον ενσωματωμένο σύνδεσμο ιστού στην ετικέτα και να δείτε τον σειριακό αριθμό της ετικέτας μαζί με τα τελευταία ψηφία του αριθμού τηλεφώνου του κατόχου.

Εναλλακτικές συσκευές παρακολούθησης Bluetooth για χρήστες Android

Μετά από όλη την παραπάνω συζήτηση, θα πρέπει να είναι σαφές ότι οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί μόνο μια συσκευή Android δεν θα πρέπει να σκεφτεί να αγοράσει ένα Apple AirTag. Δεν θα μπορείτε να ρυθμίσετε την ετικέτα χωρίς λογαριασμό και συσκευή Apple, αλλά δεν μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε καμία από τις λειτουργίες παρακολούθησης.

Αν και η Apple έχει κάνει τις ετικέτες παρακολούθησης mainstream, δεν είναι η μόνη ή ακόμη και η πρώτη εταιρεία που προσφέρει αυτού του είδους την τεχνολογία. Η Tile είναι η πρωτοπόρος στην εισαγωγή προσιτών ιχνηλατών στην αγορά και στην αγορά ιχνηλατών πλακιδίων για χρήση με το Android σας. Θα βρείτε την εφαρμογή Tile τόσο στο iOS App Store όσο και στο Android Google Play Store. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή για το Apple Watch!

Το Tile Pro

Το Tile Pro είναι το πλησιέστερο στα Apple AirTag τόσο σε τιμή όσο και σε χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη μας. Το κύριο μειονέκτημα είναι το σχήμα και το μέγεθος του Tile Pro. Τα AirTag είναι εξαιρετικά ευέλικτα χάρη στη γκάμα των στηριγμάτων και το μικρό μέγεθος, αλλά το Tile είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Το πλακίδιο διαθέτει μια τρύπα ως μέρος της συσκευής πυρήνα, επομένως δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια πρόσθετη βάση, η οποία είναι ουσιαστικά απαραίτητη για ένα AirTag. Όπως το tracker της Apple, το Tile Pro προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας ενός έτους και λειτουργεί με το Amazon Alexa, το Hey Google και το Siri.

Το Galaxy SmartTag

Η Samsung έχει επίσης δημιουργήσει έναν άμεσο ανταγωνιστή του AirTag με τη μορφή του Samsung Galaxy SmartTag . Δυστυχώς, όπως και το AirTag, το SmartTag είναι συμβατό μόνο με τηλέφωνα Samsung Galaxy. Ωστόσο, η Samsung κατέχει τόσο μεγάλο μέρος της αγοράς τηλεφώνων Android που αυτό μπορεί να είναι λιγότερο πρόβλημα.

Όπως το Tile Pro, έχετε μια τρύπα που περιλαμβάνεται στον ίδιο τον ιχνηλάτη, επομένως δεν χρειάζονται αξεσουάρ. Προσφέρει επίσης μια ενδιαφέρουσα λειτουργία όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες για να ελέγξετε τις συσκευές IoT (Internet of Things) στο σπίτι σας.

Σκλάβος Ένας

Υπάρχει ένας τρίτος υποψήφιος με τη μορφή του Chipolo One . Όπως το AirTag, το One είναι στρογγυλό, αλλά σε αντίθεση με το προϊόν της Apple, έχει ήδη μια τρύπα, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα σε ειδική θήκη. Έχει επίσης μια απίστευτα δροσερή λειτουργία όπου μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο Chipolo και θα σας βοηθήσει να βρείτε το τηλέφωνό σας!

Το Chipolo One υπόσχεται τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από όλα τα trackers που αναφέρονται εδώ, με έως και δύο χρόνια ισχύος. Το μόνο μειονέκτημα του Chipolo, συγκεκριμένα, είναι ότι το δίκτυό τους δεν μπορεί ακόμη να ταιριάζει με το Find My, το Samsung Galaxy ή το Tile για τεράστιο μέγεθος. Λαμβάνετε μια ειδοποίηση εγγύτητας όταν αφήνετε κάτι πίσω σας και το Chipolo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα, όπως ένα κουμπί κλείστρου για selfie από απόσταση.

Θα έρθει το AirTag στο Android;

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή των AirTags είναι ότι η Apple έχει δηλώσει ότι τρίτες εταιρείες θα μπορούσαν να εγγραφούν για να αξιοποιήσουν το δίκτυο Find My. Με άλλα λόγια, οι χρήστες iPhone μπορούσαν να παρακολουθούν προϊόντα που δεν ανήκουν στην Apple χρησιμοποιώντας το Find My . Ωστόσο, αυτό δεν θα βοηθούσε τους χρήστες Android με κανέναν ιδιαίτερο τρόπο εκτός από εκείνα τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν επίσης με συσκευές Android.

Δεν είναι πολύ τραβηγμένο να σκεφτεί κανείς ότι η Apple μπορεί να ανοίξει το AirTag σε χρήστες Android κάποια στιγμή. Η εταιρεία έφερε την Apple Music στην ανταγωνιστική πλατφόρμα και, παρομοίως, μπορεί να αποφασίσει ότι το να κάνει το AirTag πιο λειτουργικό για τους χρήστες Android θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις. Ωστόσο, όσο τα AirTags βασίζονται μόνο στο τσιπ U1 της Apple, αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *