Λήψη Notepad++ για Windows (τελευταία έκδοση)

Στο λειτουργικό σύστημα Windows, έχετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που ονομάζεται Σημειωματάριο. Το Notepad είναι ένα ελαφρύ βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να χειριστεί αρκετά καλά αρχεία κειμένου. Το εργαλείο είναι ελαφρύ, απλό στη χρήση και σας προσφέρει όλες τις δυνατότητες που ενδεχομένως θα χρειαστείτε.

Η τελευταία έκδοση του Σημειωματάριου για Windows 11 αποθηκεύει επίσης τα αρχεία σας καθώς πληκτρολογείτε. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που λείπει από τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή κειμένου των Windows είναι η επισήμανση σύνταξης και άλλοι χειρισμοί προβολής κειμένου. Με αυτό, το Σημειωματάριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό ή επεξεργασία κωδικών.

Εδώ μπαίνει το Notepad++. Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας πηγαίου κώδικα που υποστηρίζει περισσότερους τύπους αρχείων από το πρόγραμμα επεξεργασίας απλού κειμένου των Windows. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πολλά για το Notepad++ και πώς να το εγκαταστήσετε στο λειτουργικό σύστημα Windows. Ας αρχίσουμε.

 

Τι είναι το Notepad++;

Τι είναι το Notepad++;

Το Notepad++ είναι βασικά ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας πηγαίου κώδικα που υποστηρίζει περισσότερους τύπους αρχείων από το πρόγραμμα επεξεργασίας απλού κειμένου των Windows (Notepad). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Notepad++ ως προηγμένη έκδοση του Σημειωματάριου καθώς υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τύπων αρχείων όπως HTML, XML, CSS, JavaScript κ.λπ.

Επί του παρόντος, το Notepad++ υποστηρίζει σχεδόν 50 γλώσσες προγραμματισμού, δέσμης ενεργειών και σήμανσης. Προσφέρει επίσης πολλές χρήσιμες λειτουργίες όπως η αυτόματη ανίχνευση της γλώσσας προγραμματισμού, η υποστήριξη πρόσθετων κ.λπ.

Το Notepad++ είναι δημοφιλές μεταξύ των κωδικοποιητών καθώς χρησιμοποιείται κυρίως για κωδικοποίηση. Παρέχει στους κωδικοποιητές πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να επιταχύνουν την εργασία τους.

Είναι το Notepad++ ο καλύτερος επεξεργαστής κώδικα;

Οχι! Το Notepad++ δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος επεξεργαστής κώδικα, αλλά είναι μια κορυφαία επιλογή για κωδικοποιητές. Πολλοί κωδικοποιητές προτιμούν το Notepad++ από οτιδήποτε άλλο.

Οι κωδικοποιητές χρησιμοποιούν το Notepad++ εδώ και πολλά χρόνια και περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτό από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα. Ορισμένες εναλλακτικές λύσεις του Notepad++ που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για την κωδικοποίηση είναι το Visual Studio Code, Sublime Text, Brackets, Eclipse κ.λπ.

Οι προγραμματιστές και οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν πολλαπλούς επεξεργαστές κώδικα, αλλά πιθανώς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Notepad++ επειδή χειρίζεται πολύ καλά μεγάλα αρχεία, έχει υποστήριξη προσθηκών, είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε από πολλούς επεξεργαστές που βασίζονται σε JavaScript, επισημαίνοντας τη σύνταξη και μερικούς άλλους λόγους.

Λήψη Notepad++ για Windows (τελευταία έκδοση)

Εάν είστε κωδικοποιητής ή θέλετε να ξεκινήσετε το ταξίδι κωδικοποίησης, το Notepad++ είναι το απόλυτο εργαλείο που θα χρειαστείτε ενδεχομένως. Ωστόσο, προτού προγραμματίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το Notepad++ είναι μια εφαρμογή μόνο για Windows. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα στο MacBook σας.

Το Notepad++ είναι πλήρως συμβατό τόσο με τα Windows 10 όσο και με τα Windows 11. Εάν διαθέτετε τα πιο πρόσφατα Windows 11, πρέπει να κάνετε λήψη της έκδοσης 64-bit του Notepad++. Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να κάνουν λήψη της έκδοσης 32-bit του Notepad++

Πώς να εγκαταστήσετε το Notepad++ στα Windows;

Τώρα που έχετε τους συνδέσμους λήψης για το Notepad++, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για κωδικοποίηση στο λειτουργικό σύστημα Windows. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Κάντε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Notepad++ Installer στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να κάνετε λήψη του Notepad++ από τους συνδέσμους που έχουμε μοιραστεί.

2. Μόλις γίνει λήψη, κάντε διπλό κλικ στο Αρχείο εγκατάστασης Notepad++.

Αρχείο εγκατάστασης Notepad++

3. Για να ξεκινήσετε με την εγκατάσταση, επιλέξτε το γλώσσα προϊόντος.

γλώσσα προϊόντος

4. Στην οθόνη Ρύθμιση του Notepad++, κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Επόμενο

5. Τώρα, θα σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Απλώς κάντε κλικ στο Συμφωνώ κουμπί.

Συμφωνώ

6. Τώρα επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης και κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ.

Εγκαθιστώ

7. Τώρα, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το το πρόγραμμα εγκατάστασης εγκαθιστά το Notepadd++ στον υπολογιστή σου.

το πρόγραμμα εγκατάστασης εγκαθιστά το Notepadd++

8. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε εκτελέστε το Notepad++ από το μενού Έναρξη ή τη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας.

εκτελέστε το Notepad++

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Notepad++ σε έναν υπολογιστή με Windows. Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα για να κωδικοποιήσετε και να δημιουργήσετε εφαρμογές.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης του Notepad++ στο λειτουργικό σύστημα Windows. Το Notepad++ είναι ο καλύτερος επεξεργαστής πηγαίου κώδικα για να ξεκινήσετε το ταξίδι κωδικοποίησης. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη λήψη του Notepad++ για υπολογιστή. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε το IPTV σε PS3 και PS4;

Εναλλακτικές λύσεις σημειωματάριων

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία Σημειωματάριου στα Windows


directVortex
directVortex
Άρθρα: 4990

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: