Μετοχές Alibaba

Μετοχές Alibaba: Βασικές πληροφορίες

Η Alibaba Group Holding Limited (NYSE:BABA) είναι σημαντικός παίκτης στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών τεχνολογιών. Με καταγωγή από την Κίνα, η εταιρεία έχει εξελιχθεί για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο όσον αφορά τόσο τις πωλήσεις όσο και τη βάση χρηστών, με πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά επικεντρώθηκε στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και υπηρεσίες παράδοσης, η Alibaba επέκτεινε την εμβέλειά της το 2003 με την κυκλοφορία του Taobao.com, μιας ευρέως δημοφιλής διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών στην Κίνα. Την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε το Alibaba.com, μια πλατφόρμα αφιερωμένη στο χονδρικό εμπόριο. Ο Τζακ Μα, ιδρυτής της εταιρείας, παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος το 2019, αλλά συνεχίζει να συμμετέχει, σκοπεύοντας να πουλήσει 10 εκατομμύρια μετοχές συνολικού ύψους περίπου 871 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του οικογενειακού του ταμείου. Προφανώς, το trading  δεν θα χάσει μια τέτοια ροή και θα δείξει πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό, επηρεάζοντας σημαντικά την τιμή. Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στην SEC αποκαλύπτουν ότι τα ταμεία JSP Investment και JC Properties, μέρος του καταπιστεύματος, θα χειριστούν τη συναλλαγή στις 21 Νοεμβρίου.

Η εμβέλεια της Alibaba εκτείνεται πέρα ​​από τις διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων. Περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες όπως AliExpress, Tmall, Lazada, Cainiao και Alibaba Cloud, καθώς και υπηρεσίες fintech και λύσεις cloud. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Singles στις 11.11, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών πραγματοποίησε εκατομμύρια συναλλαγές μέσω αυτών των πλατφορμών συναλλαγών. Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ η χρηματοοικονομική αναφορά του προηγούμενου έτους τροφοδότησε την αύξηση των τιμών, οι φετινοί επενδυτές επέδειξαν σκεπτικισμό, με αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής της μετοχής την καθορισμένη ημέρα αναφοράς.

 

Ωστόσο, η κλίμακα της Alibaba παραμένει βασικό πλεονέκτημα. Με μια τεράστια βάση χρηστών, η εταιρεία προσελκύει σημαντική κίνηση στις πλατφόρμες της. Αυτή η εισροή, με τη σειρά της, επιτρέπει στην Alibaba να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό πωλητών και αγοραστών, ενισχύοντας τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων. Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν μια ισχυρή απόδοση, με καθαρά κέρδη 27,71 δισεκατομμυρίων γιουάν (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το τμήμα Taobao και Tmall Group ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 4% στα 97,65 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ ο Όμιλος Διεθνούς Ψηφιακού Εμπορίου Alibaba, συμπεριλαμβανομένων των Lazada, AliExpress, Trendyol και Alibaba.com, παρουσίασε σημαντική αύξηση εσόδων 53% στα 24,51 δισεκατομμύρια γιουάν.

Μέσα σε αυτές τις επιτυχίες, η εταιρεία έχει λάβει στρατηγικές αποφάσεις, κυρίως εγκαταλείποντας τα σχέδια να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στο cloud σε μια αυτόνομη οντότητα λόγω αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η προηγούμενη πρόθεση της Alibaba να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της αντιμετώπισε οπισθοδρομήσεις, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλλουν νέοι περιορισμοί στις εξαγωγές τσιπ για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Τον Μάρτιο του 2023, εκπρόσωποι της εταιρείας αποκάλυψαν σχέδια για α σημαντική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, μόνο και μόνο για να οδηγήσουν οι αμερικανικές κυρώσεις σε στρατηγική επαναξιολόγηση. Η Alibaba όχι μόνο επέλεξε να μην χωρίσει τις δραστηριότητές της στο cloud, αλλά επίσης διέκοψε την αρχική δημόσια προσφορά του τμήματος προϊόντων Freshippo. Εν τω μεταξύ, τον Σεπτέμβριο, το τμήμα logistics της Alibaba, Cainiao, υπέβαλε αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προετοιμάζοντας την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αλί Μπαμπά

Παρά αυτές τις προκλήσεις, οι θετικές προσδοκίες παραμένουν. Η μετοχή της εταιρείας, που διαπραγματεύεται επί του παρόντος περίπου στα 78 δολάρια, δείχνει ανθεκτικότητα, κυμαινόμενη γύρω από ένα ισχυρό επίπεδο υποστήριξης. Οι αναλυτές προβλέπουν μια πιθανή επιστροφή σε προηγούμενες αξίες, με τον αρχικό στόχο να έχει οριστεί στα 88 $ και περαιτέρω φιλοδοξίες να φτάσει τα 100 $. Αυτή η ανάλυση υποδηλώνει ότι οι πρόσφατες διαχειριστικές αποφάσεις της Alibaba μπορεί να έχουν μετριάσει τον αντίκτυπο της πτώσης μετά τη δημοσίευση των στοιχείων αναφοράς, τοποθετώντας την εταιρεία σε μια θετική τροχιά προς τα εμπρός.

Το Bitcoin είναι η ασφαλής επιλογή στην εμπορική αγορά

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *